Odds på toppscorer i fotball-VM i Qatar 2022

Odds på toppscorer fotball-VM i Qatar 2022

Det er VM i fotball nå i vinter. Det vil si timevis med topp underholdning på TV-skjermen, og sjansen til å spille på en rekke spennende oddsobjekter. Å tippe på toppscorer i fotball-VM 2022 er svært populært. 

Få individuelle titler henger høyere innen fotballsporten enn det å bli VM-toppscorer, og innkassere den berømte gullskoen. En lang liste med stjernenavn, og en hel del atskillig mer ukjente skikkelser, har så langt sikret seg tittelen. 

Skal en av de store favorittene bli toppscorer i VM-2022? Eller er det duket for et ukjent blad? Du kan sikre deg stor underholdning ved å tippe på resultatet.

Bettingselskaper med odds på toppscorer i fotball-VM i Qatar 2022

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
NordicBet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
BetsAmigo logo

BetsAmigo

LES OMTALE

150 EUR

Free bet-fredager

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Tippe på hvem som blir toppscorer i fotball-VM 2022 

Å tippe på toppscorer i fotball-VM 2022 er svært enkelt. Det kryr av gode og velrennomerte bettingselskaper på nettet. Alle de som retter seg mot Norge som marked byr på gedigne oddsmenyer i anledning VM i fotball. Der kan du selvsagt finne toppscorer i utvalget.

På listen over spillere som oddssetterne har valgt å gi en odds på, velger du deg din favoritt. Deretter bare klikker du på navnet for å legge spilleren til din kupong. Da gjenstår kun å fastsette ønsket innsats og klikke på «Fullfør spill», eller lignende. 

Siden å tippe på toppscorer i VM er et utpreget vinneroddsspill, kan det ikke kombineres med andre objekter som del av et system eller en akkumulator. Unntaket vil være om du finner et bettingselskap som inkluderer spillet som del av en oddsbygger, men det er neppe sannsynlig.  

For å plassere et oddsspill på hvem som noterer seg for flest mål i VM, trenger du en konto hos et bettingselskap. Det ordner du en fei. Bare besøk selskapets nettside og følg instruksene du finner der.

Hvem blir toppscorer i fotball-VM 2022? 

Det knytter seg hvert VM stor spenning til hvilken spiller som skal klare å kapre toppscorertittelen. Svært mange av de største spissene i verden (med et sørgelig unntak fra Bryne) deltar i fotball-VM 2022, og alle vil gjøre sitt ypperste for å score flest av alle. 

Ting å vurdere når du skal tippe på toppscorer i fotball-VM

Å spå hvem som blir toppscorer i fotball-VM er notorisk vanskelig. Ikke bare er feltet svært vidt, med mange gode spisser, det er også en rekke øvrige faktorer som kompliserer ting. 

Antall kamper

For det første må vi tenke på antall kamper. En superspiss på et svakt lag vil sannsynligvis ikke komme like langt som en kollega hos et av de store lagene. Dermed blir det færre sjanser til å score godt med mål, enkelt og greit.

Nivå på motstanderlag 

I tillegg kommer gruppemotstandere inn. Ofte er det allerede i gruppespillet at mye avgjøres når det gjelder hvem som blir VM-toppscorer. Det skyldes at de svakeste lagene møter de sterkeste lagene takket være seedingen. 

Her får spissene gjerne sjansen til å fylle målkontoen tidlig mot langt svakere forsvar enn det som venter i de senere rundene. Altså lønner det seg å se etter gode spisser som skal ut mot de veikeste forsvarerne. 

Form og skader

Du bør selvsagt også ta hensyn til skader og form. Denne gangen spilles VM midt i den europeiske klubbsesongen slik at vi får ekstra god peiling på hvem som er heit og hvem som ikke helt har fått kruttet tent enn så lenge.

Store kanoner på topp lag

Det skjer ikke rent sjeldent av toppscoreren kommer fra landet som vinner fotball-VM til slutt. Det vil si at se store nasjonene har mange toppscorertitler ved siden av VM-pokalene. Dette bør også innvirke på ditt valg når du skal tippe på toppscorer i fotball-VM 2022.

Toppscorerfavoritter foran fotball-VM 2022

La oss nå ta noen av forhåndsfavorittene litt nærmere i øyensyn, en for en.

Kylian Mbappe

Hvis vi holder oss til oddsfavorittene er denne gang Frankrike det laget som reiser til VM med de hvasseste spissene på topp. Kylian Mbappe og Karim Benzema bare oser mål. 

Førstnevnte fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i forrige VM da han var en nøkkelspiller og pålitelig målleverandør. Mbappe har siden etablert seg som en av Europas aller beste spillere, og er en målmaskin av de sjeldne. 

Frankrike møter to svake lag i gruppespillet, Australia og Tunisia. Dette lover godt for unge Mbappe.

Karim Benzema

Rutinerte Karim Benzema, på sin side, har eksplodert de siste sesongene. Han bøtter inn mål for Real Madrid i La Liga og Champions League og er inne sin livs form. Han er av mange ansett som favoritt til å bli toppscorer i VM, foran selv lagkamerat, Mbappe. 

Problemet her er spilletid. Frankrikes landslagstrener, Didier Deschamps, har slitt med å få ting til å klikke for Les Bleus med sine to ess på banen samtidig. Det kan godt hende han istedenfor setter inn pålitelige, gamle Olivier Giroud på topp for å få et oppspillspunkt hvor enten Mbappe eller Benzema starter ved siden av. 

Da blir åpenbart den som får mest spilletid den heteste toppscorer-kandidaten. Og la oss ikke glemme ringreven Giroud oppi det hele heller. Med Tunisia og Australia i gruppa kan en fransk spiss ta lange steg mot toppscorer-tittelen. Men hvem?

Neymar

Brasil reiser til VM med kun en skikkelig veletablert verdensstjerne i angrepsrekka, det er Neymar. Han scorer selvsagt godt med mål, og skal brassene nå langt er de avhengige av at PSG-esset hamrer inn godt med mål. Neymar står før VM starter med meget imponerende 75 landslagsmål på 121 kamper. 

Blant øvrige brasser er det vel usannsynlig at Tottenhams arbeidsvillige Richarlison skal score mer enn selveste Neymar. Vinicius Junior hadde sitt store gjennombrudd på klubblaget i fjor, men det har så langt ikke løsnet for ham på landslaget. 

Brasil er i en meget tøff gruppe, sammen med Serbia, Sveits og Kamerun. Utrolig nok møtte Brasil også Serbia og Sveits i gruppa i VM 2018. Det endte med 1-1 mot sveitserne og 2-0 seier mot serberne. Neymar scoret ikke i noen av kampene. 

Lionel Messi

Alle vet hvem som forventes å skyte Argentina til himmels ved å vinne VM i 2022. Lionel Messi står med 90 mål på 164 kamper for landslaget. Han scorer fremdeles jevnt og trutt, alderen til tross, og en hel nasjon setter sin lit til at han skal klare å holde koken i det minste frem til finalen i fotball-VM spilles den 18. desember. 

Argentina har ytterligere to høyprofilerte spisser, i Paulo Dybala og Lautaro Martinez. Sistnevnte er klart mest giftig. Hvis Messi mater han med målgivende kan Inter-spissen fort hamre inn godt med mål i VM. Statistikken viser 20 mål på 40 landskamper før VM starter, så Martinez er en kar som vet hvor målet står. 

Den gode nyheten for Messi og co. er at de møter Saudi Arabia i gruppa. Dette er et av de antatt soleklart svakeste lagene i VM. 

Harry Kane

Hos England er saken så enkel som den kan få blitt. Harry Kane skal score målene for Gareth Southgates gutter. Da de tre løvene tok seg til semifinalen i forrige VM, hamret Kane inn 6 mål og ble med det toppscorer. 

Formen til Kane er grei nok på klubblaget Spurs, men han har slitt med å finne formen i landslagstrøya i det siste. Det gjelder resten av laget også, så om Kane skal følge opp gamle bragder er han nok avhengig av at laget hever seg mange hakk når alvoret begynner. Engelskmennene er i gruppe med svakere lag som USA, Iran og Wales, så Kane kan få et god start.   

Romelu Lukaku

Belgias gylne generasjon inkluderer en målgarantist i Romelu Lukaku. Med servering fra De Bruyne, Hazard og resten av gjengen er han i stand til å score skremmende mange mål – litt svak form på klubblaget til tross så langt i sesongen. Men hvor langt kommer Belgia denne gangen, med en aldrende tropp? 

Belgia har havnet i gruppe med Canada, Marokko og Kroatia. Førstnevnte er et langt sterkere lag nå enn de har vært tidligere, mens sistnevnte er et lag som er fullt på høyde med belgierne. Mot Marokko kan det derimot bli god uttelling.

Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic

Serbia er ikke et lag med store VM-meritter i fotball. Denne gangen håper de å endre på det, og følge sine kroatiske naboer langt ut i turneringen. 

Skal det skje er serberne helt avhengige av at to mann scorer god med mål: Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic. Et spisspar mange i Norge vil huske med gru etter at begge scoret på Ullevaal i årets avgjørende Nations League-kamp.

Vlahovic scorer godt med mål i Serie-A, men sliter med formen akkurat som resten av laget hans, Juventus. Med flagget på brystet går det bedre, og ingen kan betvile at gutten er en spiss av ypperste klasse. 

Aleksandar Mitrovic klarer bare ikke å score mål. For Fulham følger han opp 43 mål i fjorårets opprykkssesong med sin så langt klart beste sesong i Premier League. For landslaget har bamsespissen vanvittig sterke 50 mål på 76 kamper. 

