Odds og betting med Paysafecard

Odds og betting med Paysafecard

Betaling med Paysafecard er like enkelt som å betale med kontanter – men hvorfor fungerer ikke tjenesten hos norske bettingselskaper? Vi ser nærmere på hvorfor Paysafecard forsvant for norske spillere og hvilke alternativer du har i dag.

Ikke lenger mulig å bruke Paysafecard hos bettingselskaper i Norge

Det forhåndsbetalte kortet Paysafecard, er en merkevare under selskapet Paysafe Group. I desember 2020 fikk norske spillere beskjed om at tjenesten ikke lenger kunne brukes til innskudd hos bettingsider og nettcasinoer. 

Bettingselskaper med gode alternativer til Paysafecard:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Én av flere løsninger som har forsvunnet

Paysafecard er ikke den eneste betalingsløsningen som har forsvunnet fra det norske spillmarkedet de siste årene, men det var en av de mest populære alternativene. Paysafecard forsvant sammen med Skrill og Neteller, som alle er betalingsprodukter under Paysafe Group. 

En børsnotering av selskapet i USA og streng regulering fra norske myndigheter er mest sannsynlig årsaken til hvorfor spillaktiviteter ble blokkert fra norske brukere. Når det er sagt kan Paysafecard fortsatt brukes som et betalingsalternativ på nett og i butikk, men kortet kan altså ikke brukes til å gjøre innskudd hos bettingselskaper.

Det forhåndsbetalte kortet var en lettvint, rask og problemfri løsning for nordmenn som ikke ønsket å legge igjen personlig informasjon på utenlandske bettingsider. Tilgjengeligheten var også stor, både ved innkjøp og betaling. Paysafecard er fortsatt å finne i norske butikker og løsningen brukes fortsatt til innskudd av nettspillere fra andre land.

Hvorfor var Paysafecard et populært betalingsalternativ?

Paysafecard kan kjøpes på flere fysiske utsalgssteder i Norge. Spillere som ikke var vant med å betale for varer på nett, synes det var betryggende å kunne kjøpe verdikortet på sin lokale matvarebutikk eller bensinstasjon. Videre er det ingen krav om å opprette konto for å bruke Paysafecard, hvilket mange spillere ser på som et pluss.

Leverandøren har også en nettside på norsk og mange gode ressurser tilgjengelig på sine sider. Selv om kundeservice kun er tilgjengelig på engelsk, er det mulig å finne svar på det meste gjennom hjemmesiden til Paysafecard. 

Spillere kunne også opprette en konto hos Paysafecard hvis ønskelig, noe som gjorde det mulig å kjøpe kortet for en høyere verdi. Dette gir deg også en unik pin kode som gjør innskudd enda lettere og mindre tidkrevende. 

Gode alternativer til Paysafecard

Forhåndsbetalte kort har lenge vært en populær betalingsmetode for betting og odds. Den store fordelen er at du betaler helt anonymt og lettere kan holde styr på budsjettet knyttet til spilling. Selv om utvalget av forhåndsbetalte kort ikke er like stort som med e-lommebøker, finnes det en trygg og fungerende aktør på markedet; NeoSurf.

NeoSurf

NeoSurf er et forhåndsbetalt kort og en god erstatter til Paysafecard. Den store forskjellen er at NeoSurf ikke kan kjøpes i fysiske utsalgssteder og nettsiden kommer heller ikke på norsk. Bortsett fra disse punktene fungerer NeoSurf temmelig likt som Paysafecard. Selskapet bak kortet er lokalisert i Frankrike og løsningen har vært aktiv siden 2004.

Akkurat som med Paysafecard behøver du ikke å registrere en konto for å bruke NeoSurf. Men hvis du oppretter en konto hos aktøren, blir det enklere å gjøre innskudd og holde oversikt over kortene dine. Uten konto vil du få betalingskoden sendt på e-post. Som registrert bruker får du en unik pin-kode som tastes inn hos bettingselskapet ved innskudd.

