Odds på ski-VM i Planica 2023

Odds på ski-VM i Planica 2023

Nytt ski-VM står for døren og her til lands gleder vi oss til å se våre hjemlige helter herje i skisporet og hoppbakken i kjent stil. Vert for årets VM er Planica i Slovenia – et navn med historisk sus for alle med interesse for vintersport, da særlig hopp. For å gjøre seeropplevelsen ekstra intens, er det mulig å finne odds på Ski-VM i Planica 2023 hos online bettingselskaper.

Bettingselskaper med odds på ski-VM i Planica 2023

Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
RedDice logo

RedDice Sport

LES OMTALE

Risikofritt spill

opptil 1000 kr

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Goldenbet logo

Goldenbet

LES OMTALE

500 EUR

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
HOT.BET logo

HOT.BET

LES OMTALE

1760 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Dream.bet logo

Dream.bet

LES OMTALE

1760 NOK

up to 1,765 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Drip logo

Drip Casino

LES OMTALE

100 EUR

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
GGBet logo
950 NOK

flere oddsbonuser

Visa innskudd
Ivibet logo
1500 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
ExciteWin logo

ExciteWin

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
N1bet logo
6500 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Lilibet logo

Lilibet

LES OMTALE

5000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
XLbet logo
300 NOK

ukentlig gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Spinanga logo

Spinanga

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Ski-VM i Planica 2023 - info årets begivenhet

Ski-VM i Planica 2023 er 43. gang dette mesterskapet avholdes.

Som vanlig skal det konkurreres i en rekke øvelser innen tre populære vintersporter:

Hele verdenseliten vil stille til dyst i det vesle balkanske fjellandet Slovenia for å måle krefter, og selvsagt er mange av de største profilene og heteste favorittene norske. I alt skal det avholdes 24 eventer, så det skal være godt mulig å samle godt med edle medaljer å ha med hjem i kofferten for Norges deltakere.

Ski-VM er det nest mest prestisjetunge arrangementet for de tre idrettene som er involvert, etter vinter-OL. Altså er det toppmotiverte utøvere som stiller til start med et håp om å skrive seg inn i historiebøkene. 

Selvsagt vil Ski-VM i Planica 2023 dekkes svært grundig av norske media. Du kan følge alt som skjer på TV-skjermen og få oppdateringer via alskens digitale plattformer. For alle som er fans av vintersport er det dermed svært mye å glede seg til. 

Fasilitetene i Planica er aldeles strøkne. Hoppbakkene er opprustet etter alle kunstens regler, og langrennsløypene går gjennom naturskjønne omgivelser. Så er det bare å krysse fingrene for at det skal komme godt med snø før mesterskapet starter.   

Deltakernasjoner i Ski-VM i Planica 2023 

Det finnes mange vintersportsnasjoner rund om på kloden vår, men det er ingen tvil om at de beste utøverne gjerne kommer fra et relativt lite knippe med land. Dette gjelder kanskje i særlig grad for langrenn og kombinert, som jo ikke har den samme globale profilen som for eksempel alpint eller til og med hopp. 

Norge har etablert seg som den ledende nasjonen når det gjelder ski-VM i nyere historie. Vi har dominert podiet i mesterskap etter mesterskap – da i særdeleshet hva gjelder langrenn. 

Vi er helt uten sammenligning den nasjonen som har sanket flest VM-gull. Like suverene er vi når det kommer til medaljer sammenlagt. I kjent stil er mange av de store gullfavorittene i viktige øvelser norske. 

Ser vi på langrenn, domineres verdenscupen for både menn og kvinner denne sesongen av norske utøvere. På kvinnesiden troner Tiril Udnes Weng øverst, mens Johannes Høsflot Klæbo leder mennenes verdenscup så langt. De – og deres landsmenn og -kvinner – vil forventes å samle godt med medaljer i VM. Det samme gjelder for kombinert, og det ble som kjent også norsk gull i Hoppuka nylig.

Sverige er også en vintersportsnasjon med meritter. Svenskene har sakket akterut i nyere historie, men de stiller med mange sterke langrennsløpere til ski-VM i Planica 2023 – da særlig på kvinnesiden. 

Finland er det landet som har nest flest medaljer i ski-VM gjennom tidene, men det skyldes særlig gamle meritter. I år har finnene få store kanoner på laget.

Italia stiller med en del spennende løpere, mens Tyskland fort kan hevde seg innen kombinert. Hva gjelder skihopp er det et bredere felt. Blant de store hoppnasjonene for tiden kan vi nevne Østerrike, Japan, Polen, og vertsnasjonen Slovenia.

