Odds og betting med Mastercard

Mastercard er et av verdens mest kjente betalingskort, og et kort som de fleste nordmenn har et forhold til. Mastercard kan også brukes som betalingsmetode for deg som driver med odds og betting på nett.

Mastercard odds

Det er imidlertid greit å være klar over at norske myndigheter har innført restriksjoner for bruk av norske betalingskort for pengespill på nett, noe som innebærer at Mastercard ikke alltid fungerer hos norske bettingselskaper.

Fungerer Mastercard hos norske bettingselskaper?

Hos de fleste norske bettingselskaper vil du finne Mastercard som alternativ i listen over betalingsmetoder. Mastercard fungerer blant annet som betalingsmetode hos Betsson, Betsafe, Unibet og NordicBet.

Gjør innskudd med Mastercard hos disse bettingselskapene:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Mastercard er et av de mest populære betalingskortene blant nordmenn, og det er derfor ikke så rart at bettingsidene ønsker å tilby dette kortet som betalingsmetode.

Dersom du besøker en bettingside for å spille odds er det bare å se etter den velkjente Mastercard-logoen under listen over betalingsmetoder.

Blokkeres tidvis grunnet restriksjoner fra myndighetene

Det som imidlertid er viktig å være klar over er at det ikke er alltid Mastercard fungerer som innskuddsmetode for odds og betting. Norske myndigheter innførte nemlig for en del år tilbake strenge restriksjoner for bruk av norske betalingskort for pengespill på nett.

Disse restriksjonene kan medføre at transaksjoner som bankene vet skal gå til pengespill på nett ofte ikke går igjennom.

Finnes måter å omgå restriksjonene

Da restriksjonene ble innført var norske bettingselskaper selvfølgelig ikke sene om å finne på nye kreative løsninger for å omgå myndighetenes sperre for bruk av Mastercard og andre norske betalingskort.

Bettingsidene har i dag avtaler med tredjepartsløsninger som for eksempel ePro, der kortbetalinger går gjennom disse løsningene.

På den måten er det mye vanskeligere for bankene å oppdage at transaksjonene går til odds og betting, og dette øker sjansene for at betalingen med Mastercard går igjennom.

Slik fungerer Mastercard

Siden Mastercard er et av de mest brukte betalingskortene i verden er det neppe behov for en grundig presentasjon av hvordan dette populære betalingskortet fungerer.

I Norge kommer Mastercard primært i form av kredittkort, men Mastercard kan også brukes som debetkort i mange land.

Hos de fleste odds og bettingsidene på nett vil du finne Mastercard som betalingsmetode. Dette gjelder selv om norske myndigheter har forsøket å innføre restriksjoner for bruk av norske betalingskort hos bettingsider med servere som befinner seg i utlandet.

Innskudd med Mastercard

Det er både praktisk og enkelt å bruke Mastercard til innskudd når du skal spille odds og betting på nett. Det eneste du trenger å gjøre er å se etter Mastercard-logoen i listen over betalingsmetoder hos ditt bettingselskap.

Når du velger Mastercard som betalingsmetode må du fylle inn kortnummeret ditt, utløpsdatoen på kortet og CVC-koden som er de tre sifrene som du finner bak på ditt Mastercard.

Selve innskuddet vil gjerne gå gjennom en tredjepartsløsning, som for eksempel ePro, slik at transaksjonen skal gå igjennom på tross av norske myndighets restriksjoner mot bruk av norske betalingskort til pengespill på nett. Som bruker vil du imidlertid ikke merke noe til dette, og innskuddet vil være raskt gjennomført.

Oppdager du at transaksjonen ikke går igjennom kan du i stedet forsøke å gjøre innskudd med en elektronisk lommebok eller en annen betalingsmetode.

Uttak med Mastercard

Dessverre er det normalt ikke mulig å gjennomføre uttak fra din bettingkonto til ditt Mastercard. Dersom du har brukt Mastercard som innskuddsmetode må du derfor bruke en annen metode for uttak. Populære uttaksmetoder er elektroniske lommebøker som Skrill, MuchBetter og Neteller.

Avgifter og kostnader

Selv om Mastercard er en praktisk og enkelt betalingsmetode hos odds og bettingsider på nett, er det også en relativt dyr metode for innskudd.

Norske bettingselskaper som tilbyr Mastercard som betalingsmetode må betale transaksjonsgebyrer for korttransaksjoner, og selskapene lemper ofte deler av disse gebyrene over på sine kunder.

Bruker du Mastercard som betalingsmetode til odds og betting må du derfor være forberedt på å betale et gebyr på mellom 2 og 2,5 prosent av innskuddsbeløpet.

Ønsker du en rimeligere betalingsmetode bør du derfor se etter alternative metoder (for eksempel e-wallets) som ofte er helt gebyrfrie.

Sikkerhet og kundeservice

Når du gjør innskudd hos bettingsider er det naturligvis viktig at du kan stole på at pengene dine behandles på en trygg måte.

Bruker du Mastercard som innskuddsmetode kan du være sikker på en trygg opplevelse. Det skal mye til for at ditt betalingskort blir misbrukt. Norske bettingselskaper bruker nemlig moderne og avansert teknologi for å sikre at alle pengeoverføringer er krypterte og at kortinformasjonen din ikke havner på avveie.

Skulle uhellet likevel være ute er du som bruker av Mastercard godt sikret mot kortsvindel. Mastercard er nemlig et kredittkort, din personlige bankkonto er ikke knyttet opp mot kortet.

Konklusjon: Anbefaler vi Mastercard eller et alternativ?

Mastercard er en betalingsmetode vi kan anbefale til deg som skal spille odds og betting på nett.

De fleste bettingselskaper aksepterer Mastercard som betalingsmetode. På grunn av norske myndigheters restriksjoner mot kortbruk til pengespill på nett kan det imidlertid være at transaksjonene ikke alltid aksepteres når du bruker Mastercard som betalingsmetode.

Dersom du opplever dette bør du forsøke å bruke en av de andre betalingsmetodene hos bettingsiden, som for eksempel Skrill, MuchBetter eller Neteller.

Publisert: 30/9/2021 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.