Odds på tennis under sommer-OL 2024

Odds på sommer-OL i Paris

På denne siden

Tennis er en av de mest populære idrettene som står på programmet under sommer-OL. De største stjernene dukker opp for å kaste glans over arrangementet, og det sportslige nivået er skyhøyt. Du kan gjøre spenningen litt ekstra intens med å tippe mens du følger moroa på skjermen. Odds på tennis i sommer-OL foreligger hos alle gode bettingsider, og utvalget av oddsobjekter å spille på er meget rikholdig. Les videre for å finne ut mer om å tippe på tennis i OL.

Bettingselskaper med odds på tennis under sommer-OL 2024

 • Stor sportsbook
 • VIP-nivåer
 • Norske nettsider
2000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Stor oddsbonus
 • Bredt oddsutvalg
 • Mange kampanjer og tilbud
2100NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • Paysafecard
 • Neteller
 • Skrill
Les omtale
 • Bredt oddsutvalg
 • God sikkerhet
 • Jevnlige oddsbonuser
3000NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • Blixtpay og Incharge
Les omtale
 • Innskudd med Visa
 • Multi-Sport Combo Boost
 • Raske uttak
Freebet 50%
opptil 1000 KR
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Tilbyr freebets
 • Fokus på esports
 • Bra oddsutvalg
50000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
Les omtale

Informasjon om tennis under sommer-OL 2024 

I løpet av det 21. århundret har OL steget voldsomt i anseelse innenfor tennissporten. Mens de olympiske leker før i tiden ikke var noe de beste proffspillerne brydde seg med i stor grad, har turneringen nå status som nærmer seg idrettens aller mest prestisjetunge turneringer, de såkalte Grand Slams.

Det medfører at hele verdenseliten – både på kvinne- og herresiden – venter å stille til start når tennisturneringen under sommer-OL 2024 skal avholdes. Det skal spilles både singles, doubles og mixed-doubles. Som i tennismesterskap ellers er det singles-turneringene som nyter størst popularitet.

Eventen skal avholdes på det sagnomsuste tennisanlegget Stade Roland Garos på utkanten av OL-vertsbyen, Paris. Anlegget arrangerer hvert år French Open, en av årets fire Gran Slam-turneringer innen tennis. Samtlige baner som skal brukes har grus som underlag.

Blant spillerne man venter skal sette sitt preg på tennis i sommer-OL 2024 kan vi nevne kvinnespillere som Swiatek, Sabalenka og Gauff, samt herrer som Djokovic, Nadal og Alcaraz. På herresiden har vi her i Norge har et realistisk medaljehåp i Casper Ruud. Å følge hans fremgang på tennisgrusen vil nok utgjøre et av OLs høydepunkt for mange norske tippere og sportsfans.

Lokasjon 

Mange verdensberømte idrettsanlegg skal benyttes i løpet av årets OL i Frankrike. Et av de mest fremtredende er nok det staselige tennisanlegget, Stade Roland Garos. Det er her Grand Slam-turneringen French Open avholdes hvert år. Anlegget ble åpnet i 1928, og er oppkalt etter en fransk jagerflypilot og krigshelt fra første verdenskrig. Anleggets største arena er Court Philippe Chatrier som har en publikumskapasitet på mer enn 15 000.

Samtlige baner som skal i aksjon har grus som underlag. Dette kan ha stor innvirkning på spillernes prestasjoner. Det finnes nemlig rendyrkede gruseksperter som vil nyte en klar fordel i årets OL. Det inkluderer Rafael Nadal som har vunnet French Open vanvittige 14 ganger, og vårt eget store håp, Casper Ruud. I skrivende stund, før French Open 2024 har startet, står Ruud med to sølv i French Open som dermed er hans sterkeste Grand Slam.

Disse spillerne deltar

OL har blitt stadig viktigere for tennisspillere, og det å kapre gull henger svært høyt. For å kvalifisere seg må herrespillere være blant de 56 på ATP-rankingen, mens kvinnenes turnering består av de 56 beste på WTP-rankingen.

Blant herrene er det mulig at flere tidligere olympiske mestere kan delta. Rafael Nadal tok gull i Beijing-OL i 2008, og holder fremdeles koken den dag i dag. Andy Murray er den eneste spilleren som har vunnet 2 OL-gull i tennis (2012 og 2016). Selv om briten er langt unna storhetstiden, kan han fort dukke opp i årets OL også. Forsvarende olympisk mester i herretennis er tyske Alexander Zverev. Også han forventes å stille i årets turnering. 

Casper Ruud er Norges deltaker i tennis i OL 2024. Han er en meget god grusspiller, og har kommet til finalen i French Open to ganger. Det ville ikke være noen stor overraskelse dersom han er med i kampen om edelt metall i turneringen. Øvrige store stjerner som Djokovic, Alcaraz og Sinner utgjør favorittsjiktet sammen med Ruud.

Blant kvinnene vil ingen tidligere OL-vinnere kjempe om gullet i Paris. Favorittsjiktet består av kjente navn som Sabalenka, Swiatek og Gouff. 

Viktige datoer

Både for herrer og kvinner starter tennisturneringen i sommer-OL 2024 den 27. juli. Deretter kommer rundene på løpende bånd. Kvartfinaler spilles 1. august for herrer og den 31. juli for kvinner. Semifinalene går av stabelen henholdsvis den 2. august og den 1. august.

Herrefinalen avholdes på den 4. august, mens kvinnenes finale spilles dagen i forveien. Bronsefinalen for herrer går av stabelen den 3. august, for kvinner den 2. august.

Her har du en oppsummering av noen viktige datoer for tennis under årets sommer OL:

 • Kvartfinaler: 31.07 (kvinner), 01.08 (menn)
 • Semifinaler: 01.08 (kvinner), 02.08 (menn)
 • Bronsefinaler: 02.08 (kvinner), 03.08 (menn)
 • Finaler: 03.08 (kvinner), 04.08 (menn)

Merk at innen tennis kan kamper vare lengre enn planlagt. Været kan også føre til utsettelser. Dette gjør at det er fullt mulig at enkelte oppgjør kan bli omberammet. I skrivende stund vites det ikke når Casper Ruud skal i aksjon i første runde av OL-turneringen.  

Oddsobjekter på tennis i de olympiske leker 

Tennis er en av de mest populære tippeidrettene på verdensbasis. Når store mesterskap, sånn om OL, står for døren varter bettingselskapene derfor opp med virkelig store menyer. Antallet oddsobjekter er fulltallig, både når det gjelder vinneroddsspill og odds på individuelle kamper. Dette gjelder i like stor grad for kvinnenes turnering som for herrenes.

Innen vinnerodds, er det mest populære alternativet nok å sette spill på hvilken spiller som tar gull i OL. Du kan også tippe på at en spiller skal komme til finalen, havne blant de 3 beste, og så videre. Det er også mulig å tippe på at spiller skal bli slått ut i den eller den runden.

Hva gjelder odds på enkeltkamper, kan det foreligge flere titalls muligheter. Det inkluderer å tippe på antall sett, antall game, antall ess, og mye annet. Mange objekter foreligger også som liveodds, slik at du kan tippe mens kampen pågår.

Det er også meget populært å plassere utfallet av flere tenniskamper på samme kupong som del av en akkumulator eller et system.  

Slik tipper du på tennis i OL 

Å tippe på tennis i OL er enkelt som bare det. Siden eventen er blant de aller mest populære under sommer-OL, er den å finne hos ethvert online bettingselskap. Du kan enten gå via ditt selskaps tennis- eller OL-meny. Deretter er det bare å klikke på objektet du ønsker å spille på for å legge det til kupongen. Da gjenstår kun å oppgi ønsket innstas, samt å klikke på «Lever spill» eller lignende.

Du er avhengig av å ha en tippekonto hos en bettingside for å kunne tipp på tennis i sommer-OL. Dersom du ikke allerede har en konto, ordner du det på bare noen få minutter. Først finner du en bookmaker hvor du trives. Deretter fyller du inn et kort online registreringsskjema og bekrefter at du ønsker å opprette en brukerkonto når du anmodes om det. Da er det bare å sette inn penger å tippe for, og spille i vei.

Spådommer og prognose 

I skrivende stund er årets tennissesong i full gang, men kun en Grand Slam har blitt unnagjort: Australian Open. All den tid tennis i OL 2024 skal spilles på samme anlegg som French Open, vil det nok være lurt å vente med å sette dine spill her til etter at den turneringer er ferdigspilt den 9. juni. Resultater der vil nemlig både gi deg en god pekepinn angående spillernes vinnersjanser, samt påvirke oddsen i betydelig grad. Når det er sagt, foreligger allerede odds på denne eventen, så la oss ta en litt nærmere titt på noen av favorittene og presentere våre spådommer på dette tidlige stadiet. 

Kan Casper Ruud kapre tennis-gull for Norge i Paris?

Sett med norske øyne er det jo utvilsomt Casper Ruuds innsats som er mest interessant innenfor tennis under OL 2024. I utgangspunktet burde han ha reelle sjanser til å gjøre det meget skarpt. Ruud har tidligere vist at han trives meget godt på banene som skal brukes under lekene – noe som kan ha mye å si. Han har nå to sølv i French Open, og bør ha gode sjanser til å gå langt i OL på samme underlag. Mulig at Ruud kan ha en fordel av å at han neppe vil gå like langt i Wimbledon, som spilles like før OL, som flere av rivalene.

