Odds og betting med SpendOn

Odds og betting med Spendon

Det norske gavekortet SpendOn var en populær betalingsmetode blant norske spillere. I denne artikkelen avdekker vi hva som skjedde med SpendOn og hvilke alternativer du har i dag.

Ikke lenger mulig å bruke SpendOn hos bettingselskaper

SpendOn er et gavekort, også kalt et forhåndsbetalt kort. Tjenesten ble først lansert av Convenient Card As og var i utgangspunktet en flott løsning for spillere som trengte et anonymt mellomledd for å gjøre innskudd og uttak på bettingsider. 

Bettingselskaper med gode alternativer til SpendOn:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Sparebank 1-oppkjøp satte stopper for betting med SpendOn

I 2011 ble SpendOn kjøpt opp av Sparebank 1 som stengte bruken for norske spillere hos bettingsider på nett. Som du sikkert er klar over, er norske banker pålagt å blokkere transaksjoner mellom norske bankkunder og utenlandske bettingselskaper. I Norge er det kun Norsk Tipping som har lov til å tilby pengespill og Lotteritilsynet har ikke muligheten til å regulere utenlandske spillmarked. 

Selv om det ikke er ulovlig å spille på nett, prøver myndigheten å begrense spillaktivitet gjennom å blokkere transaksjoner. Når SpendOn ble kjøpt opp av Sparebank 1, var det derfor naturlig at tjenesten ikke lenger kunne støtte innskudd til bettingselskaper og nettcasinoer. Dette var selvfølgelig en skuffelse som spillere som endelig hadde fått tak i en norsk betalingstjeneste.

Hvorvidt SpendOn fortsatt er et aktivt produkt under Sparebank 1, er noe uklart. Du kan fortsatte bruke dine gamle gavekort, men banken starter en utfasing av tjenesten i 2018. Det er mest sannsynlig vanskelig å få tak i gavekortet som tidligere ble solgt i kiosker og matvarebutikker.

Hvorfor var SpendOn et populært betalingsalternativ?

SpendOn skilte seg ut på mange måter og var et unikt forhåndsbetalt kort. Denne betalingsmetoden har alltid vært populær blant norske spillere, men det sier seg selv at en norsk løsning vil gjøre et ekstra godt. Spillere fikk kundeservice på sitt eget språk og kunne kjøpe fysiske gavekort i matvarebutikker og kiosker. 

I motsetning til andre gave- og forhåndsbetalte kort, var det mulig å få penger tilbake på SpendOn-kortet. Hadde du kjøpt en vare på nett som du senere ville returnere, kom pengene tilbake på gavekortet. SpendOn hadde derfor en lang levetid og var et svært nyttig hjelpemiddel i forbindelse med netthandel og innskudd.

Norske eiere gir automatisk en følelse av trygghet. I dag er det ingen norske betalingsalternativer tilgjengelig, og de aller fleste kommer fra land som Frankrike, England, Malta og Kypros. Ulempen med dette er at du ytterst sjeldent får kundeservice på eget språk eller norske nettsider.

Til slutt var SpendOn et utbredt alternativ innen norsk-fokuserte bettingsider. Slike bettingsider jobber alltid med å tilrettelegge tilbudet basert på spilleren, og derfor kunne du finne SpendOn hos mange populære bettingselskaper på nett.

Gode alternativer til SpendOn

Det er vanskelig å finne en fullstendig erstatter til SpendOn, da vi ikke har andre norske betalingsløsninger som fungerer hos bettingselskapene. Men det fortsatt mulig å bruke forhåndsbetalte kort til innskudd og NeoSurf tilbyr en slik løsning. Denne aktøren kan også brukes helt uten å opprette konto.

Hvis du trenger en trygg og anonym løsning som også lar deg gjøre uttak, anbefaler vi e-lommeboken Revolut. Her vil du i tillegg få et virtuelt Revolut-kort som fungerer som et forhåndsbetalt kort. Vi ser nærmere på hvordan løsningene fungerer for norske spillere.

