Odds på friidrett under sommer-OL 2024

Odds på sommer-OL i Paris

På denne siden

Friidrett utgjør alltid en stor del av programmet under sommer-OL. Det knytter seg stor interesse til mange av de ulike grenene, og vi har jo her i Norge prestert meget godt innen friidrett i senere tid. Du finner odds på friidrett i sommer-OL hos alle gode bettingselskaper på nettet. Det gir deg sjansen til å tippe på våre norske idrettshelter når de skal kjempe om edelt metall under lekene. Klart det gjør spenningen hakket mer intens. Les videre for å finne ut mer om hvordan du tipper på friidrett i OL.

Bettingselskaper med odds på friidrett under sommer-OL 2024

 • Stor sportsbook
 • VIP-nivåer
 • Norske nettsider
2000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Stor oddsbonus
 • Bredt oddsutvalg
 • Mange kampanjer og tilbud
2100NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • Paysafecard
 • Neteller
 • Skrill
Les omtale
 • Bredt oddsutvalg
 • God sikkerhet
 • Jevnlige oddsbonuser
3000NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • Blixtpay og Incharge
Les omtale
 • Innskudd med Visa
 • Multi-Sport Combo Boost
 • Raske uttak
Freebet 50%
opptil 1000 KR
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Tilbyr freebets
 • Fokus på esports
 • Bra oddsutvalg
50000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
Les omtale

Friidrett i sommer-OL 2024

Friidrett i sommer-OL 2024 består av hele 48 ulike idrettsgrener, med intet mindre enn 1810 deltakere. Dette gjør selvsagt friidrett til den mest omfangsrike sporten under de olympiske leker i Paris. 

Brorparten av øvelsene vil gå av stabelen på Frankrikes nasjonalstadion, Stade de France. Her har det tidligere blitt arrangert både VM- og EM-finale i fotball, VM-finale i rugby, og en rekke andre storkamper innen begge idretter. Under OL vil arenaen danne selve midtpunktet, og altså huse en rekke av lekenes mest populære eventer, sånn som 100m, høyde, lengde og så videre.

For norske idrettsfans og tippere knytter det seg selvsagt stor interesse til friidrett i sommer-OL 2024. Vi presterte bedre enn noensinne innen friidrett i forrige OL, med to gull og et sølv. Helter fra den gang, som Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Eivind Henriksen er fremdeles i verdenstoppen innen sine respektive grener, og reiser til Paris med realistiske håp om å gjenta sine bragder i årets OL. De får selskap fra en rekke andre norske medaljehåp. Dermed er det mange som krysser fingre for et nytt norsk medaljedryss i Paris.

Foruten de norske essene, vil selvsagt hele den øvrige internasjonale eliten innen friidrett stille til start i sommer. Det inkluderer 6-dobbelt verdensmester i sprint, Noah Lyles fra USA, greske Miltiadis Tentoglou som er storfavoritt i lengdehopp, den svenske stavsprang-sensasjonen Armand Duplantis, og sprintlegenden Elaine Thompson-Herah fra Jamaica.

Disse utøverne deltar i friidrett i sommer-OL 2024 

Det skal i alt delta drøyt 1800 utøvere innen friidrett under sommerens OL. De kommer fra alle verdenshjørner og ankommer Paris for å konkurrere i 48 grener, fra diskos til kappgang. 

Den norske delegasjonen er i skrivende stund ennå ikke klar. I forrige OL, avholdt i Tokyo i 2021, stilte Norge med 15 friidrettsutøvere, 10 menn og 5 kvinner. Vi kan nok vente oss en lignende deltakelse denne gangen.

På herresiden stiller vi meget sterkt. De to superstjernene, Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen skille seg ut som våre to soleklare favoritter til å ta gull. Warholm er regjerende olympisk mester på 400m hekk. Han er også verdensrekordholder i øvelsen, og stiller til start i Paris med høyst realistiske håp om å ta hjem nok et gull. Jakob Ingebrigtsen vant gull på 1500m i Tokyo. Siden den gang har tjuetreåringen bare blitt bedre og bedre. Han er regjerende verdensmester på både 1500m og 5000m. Mange norske friidrettsfans håper han stiller til start i begge øvelser under sommer-OL 2024, og kaprer dobbelt opp med gull denne gangen. 

Sleggekasteren Eivind Henriksen vant sølv i forrige OL. Han har siden kapret bronse i VM og EM. Helt klart en medaljekandidat nå igjen. Også 400m-løperen Håvard Bentdal Ingvaldsen og mellomdistanseløperen Narve Gilje Nordås reiser til Paris med håp om å kapre en medalje.

På kvinnesiden har vi ikke like mange store medaljehåp. I forrige friidretts-VM var Line Kloster den kvinnen som noterte seg for sterkest innsats med en semifinaleplass på 400m hekk.

Viktige datoer for friidrett i sommer-OL 2024 

Friidrettsprogrammet i sommer-OL 2024 er svært omfattende. Det skal avholdes eventer innen sporten på løpende bånd mellom den 1. og 11. august. I de fleste øvelsene vil det være både kvalifiseringsrunder, kvart-, semifinaler, foruten, finale, så det er med andre ord snakk om et meget innholdsrikt opplegg.

Datoer for noen av de viktigste øvelsene innen friidrett under sommer-OL 2024 for norske idrettsentusiaster og tippere:

 • Finale, 400m hekk, herrer: 9. august
 • Finale 1500m, herrer: 6. august
 • Finale 5000m, herrer: 10. august
 • Finale sleggekast, herrer: 4. august
 • Finale 400m, herrer: 7. august
 • Finale, 400m hekk, kvinner: 8. august

Av øvelser som kan være av interesse ellers, kan vi opplyse at finalene på 100m for herrer og kvinner avholdes henholdsvis den 4. og den 3. august. Maraton går av stabelen den 10. august for herrer og 11. august for kvinner. For full oversikt over det øvrige programmet er det bare å avlegge din bettingside et besøk.

Lokasjon 

Det er det sagnomsuste stadionet Stade de France som skal få æren av å være åsted for de aller fleste friidrettsøvelsene under årets sommer-OL i Paris. Stadionet som til vanlig er Frankrikes nasjonalarena for fotball og rugby har blitt modifisert for å tjene som friidrettsarena for anledningen. Det medfører blant annet at publikumskapasiteten reduseres fra 81 000 til 77 000.

Stade de France har tidligere arrangert finaler i fotball-VM, fotball-EM, rugby-VM og Champions League. Artister som The Rolling Stones, AC/DC og U2 har avholdt en rekke utsolgte konserter på arenaen.

Oddsobjekter på friidrett i de olympiske leker 

Antallet oddsobjekter som gjøres tilgjengelig for friidrett i de olympiske leker varierer i stor grad fra gren til gren. De mest populære øvelsene, sånn som 100m og sprintstafett, vil for eksempel dekkes langt mer grundig av bettingselskapene enn mer snevre saker, sånn som kappgang og kule.

For så å si samtlige grener innen friidrett vil du kunne tippe på hvem som vinner gull. I mer populære øvelser, vil du også kunne tippe på hvem som tar medalje, samt vinnere av innledende runder.

Spesialspill kan også foreligge når det gjelder friidrett i de olympiske leker. Tilbudet kan inkludere spill på hvorvidt en bestemt utøver tar gull, hvorvidt en bestemt utøver setter verdensrekord i løpet av lekene, og hvor mange medaljer en bestemt nasjon innkasserer i friidrett. Her er det bare å stikke innom ditt bettingselskap og utforske oddsmenyene når de foreligger.

Slik tipper du på friidrett i OL 

Å tippe på friidrett i OL er enkelt som bare det. Du finner odds på ulike friidrettsgrener hos de aller fleste bettingselskaper, selv om utvalget av oddsobjekter kan variere noe. Det er bare å klikke deg inn på OL, og så åpne menyene for de ulike øvelsene. Deretter klikker du på ønskede objekter for å føye dem til kupongen før du fastsetter ønsket innsats og fullfører spillet.

For å kunne tippe på friidrett i sommer-OL må du ha en tippekonto hos et bettingselskap på nettet. Hvis du ikke har en konto ennå, kan du ordne den saken i en fei. Alt som skal til er å finne et selskap hvor du trives og som dekker OL grundig. Da gjenstår kun å fylle inn et registreringsskjema på nettsiden, bekrefte kontopprettelsen og å sette inn penger å tippe for. 

Spådommer og prognose 

Idet OL nærmer seg, men før oddssetterne har presentert sine odds for friidrettsøvelsene, kan vi allerede komme med en del spådommer og prognoser om det vi venter at skal skje når alvoret starter på Stade de France til sommeren. Vi fokuserer på de største norske medaljehåpene sjanser. Det er jo de som gjerne er av størst betydning for norske tippere når det gjelder odds på friidrett i sommer-OL 2024.

Skal Karsten Warholm gjøre det igjen?

Karsten Warholm reiser til OL 2024 med et rett og slett gigantisk favorittstempel. Han er ikke kun regjerende olympisk mester på 400m hekk – han er også tredobbelt verdensmester på distansen. I tillegg innehar Warholm verdens- og olympisk rekord innen øvelsen, satt i Tokyo under forrige OL.

Det er dermed ingen overdrivelse å si at Warholm forventes å gå til topps igjen i årets leker. Han har prestert sterkt i senere tid, med både VM- og EM-titler fra 2023. At det «bare» ble sølv i innendørs VM tidligere i år tipper vi har fint lite å si. Warholm er fremdeles kun 28 år gammel, og dermed i sin beste alder som idrettsutøver. Skadene som plaget ham for et par år siden har han for lengst lagt bak seg. 

Helt klart ikke noe høyrisikospill å tippe på mer norsk heder og gull på 400m hekk i sommer-OL 2024. Oddsen vil nok til gjengjeld bli forsvinnende lave.  

Kan Jakob Ingebrigtsen vinne mer enn ett gull?

Jakob Ingebrigtsen stiller til start i årets OL som forsvarende olympisk mester på 1500m. Rogalendingen har også satt verdensrekord på distansen innendørs, og vunnet EM-gull på 1500m. Han reiser til Paris som en høyst realistisk kandidat til å forsvare sin olympiske tittel nå i sommer.

Utrolig nok har likevel ikke Ingebrigtsens nylige resultater på 1500m vært like imponerende som hans prestasjoner på 5000. Han er nemlig regjerende verdens- og europeisk mester på den lengre distansen. Han vant EM i 2022 og VM i 2023 på 5000m. 

Disse bragdene gjør at mange norske fans håper at Ingebrigtsen kan gå hen å slåss om intet mindre enn to gull under årets olympiske leker. Selv om det er helt realistisk at Ingebrigtsen kan gå til topps i både 1500m og 5000m, vil det være en sensasjonelt sterk innsats å vinne begge deler i samme OL. 

Dermed kan det være spennende å tippe på et slikt spill, men da med full forståelse av dette medfører høy risiko. Å tippe på gull på 1500m eller 5000m som hver sine, atskilte spill er derimot lavrisiko og oddsen vil nok være liten på begge deler.  

Har Eivind Henriksen det i seg å overgå sølv fra forrige OL?

Sleggekasteren Eivind Henriksen gikk hen og vant en meget imponerende sølvmedalje under forrige OL. Det gjorde han ved å prestere sitt klart lengste kast noensinne, og han satte også norsk rekord i samme slengen. At Henriksen skal ta en medalje i årets OL er slettes ikke utelukket. Foruten OL-sølv har han også bronse i både EM og VM i 2023 å vise til på merittlista. I fjorårets VM ble det riktignok en noe skuffende 7. plass.

Skal Henriksen hevde seg under OL, er han nok avhengig av å prestere noen av sine livs beste kast. Da er det jo et godt tegn at det var nettopp det han gjorde under forrige OL. 

Litt skummelt å tippe på Henriksen i OL med mindre du finner odds på at han skal komme seg på pallen. Et gull er neppe innen rekkevidde for kraftkaren fra Oslo.

Vil Narve Gilje Nordås slåss om medalje på 1500m?

I kjølvannet av OL-vinner Jakob Ingebrigtsen har en annen sterk norsk 1500 meterløper på herresiden seilt opp i form av Narve Gilje Nordås. Han klinket til med kjempeinnsats i fjorårets VM i Budapest hvor han sprang seg inn til bronsemedalje. 

Utøveren, som trenes av Jakob Ingebrigtsens far, Gjert Ingrebrigtsen, deltok på 5000m i forrige OL. Da kom han seg ikke til finalen, men reiser til årets olympiske leker med langt høyere ambisjoner enn som så. 

Helt klart mulig at han kan tangere prestasjonene fra VM og innkassere medalje i OL. Når det er sagt vil det være en såpass stor overraskelse at vi ikke vil sette store penger på utfallet. Muligens et interessant oddsobjekt hvis du finner each-way odds på 1500m i OL.

Hvor langt kan Håvard Bentdal Ingvaldsen nå i 400 meter?

Norge har mildt sagt ikke de store merittene å skryte av innen spurtdistanser, historisk sett. Men i OL 2024 stiller vi ikke kun med Karsten Warholm som kjempefavoritt på 400m hekk. Norge sender også en utøver som har håp om å hevde seg på 400m. 

Tjueen år gamle Håvard Bentdal Ingvaldsen tok gull i fjorårets U-23 EM og løp seg inn til meget hederlig 6. plass på 400m i VM samme år. Ikke en åpenbar medaljekandidat, men kan få et gjennombrudd i OL. Kanskje verdt å sette noen kroner på plass i finalen dersom du finner odds på det.

18+

Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

EU Flag

Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.

Publisert: Sist oppdatert: