Odds på golf under sommer-OL 2024

Odds på sommer-OL i Paris

På denne siden

Golf gjorde comeback som OL-sport i 2016 etter et fravær på 112 år. De største spillerne fra proffturene på både herre- og kvinnesiden har omfavnet lekene, og deltar hvert fjerde år. Selvsagt inkluderer det vår egen golf-helt, Viktor Hovland. Dermed er det duket for topp nivå og strålende underholdning for alle golf-fans når OL står for døra. Du finner odds på golf i sommer-OL hos alle gode bettingselskaper på nettet. Ved å tippe på eventen gjør du jo det hele litt ekstra spennende. 

Bettingselskaper med odds på golf under sommer-OL 2024

 • Stor sportsbook
 • VIP-nivåer
 • Norske nettsider
2000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Stor oddsbonus
 • Bredt oddsutvalg
 • Mange kampanjer og tilbud
2100NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • Paysafecard
 • Neteller
 • Skrill
Les omtale
 • Bredt oddsutvalg
 • God sikkerhet
 • Jevnlige oddsbonuser
3000NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • Blixtpay og Incharge
Les omtale
 • Innskudd med Visa
 • Multi-Sport Combo Boost
 • Raske uttak
Freebet 50%
opptil 1000 KR
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Tilbyr freebets
 • Fokus på esports
 • Bra oddsutvalg
50000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
Les omtale

Informasjon om golf under sommer-OL 2024 

Sommer OL 2024 byr på golf for bare den tredje gangen de siste 100 årene. Det skyldes at sporten ble droppet fra OL-programmet etter lekene som ble avholdt i 1900 (tilfeldigvis også avholdt i Paris), og ikke ble bragt tilbake igjen før i 2016. 

Det ventes at de beste spillerne fra både herrenes og kvinnenes proffturer vil delta i kampen om olympisk gull i Paris nå i sommer. Det inkluderer selvsagt vårt eget medaljehåp i grenen, Viktor Hovland. Mange norske fans vil sikkert følge golf med stor interesse under sommer-OL 2024 av den grunn.

Golf i sommer-OL 2024 har samme format som idrettens øvrige prestisjetunge mesterskap, de såkalte Majors. Det vil si at det skal spilles golf over fire dager hvor 18 hull skal fullføres per dag, noe som medfører at det skal konkurreres over 72 hull sammenlagt. Anlegget som skal stå som vertskap for turneringen, Le Golf National, anses som en av de flotteste golfbanene i Europa.

De regjerende mestrene på herre- og kvinnesiden, henholdsvis Xander Schauffele og Nelly Korda, kommer til å delta med håp om å forsvare sine olympiske titler. De utfordres av kjente golfstjerner som Scheffler, McIlroy og Rahm på herresiden, Vu og Boutier blant kvinnene. 

Lokasjon 

Det skal spilles golf under særs standsmessige forhold under sommer-OL 2024. Anlegget som skal i aksjon er Le Golf National som ligger sørvest for Paris. Le Golf National ble offisielt åpnet i 1990. Siden den gang har det blitt avholdt en rekke prestisjetunge turneringer her. Det inkluderer Ryder Cup i 2018. Den eldste nasjonale open-turneringen som arrangeres på det europeiske kontinentet, Open de France, spilles fast på anleggets baner. 

Banen som oftest brukes til store mesterskap på Le Golf National heter Albatross. Banens atten hull har en sammenlagt distanse på drøye 6700 meter. Par er 72. 

Publikumskapasiteten er på hele 80 000. Med andre ord er det duket for en skikkelig folkefest når Viktor Hovland og resten av verdens stjernegalleri innen golfsporten skal i aksjon nå til sommeren. 

Viktige datoer

Golf i sommer-OL 2024 skal spilles over 4 dager, hvor 18 hull skal fullføres per dag. Herrene og kvinnene spiller på ulike datoer. Først skal herrene fullføre sin turnering fra den 1. til den 4. august, før kvinnene tar over og spiller sine runder mellom den 7. og 10. august.

Program for den olympiske golf-turneringen under sommerens OL ser du nedenfor.

Herrer

 • 1. runde: 1. august
 • 2. runde: 2. august
 • 3. runde: 3. august
 • Finalerunde: 4. august

Kvinner

 • 1. runde: 7. august
 • 2. runde: 8. august
 • 3. runde: 9. august
 • Finalerunde: 10. august

Oddsobjekter på golf i de olympiske leker 

Det er svært populært å tippe på golf rundt om i verden, så bettingselskapene sørger for å varte opp med innholdsrike oddsmenyer når det avholdes store turneringer innen sporten. Det vil si at du har godt med oddsobjekter å velge mellom når du skal tippe på golf i sommer-OL. Dette gjelder både for herrer og kvinner, selv om herresiden gjerne nyter godt av enda bredere dekningen enn kvinnenes turnering.

Det mest åpenbare er å tippe på hvilken spiller som vil vinne turneringen. Det kan du også gjøre som et each-way-spill. Det vil si at du spiller med redusert odds, men at du vinner så fremt din spiller oppnår en plassering definert av ditt bettingselskap, f.eks. en plass blant de 3 beste.

Et svært populært tilbud når det gjelder odds på golf i sommer-OL er parspill. Det går ut på at du får odds på hvilken av to spillere som vil gjøre det best i turneringen. Du kan plassere flere slike spill på samme kupong som del av et system eller en akkumulator.

Merk at du kan tippe på utfallet av hver av OL-golfens fire dager, pluss resultatet sammenlagt. Du kan også finne godt med liveodds på golf under lekene. På den måten kan du sette spill mens du følger moroa på skjermen.

Slik tipper du på golf i OL 

Å tippe på golf i OL er enkelt som bare det. Det er en av de største tippeidrettene som inngår i lekene, noe som gjør at eventen er å finne hos de aller fleste online bettingselskaper. 

For å plassere et spill, ganske enkelt leter du deg frem til turneringen på oddsmenyen. Som regel er den å finne under «Olympiske Leker», ikke den generelle golf-menyen. 

Da er det bare å klikke på ønskede oddsobjekter for å føye dem til din kupong før du fastsetter innsats og klikker for å fullføre spillet. Du må ha en tippekonto hos en bettingside for å kunne spille på odds under OL. Hvis du ikke allerede har det, kan du opprette en konto svært så kjapt.

Først finner du et bettingselskap hvor du trives og som byr på god dekning av golf under OL. Deretter fyller du inn et registreringsskjema på selskapets nettside og bekrefter kontoopprettelsen når du anmodes om det. Neste steg er å sette inn penger å tippe for, og plassere dine spill. Hele prosessen er fullført på kun noen få minutter.

Spådommer og prognose 

Det gjenstår fremdeles en god stund til golf-turneringen i sommer-OL 2024 skal starte. Flere store turneringer skal ennå spilles i løpet av sommeren, både for herrer og kvinner, før den tid. Det gjør at det er vanskelig å vite i skrivende stund hvilke spillere som har formen inne, og kan ventes å dominere når alvoret starter på Le Golf National i begynnelsen av august. Med det forbeholdet, presenterer vi under noen av de heteste kandidatene til å gå til topps under golf i sommer-OL 2024. VI fokuserer hovedsakelig på herrenes turnering da det er her Norge stiller med en reell medaljekandidat i Viktor Hovland. 

Kan Viktor Hovland kjempe om gull i OL?

For norske oddsspillere og fans knytter det seg stor spenning til golf i sommer-OL 2024. Det skyldes selvsagt at en av verdens beste spillere, Viktor Hovland, skal representere Norge i turneringen. 

Selv om Hovland i skrivende stund ennå ikke har gått til topps i en av golfens største mesterskap, de fire årlige Majors, har han vunnet en rekke turneringer både på PGA-turen og Europaturen. Han er rangert som nummer 7 på verdensrankingen, og det vil ikke være noen sensasjon om han skulle kapre en medaljeplass under OL – minst.

En mulig fordel for Hovland er at OL avholdes i Europa. Historisk sett har det vært sånn at europeiske spillere hevder seg bedre på eget gress enn i turneringer som avholdes i USA, sammenlignet med sine amerikanske motparter. Denne sammenhengen er nokså tynn, og osloguttens sterkeste resultat i en Major ble levert under PGA Championship som spilles i Amerika. 

Vil Scottie Scheffler leve opp til favorittstempelet?

Scottie Scheffler troner i skrivende stund øverst på verdensrankingen. Han vant den eneste Majors-turneringen som så langt har blitt fullført i 2024, The Masters Tournament, og står som klar førstefavoritt til å vinne gull i OL. 

Scheffler har meget lave odds, omtrent 4,00 på seier i OL, og det med god grunn. Amerikaneren er utvilsomt den beste herrespilleren i verden akkurat nå. Vil sikkert gjøre det godt i OL, men vi avventer resten av sesongen før vi setter penger på et vinneroddsspill med såpass lave odds.

Skal Rory McIlroy ta OL-gull, 10 år siden forrige Majors-tittel?

Rory McIlroy har tilhørt verdenseliten innen golf i 15 sesonger, og viser ingen tegn til å dabbe av. Selv om det er 10 år siden han vant sin forrige Majors-turnering, havner han ofte i tetsjiktet og er en formidabel spiller. 

