Sjakk odds

Odds på sjakk

Sjakk er det spillet som spilles av aller flest mennesker på verdensbasis. I flere tiår var derimot VM-tittelen nærmest reservert russerne. Tidene har dog endret seg, og i dag er det vår Magnus Carlsen som sitter på tronen. Det har virkelig fått opp interessen for sjakk her til lands, og med interessen har også odds på sjakk blusset opp!

Odds på sjakk

Sjakk er kanskje ikke den klassiske sporten å sette oddsspill på, og faktisk er ikke alle enige i at det kan klassifiseres som en sport en gang. Allikevel, dersom oddsen er god, og det er en mulighet for å slå bookmaker, så er det ingen grunn til at du ikke skal kunne sette dine spill på sjakk akkurat som andre sporter.

Grunnreglene i sjakk er meget enkle å lære seg, men toppnivået kan ta en del å forstå seg på. Allikevel er oddsspill på sjakk en spennende måte å faktisk kunne lære seg noe i tillegg til å bli underholdt. Velger du å sette oddsspill på sjakk, så sier du ja takk til en helt annerledes måte å spille odds på.

De beste bettingselskapene for betting på sjakk

Betting på sjakk var kanskje uaktuelt for bare et tiår siden her i Norge. I den grad at Magnus Carlsen begynte å dominere i verdenseliten, så ble derimot sjakk en forventet del av enhver sportsbook som opererte i Norge. I dag tilbyr de fleste bettingselskapene diverse oddsobjekter på sjakk.

Beste odds på sjakk finner du her:

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Unibet

Unibet har en aldri så liten satsning på betting på sjakk, og Kindred, som er eieren bak Unibet, er blant annet sponsor ved diverse sjakkturneringer. Det betyr at Unibet tilbyr et bredt utvalg av spill, både pre-match og live. Du kan dessuten her velge mellom 200% i innskuddsbonus opp til 1000 kr, eller 500% i bonus opp til 500 kr.

Betsson

Betsson er et annet bettingselskap som satser hardt på det norske markedet. Derfor er det ikke overraskende at de også har et bredt utvalg av oddsspill på sjakk. Betsson gir deg også en innskuddsbonus som i dag teller 100% i bonus opp til 2000 kr på ditt første innskudd hos bettingselskapet.

Betsafe

Betsafe er også en dominant aktør innen det norske betting markedet. Deres sportsbook byr på det meste av oddsobjekter innenfor sjakk. Ønsker du å sette dine oddsspill på Magnus Carlsen sine partier, så kan du også motta opp til 1000 kr i et risikofritt spill, og dermed sette denne sportsbooken sjakk matt!

Slik fungerer betting på sjakk

Profesjonelle sjakkturneringer spilles som oftest i et format der mellom 6 og 12 spillere møtes til partier mot hverandre. Vinst gir vanligvis 1 poeng, mens remis gir 0.5 poeng. Siden spillerne ofte bare møtes en gang, så vil det være fordel for de som møter de beste med hvit, og de svakest med sort.

Det er fordi hvit alltid har en liten fordel av å gå først. Derfor bør du følge godt med på turneringsoppsettet før du skal sette dine eventuelle spill. Følg også med på spesifikke matchups i turneringen, da enkelte spillere har spesielle historier. Et eksempel er hvordan Hikaru Nakamura nærmest alltid taper mot Magnus Carlsen!

Siden turneringenes oppsett gjerne ikke trekkes før noen dager før turneringen, så er oddsen her ganske ofte ikke tilgjengelig før dette. Kanskje slipper bookmakerne odds på turneringsvinner, men uten oppsettet er dette nesten ikke hensiktsmessig. Det er derfor viktig å følge godt med på trekningen av oppsett!

Oddsobjekter på sjakk

I den grad at sjakk fortsatt er relativt nytt i henhold til oddsspill, så er det ikke all verdens med oddsobjekter å ta av her, slik som for eksempel i fotball. Allikevel er det gode muligheter for å sette fine spill både før partiet, underveis i stillingen, eller kanskje for turneringen som en helhet.

Skal du sette spill før partiet, så er det mest naturlige spillet du kan sette naturligvis for hvem som vinner partiet. Du kan også eventuelt tippe på for eksempel seier eller uavgjort til en enkelt spiller. Det gir mye lavere odds, men kan fungere som en god forsikring i mange partier.

Du kan selvfølgelig også sette dine spill underveis i partiet. Mange har nok fått med seg pila hos NRK, som viser datamaskinens analyse av hvilken spiller som styrer partiet. Dette vil påvirke oddsen, i lag med tidsbruken blant spillerne. De fleste bettingselskap tilbyr live betting på sjakk.

Sist men ikke minst kan du velge å spille på vinneren av turneringen, som nok er det beste spillet. Mange partier ender ofte i remis, og derfor er det vanskelig å vinne større beløp her. Et bedre alternativ er derfor å sette et oddsspill på vinner av turneringen som en helhet, og dette gir generelt sett gode odds.

Betting på turneringer som VM, Kandidatturneringen, og Norway Chess

Selv om det har vært noe omdiskutert opp gjennom årene, med blant annet med to forskjellige titler fra to forbund, så er VM i sjakk det største en spiller kan vinne. Det er nettopp denne tittelen som Magnus Carlsen sitter på i klassisk sjakk, og som gjør han til verdens beste.

Kandidatturneringen kommer tett etter, da dette på mange måter er VM kvalifiseringen. Det er nemlig slik at de beste spillerne kjemper om å komme seg til en VM finale, som i praksis kun er et oppgjør mot den regjerende verdensmesteren. Derfor har Kandidatturneringen en stor prestisje.

Resten av sesongen i sjakk er fylt med Grand Chess Tour for proffene. Her er det kanskje Norway Chess som er best for oddsspill. Det er uansett en rekke turneringer på gang kontinuerlig, og du vil som en følge mest sannsynlig finne oddsspill på sjakk hver eneste måned hos de fleste sportsbookies.

Om du søker etter en sport å sette dine spill på som også kan gi deg læring, så er det liten tvil om at sjakk er et godt valg. Oddsen på sjakk kjennetegnes ofte som god hvis du tipper på seier/tap, da de fleste partier ender i remis. Det kan dessuten virkelig lønne seg å sette seg inn i kampoppsettet og sette et spill basert på dette!

Publisert: 29/7/2019 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.