Et siste hurra for Rafael Nadal?

Rafael Nadal er verdens beste tennisspiller på grus gjennom tidene. Spanjolen har vunnet French Open, som altså spilles på samme baner som årets OL-turnering, 14 ganger. Selv om han kommer til å være 38 år gammel når OL starter, har han det helt klart i seg å gå langt. Særlig hvis han dropper øvrige store turneringer i sommer for å satse helt og fullt på å kapre OL-gull nr. 2  

Skal Novok Djokovic vinne også OL?

Novak Djokovic er tidenes mestvinnende tennisspiller. Han har vunnet alt som er å vinne innen idretten med ett unntak: OL. Dette utgjør nok den 37 år gamle serberens siste mulighet til å gjøre noe med den saken. Kommer dermed til å stille topp motivert, og vil garantert gi alt han har for å kjempe seg til seier i kjent stil. Slipper han skader, vil han utvilsomt ha gode vinnermuligheter i Paris. 

Hvor hardt vil unge spillere som Alcaraz og Sinner satse på OL?

Lavest odds av alle får du på at Carlos Alacaraz skal ta OL-gull i Paris. Den unge spanjolen har i skrivende stund 2,75 i odds. Dette skyldes nok i stor grad at han hadde en sterk 2023-sesong. Han har riktignok dabbet litt av siden, og skuffet stort i årets Australian Open. Vil nok tape favorittstempelet med mindre han herjer i French Open i forkant av OL.

Italienske Jannik Sinner er også i favorittsjiktet med odds på 4.00. Er utvilsomt en god nok spiller til å vinne OL. Et spørsmål er hvor høyt unge spillere som Alcaraz og Sinner vil prioritere lekene mens de kjemper for å etablere seg innen Grand Slams og i verdensrankingen. Begge disse spillerne kan gjerne få flere sjanser til å kjempe om OL-gull. 

Skal Swiatek fortsette å dominere på fransk grus?

Polske Iga Swiatek er en soleklar forhåndsfavoritt til å ta OL-gull i tennis nå i sommer. Årsaken til det er klokkeklar: før hun engang har fylt 23 står hun allerede med 3 seiere i French Open. Det er all mulig grunn til å anta at hun vil være like solid på grusen i Stade Roland Garos under OL som under Grand Slam-turneringen som spilles på samme anlegg. Hun er rangert som nummer én i verden, og kun skade eller sensasjonelt svak innsats i Wimbledon eller årets French Open (som begge avholdes før sommer-OL) vil kunne svekke hennes favorittposisjon.

Vil Sabalenka følge opp en knallsterk 2023-sesong?

Aryna Sabalenka fra Hviterussland har nest lavest odds av kvinnene. Det skyldes nok at hun har vært i forrykende form i det siste. Hun vant årets første Grand Slam, Australian Open, og er nummer 2 på verdensrankingen bak Swiatek. Tapte mot sin polske rival i fjorårets French Open-finale, og er sikkert sugen på revansj. Vil ikke representere hjemlandet under OL grunnet sanksjoner, men ventes å stille som selvstendig utøver.

Er dette året da unge Coco Gauff får sitt endelige gjennombrudd?

Coco Gauff fra USA er tredjefavoritt til å vinne gull i OL, og innehar også tredjeplass på verdensrankingen i skrivende stund. Selv om hun bare er 20 år gammel har Guaff allerede innkassert en Grand Slam-tittel (US Open i 2023). Kom til finalen i French Open i 2022, så har vist at hun mestrer å spille på grus. Hun er langt mer urutinert enn flere av rivalene i favorittsjiktet, men kan fort få et gjennombrudd i år. Skulle hun levere i Wimbledon og/eller French Open nå i sommer, vil oddsen på OL-gull til Gauff garantert stupe. 

Oddstabell for tennis i sommer-OL 2024

I skrivende stund, den 2. mai 2024, foreligger følgende vinnerodds for singles-turneringene for herrer og kvinner i tennis under OL 2024 hos bettingselskapet Betinia:

Favoritt2. favoritt3. favoritt4. favorittNorsk spiller
HerrerCarlos Alcaraz: 2,75Novak Djokovic: 3,00Jannik Sinner: 4,00Rafael Nadal: 7,00Casper Ruud: 21,00
KvinnerIga Swiatek: 2,20Aryna Sabalenka: 6,00Coco Gauff: 7,00Elena Rybakina: 13,00
Tabell med oversikt over oddsfavoritter i forkant av tennis under sommer-OL 2024.
18+

Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

EU Flag

Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.

Publisert: Sist oppdatert: