Odds på boksing under sommer-OL 2024

Odds på sommer-OL i Paris

På denne siden

Boksing er en av de eldste grenene i sommer-OL. Øvelsen har stått på programmet helt siden 1904, og en rekke store boksere har fått sine gjennombrudd som gullvinnere i OL, fra selveste Muhammed Ali til karer som Oscar de la Hoya, George Forman, Vladimir Klitsjko og Anthony Joshua. Boksing er en populær tippeidrett og du finner odds på boksing i sommer-OL hos de store bettingselskapene på nettet. Dermed kan du gi seeropplevelsen en ekstra spiss mens du følger med på moroa.

Bettingselskaper med odds på boksing under sommer-OL 2024

 • Stor sportsbook
 • VIP-nivåer
 • Norske nettsider
2000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Stor oddsbonus
 • Bredt oddsutvalg
 • Mange kampanjer og tilbud
2100NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • Paysafecard
 • Neteller
 • Skrill
Les omtale
 • Bredt oddsutvalg
 • God sikkerhet
 • Jevnlige oddsbonuser
3000NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • Blixtpay og Incharge
Les omtale
 • Innskudd med Visa
 • Multi-Sport Combo Boost
 • Raske uttak
Freebet 50%
opptil 1000 KR
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Tilbyr freebets
 • Fokus på esports
 • Bra oddsutvalg
50000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
Les omtale

Informasjon om boksing under sommer-OL 2024 

Boksing i sommer-OL har historisk sett vært en rendyrket herreidrett, men siden 2012 har også kvinner fått konkurrere innen grenen. I årets olympiske leker i Paris konkurrerer herrene innen 7 vektklasser, mens kvinnene barker i hop innen 6 vektklasser. Antall deltakere er det samme på herre og kvinnesiden: 124.

OL var lenge var en amatørturnering som ga en rekke fremtidige legender innen proffboksing sitt gjennombrudd. Det inkluderer Muhammed Ali (som den gang het Cassius Clay), Joe Frazier og George Foreman som alle kapret olympiske gullmedaljer for USA på 1960-tallet. I nyere historie har karer som Vladimir Klitsjko og Anthony Joshua gått til topps i OL før de ble profesjonelle.

Siden 2016 har også proffe utøvere få delta i boksing i OL, men enn så lenge har ikke de store navnene innen idretten benyttet seg av muligheten i nevneverdig grad – i motsetning til f.eks. golf og tennis hvor alle stjernene deltar i OL til tross for manglende pengepremier.

Norge har tatt både gull, sølv og bronse i boksing under OL, men det begynner å bli fryktelig lenge siden nå. Gullet var det Otto von Porat som kapret i tungvektsklassen i 1924. Også da ble OL avholdt i Paris. Kanskje det lover godt for våre to deltakere denne gangen: Sunniva Hovstad som skal konkurrere i lett tungvekt og supertungvekteren Omar Shiha.  

Under OL i 2024 skal semifinaler og finaler innen boksing avholdes på det legendariske tennisanlegget Roland Garos på utkanten av Paris. Det er til vanlig hjemmearena for French Open, og vil by på svært så staselige omgivelser for boksing. 

Lokasjon 

Det skal avholdes boksekamper under sommer-OL 2024 på to forskjellige arenaer. Først skal innledende runder avholdes ved Parc des Expositions de Villepinte, et stort eksposisjonssenter nord for Paris. Deretter er det duket for semifinaler og finaler innen alle vektklasser for menn og kvinner på selveste Roland Garos – et sagnomsust tennisanlegg som til vanlig tjener som vertskap for blant annet Gran Slam-turneringen French Open. 

Roland Garos er oppkalt etter en Fransk jagerflypilot under første verdenskrig og byr på utsøkte fasiliteter. Dette blir garantert en flott ramme for bokseturninger under OL. 

Disse utøverne deltar

I alt stiller 248 boksere til kamp i sommer-OL 2024, 124 menn og like mange kvinner. De representerer hele 57 ulike nasjoner rundt om på kloden. Det foreligger to måter å kvalifisere seg på. For det første er 139 plasser i OL avsatt for utøvere som gjøre det best i et knippe kontinentale mesterskap: Europalekene Asialekene, Afrikalekene, de Panamerikanske leker og Stillehavslekene. For det andre, avholdes det 2 internasjonale turneringer hvor resten av utøverne får sjansen til å kvalifisere seg. 

Norge stiller med to utøvere i boksing under sommer-OL 2024. Sunniva Hofstad fra Trondheim kvalifiserte seg ved å slå den erfarne svenske bokseren, Love Holgersson, på teknisk KO i den internasjonale kvalifiseringsturneringen. Det gjør henne til den første kvinnelige bokseren som skal representere Norge i OL. Hofstad er kun 19 år gammel og inne i sin andre sesong som senior. Hun har allerede vunnet NM-gull, ungdoms-EM og ungdoms-VM. Stiller som en outsider til å oppnå en pallplassering under lekene.

Omar Shiha fra Oslo kom seg også til OL via den internasjonale kvaliken. Han skal konkurrere i supertungvektsklassen. Den 25 år gamle oslogutten har to NM-gull på merittlista, men stiller til start i OL med antatt lavere medaljesjanser enn Sunniva Hofstad.

Få store navn innen internasjonal boksing stiller til kamp under OL. Det gjør derimot flere tidligere olympiske mestere, sånn som de to cubanerne Arlen López og Julio César La Cruz som begge gikk til topps under lekene i både 2016 og 2020.

Viktige datoer

Boksekonkurransen i sommer-OL 2024 er spredt ut over så å si hele lekenes varighet. Det skyldes selvsagt at utøverne trenger tid til å komme seg etter hver kamp de skal ut i. De første kvalikrundene innen de ulike vektklassene avholdes den 27. juli, mens de siste finalene står den 10. august.

Norges to deltakere i boksing under årets OL, Sunniva Hofstad og Omar Shiha, skal kjempe sine første kamper på henholdsvis 31. juli og 29. juli. Siden det er relativt få deltakere innen deres respektive vektklasser (Hofstad 75 kg, Shiha +92 kg) går de rett til åttendedelsfinalen. Deretter venter altså forhåpentligvis kvartfinale, semifinale og finale. Merk at det ikke avholdes noen bronsefinaler i boksing under OL. Begge de tapende semifinalistene mottar bronsemedalje.

Her har du oppsettet for kamper i Hofstad og Shihas vektklasser.

Kvinner, 75 kg

 • Åttendedelsfinaler: 31. juli
 • Kvartfinaler: 4. august
 • Semifinaler: 8. august
 • Finale: 10. august

Herrer, +92 kg

 • Åttendedelsfinaler: 29. juli
 • Kvartfinaler: 2. august
 • Semifinaler: 7. august
 • Finale: 10. august

Format for boksing i sommer-OL 2024

Hver kamp i bokseturneringen i OL består av tre runder. For herrene varer rundene i 3 minutter, for kvinnene 2 minutter. Etter hver runde kårer hver dommer en vinner som får 10 poeng. Taperen får en plass mellom og 7 og 9 poeng. Når kampen er over plusser dommerne sammen sine poeng, og en vinner kåres. Selvsagt kan kamper også vinnes ved knockout eller teknisk knockout. 

I de vektklassene med tilstrekkelig mange deltakere avholdes det 16. delsfinaler, åttendedelsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og finale. I de øvrige vektklassene starter turneringen med åttendedelsfinaler. I boksing foreligger ikke bronsefinaler. Begge tapende semifinalister mottar bronse.

Oddsobjekter på boksing i de olympiske leker 

Boksing er en svært populær tippeidrett internasjonalt, og oddsselskapene varter opp med god dekning av grenen under sommer-OL. Det mest utbredte objektet er å tippe på hvilken utøver som går til topps i sin vektklasse. Du vil også kunne tippe på hvilken utøver som vil vinne hver enkelt kamp. 

For store profesjonelle boksekamper kan det foreligge et høyt antall oddsobjekter, sånn som antall runder og vinnermåte. Dette er sjeldnere tilfelle i OL hvor hver kamp kun varer i 3 runder. Med andre ord vil du neppe kunne finne mange objekter å spille på per kamp.

Det kan derimot hende at du vil finne en del spesialspill på boksing i sommer-OL. Det kan dreie seg om å tippe på hvilken nasjon som tar flest gull innen idretten sammenlagt, hvorvidt en bestemt utøver tar gull, hvor langt en spesifikk utøver kommer i turneringen og lignende. Det nøyaktige utvalget vil nok variere en del fra bettingselskap til bettingselskap og mellom de ulike vektklassene. 

Slik tipper du på boksing i OL 

Å tippe på boksing i OL er ikke videre komplisert. Du finner grenen på OL-menyen. Der klikker du på den vektklassen du ønsker å tippe på for å sjekke spesifikke odds. Da er det bare å klikke på ønskede oddsobjekt for å legge det til din kupong, før du oppgir innsats og fullfører spillet.

Du må ha en tippekonto hos et bettingselskap for å kunne sette oddsspill på boksing under OL. Hvis du ikke allerede har en slik konto, lar det seg fikse på bare noen få minutter. Først bør du finne en velrennomert bettingside som byr på god dekning av boksing i OL. Det kan være en aldri så liten utfordring, så ta deg god tid. Deretter er det bare å fylle inn registreringsskjema, bekrefte at du ønsker å opprette konto, og sette inn penger å tippe for.

Spådommer og prognose 

Det foreligger ikke ennå odds på boksing i OL 2024. Det skyldes at det siste kvalifiseringsmesterskapet ennå ikke har gått av stabelen. Oddssetterne venter naturlig nok til deltakerlistene er klare før de beregner de forskjellige utøvernes vinnersjanser. 

Med det forbeholdet, drister vi oss uansett til å skrive noen ord om det vi tror vil hende i boksing under sommer-OL. Vi holder fokus på våre to norske deltakere i sporten, Sunniva Hofstad og Omar Shiha.

Hvor langt kan lovende Sunniva Hofstad nå?

Sunniva Hofstad fra Trondheim er en meget lovende bokser. Hun har vunnet junior-EM intet mindre enn 3 ganger, og er regjerende juniorverdensmester. Ingen norsk utøver hadde tidligere vunnet hverken EM eller VM. I kvaliken overvant nittenåringen en rutinert motstander som kom til kvartfinalen i forrige OL. Det gjorde hun med teknisk knockout.

Hofstad reiser til Paris med klare medaljeambisjoner. Det er ingen tvil om at potensialet er til stede. Spørsmålet er vel heller hvorvidt en utøver som er inne i sin første sesong som senior virkelig skal klare brasene så tidlig i karrieren. Når det er sagt, vant hun senior NM i fjor. Skal helt klart bli spennende å følge i konkurransen.

Hofstad vil møte tøff motstand i sin vektklasse

Det er flere etablerte boksere med solide merittlister som skal konkurrere med norske Sunniva Hofstad i 75 kilosklassen under årets olympiske leker i Paris. Khadija El-Mardi fra Marokko er regjerende verdensmester og vant også sølv i VM i 2022. Trettitreåringen er helt klart ikke bare, bare å bryne seg på i ringen.

Videre har vi Li Quian fra Kina som har både bronse og sølv fra tidligere OL-deltakelse å vise til, mens indiske Lovlina Borgohain har vunnet OL-bronse og gull i VM. I tillegg kommer flere andre medaljevinnere fra VM, sånn som Canadas Tammara Thibeault. 

Det er nok meget sannsynlig at vinneren av 75-kilosklassen for kvinner vil komme fra dette knippet av rutinerte utøvere. Skal vårt 19 år gamle boksetalent, Sunniva Hofstad, hevde seg er hun nok avhengig av en gunstig trekning, slik at hun unngår de virkelige store kanoene i åttendedelsfinalen.  

Vil Omar Shiha overraske i Paris?

Tungvekteren Oma Shiha fra Oslo har to NM-gull på merittlista, fra 2020 og 2021. Han kvalifiserte seg for deltakelse i sommer-OL 2024 gjennom den internasjonale kvalifiseringsturneringen. Der slo han erfarne Bayikewuzi Danabieke fra Kina i den avgjørende kampen. 

Shiha reiser nok til Paris med lavere ambisjonsnivå enn vår andre bokser i OL, Sunniva Hofstad. Han har ikke et tilsvarende strålende rulleblad som junior å vise til, og avhengig av å prestere helt på topp for at det skal bli fremgang under lekene. Må håpe på en så gunstig trekning som mulig i åttendedelsfinalen.

Disse utøverne vil gjøre det vanskelig for Shiha

Norske Omar Shiha skal få bryne seg på noen skikkelige råtasser i kampen om gull i supertungvektsklassen under sommer-OL 2024. Blant de tøffeste motstanderne kan vi nevne den regjerende olympiske mester i vektklassen, Bakhodir Jalolov, fra Usbekistan. Ikke bare gikk han til topps i forrige OL. Den mer enn 2 meter høye kjempen har også vunnet VM to ganger, sist gang i fjor. Blir ingen enkel nøtt å knekke i OL.

Heller ikke Kamshybek Kunkabayev fra Kasakhstan blir noen kasteball under lekene. Han har både vunnet OL-bronse og to sølv i VM. Omar Shiha er nok avhengig av å unngå karer som dette i trekningen om han skal klare å komme seg til en semifinale som altså vil gi ham bronse i OL. 

Kan noen utfordre Cubas dominans i OL?

Når vi ser på øvrige vektklasser, er det ingen tvil om at en nasjon ventes å dominere boksing i sommer-OL 2024. Det er Cuba. Øy-nasjonen i det karibiske hav har herjet i den olympiske bokseringen i lang tid. I forrige OL ble det hele 4 gullmedaljer på cubanerne i ringen. I år stiller de med en rekke sterke utøvere, både på kvinne- og herresiden.

To av de største navnene i turneringen er cubanske Julio César La Cruz og Arlen López. La Cruz vant gull i lett tungvekt i OL 2016, og fulgte opp med nok et gull i tungvektsklassen i forrige OL. Han har også innkassert intet mindre enn 5 VM-gull. Stor favoritt til å herje i Paris. López, på sin side, har også gull fra OL i både 2016 og 2021 å vise til, i henholdsvis mellomvekt og lett tungvekt.

18+

Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

EU Flag

Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.

Publisert: Sist oppdatert: