Giro d’Italia odds 2022

Giro d’Italia odds

Giro d’Italia er et av sykkelsportens aller mest tradisjonsrike og prestisjefylte landeveisritt. Løpet har blitt avholdt helt siden 1909, og mange av de mest legendariske syklistene i historien har ikledt seg den berømte rosa ledertrøya opp gjennom årene. Det blir stadig mer populært å tippe på sykkel her til lands, og du kan nå finne odds på Giro d’Italia hos alle de store bettingsidene på nettet. 

Bettingselskaper med odds på Giro d’Italia 2022

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Giro d’Italia 2022 - info årets begivenhet

Årets utgave av Giro d’Italia er den 105. i rekken. Mens de fleste av løpets 21 etapper går rundt om i støvellandets langstrakte geografi, starter moroa denne gang i Budapest. Tre etapper går så på flatmark i Ungarn, før de påfølgende atten går på de italienske landeveier. Giro d’Italia har lang tradisjon med å starte løpet i utlandet. Jevnlig, helt siden 1965, har dette vært med å gi de første etappene litt ekstra krydder. Tidligere har startskuddet gått i land som Danmark, Nederland, Hellas og Israel. Egentlig skulle starten av 2020-utgaven gå i Ungarn, men den planen måtte legges på is grunnet korona-epidemien. Av samme årsak gikk det årets løp i oktober – ellers går det alltid i mai og/eller juni.

Det knytter seg stor spenning rundt årets arrangement. Mange av de største rytterne i verden vil delta, og det er ventet at vi som sedvanlig kan se frem til forrykende spenning underveis – særlig i løpets legendariske klatrepartier.  

Viktige datoer for årets Giro d’Italia 

Giro d’Italia er det første av de tre store europeiske landeveisrittene som avholdes hvert år. De øvrige er Vuelta a Espana og Tour de France. Som regel starter løpet i mai, og det gjelder også for Giro d’Italia 2022. Startskuddet går på fredag den 6. mai. Deretter går etappene slag i slag frem til målstreken krysses i Verona den 29. mai. Da har i alt 3410,3 km blitt tilbakelagt i sykkelsetet. 

Giro d’Italia er berømt for sine brutale klatrepartier, og stigninger som Passo di Gavia, Passo del Mortirolo og Passo dello Stelvio har blitt berømte og beryktete blant sykkelfans og ryttere. Været kan være lunefullt siden løpet går om våren, og mye vil nok avgjøres i de italienske fjellheimer. Viktige klatreetapper i høyden går blant annet den 16. og 17. mai. Der kan vi vente at støtet må settes inn, med tanke på hvem som til slutt blir sammenlagtvinner. 

Deltagere i Giro d’Italia 2022? 

Alle de store lagene og landeveisrytterne deltar i Giro d’Italia, men dessverre stiller ikke vinneren fra 2021 til start for å forsvare tittelen sin. Colombianske Egan Bernal som ble den yngste vinneren av Tour de France siden 1909 i en alder av 22 da han kapret seieren i 2019, og så fulgte opp med Giro d’Italia-triumf to år senere, var utsatt for en stygg ulykke i sesongoppkjøringen frem mot 2022. Han kjørte inn i en parkert buss bakfra i en hastighet på rundt 50 km/t. Han unnslapp heldigvis uten varige men, og man håper han vil delta i noen av sesongens siste løp. Giro d’Italia må han dessverre bare glemme. 

Dette gjør årets ritt ekstra spennende. Bernal ville vært storfavoritt om han hadde stilt til start. Nå åpner feltet seg, og mange sultne ryttere øyner en sjanse. Blant de heteste kandidatene kan vi nevne venezuelanske Richard Carapaz. Han vant Giro d’Italia i 2019, og er i likhet med Bernal et beist i bakkene – viktig for de tøffe klatreetappene. Engelskmannen Simon Yates kapret tredjeplassen i løpet i fjor, og mange antar han vil bli en tøff nøtt også denne gangen. Den unge portugiseren Joao Almeida kom på 6. plass i forfjor og 4. plass i fjor – mange tror dette kan bli gjennombruddssesongen. I motsatt ende aldersskalaen har vi den spanske veteranen Mikel Landa. Han har en rekke etappeseiere i Giro d’Italia å vise til, og har startet 2022-sesongen skarpt.   

Norske håp for Giro d’Italia 2022

I Giro d’Italia 2022 knyttes det store forventninger til den norske rytteren Tobias Foss. Tjuefire-åringen fra Vingrom, ikke langt fra Lillehammer, skal representere det nederlandske profflaget Jumbo-Visma i løpet, og det er mange som tror det kan gå riktig så godt. Foss vant Norgesmesterskapet i landeveissykling i fjor, og kom på en meget hederlig 9. plass sammenlagt i Giro d’Italia 2021. Odd Christian Eiking fra Stord skal også delta i årets Giro d’Italia. En solid 11. plass i fjorårets Vuelta a Espana til tross, er det ikke mange som forventer at 27-åringen som representerer det amerikanske laget EF Education-Nippo kommer til å markere seg i Italia i år.

Ingen norsk rytter har så langt vunnet rittet sammenlagt. Derimot har det ikke skortet på etappeseiere opp gjennom årene. Kjente norske sykkelnavn som Thor Husvold, Dag Erik Pedersen og Edvald Boasson Hagen kan alle vise til etappeseire i Giroen.   

Forventninger og vinnerprognose

Den store oddsfavoritten for Giro d’Italia er Richard Carapaz fra Ecuador. Han har odds på helt nede i under 2 hos flere store bettingselskaper, selv om du kan finne litt bedre odds også. De øvrige favorittene blant oddssetterne er Simon Yates, Joao Almeida og Mikel Landa. Samtlige har vinnerodds på mellom 5 og 8. Vårt norske håp, Tobias Foss, har rundt 35 i vinnerodds. Odd Christian Eiking er derimot blant de største outsiderne med odds på opptil 1000.

Merk at du kan tippe på enten sammenlagtvinner eller om en rytter kommer blant de tre beste i sammendraget. På sistnevnte blir oddsen langt knappere. Et klokt tips for de som har lyst til å være litt patriotiske, kan være å satse på at Tobias Foss kommer blant de tre beste. Da får du omtrent 9 i odds hvis du er tidlig ute. Dette er gunstig utbetaling for et spilleobjekt som slettes ikke er av de mest vågale.  

Oddsobjekter på Giro d’Italia 

Hos de store norske online bettingselskapene, som Betsson og Unibet, kan du utelukkende spille på to oddsobjekter for Giro d’Italia. Det er sammenlagtvinner, og hvorvidt en rytter kommer blant de tre beste. Dette er vinneroddsspill som normalt sett ikke kan inkluderes i en akkumulator eller et systemspill. 

Når på året går Giro d’Italia?

Giro d’Italia går normalt sett på våren, med start i mai og avslutning i juni. Noen år går hele arrangementet i kun mai. Det er alltid det første av de tre store gateløpene som avholdes i Europa hver sesong. Tour de France går senere på sommeren, mens Vuelta a Espana går på høsten. Giro d’Italia varer som regel i omentrent 3 uker, inkludert hviledager. 

Slik tipper du på Giro d’Italia

Det er veldig fort gjort å tippe på Giro d’Italia. Aller først må du åpne en spillekonto hos et selskap som byr på odds på Giro d’Italia. Det finnes mange troverdige og anerkjente alternativer, slik som Unibet, Betsson, ComeOn og Betsafe på markedet.

Med konto på plass, går du frem som følger for å tippe på Giro d’Italia:

  1. Logg inn på din spillekonto
  2. Finn frem til Sykkel på oddsmenyen
  3. Klikk på Giro d’Italia
  4. Velg mellom to menyer – enten Vinner, eller 1-3
  5. Klikk på rytteren du har lyst å tippe på
  6. Angi ønsket innsats, og klikk «Gjennomfør spill», e.l.

Merk at du kan gjennomføre alle disse stegene enten via datamaskin eller nettleseren på mobiltelefonen. Det er også mulig å tippe på Giro d’Italia via app hos de bettingselskapene som opererer med et slikt tilbud.  

Publisert: 2/5/2022 · Sist oppdatert: 2/5/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.