Odds på håndball-EM for kvinner 2022

Odds på håndball-EM for kvinner 2022

EM i håndball for kvinner er nå i full gang. I kjent stil er Norge blant de store favorittene, og du finner odds på håndball-EM for kvinner 2022 hos alle gode bookmakere som operer her til lands. Det vil selvsagt si at du kan sette noen kroner på en norsk triumf. 

I tillegg finnes det en lang rekke andre spennende oddsobjekter å velge blant. Du kan for eksempel tippe på samtlige kamper, og liveodds er også tilgjengelig. Her er det bare å velge og vrake blant spennende ting å spille på for å gjøre seeropplevelsen desto mer intens. 

I denne artikkelen byr vi på en del nyttig informasjon for alle som har lyst til å tippe på håndball-EM for kvinner. Det inkluderer våre spådommer om hva vi tror vil skje under mesterskapet, noen praktiske råd, samt en del nyttige fakta om turneringen.

Beste bettingselskaper med odds på håndball-EM 2022

iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
500 NOK

ComeOn!-butikk

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Zulabet sport logo

Zulabet

LES OMTALE

2100 NOK

5000 kr ukentlig cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Håndball-EM for kvinner 2022 - info årets begivenhet

Håndball-EM for kvinner 2022 spilles nå i tre vertsland på Balkan: Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia. Det er 15. gang mesterskapet som avholdes hvert andre år arrangeres, og 16 nasjoner deltar. 

Norge er regjerende mester etter å ha vunnet EM 2020, og står nå med hele 8 mesterskapstitler. Det er soleklart flest. Danmark har 3 seiere, mens Frankrike, Montenegro og Ungarn har ett EM-gull hver. 

Deltakernasjoner i håndball-EM for kvinner 2022

De 16 lagene som møtes til dyst i årets håndball-EM inkluderer alle tidligere vinnere, samt en rekke andre sterke nasjoner inne kvinnehåndballen. La oss nå gå gjennom noen av de lagene som vi forventer at skal gjøre det godt i mesterskapet. 

Norge

Våre håndballjenter går inn i også denne turneringen som store favoritter. Etter triumf i forrige EM, som ble avholdt i Danmark var det store forventninger foran OL i Tokyo året etter. Der endte det med knepent semifinaletap mot de russiske jentene, før Norge banket Sverige i bronsefinalen og sikret seg medalje. Revansje fikk vi i VM året etter, hvor Norge vant gull etter finaleseier mot Frankrike. 

Inn mot dette mesterskapet har Norge vært i toppform, og oddssetterne er klare i sin sak. Håndballjentene klarer dette. 

Frankrike

Frankrike har vokst frem som et land å regne med innen kvinnehåndballen i løpet av de seneste årene. Laget er regjerende olympisk mester, og tok sølv i forrige EM og VM. I begge de to finalene ble det tap mot Norge. Det er ingen tvil om at en virkelig tøff rivalisering er i ferd med å vokse frem mellom våre jenter og deres franske motparter. 

I det hele og store ligger mye an til at det blir nok en norsk-fransk finale også i EM 2022. Trekningen medfører at om de to forhåndsfavorittene ikke kan møtes før finalen hvis de – som forventet – vinner sine respektive puljer i hovedspillet. Da blir spørsmålet om de franske jentene skal klare å endelig slå Norge på tredje finaleforsøk på rad. 

Sverige

Sverige har en mindre meritert historie innen kvinnehåndball enn sine skandinaviske søstre i Norge og Danmark. Allikevel er de blågule av mange ansett som det nest sterkeste laget fra regionen, bak Norge. Det skyldes ikke minst lovende resultater i nylige mesterskap, med en imponerende fjerdeplass i forrige OL som den sterkeste prestasjonen. 

At Sverige skal kunne hamle opp med en av de to favorittene betviler vi sterkt. De skal ut mot Danmark og Norge i samme pulje i hovedspillet. Vi tipper det i beste fall medfører andreplass, og sannsynligvis semifinale mot Frankrike. Den vinner nok de franske jentene greit.

Danmark

For en god del år siden var det kamp på kniven om hvem som hadde det beste landslaget i kvinnehåndball – Norge eller Danmark. Men etter 3 gull og 2 sølv på de seks første håndball-EM for kvinner, og 3 OL-gull på rad fra 1996 til 2004, har de danske jentene ikke hatt mye å varte opp med.

Fikk riktignok en opptur med bronse i forrige VM, og slo Sverige i gruppespillet i EM 2022. Vi tipper det blir knallhard kamp i pulje 2 mellom Danmark og Sverige om hvem som kommer på andreplassen bak Norge. Det vil si at danskene meget sannsynlig vil møte Frankrike i en eventuell semi. Der vil neppe denne utgaven av det danske landslaget takle brasene. 

