Odds på Spania Rundt

Spania Rundt odds

Sykkelrittet Vuelta a Espana, eller Spania Rundt, avholdes hvert år på sensommeren eller tidlig på høsten. Løpet anses som et av de klart mest prestisjetunge i verden, og mange av de største navnene i sykehistorien er å finne på adelskalenderen. Odds på Spania Rundt finner du hos alle de store norske bookmakerne på nettet. Dette er en skikkelig spennende begivenhet, og det foreligger en rekke spilleobjekter å satse på. 

Beste bettingsider for Spania Rundt

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Spania Rundt 2022 

I 2022 avholdes Vuelta a Espana fra 19. august til 11. september. Startskuddet går i Utrecht i Nederland, og de første 3 etappene går på nederlandsk flatmark. Deretter flytter løpet til det nordøstlige hjørnet av Spania, før det er duket for etapper rundt store deler av landet før mållinjen krysses i Madrid.  

I alt består Spania Rundt 2022 av 21 etapper som dekker i alt 328 mil, det blir både sprintetapper og bratte fjellpartier underveis. Dette er fjerde gangen at La Vuelta starter utenfor Spanias grenser etter at rittet startet i Portugal i 2007, Nederland i 2009 og Frankrike i 2017.

Det er for tidlig nå å spå med noen grad av sikkerhet hvem som kommer til å ha best vinnersjanser i årets siste store gatesykkelrace i Europa. Ser vi på tidligere vinnere er det likevel ett navn som skiller seg ut. Det er slovenske Primož Roglič som har vunnet Spania Rundt tre ganger på rad – i 2019, 2020 og 2021. 

Dette medfører at han nok vil være blant favorittene også i år, såfremt han stiller til startstreken uten skadeproblemer eller etter en svak 2022-sesong ellers. Skulle Roglič ta seieren også i år, vil han tangere spanjolen Roberto Heras som står med 4 sammenlagt seiere i La Vuelta. Han vil i samme slengen bli den første rytteren som vinner sammenlagt fire sesonger på rad. 

Blant øvrige syklister som har prestert godt i Spania Rundt, kan vi nevne spanske Enric Mas som tok sølv i 2021. Han er sterk i bakkene, men hjemmefavoritten har ikke meritter som utpeker han som en naturlig arvtaker til Roglič. En mer sannsynlig utfordrer er en annen slovener, Tadej Pogačar. Han er ti år yngre enn Roglič, og har blant annet vunnet Tour de France to ganger på rad. Han har i tillegg tre etappeseiere fra La Vuelta i 2019 på merittlisten. Se ikke bort fra at det blir slovensk tronfølge når mållinja krysses i Madrid til høsten. Dette er selvsagt med forbehold om skader og form gjennom en lang sykkelsesong utover våren og sommeren.

Norske deltakere å satse på i Spania Rundt 2022

Hvis du har lyst til å være litt patriotisk når du skal tippe på odds på Spania Rundt, har vi en potensielt sett lovende deltaker i 2022. Det er Odd Christian Eiking fra Stord. Den 27 år gamle vestlendingen kom på en høyst respektabel 11. plass i fjorårets La Vuelta, hvor han da også fikk bære ledertrøya i hele syv døgn. 

Eiking vil denne sesongen representere det amerikanske laget, EF Education-EasyPost etter å ha tatt overgang fra belgiske Wanty-Groupe Gobert. Å satse på vår norske kandidat som sammenlagtvinner er nok i overkant vågalt for de fleste tippere, men å sette noen kroner på en etappeseier kan kanskje ha noe for seg. Det lureste er nok å holde et lite øye med Eiking gjennom 2022-sesongen ellers for å vurdere hvordan han ligger an før La Vuelta og så sette innsatsen deretter. 

Norges sterkeste sammenlagtprestasjon i Spania Rundt kom i 2019 da Carl Fredrik Hagen erobret 8. plassen. Hagen har siden lagt opp, så vil ikke være å finne på oddsen for La Vuelta i år. Thor Husvold står med hele 3 etappeseiere fra Vuelta a Espana, og vant også poengtrøya i 2006. Dag Otto Lauritzen innkasserte også en etappeseier tilbake i 1993, mens Atle Pedersen presterte det samme tre år tidligere.  

Oddsobjekter på Spania Rundt 

På de store landeveisrittene på sykkel foreligger det en lang rekke oddsobjekter. La Vuelta er ikke noe unntak. De beste tippeselskapene gir deg odds på Spania Rundt innenfor en rekke interessante kategorier. Det inkluderer blant annet: 

  • Sammenlagt vinner
  • Topp tre sammenlagte vinner
  • Parvinner 

Sammenlagt vinner er akkurat så enkelt som det høres ut. Du tipper på hvem som vinner hele rittet sammenlagt, til slutt. Topp tre sammenlagt vinner går ut på at du tipper på at en deltaker skal komme blant de tre beste. Du får betraktelig lavere odds når du satser på at en løper skal havne på pallen, enn hvis du spiller på at han skal vinne – til gjengjeld får du bedre vinnersjanser. Spillet ditt vil også kunne vare lengre, siden du ikke automatisk har tapt hvis din deltaker får en dårlig start. 

Parvinner går ut på at bettingselskapet setter opp de forskjellige deltakerne i par. Du tipper på hvem av de to som kommer til å gjøre det best sammenlagt. Her gjelder det å gjøre litt research, og sette seg inn i hvilken av de to kandidatene som er best form, er sterkest på den og den typen distanser, og så videre. Denne typen spill kalles også «match up» eller «head to head» hos de forskjellige bookmakerne på nettet. 

Hos noen selskaper kan du i tillegg til sammenlagt vinner også spille på enkeltetapper. Dette er kjekt hvis du har tenkt å se noen etapper på TV. Da får du ekstra spenning ved å ha noen kroner på en av deltakerne. Her er det viktig å velge en rytter som har sin styrke på den gjeldende etappen (spurt, klatring, osv.). 

Spiller du på sammenlagtvinner eller topp 3, kan du ikke kombinere flere objekter på samme kupong. Disse objektene er kun tilgjengelige for enkeltspill. Det du derimot kan gjøre, er å sette flere parvinnere på samme kupong. På den måten kan du få langt høyere sammenlagt odds. Du kan også bruke forskjellige systemer når du setter en rekke forskjellige parvinnere på kupongen. 

Les mer om sykkelodds og oddsobjekter på sykkel her

Når på året går Spania Rundt?

Spania Rundt avholdes som regel tidlig på høsten og er hvert år det siste av sesongens store landeveisritt i Europa. Det gjør det spesielt spennende for oddstippere. Vi vet hvem som har herjet i Tour de France og Giro D’Italia, hvem som har formen inne, hvem som har slitt med skader, og andre faktorer som påvirker hver deltakers vinnersjanser. Det gjør at man har mye data å vurdere når man skal satse på odds på Spania Rundt.

Slik tipper du på Spania Rundt

Det er veldig enkelt å tippe på Spania Rundt. Først velger du hva du ønsker å spille på. De vanligste kategoriene er sammenlagtvinner, blant topp tre sammenlagt og par. 

Har du en kandidat du tror vil vinne sammenlagt klikker du på denne deltakeren for å legge han til din kupong. Deretter velger du hvor mye du ønsker å satse på spillet, og klikker «plasser spill» eller tilsvarende. Du følger akkurat samme fremgangsmåte for å spille på en syklist du tror vil havne blant de 3 beste sammenlagt. 

Når du spiller på hvem du tror vil gjøre det best av et utvalgt par, klikker du på den av de to rytteren i paret som du tror vil gjøre det best. Her kan du velge ryttere fra en rekke par og sette dem på den samme kupongen. Du kan også kombinere parvinnere i Spania Rundt med andre objekter, fra andre idretter. På den måten kan du bygge en kupong bestående av både sykkel og fotball eller hva det skulle være.

Publisert: 8/3/2022 · Sist oppdatert: 8/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.