Skiskyting odds

Skiskyting er nesten like populært som langrenn blant i Norge, men det er en mer sær sport i henhold til utøvere. Tross dette har Norge hatt noen av de største verdensstjernene, inkludert selveste Ole Einar Bjørndalen. Det gir god grobunn for spennende oddsspill der vi bør ha en fordel med våre kunnskaper!

Odds på skiskyting

Odds på skiskyting

I Norge er nok skiskyting aller mest populært på herresiden grunnet nettopp Bjørndalen, men Tora Berger med flere har også satt sine spor på kvinnesiden. Siden sporten er såpass populære, så har selvfølgelig bettingselskapene bitt seg merke i dette, og de fleste sportsbookies i dag tilbyr odds på skiskyting.

Skiskyting er blant de enklere idrettene der ute å forstå seg på, og derfor er heller ikke det å sette spill så veldig vanskelig. En skal tross alt, i hvert fall når en tipper på vinneren av rennet, kun sette et spill for å avgjøre hvem som kommer over målstreken først, og dermed rett og slett hvem som går på ski og skyter best.

De beste bettingselskapene for betting på skiskyting

Når du skal velge bettingselskap for en såpass spesifikk sport som skiskyting er det viktig å se til sportens hjemland. Dette er selvfølgelig de nordiske landene, og da spesielt Norge. Derfor er ethvert bettingselskap som opererer med fokus på norske spillere et godt sted å starte for å finne spill på skiskyting.

Finn odds på skiskyting her:

comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Betsson

Betsson tilbyr alt mellom himmel og jord i sin store sportsbook, og dette inkluderer altså også skiskyting. Her finnes det dessuten også et godt utvalg av forskjellige oddsobjekter på sporten. Merk videre at Betsson byr på en oddsbonus på 100% opp til 2000 kr, slik at du kan prøve og feile litt om dette er din første gang med oddsspill på skiskyting.

NordicBet

NordicBet er definisjonen på nordisk betting om dagen, og derfor er det ikke overraskende at de er blant de beste på tilbud av spill innen den sporten. Her får du alle de ønskede oddsobjektene på skiskyting. Merk også at NordicBet gir deg gratisspill på opp til 1000 kr avhengig av beløpene på dine 3 første innskudd hos bettingselskapet.

Betsafe

Betsafe sitter på en sterk posisjon i det norske markedet. Det betyr at du her får mange spill på norsk idrett, og ikke minst idretter som er populære her til lands, slik som skiskyting. Merk også at Betsafe byr på et gratisspill på opptil 1000 kr, avhengig av hvor stort ditt første innskudd her er.

Slik fungerer betting på skiskyting

For å lyktes med oddsspill på skiskyting, så er egentlig strategien nøyaktig den samme som innen andre oddsspill. Du må bruke din ekspertise innenfor sporten og finne odds der bookmaker har gitt deg ”for gode” betingelser. Slik kan du slå bookmaker og vinne penger til slutt.

Eksempler på faktorer som du kan slå bookmaker på er informasjon rundt vær, smøring av ski, formen til utøverne, og lignende. Selv om bookmakerne neppe hviler på laurbærene, så kan du mest sannsynlig ha innsideinfo som de til tider ikke får like lett tilgang til som nordmenn flest gjør.

Siden skiskyting på ingen måte er blant de mest populære idrettene for odds der ute, så kan det være lurt å følge med på når oddsen blir utgitt. Dette kan nemlig variere fra sportsbook til sportsbook. Er du tidlig ute før et renn eller et mesterskap, så kan du for eksempel basere spill på utøvernes form resten av året.

Oddsobjekter på skiskyting

Som nevnt er oddsobjektene på skiskyting mest sannsynlig tilgjengelig i en nordisk sportsbook, da disse selvfølgelig må møte norske behov. Mange av de samme typene spill går igjen over de forskjellige mesterskapene, men det er selvfølgelig noe forskjell med tanke på oppsett.

I den grad Verdenscupen er den eneste turneringen i ordets forstand, så er det spill på enkeltrenn som er mest populært i skiskyting. Det er dessuten her de viktigste medaljene forekommer, slik som OL og VM. Spiller du på en av disse er du nesten garantert gode odds, uansett hvem som stiller på startstreken.

Om du derimot føler deg usikker på faktorene rundt ditt valg, slik som været, så kan du se an rennet. Mens du følger med rennet på TV-skjermen, så kan du nemlig se hvordan oddsen justerer seg i takt med løpet. Muligens er det riktige tidspunktet å sette et spill midt i, og ikke nødvendigvis pre-match.

Setter du spill på Verdenscupen, så har du også muligheten til å sette langtidsspill. Dette er en turnering som kan minne om en liga innenfor andre sporter. Allikevel bør du være oppmerksom på at enkelte skiskyttere står over stevner i Verdenscupen, så dette oddsobjektet kan fort vært ladet med noen farlige resultater.

Betting på turneringer som OL, VM, og Verdenscupen

Som antydet tidligere, så er det OL og VM som helt klart fremstår som de mest prominente mesterskapene. OL kommer ut som nummer en, da dette mesterskapet tross alt er et OL med alle vinteridretter, mens VM i skiskyting er sitt helt eget arrangement med kun VM i denne disiplinen.

Begge mesterskapene får derimot minst like mye dekning på TV og i mediene, og det regnes som stor prestisje å vinne disse. Verdenscupen innebærer også en ære å vinne, men i år med VM eller OL, så havner denne fort nedover på lista i henhold til prioriteter – noe som gjør at enkelte utøvere dropper å stille til enkelte renn.

Verdenscupen foregår tross alt over hele sesongen, og det er faktisk ikke krise engang å misse et par renn. De mest dominerende skiskytterne har ofte vunnet nok renn i løpet av første halvdel av en sesong til å kunne ha sagt seg fornøyd med Verdenscupen allerede her.

Først og fremst er mesterskapene OL og VM, så vel som ”turneringen” Verdenscupen, samtlige flotte folkefester. Spesielt festlig er det i Norge, der folk kommer seg ut i løypene og heier. Flere av disse heiende er tross alt folk som har satt pengene sine på oddsspill på langrenn!

Publisert: 29/7/2019 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.