Odds på gruppe G i fotball-VM 2022

Odds på gruppe G fotball-vm 2022

Hvis du liker å tippe på fotball, gleder du deg nok til at VM 2022 i Qatar skal starte. Forhåndsfavoritten Brasil møter tøff motstand i gruppespillet. De ble nemlig trukket sammen med solide lag som Serbia, Sveits og Kamerun. Du kan tippe på Gruppe G i fotball-VM 2022 hos alle gode bettingsider på nettet. 

Selvsagt forventer både tippere og oddssettere at Brasil går videre. Men hva skjer ellers? Faktisk møtte Sveits, Serbia og Brasil hverandre også i gruppen i forrige fotball-VM. 

Det ble tette oppgjør, hvor Sveits og Brasil gikk videre. Mye har skjedd siden den gang, særlig har Serbia spilt seg i toppform. Og hva kan Kamerun varte opp med? Les videre for å finne ut alt du behøver å vite om å tippe på Gruppe G i fotball-VM 2022.

Odds på gruppe G i fotball-VM 2022 finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Gruppe G oversikt 

Det knytter seg alltid store forventninger til Brasil før VM i fotball. Gigantnasjonen fra Sør-Amerika har løftet VM-trofeet hele 5 ganger tidligere. Klart det fører til et nærmest uunngåelig favorittstempel. 

Denne gangen får brassene tøff motstand helt fra begynnelsen av. Sveits har etablert seg i øvre middelklasse innen europeisk fotball, med flere VM- og EM-deltakelser på rad. Alpelandet holder også stand på øverste nivå i Nations League. 

Der får de nå selskap av Serbia som rykket opp etter å ha vunnet Norges gruppe. Landet har flere skikkelige superstjerner i stallen, og er revansjesugne etter å ha tapt mot både Brasil og Sveits i fotball-VM 2018. 

Kamerun er nok gruppens mest ukjente deltaker, men mange av lagets spillere har erfaring fra høyt nivå i Europa. De presterte bra i kvalifiseringen, og vennskapskamper inn mot VM. 

Vi ser frem til noen skikkelige bataljer i denne gruppen, som fort kan by på det høyeste sportslige nivået i gruppespillet. Brasil vinner nok gruppa, mens Serbia må være nestfavoritt med den angrepsrekka de tross alt kan vise til. 

Lagene i Gruppe G

La oss her ta en nærmere titt på hvert av lagene i Gruppe G, hver for seg.

Brasil

Brassene reiser til fotball-VM 2022 i Qatar stinne av selvtillit. De vant den sør-amerikanske kvalifiseringsgruppen soleklart, og har mange spillere i god form. Neymar er og blir stjerna på laget, og er den som må levere som det skal bli VM-triumf nummer 6. 

Men PSG-spissen er slettes ikke alene. Vinicius Junior tok helt av for Real Madrid i fjor, og kan både score og levere målgivende. Det samme kan vi si om Raphinha på Barcelona og Manchester Uniteds Antony. Richarlison spiller mer og mer for Tottenham, og hans utrettelige arbeidsvilje gjør ham til perfekt partner for den mer avslappede Neymar. Dette er bare fryktinngytende. 

På keeperplassen kan Brasil vise til intet mindre enn to av verdens aller beste sisteskanser i Alisson og Ederson, mens forsvarsrekka bare oser klasse. Navn som Militao, Marquinhos og Silva inngir trygghet. 

Men selv for dette stjernegalleriet blir Gruppe G tøff. Selv om nesten alle spillerne i Brasils tropp til daglig spiller i Europa, viser historie og statistikk at Brasil historisk sett trives bedre mot lag fra andre verdensdeler. Og i Serbia og Sveits møter de topp europeisk motstand.

Sveits

Sveitserne har stille men sikkert tatt steget opp fra middelhavsfarer til et ekte europeisk topplag. De skal nå spille sitt femte fotball-VM på rad. I 3 av de foregående 4 gikk de videre fra gruppa, og ble slått ut i åttendedelsfinalen. Det er med andre ord et solid lag vi har med å gjøre. 

Spiller for spiller er ikke Sveits helt der oppe. Stjernene forblir de to 30-åringene Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri, som begge reiser til årets fotball-VM med mer enn 100 landskamper. 

Keeper, Yann Sommer, er meget god, og en av verdens beste på å redde straffer. Angriperen Breel Embolo var ansett som et av Europas mest spennende talenter for noen år siden. Karrieren gikk så på en lei smell, grunnet skade, men Monaco-spissen er nå tilbake for fullt. 