Viktige datoer for Ski-VM i Planica 2023 

Ski-VM i Planica 2023 starter den 21. februar og moroa varer frem til den 5. mars. Både eventer innen langrenn, hopp og kombinert er spredt utover programmet, så du kan nyte topp underholdning dag for dag. Kanskje hoppfansen vil synes det er ekstra spennende å vite at finalen i stor bakke for menn står den 3. mars, mens kvinnefinalen står 1. mars.

De som gleder seg til å se våre langrennsløpere i stafetten kan sette en ring rundt 26. februar i kalenderen. Da avholdes nemlig stafett både for menn og kvinner. 

Lokasjon 

Det er altså Planica i det vesle landet Slovenia som er vertsby for årets ski-VM. Arenaen heter Planica Nordic Center, hvor det foreligger både langrennsløyper, og intet mindre enn 8 forskjellige hoppbakker.

Planica var lenge ensbetydende med hoppsport. Den store bakken, Bloudkova velikanka, var fast inventar i verdenscupen på 80- og 90-tallet. 

Den har også et skikkelig historisk sus. Bakken stod først klar for bruk allerede i 1934, og det var etter sigende her det første hoppet noensinne på over 100 m ble målt. Det skjedde i 1936.

Bakken kollapset i 2001. Ny bakken ble bygget i 2012, og den har nå blitt oppgradert for å by på best mulige forhold i anledning VM. Planica er kanskje enda mer kjent for skiflygingsbakken, men den skal altså ikke i aksjon i anledning dette mesterskapet.

Langrennsøvelsene under mesterskapet avholdes i Rateče Planica- løypene, som strekker seg langs hele dalen hvor Planica ligger. Det er verdt å merke seg at Planica kun ligger på knappe 1000 meter over havet. Det vil si at snø kan bli mangelvare under VM hvis værgudene er lite samarbeidsvillige.  

Odds på ski-VM i Planica 2023 

Det er gjerne sånn at vintersport ikke er noe større satsingsfelt hos mange bettingsider. Når det gjelder odds på ski-VM i Planica 2023 finner vi derimot et unntak. Det skyldes at dette er et stort mesterskap som ventes å trekke betydelig publikum og mange tippere. Da svarer oddsselskapene med å by på et bredt spekter av objekter og muligheter. 

Først og fremst kan du tippe på hvem som vinner diverse øvelser under ski-VM. Du kan også finne mulighet til å tippe på hvorvidt en navngitt utøver vinner gull i en bestemt øvelse, hvorvidt Norge vinner så og så mange gull, og lignende. I det hele og store er mulighetene mange.

Når du ser på individuelle øvelser, kan det være mulig å tippe på hvorvidt en skiløper, for eksempel, kommer på pallen. Dette er en form for each-way spill. Innen hopp, kan du også finne sjansen til å tippe på vinnermargin. Altså hvor mange poeng som vil skille gullvinneren og utøveren som tar sølv.

Et svært populært tilbud hva gjelder odds på ski-VM i Planica 2023 er parspill. Det går ut på at de viktigste utøverne i et renn settes opp i par. Du får odds på hvem av dem som vil komme øverst på resultatlista. 

Selvsagt settes ganske så jevngode løpere i hvert par, slik at det blir skikkelig spennende. Noe som er kjekt med parspill er at slike objekter kan kombineres med andre oddsobjekter som del av en akkumulator eller et system.

Slik tipper du på ski-VM i Planica 2023 

Det første du må gjøre for å kunne tippe på ski-VM i Planica 2023 er å finne en bettingside som dekker dette arrangementet på sin meny. Så lenge du holder deg til de store og velrennomerte foretakene vil ikke det være noe vanskelig.

Deretter må du opprette en brukerkonto. Dette er et krav som gjelder for all tipping på nettet. Heldigvis er det fort unnagjort.

Bare følg denne enkle oppskriften for å komme i gang med VM-betting:

  1. Finn en bettingside som passer for deg
  2. Fyll inn registerinsskjema på nettsiden
  3. Bekreft kontoopprettelsen 
  4. Sett inn penger å spille for
  5. Tipp på ski-VM i Planica 2023

Når det gjelder den nøyaktige fremgangsmåten for å spesifikt plassere oddsspill på ski-VM, så er den også svært ukomplisert. Alt som skal til er å hente frem mesterskapet på menyen. Den finner du under fanen vintersport. Deretter klikker du deg enten inn på en egen ski-VM-meny, eller så finner du øvelsene delt inn i henhold til gren. Alle gode bettingsider byr på oversiktlige nettsider som det er enkelt å finne frem på.

Spådommer og prognose 

Alle som er interesserte i odds på ski-VM i Planica 2023, undrer seg vel om hva som utgjør de beste spilleobjektene nå som mesterskapet straks står for døren. Det er mange grener og øvelser å spille på, og utvalget av oddsobjekter er bredt – i det minste for de mest populære eventene.

Generelt sett, så kan vi trygt si at når det gjelder VM på ski, så kan vi glemme en av de store tommelfingerreglene når det gjelder tipping. Her kan du nemlig trygt tippe med hjertet, og satse på norske triumfer. Spørsmålet i en rekke eventer blir rett og slett hvilken norsk gullfavoritt som vil vinne.

La oss nå ta en titt på noen populære oddsmarkeder for ski-VM i Planica 2023, og presentere våre prognoser.

Hvilken av de norske langrennsgutta vil gjøre det best?

I årets verdenscup for menn, er det to norske utøvere som ligger lengst frem i løypa. Det er Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg. I sammendraget er det fryktelig lite som skiller de to, og det skal bli spennende å se hvem som til sist går seirende ut av den duellen. 

Det som er fint for oss tippere er at de har hver sin spesialitet. Mens Høsflot Klæbo er kongen av sprinten, dominerer Golberg lengre distanser. Dermed gir det seg selv hvem det lønner seg å tippe på, avhengig av hvor mange km som skal tilbakelegges i sporet.

Kan de svenske jentene utfordre i langrennssporet?

Også på kvinnesiden er det norsk ledelse innen verdenscupen for langrenn i år. Men den ledelsen er det kun en utøver som står for. Det er Tiril Udnes Weng. Men mens hun leder sammendraget og dominerer på sprinten utfordres hun av svenske Frida Karlsson.

Karlsson puster henne i nakken sammenlagt, og leder verdenscupen på lengre distanser i skrivende stund. Dermed spørs det om man skal tippe norsk når kvinnene skal ut på langtur under ski-VM i Planica. 

Merk ellers at Udnes Wengs tvillingsøster, Lotta, også er god på sprint. Men det gjelder også to andre svenske utøvere: Johanna Hagström og Maja Dahlqvist. Vi er bra sikre på at Tiril Udnes Weng holder koken, og sanker godt med medaljer, men enkelt får hun det neppe.

Vil Halvor Egner Granerud følge opp hoppukegullet i ski-VM i Planica 2023?

Hopp er et av de store høydepunktene under ski-VM for mange norske vintersportsfans. Derfor gleder det sikkert mange av oss at en av de store favorittene på herresiden i år er norsk. 

Halvor Egner Granerud slo til med suveren seier i hoppuka tidligere i sesongen, og virker å være i sin livs form. Men skal det holde til å følge opp med VM-gull i Planica også?

I verdenscupen så langt har polske Dawid Kubacki vært skremmende jevn og god. Han leder sammenlagt i skrivende stund – Egner Graneruds bragder i Tyskland og Østerrike til tross. 

Det skal også sies at hopp er grenen der hjemmefordel kan få mye å si. Slovenia er en real hoppnasjon, og har for tiden flere utøvere i verdenseliten. 

I verdenscupen ligger Anže Lanišek på tredjeplass, bak Kubacki og Egner Granerud. Formen er god, og det er utvilsomt at VM på hjemmebane er et karrierehøydepunkt så langt. Så gjenstår det å se om presset vil virke motiverende, eller om han vil tynges av det. 

Det kan bli oddsbomber i hoppbakken

Nå har vi presentert de tre lederne i verdenscupen som de mest aktuelle vinnerne av herrenes hoppøvelser i VM. Det er naturlig nok at oddssetterne kjører fokus på dem, siden de unektelig er de som er i best form. Men hoppsporten er lunefull. Marginene er ørsmå. Dette gjør prestasjoner i enkeltrenn notorisk vanskelig å forutse. 

Det har skjedd en rekke ganger at outsidere har flesket til og vunnet både VM og OL. Altså, kan mye skje her. Er du ute etter en oddsbombe, er det helt klart lov å se litt lengre ned på oddslistene etter en mulig hoppmester i VM. 

Når det gjelder lagøvelsen blir saken langt mer forutsigbar. Der bør Norge gjøre det sterkt. Slovenia har også et sterkt mannskap, og selvsagt hjemmefordel. Polen har en rekke store hoppere og mye rutine i laget. Allikevel merker vi oss at Østerrike leder Nasjonscupen som det beste landet i verdenscupen for øyeblikket.

På kvinnesiden er det verdt å merke seg at norske Silje Opseth har vunnet en rekke verdenscuprenn denne sesongen. Samtidig skal det sies at de to slovenske hopperne Ema Klinec og Nika Križnar ser skumle ut. I skrivende stund er Eva Pinkelnig fra Østerrike først i sammendraget.

Publisert: 03/02/2023 · Sist oppdatert: 23/02/2023