Trav odds

Innenfor sport er hest populært, både på trav- og galoppbanen. Derfor kommer det ikke som en overraskelse at hest er stort også innenfor sportsbetting. Hos spillselskapene deler man opp dette i trav og galopp, og selv om galopp er det største så er det mer enn nok å spille på når det kommer til travløp.

Odds på trav

Odds på trav

Er man interessert i både hest og spill, så er oddsspill en fin kombinasjon. Det er både lærerikt og spennende. I trav kommer det veldig mye an på formen til den konkrete hesten, men samhandlingen med kusken som sitter i sulkyen er uten tvil meget viktig. Det er ikke uten grunn at enkelte kusker/trenere har en seiersrekke som andre kusker bare kan drømme om. Vet man hvilke kusker som oftest har suksess med gode plasseringer i travløp, så er dette viktig kunnskap og informasjon når man skal plassere et veddemål på trav.

Spill odds på trav hos disse bettingselskapene:

Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Er man opptatt av trav har man sannsynligvis en hest eller to som man følger ekstra nøye. Samtidig er det ikke slik at en favoritthest er en ubetinget fordel om man driver med oddsspill. Ofte vil man da gjerne spille på denne hesten, men det er ikke alltid at det er så lurt økonomisk. Hesten kan være i dårlig form eller den kan møte en hest som faktisk er bedre. Da er det sannsynligvis ikke bra for lommeboken om man følger hjertet og spiller på favoritthesten. I slike tilfeller er det mest fornuftig at man spiller på bakgrunn av den informasjonen man besitter og vedder imot favoritthesten. En slik strategi gir større sjanse for overskudd på bankkontoen.

Slik fungerer betting på trav

Det mest vanlige når man skal plassere et veddemål på trav er hvilken hest som vinner løpet. Det er det enkleste man kan gjøre. Man finner rett og slett den hesten man vil prøve lykken på og plasserer spillet til de oddsbetingelsene som tilbys hos bookmakeren. I et travløp varierer det hvor mange ekvipasjer (hest+kusk) som stiller på startstreken. Dermed vil sjansene for suksess variere noe fra løp til løp, men det er før man tar hensyn til oddsbetingelsene som er satt av ekspertene. Disse er satt på bakgrunn av deres kunnskaper om alt fra statistikk, treningstider og hvordan hesten oppfører seg på stallen. Derfor vil den enkelte hest ha forskjellige odds, men oddsene gir klare indikasjoner på hvordan løpet vil ende under normale omstendigheter, hvor alt går som planlagt.

Det er imidlertid ikke alltid ting går som planlagt på travløp. Innenfor travsport legges det til et ekstra usikkerhetsmoment, siden hestene ikke alltid oppfører seg som forventet. Storfavoritten eller din utvalgte hest kan lede travløpet tretti meter før mållinjen, men hva hjelper det om den plutselig slår over i galopp. Da spiller det ingen rolle om den er først over målstreken. Hesten er ute av spillet og alt er tapt om man kun hadde den konkrete hesten i det aktuelle løpet.

Hester kan være uforutsigbare

Alle oddsspill har et visst usikkerhetsmoment, men med dyr i bildet blir usikkerheten større. Der er hester intet unntak. Det har mange smertefullt fått erfare oppigjennom årene. Samtidig medfører dette at oddsspill på hest får en ekstra dimensjon, sammenlignet med de fleste andre idretter. Det øker spenningen, men også risikoen for at bettingen ender med tap.

I trav er det ikke like mange spillalternativer som i en del andre idretter, men det kan for eksempel benyttes systemspill hvor man spiller på flere hester i samme løp. Da blir man mindre sårbar for galoppering. Det kan spilles på hvem som vinner eller gjør det best av to utvalgte hester. Eller på de andre hestene mot den antatte vinnerhesten. Det kan også spilles på hvilke ekvipasjer som tar de tre første plassene.

Betting på travløp som Elitloppet, Hambletonian og Prix d'Amerique

I trav er det mange store løp som det kan spilles på i løpet av et kalenderår. Ved siden av de nevnte gir også Oslo Grand Prix og Paris Prix del'Arc de Triomphe eller The Arc som det gjerne kalles, mange og gode spillmuligheter for de som elsker å spille på trav. I disse løpene får man garantert de samme spillalternativene som er nevnt tidligere, sannsynligvis mange flere.

De beste bettingselskapene for betting på trav

Hvor man spiller odds på trav er jo opp til den enkelte, men det kan være greit å spille et sted hvor det fokuseres litt på trav. Da kan Unibet, Betway og Betsafe være svært gode bettingselskaper å starte hos.

Sjekk oddsen på trav flere steder før du velger sted å spille

Imidlertid er det der man får de beste oddsbetingelsene man bør spille. Om da ikke favorittbookmakeren har oddsgaranti, slik at man kompenseres for spill til dårligere odds. Hvis ikke er det smart med spillkonto hos 4-6 bookmakere, slik at man har full fleksibilitet til å spille der betingelsene er best. Det koster det samme, men man vinner man mer når man vinner.

Publisert: 10/1/2019 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.