Klarer Serbia å komme seg langt, vil de to score godt med mål. Problemet er at de har havnet i ei steintøff gruppe med Brasil, Sveits og Kamerun. Ingen åpenbart svake motstandere å dunke inn godt med mål mot, og hard kamp om å i det hele tatt komme seg videre. 

Robert Lewandowski

I Polen er det bare ett navn som gjelder og det er målmaskinen Robert Lewandowski. Den bredskuldret 9-eren har fulgt opp sine rekordbragder i Bayern München med å nette jevnlig også for Barcelona. Ingen har scoret flere mål på en sesong i Bundesliga, og på landslaget har Lewandowski 76 mål på 134 kamper. 

Det som kompliserer ting er at Polen alltid flopper i mesterskap, selv om de har andre gode spillere som Arkadiusz Milik og Piotr Zielinski på laget. De er i gruppe med antatt svake Saudi Arabia som risikerer å slippe inn godt med mål hvis Lewandowski er på sitt beste, men også Mexico og Argentina. Polen må overprestere om de skal nå åttendedelsfinalen. 

Cristiano Ronaldo

Hva så med gamlefar selv? Cristiano Ronaldo er inne i karrierens siste kapittel, og han vil gjøre hva som helst for å reise hjem fra Qatar med et trofe i kofferten. Portugal vinner neppe fotball-VM denne gangen, så da må Ronaldo sikte seg inn mot gullskoen som toppscoreren mottar for sin bragd. 

Det lugger alvorlig for Ronaldo i klubbkarrieren hvor han har havnet på benken i Manchester United. På landslaget er posisjonen uangripelig og hans målstatistikk – 117 mål på 191 kamper - er tidenes beste. Hvem vet? Kanskje kan han møte opp full av energi og overskudd etter å ha fått lite spilletid i United? 

Portugal er i den jevneste og mest uforutsigbare gruppen i hele mesterskapet. Svært lite skiller Ronaldo og co. fra motstandere som Sør-Korea, Ghana og Uruguay.

Thomas Müller

Tyskland- og Bayern München-legenden Thomas Müller har hamret inn godt med mål i fotball-VM gjennom en strålende karriere. Han var toppscorer i VM i 2010, og kom på andreplass på scoringslistene i VM i 2014. Allikevel er det vel de færreste som tror at 33-åringen skal gjenta gamle bragder og kapre toppscorertittelen i årets VM. 

Ingen andre tyske spisser vekker tillit. Timo Werner er et arbeidsjern med en lynrask fotballhjerne, men er en direkte svak avslutter. Kai Havertz scorer jevnt og trutt, men midtbanespillere blir sjeldent toppscorer i VM (colombianske James Rodriguez fra 2014 er et sjeldent unntak), og selv om Serge Gnabry er målfarlig scorer han neppe nok til å utfordre de virkelige storscorerne. 

Tidligere toppscorere i fotball-VM 

Når du blir toppscorer i fotball-VM mottar du den ettertraktede gullskoen. Opp gjennom årene har en rekke av de største fotballspillerne i historien måtte rydde plass til den i premieskapet. 

Går vi langt tilbake i historien, dukker det opp legendariske navn som Eusebio, toppscorer for Portugal i 1966 og Gerd Müller som ble toppscorer da Vest-Tyskland vant VM på hjemmebane i 1974. 

Ingen av dem kan måle seg med franskmannen Just Fontaine hva gjelder antall mål i et mesterskap. Han satte hele 13 mål, og ble toppscorer i fotball-VM i 1958.

I nyere historie har flere kjente storspisser vunnet gullskoen. Den brasilianske Ronaldo skjøt hjemlandet til VM-gull i 2002 og kapret i samme slengen toppscorertittelen. 

Tidenes mestscorende VM-spiller, Miroslav Klose, ble toppscorer i 2006, mens landsmannen Thomas Müller gjorde det samme fire år senere. I 2014 fikk vi en overraskelse da James Rodriguez, en kreativ midtbanespiller med en ellers nokså ujevn karriere, scorer flest mål av alle i fotball-VM.

Regjerende VM-toppscorer er Harry Kane. Engelskmannen banket inn 6 mål i forrige fotball-VM, hvorav 5 ble satt i gruppespillet. 

Toppscorere i fotball-VM siste 10 mesterskap 

  • 2018: Harry Kane
  • 2014: James Rodriguez
  • 2010: Thomas Müller
  • 2006: Miroslav Klose
  • 2002: Ronaldo 
  • 1998: Davor Suker
  • 1994: Hristo Stoitchkov og Oleg Salenko
  • 1990: Salvatore Schillaci
  • 1986: Gary Lineker
  • 1982: Paolo Rossi
Publisert: 19/10/2022 · Sist oppdatert: 21/11/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.