Nordiren er nummer 2 på verdensrankingen og har nest lavest odds på OL-seier, sammen med Jon Rahm, på 8,00. All den tid McIlroy er en så jevn spiller som han er, kan det være et fristende objekt å vurdere. Når det er sagt medfører det stor risiko å plassere ethvert spill så lang tid i forveien. 

Kan spanske Jon Rahm forsvare europeisk ære i Frankrike?

Tredjemann på verdensrankingen i skrivende stund er spanjolen Jon Rahm. Han har i likhet med Rory McIlroy 8,00 i odds på å vinne OL-gull i sommer. Rahm leverte en meget sterk sesong i 2023, med seier i The Masters Tournament og andreplass i The Open.

Er nok den sterkeste europeiske, ikke-britiske spilleren for tiden. Så gjenstår det å se om det har noe å si når det skal spilles OL-golf i Frankrike til sommeren.  

Hva med regjerende OL-mester Schauffele sine sjanser?

Regjerende olympisk mester i golf er amerikanske Xander Schauffele. Han kapret OL-gull i Tokyo med en margin på kun ett slag, og vil sikkert gjøre det han kan for å forsvare tittelen nå i sommer.

Schauffele har aldri vunnet en Majors-turnering, så OL-gullet er nok å anse som et karrierehøydepunkt. Har dog prestert jevnt på et høyt nivå innen de store golfmesterskapene over lang tid, og er i skrivende stund rangert som verdens 4. beste spiller. Odds på 10 gjør at et each-way-spill kanskje kan friste, men risikoen forblir høy såpass lang tid før mesterskapet starter.

Vil noen utfordre regjerende mester Korda på damesiden?

Amerikanske Nelly Korda innehar førsteplassen på verdensrankingen med soleklar margin i skrivende stund. Hun har startet 2024-sesongen i forrykende form. Hun har gått til topps i samtlige 5 turneringer som så langt har blitt avholdt på LPGA-turen. Det inkluderer Majors-turneringen, Chevron Championship.

Korda har også vist at hun mestrer OL-golf tidligere. Under forrige OL, avholdt i Tokyo i 2021, kapret hun gullet. Det kan ikke herske noen tvil om at hun må anses som forhåndsfavoritt til å gjenta bragden i Paris i sommer på det nåværende tidspunkt. 

Holder hun formkurven hun nå er inne i gående utover sommeren, tipper vi at odds på OL-gull nummer to på Korda vil bli forsvinnende små inn mot turneringsstarten. Det kan dermed være klokt å plassere et spill litt tidlig for å få spillbare odds.   

Kan franske Boutier kapre hjemmeseier i OL?

Vertsnasjonens sterkeste golfspiller for tiden er Céline Boutier. Hun er rangert som verdens tredje beste kvinnelige utøver, og har sterke meritter å vise til over tid. Tretti-åringen står så langt med en Majors-tittel på merittlisten etter at hun gikk til topps i Evian Championship i fjor. I tillegg kan hun vise til en rekke seiere både på LPGA-turen og kvinnenes Europatur.

Hun er ikke i like forrykende form som favorittene, Nelly Korda, i skrivende stund. Boutiers fortrinn kan være hjemmefordel, og mulighet for at hun kan være hakket mer motivert enn Korda. Det kan gi seg utslag i at hun prioriterer OL høyere enn sin amerikanske rival. Et muligens godt tegn, sett med franske øyne, er at Boutiers så langt eneste Majors ble vunnet på fransk jord – Evian Championship arrangeres nemlig nettopp i Frankrike.

Øvrige utfordrere som kan hevde seg under golf i OL 2024 inkluderer spillere som Lilia Vu og Yin Ruoning. Amerikanske Vu var meget sterk i 2023, da hun vant to Majors-turneringer. Kan fort kjempe om gull i OL dersom hun viser lignende takter i Frankrike i sommer. Rangert som nummer to i verden. Kinesiske Ruoning er kun 21 år gammel, men har allerede innkassert en Majors-turnering. Rangert som nr. 4 i verden. Kan fort stå foran sitt store gjennombrudd i 2024.

Oddstabell for golf i sommer-OL 2024

Selv om det ennå gjenstår en god stund til golfturneringen under sommer-OL 2024 starter, gir flere online bookmakere allerede odds på herrenes konkurranse. Hos den populære bettingsiden iBet står oddsen i skrivende stund (3. mai 2024) som følger på noen av de heteste vinnerkandidatene:

RangeringSpillerOdds
1Scottie Scheffler 4,00
2Rory McIlroy 8,00
3Jon Rahm 8,00
4Xander Schauffele 10,00
5Ludvig Åberg 13,00
6Patrick Cantlay 15,00
7Viktor Hovland 17,00
18+

Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

EU Flag

Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.

Publisert: Sist oppdatert: