Odds på triatlon under sommer-OL 2024

Odds på sommer-OL i Paris

På denne siden

Triatlon er en meget populær idrett i Norge, og idretten vil sikkert utgjøre et av høydepunktene for norske fans under OL. Vår egen Kristian Blummenfelt vant som kjent OL-gull i triatlon under Tokyo 2020, så dette er en øvelse som byr på reelle norske medaljesjanser. For å gi seeropplevelsen litt ekstra spenning kan du finne odds på triatlon i sommer-OL hos online bettingselskaper. 

Bettingselskaper med odds på triathlon under sommer-OL 2024

 • Stor sportsbook
 • VIP-nivåer
 • Norske nettsider
2000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Stor oddsbonus
 • Bredt oddsutvalg
 • Mange kampanjer og tilbud
2100NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • Paysafecard
 • Neteller
 • Skrill
Les omtale
 • Bredt oddsutvalg
 • God sikkerhet
 • Jevnlige oddsbonuser
3000NOK
5.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • MiFinity
 • Blixtpay og Incharge
Les omtale
 • Innskudd med Visa
 • Multi-Sport Combo Boost
 • Raske uttak
Freebet 50%
opptil 1000 KR
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
 • Mastercard
 • kryptovaluta
Les omtale
 • Tilbyr freebets
 • Fokus på esports
 • Bra oddsutvalg
50000NOK
4.0
Spill nå Les omtale
Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
 • Visa og norske bankkort
Les omtale

Informasjon om triatlon under sommer-OL 2024

Triatlon står på OL-programmet nå i sommer for 7. gang siden idretten ble en olympisk gren i 2000. Som under forrige OL, avholdt i Tokyo i 2021, inngår miksstafett i programmet, foruten individuelle øvelser for menn og kvinner.

Svømmedelen av konkurransen skal tilbakelegges i selveste Seinen, elva som renner gjennom Paris, mens både sykling og løping vil foregå i sentrumsgatene, langs ruter som passerer en haug av kjente landemerker. Triatlonøvelsene under OL både starter og avsluttes på den vakre broen, Pont Alexandre III. 

Hele verdenseliten innen triatlon ventes å still til start. Regjerende olympisk mester på herresiden er som kjent norske Kristian Blummenfelt som igjen tilhører favorittsjiktet. Det gjør også Flora Duffy fra Bermuda som vant gull i kvinnenes triatlon under forrige OL.

Lokasjon 

Triatlon har blitt tilgodesett med virkelig storslåtte omgivelser under sommer-OL i 2024. Moroa starter med en 1,5 km lang svømmetur i elva Seinen som både starter og avsluttes ved den praktfulle Pont Alexandre III-broen i Paris sentrum. 

Deretter legges det ut på et 40 km langt sykkelløp som består av syv runder langs en 5,715 km rute som passerer et stort antall severdigheter og landemerker i den franske hovedstaden. Til sist er det duket for et 10 km langt gateløp. Det består av 4 runder langs en løype på 2,5 km som har blitt staket ut gjennom sentrumsgatene i Paris. 

Samtlige deler av konkurransen starter og avsluttes på Pont Alexandre III-broen. Der skal det bygges et stadion med 1000 sitteplasser. Tilskuere kan gratis følge øvrige deler av triatlon-konkurransene langs byens gater, og oppmøtet blir garantert gedigent da vertsnasjonen stiller med kandidater til å ta gull i alle de tre øvelsene på programmet.

Disse utøverne deltar

I alt skal 110 utøvere, 55 menn og 55 kvinner, konkurrere om heder og ære innen triatlon under sommer-OL 2024. Det skal avholdes tre konkurranser, en individuell øvelse hver for kvinner og menn, samt en miksstafett. 

Deltakerlistene er ikke ennå klare hverken for menn eller kvinner når det gjelder triatlon i OL. Hvem som slipper gjennom nåløyet bestemmes i stor grad av hver utøvers plassering på den offisielle OL-kvalikrankingen. 

For norske tippere og fans er det jo klart at størst interesse knytter seg til den regjerende olympiske mester i triatlon, Kristian Blummenfelt. Etter gull i Tokyo har han levert på et høyt nivå, og er en klar kandidat til å gjenta bragden nå i år. Ligger på 9. plass på rankingen, som betyr sikker plass i lekene. Øvrige norske utøvere, som Vetle Bergsvik Thorn og Solveig Løvseth, har ennå håp om å kvalifisere seg.

Ellers er hele den internasjonale eliten på plass. Det inkluderer både britiske Alex Yee som tok sølv bak Blummenfelt i Tokyo, og Hayden Wilde som kapret bronsen. Franske Léo Bergère har vunnet både EM og VM i triatlon og innehar førsteplass i verdensrankingen. Selvsagt den store favoritten blant hjemmepublikumet.

På kvinnesiden vil nok legendariske Flora Duffy utfordres av sterke utøvere som Beth Potter og Cassandre Beaugrand i kampen om å forsvare gullet hun vant forrige OL. 

Viktige datoer

Triatlon i sommer-OL 2024 består av tre øvelser: herrenes og kvinnenes individuelle konkurranser, samt en miksstafett med både mannlige og kvinnelige deltakere mellom den 30. juli og 5. august. Det avholdes ingen innledende heat eller andre typer kvalifiseringsrunder, i motsetning til i en rekke andre idretter i løpet av OL. Her konkurreres det kun i en finale per øvelse.

Programmet er som følger:

 • Individuell øvelse, herrer: 30 juli
 • Individuell øvelse, kvinner: 31. juli
 • Miksstaffet: 5. august

Oddsobjekter på triatlon i de olympiske leker 

Triatlon er en meget smal tippeidrett. Du finner sjeldent odds på denne sporten hos bettingselskaper på nettet, men OL er et unntak. Med andre ord er det mulig å finne odds på triatlon hos selskapene, men du bør nok ikke forvente at utvalget av objekter er særlig vidtrekkende. 

Vi vil tro at oddstilbudet først og fremst vil bestå av sjansen til å tippe på hvem som vil vinne gull i de forskjellige øvelsene innen triatlon. Dette kan man mest sannsynlig også gjøre som et each-way spill.

Kanskje det også vil være mulig å finne parspill, hvor man tipper på hvilken av to utøvere som vil gjøres det sterkest i konkurransen, på oddsmenyene. En annen mulighet er spesialspill, sånn som å tippe på hvorvidt en bestemt utøver vil ta gull eller ei, hvilken nasjon som vil kapre flest medaljer i triatlon under OL, og lignende. 

Slik tipper du på triatlon i OL 

I utgangspunktet bør det slettes ikke være komplisert å tippe på triatlon i OL. Vi forventer at oddsmenyene vil være såpass små at du enkelt kan finne det du ønsker å tippe på. Eventen vil foreligge under fanen «Olympiske leker», sammen med resten av OL-grenene. Du ganske enkelt klikker på ønsket oddsobjekt for å plassere det på kupongen, før du oppgir innsatsen og klikker for å fullføre spillet.

Det som derimot kan vise seg å være en utfordring er å finne en bettingside som byr på odds for en så smal tippeidrett som triatlon. Her vil det nok lønne seg å sette av litt tid for å finne et egnet bettingselskap.

Når du har funnet et velrennomert selskap med god dekning av triatlon i OL er det fort gjort å opprette konto. Du ganske enkelt fyller inn et registreringsskjema på nettsiden og bekrefter at du ønsker å opprette konto. Da er det bare å sette inn penger å tippe for, og plassere dine spill.

Spådommer og prognose 

Enn så lenge foreligger det ikke odds på triatlon i sommer-OL 2024. Det vil si at vi ikke vet hva oddssetterne forventer at skal inntreffe i løpet av lekene. Like fullt kan vi forsøke å komme med noen spådommer basert på verdensrankingen for menn og kvinner. Vi vil også se på prestasjoner i nylige store eventer for å få en ytterligere pekepinn på hvem som reiser til Paris med realistiske sjanser til å kapre OL-gull. 

Kan Norges Kristian Blummenfelt forsvare OL-gullet fra Tokyo?

Kristian Blummenfelt stod for en strålende norsk idrettsprestasjon da han gikk til topps i forrige OL, og kapret gull i triatlon. Det er bare ett av mange høydepunkt på en strålende merittliste som også inkluderer blant annet å vinne VM i Iron Man foruten VM i triatlon. Blummenfelt har i tillegg satt verdensrekord innen Iron Man.

Selv om han har rukket å fylle 30, og ikke helt har prestert på topp nivå i det siste, reiser Blummenfelt til Paris i sommer med høyst realistiske håp om å forsvare sin olympiske tittel. En 9. plass på kvalifiseringsrankingen i skrivende stund indikerer at det ikke vil bli noen enkelt oppgave for bergenseren, men han har til gjengjeld bevist at han kan prestere når det gjelder som mest.

Skal franske Léo Bergère vinne OL på hjemmebane?

Et entusiastisk hjemmepublikum langs gatene i Paris vil garantert gjøre det de kan for å heie frem sin lokale triatlon-favoritt, Léo Bergère, til seier i OL 2024. Bergère innehar i skrivende stund førsteplass på rankingen. Han vant både EM og VM i triatlon i 2022 og fulgte opp med VM-bronse i 2023. Vil åpenbart stille til start med maks motivasjon på hjemmebane under OL. Vi tar det for gitt at han vil tilhøre favorittsjiktet hos oddssetterne. 

Vil sølvvinner fra forrige OL, Alex Yee, gå til topps denne gangen?

Britiske Alex Yee tok sølv bak Kristian Blummenfelt under forrige OL, og vil nok være sugen på revansje nå i sommer. Yee var også med på det britiske laget som vant gull i miksstafettene i OL 2020, og har i tillegg flere gull fra samveldelekene. Befinner seg på tredjeplass på rankingen i skrivende stund.  

Er dette Hayden Wilde sin tur til å vinne gull?

Hayden Wilde fra New Zealand har vært på pallen i en rekke store mesterskap ved flere anledninger uten å nå helt til topps og kapre gull. Han innkasserte bronse bak Blummenfelt og Yee i forrige OL. Han har i tillegg bronse fra VM i 2022 og sølv i VM fra 2023. Skal sommer-OL 2024 bli anledningen der Wilde omsider vinner et etterlengtet gull?

Han vil garantert være blant oddssetternes største favoritter. Tjueseksåringen har vært i tetsjiktet lenge, og selv om det ikke har blitt førsteplass i VM eller OL ennå har han vunnet en rekke andre konkurranser. Er på andreplass på rankingen, en hårsbredd bak hjemmefavoritten, Léo Bergère. 

Kan legendariske Flora Duffy gjøre det igjen?

Flora Duffy fra Bermuda er en legende innen triatlon. Den kortvokste utøveren har innkassert VM-gull på løpende bånd de siste 10 årene, og reiser til Frankrike i sommer for å forsvare OL-tittelen hun vant i Tokyo for tre år siden. 

Blant Duffys mange rekorder kan vi nevne at hun er den eneste triatleten som noensinne har notert seg for den raskeste tiden både på svømming, sykling og løping i løpet av en konkurranse. Hun vant også OL-gullet sitt med rekordmargin ned til andreplassen.

Men den imponerende merittlisten til tross, er ikke Duffy nødvendigvis en åpenbar storfavoritt til å vinne triatlon i sommer-OL 2024. Det skyldes at hun har rukket å bli 36 år gammel. Nede på 9. plass på rankingen, men vil garantert gi alt for å innkassere OL-gull nummer to.

Skal Beth Potter kapre nok et triatlongull for Storbritannia?

Storbritannia er en triatlon-stormakt av rang. I OL kan ingen andre nasjoner måle seg med britenes 3 gull og 8 medaljer sammenlignet innen grenen. På kvinnesiden i sommer-OL 2024 er Beth Potter en av utøverne som man forventer at skal fortsette denne stolte tradisjonen. 

Hun er regjerende verdensmester og troner øverst på rankingen. Kommer nok til å være blant oddssetternes favoritter til å gjøre det sterkt i Seinen og Paris’ gater.   

Vil hjemmefordel bli utslagsgivende for franske Cassandre Beaugrand?

Cassandre Beaugrand tok bronse i forrige OL. Hun har også en rekke sterke resultater fra andre prestisjetunge triatlonkonkurranser. Det inkluderer sølv i fjorårets VM. 

Beaugrand vil garantert heies frem av et entusiastisk hjemmepublikum mens hun kjemper for å gå til topps i sommerens OL i Paris. Hun er en svært sterk svømmer, så er nok avhengig av å starte konkurransen sterkest mulig dersom hun skal ha håp om å innkassere gullet. Er i skrivende stund nummer to på rankingen, bak Beth Potter.

Kan sølvvinneren fra forrige OL gå til topps denne gangen?

Georgia Taylor-Brown fra Storbritannia tok sølv bak Flora Duffy i forrige sommer-OL, avholdt i Tokyo for tre år siden. Der var hun også med i det britiske laget som vant gull i miksstafett. Hun vant individuelt VM-gull i 2020 og kapret sølv i VM i 2022. Innehar 5. plass i rankingen, og har sikkert en klokkeklar ambisjon om å gjøre det hakket bedre i årets OL enn det hun klarte forrige gang. 

Storbritannia og Frankrike blir sterke i miksstafetten.

Hva gjelder miksstafett antar vi at Storbritannia vil anses som en relativt klar favoritt til å forsvare sitt OL-gull. Med utøvere som er klare gullkandidater på både herre- og kvinnesiden bør de stille meget sterkt. At de allerede har vunnet som et lag viser at de behersker øvelsen. 

I forrige OL kom Frankrike på tredjeplass i miksstafetten. De stiller også med et forrykende lag, med flere individuelle gull-kandidater i sine rekker. Det kommer garantert til å knytte seg stor interesse til lagøvelsen i triatlon, og publikumsoppmøtet vil nok bli blant de største under lekene. Så gjenstår det å se hvorvidt de franske utøverne vil la seg inspirere eller tynges av press fra hjemmefansen.

USA tok sølv i miksstafetten under OL i Tokyo. Også de vil nok tilhøre favorittsjiktet innen øvelsen hos oddssetterne.

18+

Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

EU Flag

Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.

Publisert: Sist oppdatert: