Sykkel odds

Helt siden engelskmannen James Moore vant tidenes første sykkelritt i Frankrike, så har denne sporten vært populær verden rundt. Den gang vant han med en tresykkel på hjul laget av jern. Rittet som ble fullført for over 150 år siden ble passende nok også holdt i Paris, det som på mange måter er hovedstaden for sykling den dag i dag.

Odds på sykkel

Mer om odds på spesifikke sykkelritt- og konkurranser lenger ned på denne siden ↓

Det er nemlig vanskelig å argumentere for at noe er mer populært enn Tour de France innen profesjonell sykling. Nordmenn spenner seg tross alt over skjermen og sitter innendørs i flere uker hver eneste sommer for å se rittene. Her er det også mange nordmenn med, noe som nok øker spenningen for de fleste av oss.

Du finner odds på Sykkel hos disse bettingselskapene:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Sykling har nemlig vært en sentral del av norsk sport, der navn som Dag Otto Lauritzen og Dag Erik Pedersen dominerte i gamle dager. I nyere tid har Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff stått i sentrum. Mens sporten vokser, og blant annet Tour of Norway har tilegnet seg mye oppmerksomhet, så har også spilleselskapene begynt å tilby mer oddsspill på sykling.

Odds på sykling

Det å spille på sykling er aldri kjedelig, mye grunnet hvordan resultatene kan variere underveis i etappen. I de fleste sykkelritt vil en se et brudd som tar av gårde, men ofte kan hovedfeltet ta igjen disse rytterne over flere titalls kilometer. I denne sporten er rett og slett ingenting avgjort før førstemann er over streken.

I grunn minner sykling på mange måter om skirenn. Utøverne har sine individuelle prestasjoner å tenke på, men det forventes også at de til en grad hjelper sine lagkamerater – tross at lag ikke vinner noe, med mindre det er en lagtempo. Derfor er ikke oddsspill på vinnere så enkelt som at en bare finner den beste rytteren. Hjelperyttere spiller nemlig en stor rolle.

Odds på sykling kan dessuten være veldig givende fra et analytisk standpunkt. Det er fordi hver etappe passer forskjellige typer ryttere. Noen er best på flate lange strekk, mens andre er gode på etapper med stigninger. Derfor handler oddsspill om å finne den passende, og ikke nødvendigvis den beste rytteren.

Slik fungerer betting på sykling

Det mest populære oddsspillet innen sykling må sies å være spill på etappevinneren. Som nevnt ovenfor handler det her om å finne en passende rytter fremfor den beste. Allikevel vil ofte sportsbooken favorisere de beste rytterne generelt sett, fremfor de beste på den spesifikke etappen. Dermed kan det være gode penger å hente her.

Videre vil mange tippe på vinneren av ritt, som er en samling av mange etapper. Her vil oddsen være en god del sikrere, og du kan tippe på favoritten, uten å miste hele innsatsen dersom han for eksempel skulle falle på et enkeltritt. Når en tipper på vinneren av Tour de France for eksempel, så kalles dette ofte bare for den gule trøya.

Det er derimot ikke bare vinneren av rittet som er interessant innen sykling. Også den beste klatreren, spurteren og ikke minst junioren er interessante å tippe på. Her vil det ofte være klare favoritter, men du kan fort få god odds ut av et slikt spill.

Dessuten kan du sette oddsspill på hvilke lag som gjør det best. Lagene består ofte av forskjellige type ryttere som først og fremst er med for å hjelpe en enkelt rytter. Allikevel er det også lag som tar prestisje i å ha mange individuelt gode ryttere som pryder toppen av resultatlistene, slik at laget som helhet er blant de beste.

Betting på ritt som Tour de France, Giro d'Italia og La Vuelta

Som nevnt i innledningen er det passende at verdens første ritt ble holdt i Paris. Det er tross alt her Tour de France, verdens største sykkelturnering, avsluttes den dag i dag. For samtlige syklister er denne turneringen utvilsomt målet i deres idrettskarriere, og selv bare det å bli med er en ære.

Rittene Giro d'Italia og La Vuelta, som blir holdt i henholdsvis Italia og Spania, er også populære ritt. Disse ses derimot ofte bare på som en oppvarming til Tour de France, og mange av de beste rytterne står til og med over disse. Nordmennene pleier derimot å delta her, da deres vinnersjanser er større.

Du kan tippe på og følge med på de fleste av de store rittene. Kanskje aller mest interessant er spill på Tour de France, da du kan følge etappene direkte på TV med norske kommentatorer. Et annet ritt som kan være interessant, og som du muligens kan se i person, er Tour of Norway.

De beste bettingselskapene for betting på sykling

Siden sykling har vært en så viktig sport her i Norge over mange år, så bør det ikke komme som en overraskelse at samtlige bettingselskaper byr på spill for denne sporten. Det er de samme oddsobjektene som går igjen, men selvfølgelig med forskjellig odds i henhold til hva sportsbooken vurderer.

Hva gjelder streaming av etapper, så må du nok nøye deg med TV sendinger og streamer fra andre kilder enn sportsbooken. Allikevel tilbyr mange bettingselskaper live spill, slik at mens du følger for eksempel Tour de France direkte på skjermen, så kan du sette dine spill.

Unibet, Betsson, Betsafe og NordicBet er alle gode alternativer for oddsspill på sykkel. Allikevel er som nevnt ikke forskjellen i tilbudet stor, og dersom det er andre idretter du også spiller på, så bør sammenligningsgrunnlaget heller legges der.

Sjekk oddsen på sykling flere steder før du velger sted å spille

Selv om selskapene er like i tilbudet av sine oddsobjekter, så er de dog som nevnt rimelig ulike i henhold til oddsen som tilbys. Odds er tross alt en refleksjon av hva bookmakerne mener, og det er dermed ingen fasit alle spilleselskap kan følge. Selv om de ofte legger oddsen nær hverandre, så er de små marginene viktige å fange opp.

Det kan tross alt gi deg ekstra gevinster for mange spill fremover dersom du sjekker oddsen på sykling flere steder. Når Tour de France da endelig starter, så skal du ikke bare nyte spenningen av etappene, men også dine oddsspill på sykling!

Flere artikler om sykkel odds:

Publisert: 13/6/2019 · Sist oppdatert: 8/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.