Uansett hvordan du velger å kjøpe NeoSurf, vil du alltid kunne gjøre anonyme og trygge innskudd. Aktive spillere vil få en mer brukervennlig opplevelse ved å registrere en konto, noe som går raskt og sømløst. Det koster ingenting å registrere deg og du må heller ikke identifisere identiteten din.

NeoSurf fungerer godt for norske spillere og byr på enkelhet og lettvinte innskudd. Vi er fortsatt i en overgangsfase hvor norske bettingselskaper og deres spillere må venne seg til nye betalingsalternativer. Men vi ser allerede at NeoSurf er å finne på flere populære spillesteder for nordmenn.

Revolut 

Dersom NeoSurf ikke er et tilgjengelig betalingsalternativ hos ditt bettingselskap, kan det være at Revolut er løsningen. Dette er en sentralisert bank som kombinerer både e-lommebok og forhåndsbetalte kort. Ved registrering får du nemlig et virtuelt og et fysisk Revolut-kort. Når du fyller på e-lommeboken, fyller du også på Revolut-kortet.

For å kunne bruke Revolut må du laste ned en app til mobilen. For de som kun har brukt forhåndsbetalte kort tidligere, kan dette være noe uvant. Men tjenesten er både brukervennlig og intuitiv. I tillegg kan du se frem til gode som cashback, rabatter og en meget gunstig valutaveksel.

Selv om du må ha en bruker for å benytte deg av Revolut, kan løsningen være en god erstatter når NeoSurf ikke er tilgjengelig. Tjenesten er like anonym og trygg, samtidig som den byr på en mengde bank-funksjoner. Revolut har blitt en akseptert og utbredt betalingsmetode de siste årene – særlig hos bettingselskaper rettet mot nordmenn. 

Paysafecard – kort forklart

Paysafecard er fortsatt en brukervennlig betalingsmetode som fungerer for nordmenn, bare ikke på spillesteder. Målet til selskapet er å gjøre nettbetaling like enkelt som å betale med kontanter, og tjenesten er fortsatt akseptert av flere nettbutikker og forhandler. Du kan bruke Paysafecard på to ulike måter, men først må du finne et utsalgssted. 

Paysafecard kan blant annet kjøpes på alle Coop-butikker, Kiwi-butikker og et utvalg bensinstasjoner som CircleK og 7/11. Du kan også kjøpe kortet på nett dersom du ønsker. Ved fysisk kjøp skraper du baksiden for å avdekke den 16-sifrede koden, på nett får du koden på e-post eller gjennom Paysafecard kontoen din. 

Når du kjøper et fysisk kort, trenger du ikke å opprette bruker eller registrere deg hos Paysafecard. Det samme gjelder dersom du kjøper kortet hos en nettforhandler. Denne metoden krever ingen personopplysninger fra deg og du bruker koden på kortet for å betale anonymt når du handler på nett.

På Paysafecard kan du også registrere deg, hvilket er en fordel om du planlegger å bruke metoden hyppig. Ved betaling bruker du påloggingsinformasjonen for bekreftelse, og du får tilgang på en rekke fordeler og funksjoner. Denne metoden gjør det også mulig å kjøpe Paysafecard til et høyere beløp. Betalingsløsningen kan brukes i flere butikker – både digitale og fysiske. Dette er løsningen for de som vil betale helt anonymt.

Fordeler 

  • Paysafecard kan kjøpes i fysiske butikker og på nett
  • Paysafecard har en norsk nettside med tilgjengelig informasjon og ressurser
  • Du betaler alltid anonymt med Paysafecard
  • Det er gratis å bruke og opprette en Paysafecard-konto
  • Paysafecard har en brukervennlig app for full oversikt over kort og betalinger

Ulemper

  • Paysafecard kan ikke brukes hos bettingsider på nett
  • Kjøper du kort uten registrering, ligger maks beløpet på 450 kroner
  • Du blir pålagt et gebyr for transaksjoner som krever valutaomregning 
  • Du blir automatisk trukket et månedlig gebyr på 30 kroner etter syv måneders inaktivitet
  • Inaktive kontoer blir trukket et månedlig gebyr på 45 kroner etter 12 måneder
Publisert: 30/9/2021 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.