Snooker odds

De fleste nordmenn har på ett eller annet tidspunkt spilt biljard i sitt liv. Snooker derimot er en mye mer spesialisert sport, og den er ikke like lett å finne. Ofte blir den bare kalt ”spillet som ligner på biljard”. Selv om du riktignok forsøker å skyte kuler ned i hull, så er snooker mye mer komplisert enn biljard.

Odds på Snooker

Sporten oppstod da britiske offiserer under koloniseringen av India bestemte seg for å skape spillet. Grunnspillet og reglene har mer eller mindre vært uforandret siden den gang. I dag er fortsatt sporten mest populær på de britiske øyene, der de fleste verdensmesterne kommer fra. Allikevel har en nasjon som Kina de siste årene opparbeidet seg en posisjon.

Du finner odds på Snooker hos disse bettingselskapene:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Kurt Maflin er i dag den eneste profesjonelle, norske spilleren innen sporten. Selv om Eurosport har en rekke sendinger fra snooker turneringer verden rundt, så må det nok sies at snooker ikke ennå er blant de mest populære sportene her til lands. Allikevel kan sporten fort by på gode betingelser innen en odds, noe som er verdt å ta en nærmere titt på.

Odds på snooker

Spilleselskap i dag byr på spill innen nærmest hvilken som helst sport, og snooker finnes selvfølgelig også på denne listen. Odds på snooker er relativt enkelt å forstå seg på, da du simpelthen bare skal avgjøre hvem som er best – mann mot mann. Forholdene endrer seg sjelden, og skader, suspensjoner, og andre forhold er ikke noe du trenger å vurdere.

Dessuten er ikke hjemmebanefordel og andre slike faktorer noe du trenger å tenke særlig på innenfor betting på snooker. Husk derimot på at det ikke alltid er lurt å tippe på den beste spilleren. Snooker sesongen er lang, og selv om spillerne ikke vil innrømme det, så gir de ofte opp etter kort tid i enkelte turneringer, selv om de altså har de beste oddsene for seier.

Generelt sett er odds på snooker interessant først og fremst fordi det ikke har blitt en så populær sport verden rundt enda. Det betyr foreløpig høye odds siden ikke så veldig mange spiller på turneringene. Dessuten finnes det mange turneringer og kamper over en hel sesong, slik at du med ekspertise kan vinne mye i lengden.

Slik fungerer betting på snooker

Siden snooker ikke involverer suspenderinger, skader (til en viss grad), og andre lignende forekomster, og er et individuelt spill, så er oddsobjektene her begrenset. Det mest populære spillet er ikke overraskende å tippe på kampvinner. Her tipper en altså på hvem som vinner et oppgjør, og ikke enkeltrunder. Oppgjør kan vare alt fra 3 til 35 runder.

Det er vanligvis hverken handikap spill eller andre spesialspill innen snooker. Dessuten er det sjeldent at det tilbys live spill. Derimot kan du for eksempel spille på turneringsvinneren, et spill som fort kan være mer interessant enn vinnere av enkeltoppgjør. Oddsen er ofte relativt høy for et slikt spill, da snooker kan være en jevn affære i hver eneste runde.

Som nevnt tidligere, så er kanskje det viktigste innen snooker at du ikke tar oddsen for god fisk hver gang. Det finnes nemlig turneringer, slik som for eksempel China Open, der proffene bare spiller rolig for å bli slått ut tidlig. Samtidig finnes det turneringer der premiepengene er skyhøye, og motiverte underdogs slår ut proffer som bryr seg mer om heder og ære i andre turneringer.

Hvilke oddsobjekt du går for innen snooker har så klart mye å si, men enda viktigere er nok analysen av situasjonen. Om du ikke spiller på en av de største turneringene, så kan rett og slett alt skje. Og selv når du spiller på de mest prestisjefylte turneringene, så kan også underdogs ta steget opp og slå proffene – slik Ronnie O`Sullivan blant annet ble slått ut av VM!

Betting på turneringer som VM, UK Championship og Masters

Det er ikke vanskelig å argumentere for hvilke turneringer som er de viktigste innen snooker. Disse kalles bare Triple Crown innen miljøet. Enhver profesjonell spiller med ambisjoner vil helst ha VM tittelen, men enhver av disse 3 titlene vil skrive spilleren inn i historiebøkene. Som nevnt tidligere finnes det mange spillere som sparer seg til disse turneringene.

Om du skal spille på noen turneringer innen snooker, så bør det være på en av disse 3. VM er kanskje den mest interessante, der absolutt alle gir sitt beste, og hvert eneste parti er ekstremt jevnt. Selv om Mark Selby og Ronnie O`Sullivan i moderne tid begge har vunnet to år på rad, så er vinneren sett bort i fra disse ny hvert eneste år.

Ikke siden Stephen Hendry sin tid har det i grunn vært en dominant spiller ingen kunne stoppe i VM. Det samme gjelder i grunn for de andre turneringene innenfor Triple Crown. Dermed er det opp til deg å regne på marginene, og å finne ut av hvem som er i best form. Spillene her gir god odds, og ikke minst er de en god utfordring å bryne seg på!

De beste bettingselskapene for betting på snooker

Oddsspill på snooker tilbys hos alle de store spilleselskapene. Betsson, Unibet, NordicBet og Betsafe er bare en håndfull av de sportsbookene som byr på denne sporten. Allikevel er utvalget ganske lite hos de fleste, men dette er absolutt noe du bør holde følge med.

Det finnes ingen spilleselskap som tilbyr live streaming av snooker, men riktignok er dette gratis på Eurosport. Et viktigere moment innen snooker enn antallet oddsobjekter og streaming alternativer er nok heller den oddsen som tilbys på disse spillene.

Sjekk oddsen på snooker flere steder før du velger sted å spille

Innenfor uortodokse sporter som snooker, så kan en nesten alltid forvente seg gode odds. Det er fordi bookmakere her rett og slett ikke sitter på enorme mengder ekspertise. Så dersom du følger tett med på snooker, så kan du garantert skvise ut noen gode gevinster her.

Den beste tjenesten du kan gjøre for deg selv er å ta en titt på alle tilbyderne av odds. Se etter forskjeller i oddsen for spill på snooker, og finn de spilleselskapene som gir deg de beste betingelsene!

Publisert: 13/6/2019 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.