Nederland

Kvaliteten på det nederlandske kvinnelandslaget i håndball har virkelig skutt til værs i løpet av det siste tiåret. De nederlandske jentene kan vise til svært imponerende meritter, deriblant VM-gull i 2019 og sølv i EM i 2016 og bronse to år etter. Dette etter å ha vært en middelmådighet i en årrekke.

Nederland har havnet i samme pulje mot svært sterke Frankrike. Det blir en tøff nøtt å knekke, tipper vi. Det vil si at Nederland meget sannsynlig blir Norges motstander i semifinalen. Vi ser ikke for oss oransje seier der.

Montenegro

Til tross for et innbyggertall mindre enn Oslos befolkning kan vesle Montenegro vise til et EM gull fra 2012. Samme år ble det sølv i OL på landet som heter Crna Gora på sitt eget språk. 

EM-gullet ble sanket i nabolandet, Serbia, som også var del av Jugoslavia. Skal de montenegrinske jentene gjenta bragden nå som det igjen er europamesterskap på Balkan? 

Det ble seier mot respektabel motstand som Tyskland og Spania i grunnspillet. I hovedspillet venter Nederland og Frankrike. Avhengig av stor hjemmefordel om det skal holde til semifinaleplass mot Norge.

Slovenia

Et av de andre vertslagene, Slovenia, har ingen meritter å snakke om innen kvinnehåndball. Likevel er laget verdt å nevne som en kandidat til å nå et stykke nå som det er EM på hjemmebane. 

Leverte et par meget sterke prestasjoner i grunnspillet hvor det ble seier både mot Danmark og Serbia. Riktignok ble Sverige alt for sterke, men det er ikke helt utenkelig at Slovenia kan utfordre danskene og svenskene i kampen om andreplassen i pulje 1 bak Norge. 

Komplett liste over deltakerland 

 • Norge
 • Sverige
 • Danmark
 • Nederland
 • Tyskland
 • Frankrike
 • Spania
 • Sveits
 • Ungarn
 • Romania
 • Polen
 • Serbia
 • Kroatia
 • Slovenia
 • Montenegro
 • Nord-Makedonia

Viktige datoer for håndball-EM for kvinner 2022 

Grunnspillet i håndball-EM 2022 startet den 4. november, og varte frem til den 9. Hovedspillet gå fra den 10. november til den 16. Der skal Norge i aksjon mot Sverige den 12., mot Slovenia den 14. og mot Danmark den 16. 

Semifinalene spilles den 18. Det gjør også kampen for å avgjøre hvem som kaprer mesterskapets femteplass. Deretter er det både finale og bronsefinale den 20. 

Lokasjon 

Det er 3 land som tidligere var del av Jugoslavia som sammen deler ansvaret for å arrangere årets EM i håndball for kvinner: Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia. 

Mesterskapet avholdes i de tre nasjonenes respektive hovedsteder, Ljubljana, Podgorica og Skopje, foruten en ekstra by i Slovenia: Celje.

Alle Norges kamper i hovedspillet skal stå på mesterskapets største stadion, Arena Stožice i Ljubljana som har plass til over 12 000 tilskuere. Der skal også semifinaler og finalen avholdes, så det kan fort bli et langvarig opphold på de norske håndballjentene i Slovenias idylliske hovedstad.

Format

EM i håndball for kvinner består av tre deler: 

 • Grunnspill
 • Hovedspill
 • Sluttspill

I grunnspillet ble de 16 deltakerlandene delt inn i 4 grupper med 4 deltakere hver. Hvert lag møttes 1 gang. Laget som kom på sisteplass ble slått ut. Resten gikk videre til hovedspillet.

I hovedspillet slås lagene som gjenstår fra gruppe A og gruppe B sammen til pulje 1, mens de tre resterende lagene fra gruppe C og D møtes i pulje 2. I pulje 1 skal Norge i aksjon mot Sverige, Danmark og Slovenia, etter å allerede ha slått puljens to andre land, Ungarn og Kroatia, i grunnspillet. 

Sluttspillet består av semifinaler hvor vinner av pulje 1 møter toeren i pulje 2, og vise versa. De to tapende semifinalistene møtes i bronsefinale, mens vinnerne barker sammen i finalen. 

Det spilles også en kamp mellom treerne i hver pulje for å bestemme hvem som kaprere 5. plassen i EM. De tre medaljevinnerne kvalifiserer seg direkte til neste VM, mens vinneren får plass i OL.

Odds på håndball-EM for kvinner 

Det kryr av forskjellige odds på håndball-EM for kvinner 2022. Du kan spille både på hvilket lag du tror blir mestere, og på alle de forskjellige kampene. 

Å tippe på hvem som vinner EM er svært enkelt. Du bare plasserer laget du har lyst til å satse på på kupongen og fastsetter innsats. Siden det er snakk om et vinneroddsspill er det alt. Du kan ikke kombinere dette objektet med andre spill som del av et system eller en akkumulator. 

Når det gjelder å tippe på hver kamp i EM, så foreligger det svært mange spennende muligheter. Ja, det er flere titalls oddsobjekter tilgjengelig hos bettingselskapene per kamp. Det inkluderer blant annet de følgende:

 • Antall mål til sammen
 • Antall mål per lag
 • Over/under antall mål
 • Hvem scorer først?
 • Hvem scorer sist?
 • Første lag til 3 poeng, 5 poeng, 10 poeng
 • Diverse handicap-spill

Her er det med andre ord bare å velge og vrake i forskjellige alternativer. Merk at en lang rekke av disse markedene også er tilgjengelige som liveodds. Det vil altså si at du kan tippe mens du ser kampen live på TV. Klart det gir seeropplevelsen et løft.

Heller ikke objektene på listen over kan inngå i systemer eller akkumulatorer, da det er snakk om vinneroddsspill. Unntaket er om du finner en bookmaker som byr på oddsbygger for håndball-EM for kvinner 2022. 

Foretrekker du å spille akkumulatorer eller systemer, kan du gjøre det ved å tippe på hvem som vinner forskjellige kamper på en kupong. Dette er ekstra moro å gjøre i løpet av grunnspill og hovedspill da en rekke kamper avholdes på samme dag.

Slik tipper du på håndball-EM for kvinner 

Det er meget enkelt å tippe på håndball-EM for kvinner. Dette er noe både glade amatører og skikkelige oddseksperter kan gjøre på den måten de selv foretrekker.

For å komme i gang med denne typen oddsspill er du nødt til å ha en aktiv konto hos et bettingselskap på nettet som har turneringen på menyen. Holder du deg til velrennomerte aktører som satser hardt i det norske markedet, er ikke det noe problem. 

Når du har funnet en bookmaker du trives hos, følger du denne oppskriften for å begynne å tippe på EM i håndball for kvinner nå med en gang:

 1. Besøk bettingselskapets nettside
 2. Registrer deg via online skjema
 3. Overfør penger til kontoen
 4. Finn frem til ønsket oddsobjekt på menyen for håndball-EM
 5. Legg det til kupongen og fastsett ønsket innsats
 6. Klikk «Fullfør spill», e.l.

Spådommer og prognose 

Håndball-EM for kvinner 2022 er allerede i gang. La oss nå se på noen fristende objekter å tippe på i de gjenstående kampene.

Hvem vinner håndball-EM for kvinner 2022?

Skal du tippe på hvem som håndball-EM 2022 kan du trygt følge hjertet i like stor grad som hjernen. For det er all mulig grunn til å stole på at Norge kaprer nok et EM-gull. Vi var store forhåndsfavoritter og spilte godt i grunnspillet. Stjernespillerne er i form, og laget strutter av selvtillit. Dette går bra.  

Hvilke lag går videre fra pulje 1?

I pulje 1 møtes Norge, Sverige, Danmark, Kroatia, Slovenia og Ungarn. Vi forventer at Norge går seirende ut med ganske klar margin. Da gjenstår kamp om andreplassen. Her er Danmark og Sverige favoritter, men Slovenia kan bli farlige. Danmark slo Sverige i grunnspillet og vi anser danskene dermed som knepen favoritt.

Hvilke lag går videre fra pulje 2?

De antatt sterkeste lagene i pulje 2 er Frankrike, Nederland og Montenegro. Denne puljen tar Frankrike ganske så greit, tipper vi. Med mindre montenegrinernes hjemmefordel blir utslagsgivende, skal Nederland ta andreplassen. Kampen mellom de to blir nok et av høydepunktene i hovedspillet. 

Hvem vinner semifinalene? 

Vi tipper at Norge og Frankrike skal gå videre fra semifinalene. Norge vil mest sannsynlig møte Nederland eller Montenegro. Det skal være overkommelig motstand. 

Ifølge våre eksperttips er Danmark Frankrikes mest sannsynlige motstander i deres semifinale. Her ser vi ikke noe annen mulighet enn ganske klar fransk seier.

Hva vil skje i finalen?

Norge har slått Frankrike i to finaler på rad. I EM 2020, og VM 2021. Begge var relativt målfattige oppgjør. Vi har stor tro på at historien vil gjenta seg. Dermed tipper vi på norsk gull og få scoringer.

Publisert: 10/11/2022 · Sist oppdatert: 6/1/2023

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.