Resten av mannskapet spiller på gode klubber i europeiske toppserier, og forsvaret er stappfullt av rutine. Dette er et vanskelig lag å slå. Avhenger hvem som kaprer andreplassen i gruppa bak Brasil av hvem som er best defensivt, blir det Sveits.

Serbia

Det serbiske mannskapet fikk en del oppmerksomhet her til lands da Nations League skulle avgjøres med kamp mellom Serbia og Norge på Ullevaal, tidligere i høst. Før oppgjøret trengte Norge kun uavgjort for å vinne gruppen, og rykke opp. Slik gikk det som kjent ikke. Serberne rundspilte våre gutter, og kunne vunnet med mer enn 2-0. 

I den kampen scoret spissene, Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic hvert sitt mål. Det er disse to stjernene som må levere hvis serberne skal klare seg i denne gruppa. Juventus-esset Vlahovic er mest elegant, mens bamsen Mitrovic er mest dødelig innen sekstenmeteren.
Bak de to spissene har Serbia flust med klasse og kreativitet. Ajax-kapteinen, Dusan Tadic, trekker i trådene i 10-er rollen. Den dyptliggende play-makeren er Lazios elegante, Sergej Milinkovic-Savic. Ute på venstrevingen er Juventus’ Filip Kostic en evig trussel. Ikke mange lag kan vise til offensiv styrke på dette nivået.
Bakover på banen er det tynnere. Langt tynnere. Forsvaret skriker etter gamle helter som Ivanovic eller Vidic. Laget har ikke en keeper som hører hjemme på dette nivået i det hele tatt. Skal Serbia går videre må de rett og slett hamre inn mål, og krysse fingre for at de scorer flere enn de slipper inn. Kan med andre ord være lurt å tippe på mange mål når de skal i aksjon i Gruppe G.  

Kamerun 

Kamerun tok bronse i forrige Afrika-mesterskap, og slo et sterkt Algerie-lag for å komme til VM 2022 i Qatar. Laget har solid kvalitet i rekkene, og ville vært en het kandidat til å gå videre fra nesten enhver annen gruppe. I Gruppe G blir de ukuelige løvene derimot en outsider. 

Ikke at noen bør undervurdere Kamerun. Laget har en svært god keeper i Inter Milans Andre Onana, mens André-Frank Zambo Anguissa herjer på midtbanen for Napoli. I angrep vil kamerunerne kunne stole på karer som Eric Maxim Choupo-Moting og Vincent Aboubakar. Resten av laget har god erfaring fra høyt nivå innen europeisk klubbfotball. 

Det er slettes ikke utenkelig at Kamerun kan ta poeng i gruppen. De er utvilsomt i stand til å score mål mot Serbia, og mot Sveits skulle det være mulig å stenge buret. Allikevel vil det være en overraskelse om Kamerun klarer å ta seg videre fra denne meget sterke gruppen.

Oversikt over alle kamper i gruppen

Gruppe Lag 1 Lag 2 Dato Klokkeslett (norsk tid) Arena
GSveitsKamerun24.11.202211:00Al Janoub Stadium, Al Wakrah
GBrasilSerbia24.11.202220:00Lusail Iconic Stadium, Lusail
GKamerunSerbia28.11.202211:00Al Janoub Stadium, Al Wakrah
GBrasilSveits28.11.202217:00Stadium 974, Doha
GSerbiaSveits02.12.202220:00Stadium 974, Doha
GKamerunBrasil02.12.202220:00Lusail Iconic Stadium, Lusail

FIFA World Cup 2022 Gruppe G oddstips 

Det er ingen tvil om at dette er den gruppen i fotball-VM 2022 som holder jevnest, høyest nivå. Det er riktignok bare ett skikkelig topplag involvert, Brasil, men til gjengjeld ingen svake deltakere. Både Sveits og Serbia hører nå hjemme på øverste nivå i Nations League, mens Kamerun kvalifiserte seg på bekostning av et sterkt Algerie-lag. 

Nesten alle spillerne som skal representere lag i Gruppe G spiller i topp ligaer i Europa. Tennene løper nesten i vann når vi tenker på hvor høyt sportslig nivå kampene i gruppen bør holde. 

Som vi har vært inne på, møttes Brasil, Sveits og Serbia i gruppen også i forrige VM. Da spilte Brasil 1-1 most Sveits, mens de slo Serbia 2-0. Sveits og Serbia spilte en begivenhetsrik kamp som endte med 2-1 seier til sveitserne. Brasil vant gruppen den gang, og Sveits gikk videre som toer.

Vi tipper Brasil ender på topp denne gangen også, mens det er helt åpent mellom Sveits og Serbia i kampen om andreplassen. Serberne stiller med et bedre mannskap denne gangen, og er i bedre form. De har også vist tegn til å ha en sterkere mentalitet. 

Ved å slå Portugal i Lisboa for å vinne VM-kvalifiseringsgruppen sin, og Norge i Oslo for å vinne Nations League-gruppen viste de seriøs mental styrke. Kan det utgjøre forskjellen? Sveits er akkurat like solide som for fire år siden, uten klare svakheter i laget. Kan de utnytte serbernes defensive sårbarhet, blir det reprise fra VM 2018. 

Sveits – Kamerun

Dette er en kamp Sveits forventes å vinne. De er et solid, velorganisert lag som har levert gode prestasjoner gjennom flere år. Laget er stinn av rutine, og det foreligger ingen klare svakheter. 

Det eneste ankepunktet er at Sveits kanskje ikke scorer nok mål. Her møter de et Kamerun-lag som har en ypperlig keeper, og som er i stand til å score på kontringer. Spissen, Vincent Aboubakar, har herjet for Porto og nyter legendestatus i Besiktas. Han ble toppscorer i forrige Afrika-mesterskap. 

Det er ikke umulig med en uavgjort her, men vi setter hjemmeseier på kupongen.

Brasil – Serbia

Vi tipper det blir mål, mange mål, i denne kampen. Brasil er sterke i alle spillets faser, og har topp kvalitet i stallen. De kommer nok til å vinne oppgjøret, men det er ikke utenkelig at de kan komme til å slippe inn mål – særlig kan det være fare på ferde hvis serberne får mange offensive dødballer. 

Serbia har offensive spillere som er gode nok til å score mot hvem som helst. De har også et forsvar og, særlig, en keeper som kan slippe inn mot hvem som helst. 

Det er vanskelig å forestille seg at ikke Neymar, Raphinha og resten av gjengen kommer til å kose seg mot et vaklevorent serbisk forsvarsverk. Vi tipper på hjemmeseier her, men setter større innsats på at det scores mange mål.

Kamerun – Serbia

Her må Serbia etter all sannsynlighet levere om de skal holde liv i håpet om å gå videre fra gruppa. Hvis de får skikkelig stryk av Brasil i åpningskampen kan de ha mistet noe av selvtilliten de spilte på seg gjennom topp innsats i de siste kampene før VM. Det vil være til Kameruns fordel. 

Stiller Serbia derimot med topp innstillig, er det ikke mye som tilsier at de skal unngå å banke inn mål her. Skal Mitrovic ha noe håp om å kjempe om toppscorertittelen er det i denne kampen han må score. Selv om Kamerun har en god keeper, så har de også det svakeste forsvaret Serbia møter i gruppen.
Kamerun, på sin side, vil måtte sette sin lit til at de klarer å holde de serbiske angriperne under kontroll. Samtidig som Aboubakar setter sjansene han etter alle solemerker vil få takket være skjørt serbisk forsvar.

Vi tipper på borteseier, og at det også i denne kampen vil bli scoret godt med mål. 

Brasil – Sveits

Det tilsvarende oppgjøret endte altså med 1-1 og poengdeling i forrige fotball-VM. Det kan fort skje igjen, men det tviler vi egentlig litt på.

Sveits er stae og vanskelige å slå. De utgjør nok Brasils verste prøvelse i gruppen. Allikevel skal det være mulig for Brasil å score. At Sveits derimot skal komme seg til mange målsjanser ser vi ikke for oss. 

Dette blir nok en jevn og tett kamp, hvor Brasil vinner til slutt.  

Serbia – Sveits

Dette blir sannsynligvis en ren finale hvor vinneren belønnes med plass i åttendedelsfinalen, mens taperen får billetter hjem. Det vil si stort press, kokende følelser og høy temperatur. Vanligvis vil slike omstendigheter indikere at varmblodige balkanske spillere fort kan koke over, mens kjølige alpeboere holder roen. 

Men som vi har vært inne på, har Serbia vist sterk psyke nylig. Den gamle storspilleren på trenerbenken, Dragan Stojkovic, synes å ha bragt ro og selvtillit til mannskapet. 

Da blir dette nærmest en ren duell hvor et beintøft forsvar med en topp keeper bak seg, møter en av de sterkeste angrepsrekkene i hele mesterskapet. Vi har stor tro på at Serbia skal score i denne kampen. Verre er det bakover på banen. 

Dette oser uavgjort, med mer enn ett mål til hvert lag. 

Kamerun - Brasil

Dette er en kamp Brasil skal vinne. Eneste realistiske mulighet for Kamerun er om Brasil allerede har sikret seg førsteplass i gruppa, og velger å hvile noen av stjernene sine. Selv da skal det hardt holde for Kamerun å være noe annet enn en punching bag for Brasils høyst kompetente stallfyll.

Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.