NeoSurf

Det forhåndsbetalte kortet NeoSurf kan være en fin erstatter for SpendOn. Funksjonaliteten er lik, og du benytter kortet akkurat som du gjorde med SpendOn. Forskjellene ligger i språk og tilgjengelighet. I motsetning til SpendOn må du kjøpe NeoSurf på nett – enten hos aktøren selv eller hos en annen gavekort-forhandler. 

NeoSurf opererer ikke på norsk, men på engelsk. Dette er en fransk aktør som tilbyr tjenesten sin i en rekke land og norske spillere har de siste årene fått øynene opp for kortet. Den store fordelen med NeoSurf er at du ikke behøver å opprette en profil. 

Du kan lage en bruker hvis du ønsker å holde kontroll på kortene og skal bruke tjenesten hyppig, men dette er ikke et krav. Når du kjøper et engangskort, bestemmer du summen på forhånd og får tilsendt en 10-sifret kode på e-post. Denne benyttes for å gjøre innskudd til din spillerkonto.

Om du er en aktiv spiller, anbefaler vi imidlertid at du oppretter en gratis konto. Dette gir deg flere fordeler og gjør det enklere å fylle på nye gavekort. Som registrert bruker kan du administrere kortene dine i appen og du får en høyere transaksjons grense på hvert gavekort.

Revolut 

Selv om NeoSurf er det tilbudet som ligner mest på SpendOn i dag, gjør du lurt i å se på andre alternativer som Revolut. Denne banktjenesten kan nemlig både brukes til innskudd og uttak, i motsetning til NeoSurf som kun kan benyttes til innskudd. Revolut gir deg både en e-lommebok, et fysisk og et virtuelt Revolut-kort. Sistnevnte kan sammenlignes med et gavekort.

I stedet for å kjøpe et nytt gavekort hver gang du skal gjøre innskudd, kan du fylle på e-lommeboken din hos Revolut. Disse midlene går automatisk til Revolut-kortet ditt, som du igjen kan bruke til å gjøre innskudd. Når du vinner gevinster, kan disse også settes direkte inn i e-lommeboken. 

Fordeler med Revolut er at tjenesten er helt gratis for norske spillere. Det koster ingenting å opprette en konto og du holder oversikten over midler i Revolut sin mobilapplikasjon. Når du betaler på nett med Revolut-kortet vil du fortsatt være anonym. Kortet kan ikke knyttes til din vanlige bankkonto. 

Dette er en ypperlig løsning for de som trenger et smidig, brukervennlig og allsidig betalingsalternativ med mange muligheter. Revolut er nemlig en desentralisert internett-bank og kan tilby alt fra reiseforsikring til rabatter og cashback. Du kan bruke tjenesten som et forhåndsbetalt kort ved å fylle på midler gjennom appen. Revolut er tilgjengelig hos alle de store bettingselskapene som retter seg mot norske spillere.

SpendOn – kort forklart

Utfasing av SpendOn startet i 2018, men dette betyr ikke at gavekortene går på ut dato. Har du et gammelt SpendOn-kort liggende hjemme? Dette kan du bruke helt frem til kortets utløpsdato. SpendOn kan blant annet brukes på Zalando og Komplett, men fungerer også på flere matbutikker og andre nettbutikker.

Når du bruker SpendOn er det viktig at kortet ikke kastes umiddelbart etter bruk. Skulle du returnere bestillingen eller klage på varene, vil nemlig pengene vil sendt tilbake til gavekortet ditt. Ta en titt på favorittbutikken din og sjekk hvilke betalingsmuligheter som er tilgjengelig. Hvis de godtar gavekort, er sjansene store for at SpendOn kan brukes.

Fordeler 

  • SpendOn var et norsk gavekort utstedt av Sparebank 1
  • Det var mulig å få refundert transaksjoner direkte på kortet 
  • SpendOn kunne kjøpes i vanlige matvarebutikker og kiosker 

Ulemper

  • SpendOn kan ikke brukes hos bettingselskaper og er ikke lenger i salg 
  • Gavekort som var inaktive i over seks måneder, ble påført et gebyr på 10 kr måneden
Publisert: 17/11/2021 · Sist oppdatert: 4/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.