Odds på flest medaljer under sommer-OL 2024

Odds på sommer-OL i Paris

På denne siden

Du finner odds på flest medaljer i sommer-OL 2024 hos de aller fleste bettingselskaper på nettet. Les videre for å finne ut mer om denne morsomme måten å tippe på.

Det er mange nordmenn som liker å tippe på sommer-OL. Ved å sette noen kroner på utfallet av de diverse øvelsene gjør man jo det hele litt ekstra spennende. Et svært populært spilleobjekt er å tippe på antall medaljer de forskjellige nasjonene kaprer i løpet av lekene.

Bettingselskaper med odds på flest antall medaljer under sommer-OL 2024

 • Stor sportsbook
 • VIP-nivåer
 • Norske nettsider
2000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Stor oddsbonus
 • Bredt oddsutvalg
 • Mange kampanjer og tilbud
2100NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • Paysafecard
 • Neteller
 • Skrill
Les omtale
 • Bredt oddsutvalg
 • God sikkerhet
 • Jevnlige oddsbonuser
3000NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • Blixtpay og Incharge
Les omtale
 • Innskudd med Visa
 • Multi-Sport Combo Boost
 • Raske uttak
Freebet 50%
opptil 1000 KR
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Tilbyr freebets
 • Fokus på esports
 • Bra oddsutvalg
50000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
Les omtale

Prognose 

Når det gjelder odds på sommer-OL er det mest populære objektet som finnes å tippe på hvilken nasjon som kommer til å gå til topps på lekenes medaljetabell. Du kan tippe både på hvilken nasjon som vinner flest gull, og hvilken nasjon som kaprer flest medaljer sammenlagt.

All den tid det peker seg ut en soleklar favoritt til å gå til topps i begge kategorier – USA, som så å si alltid troner øverst på medaljetabellen – er ikke dette nødvendigvis det mest attraktive objektet å tippe på, dog. Oddsen på amerikansk seier er syltynn, og risikoen ved å tippe på noen andre så høy at det knapt nok gir mening.

Siden Sovjetunionens fall på tidlig 1990-tall har det blitt avholdt 7 sommerolympiader. USA har havnet øverst i medaljesammendraget i samtlige, med kun ett unntak. Det var i 2008 da vertsnasjonen Kina var hakket sterkere. Vi ser ingen grunn til å tro at hverken årets vertskap, Frankrike, eller Kina skal ha sjans mot amerikanerne i 2024. 

Dermed blir det litt meningsløst å tippe på dette objektet med mindre du kan finne en bettingside som byr på et each-way spill. Da kan du f.eks. satse på at en outsider, som Frankrike eller Storbritannia skal komme blant de tre beste, med både greie odds og akseptable vinnersjanser.

Heldigvis finnes det mange andre alternativer når det gjelder å tippe på flest medaljer i sommer-OL. Under tar vi for oss noen av de mest spennende alternativene. Bare vær obs på at ikke alle oddsobjektene vi beskriver nødvendigvis er å finne hos din online bookmaker. 

Odds på hvor mange medaljer Norge tar i OL

Dette er et meget populært oddsobjekt her til lands av åpenbare årsaker. Objektet foreligger som regel i form av et over/under-spill. Det vil altså si at oddssetterne lar deg spille på hvorvidt Norge tar flere eller færre enn et gitt antall medaljer. Du kan som regel tippe både på antall gull og antall medaljer sammenlagt.

I årets OL stiller Norge med en forrykende sterk olympisk stall. Innen friidrett har vi to klare gullfavoritter i Karsten Warholm på 400 m hekk og Jakob Ingebrigtsen på 1500 m og muligens også 5000 m. I tillegg kan Narve Gilje Nordås gjerne hekte seg på i kampen om edelt metall på 1500 m. 

Kristian Blummental er regjerende olympisk mester i triatlon. Han reiser til Paris med høyst realistiske sjanser til å forsvare tittelen han vant i Tokyo for tre år siden. Strandvolley-gutta Anders Mol og Christian Sørum er også store favoritter til å vinne sitt andre OL gull på rad. Som så ofte før er håndballjentene forhåndsfavoritter til å gå helt til topps. På tennisbanen er Casper Ruud i verdensklassen, mens Viktor Hovland er en reell medaljekandidat i golf.

I tillegg har vi en rekke seriøse medaljehåp innen skytesport og seiling. Vi har også gode vektløftere og brytere på kvinnesiden. Bokseren Sunniva Hofstad kan slå godt fra seg, og ikke se bort fra at roeren Kjetil Borch kan ta medalje i årets OL, akkurat som han gjorde i Tokyo. Eivind Henriksen kapret også medalje under OL i Tokyo. Han stiller på ny til start med håp om å gjenta bragden i Paris i sommer.

Hvor mange medaljer du tror vi høster til slutt får være opp til den enkelte. Det som er sikkert er at du får topp underholdning mens du følger de norske utøverne i aksjon ved å sette noen kroner på at de skal gjøre det skarpt i konkurransen om medaljer i sommer-OL 2024.

Odds på hvor mange medaljer øvrige nasjoner tar i OL

Dette er kanskje et noe mer krevende objekt for norske oddsspillere enn å tippe på våre egne hjemlige favoritter, men det kan være spennende uansett. Her kan du altså tippe på et over/under-spill hva gjelder antall medaljer mange av de andre større nasjonene som deltar i OL vil kapre i løpet av lekene. Tilgjengelig både for spill på gull og medaljer sammenlagt. 

Odds på hvilken utøver som vil ta flest medaljer innen ulike grener

Innen en rekke OL-grener, sånn som svømming og turn, er det mulig at en utøver kan kapre medaljer i flere ulike øvelser. Du kan finne odds på hvem som f.eks. tar flest gull i svømming, hvem som vinner flest gull i friidrett og annet hos enkelte online bookmakere. Dette er et nisjespill som ikke nødvendigvis er tilgjengelig hos de fleste bettingselskaper.

Odds på hvilket land som vil ta flest medaljer innen ulike grener

Du kan finne odds på hvilken deltakernasjon som tar flest gull innen ulike grener. Det inkluderer for eksempel boksing, friidrett, svømming, turn, bryting, vektløfting, roing og andre idretter hvor det skal deles ut godt med medaljer i forskjellige øvelser. 

Dette kan være et svært spennende spill hvis du har en idrett du liker å følge med spesiell interesse under sommer-OL, sånn som for eksempel boksing. Da følger du «din» nasjons utøvere med ekstra stor interesse. Når det gjelder nettopp boksing er nok Cuba et godt land å satse på, mens Kina skal bli vanskelig å slå når det kommer til vektløfting. Ellers gjelder det å bruke egen kunnskap om idretter du følger tet til å tippe klokt her.

Odds på hvorvidt en bestemt utøver vil ta gull

Å tippe på hvorvidt en bestemt utøver tar gull på en gitt øvelse, eller i løpet av OL generelt, er et nisjespill som kan foreligge hos enkelte bettingselskaper. Dette oddsobjektet gjelder så å si alltid for de store stjernenavnene og klare forhåndsfavorittene. 

Kanskje kan du eksempelvis finne odds på hvorvidt Karsten Warholm tar gull eller ei. Mer sannsynlig er det dog at denne typen odds gjøres tilgjengelig for større tippeidretter enn 400 m hekk, sånn som tennis, golf eller lignende.

Oddsobjekter på antall medaljer i de olympiske leker

Å tippe på hvem som vinner flest medaljer eller gullmedaljer i de olympiske leker er det mest populære oddsspillet som foreligger for OL. Odds på hvem som tar flest medaljer i sommer-OL gjøres først og fremst tilgjengelig i to formater. For det første kan du enkelt og greit tippe på hvilken nasjon som vil ta flest medaljer eller gullmedaljer sammenlagt i løpet av lekene. Dette er et enkelt vinneroddsspill som foreligger hos de aller fleste bettingselskaper på nettet.

For det andre kan du tippe på hvorvidt en nasjon tar flere eller færre enn et visst antall medaljer. Da kan du for eksempel sette penger på hvorvidt Norge tar flere eller færre enn 7,5 medaljer eller flere eller færre enn 3,5 gullmedaljer. Her snakker vi altså om et over/under-spill. Svært mange norske idrettsfans plasserer denne typen oddsspill i anledning OL for å gjøre spenningen desto mer intens.

Slik tipper du på hvem som vinner flest medaljer i OL 

Det er fort gjort å tippe på hvem som vinner flest medaljer i sommer-OL. Det er snakk om et objekt som foreligger hos de aller fleste bettingselskaper, slik at det er enkelt å finne. Du kan i og for seg kun velge mellom to ulike spill. Det er enten å tippe på antall gullmedaljer, eller alle medaljer sammenlagt. 

For å plassere ditt spill går du først til OL-menyen hos ditt bettingselskap. Der finner du spill på medaljer, og så klikker du på objektet du ønsker å tippe på for å legge det på kupongen. Da er det bare å fastsette innsatsen og klikke for å gjennomføre spillet. 

Spill på hvor mange medaljer f.eks. Norge tar i OL plasserer du på samme måte. Der velger du hvorvidt du tror de norske utøverne tar flere eller færre medaljer enn et bestemt antall definert av bettingselskapet. Også her foreligger spill på gull og medaljer sammenlagt.

For å kunne tippe på antall medaljer i OL må du ha en aktiv tippekonto. Det fikser du i en fei ved å registrere deg via en online bookmaker sin nettside. Deretter er det bare å bekrefte kontopprettelsen, sette inn penger å tippe for, og så åpne oddsmenyen for OL.

Historisk tilbakeblikk 

Det har blitt avholdt olympiske sommerleker helt siden 1896. I løpet av denne tiden har mange ulike nasjoner hatt sine gullaldre, men det er ingen tvil om at USA har dominert sammenlagt. Kun USA og Sovjetunionen har gått til topps i medaljesammendraget i sommer-OL mer enn en gang.

Nasjonene som har gått til topps i medaljesammenheng én gang:

 • Frankrike, 1900
 • Storbritannia, 1908
 • Tyskland, 1936
 • Kina, 2008

I 1992 vant arvtakeren etter Sovjetunionen, Samveldet av selvstendige stater, flest medaljer under sommer-OL i Barcelona. Hvorvidt dette er å anse som en sovjetisk triumf eller ei er noe de lærde strides om.

Kald krig mellom USA og Sovjetunionen på medaljetabellen

USA gikk til topps på medaljetabellen under det første moderne sommer-OL, avholdt i Hellas i 1896, og med noen få unntak holdt de sin ledende posisjon frem til etterkrigstiden. Da dukket en utfordrer opp i form av Sovjetunionen. Sovjetiske utøvere vant flest medaljer under OL i 1956 og 1960. De fulgte opp med å gjøre det samme i 3 OL på rad: 1972, 1976 og 1980, selv om det her skal nevnes at bl.a. USA boikottet sommerlekene i 1980 som ble avholdt i Moskva. 

Sovjetunionen vant også flest medaljer i 1988, mens arvtaker etter Sovjetunionen, samveldet av selvstendige stater tok flest medaljer i 1992. Det vil si at i lekene avholdt mellom 1948 og 1992 tok USA flest medaljer ved 5 anledninger og Sovjetunionen ved 7 anledninger.   

Amerikansk dominans siden 90-tallet

Sovjetunionen opphørte å eksistere i 1991. Det ga USA sjansen til å feste grepet om sommer-OL på ny. Amerikanerne har tatt flest medaljer i samtlige leker avholdt siden 1996, med unntak av i 2008 da Kina gikk til topps i sammendraget på hjemmebane i Beijing. I skrivende stund har det blitt avholdt 32 sommerleker. USA har vunnet flest medaljer i 18 av dem. Ingenting tyder på noe annet enn at USA vil fortsette å trone øverst på medaljetabellen i all overskuelig fremtid.

De mestvinnende utøverne i sommer-OL

En rekke store idrettsutøvere har innkassert et betydelig antall OL-medaljer i løpet av sine karrierer. Ingen kan måle seg med svømme-legenden Michael Phelps. Under sommerlekene avholdt i 2000, 2004, 2008, 2012 og 2016 herjet han med motstanderne i bassenget. Han endte opp med vanvittige 23 gull og 28 medaljer sammenlagt. Med det troner han aldeles suverent på toppen av lista over utøvere som har vunnet mest edelt metall i OL.

Den mestvinnende kvinnen i OL-historien er turneren Larisa Latynina som representerte Sovjetunionen. Hun dominerte turn i OL 1956, 1960 og 1964, og endte opp med 9 gull og 18 medaljer sammenlagt. Hun var den mestvinnende olympier i historien frem til Phelps detroniserte henne utover 2000-tallet.

Mens Norge dominerer listen over de mestvinnende utøverne i vinter-OL gjennom tidene, har vi mindre å skryte av når det gjelder sommerlekene. Den norske idrettspersonen med flest medaljer i sommer-OL er skytteren Ole Lilloe-Olsen. Han innkasserte hele 3 gull under lekene avholdt i Antwerpen i 1920, og fulgte opp med 2 gull og ett sølv i Paris fire år senere. Hans 5 gull, og 6 medaljer sammenlagt gjør ham til Norges suverent beste sommerolympier gjennom tidene.

18+

Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

EU Flag

Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.

Publisert: Sist oppdatert: