Bonusregler

Alt om bonusregler hos bettingselskaper

Det kan ofte være vanskelig å forstå seg på alle vilkårene og reglene som hører med når man henter en oddsbonus. Derfor har vi forenklet det hele i en oversiktlig artikkel.

Som ny spiller hos et bettingselskap tilbys man som oftest et tilbud eller en oddsbonus i en eller annen form. Når man registrerer seg får man et tilbud fra bookmakeren som gir muligheten til å spille på bettingselskapets bekostning. Som oftest skal man ha gode grunner til å ikke benytte seg av dette.

Velkomsttilbud kommer i flere varianter

Det mest vanlige velkomsttilbudet fra bookmakeren er en bonus. Slike sportsbonuser er som regel koblet til det første innskuddet man gjør på spillkontoen sin. Hvor store disse er varierer noe, men som et gjennomsnitt ligger de gjerne mellom 1000 og 2000 kroner. Noen spillselskaper er mer offensive og kan gi bonuser opptil 5000 kroner, men bransjenormen er noe lavere. Som oftest utgjør en slik bonus 100 prosent av de første pengene man setter inn på kontoen.

Hent en oddsbonus nedenfor:

MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

En annen velkomstvariant som blir mer og mer vanlig er gratisspill. Det er rett og slett spill man får av bookmakeren som kan benyttes på sport. Disse har normalt en verdi på 100 kroner og de som gir bort gratisspill til nye spillere deler som oftest ut ett til to spill i forbindelse med det første innskuddet man gjør. Gratisspillene kan ha både høyere og lavere verdi, men hundrelappen er en norm.

Sportsbonuser ved andre anledninger

Bruk av bonuser og gratisspill er mest benyttet i forbindelse med at man registrerer seg hos en bookmaker, men bettingselskapene har også dette i forbindelse med store idrettsbegivenheter og andre kampanjer. Da kan man også sikre seg det som heter risikofrie spill.

Betingelser knyttet til bonuser og andre tilbud

Spillselskapene deler ikke ut sportsbonuser og gratisspill for å være snille. De gjør det på grunn av den sterke konkurransen med andre aktører. Derfor vil spillerne erfare at disse tilbudene i de fleste tilfellene kommer med visse betingelser. Noen ganger er det ikke knyttet vilkår til dem, men det er unntaket.

Omsetningskrav

Den mest vanlige betingelsen er omsetningskrav. Det er ganske enkelt hvor mange ganger en bonus, et gratisspill eller et risikofritt spill må omsettes før gevinster vunnet med dem kan tas ut i ekte penger. Som oftest ligger slike omsetningskrav i området 4 til 10 ganger størrelsen på bonusen, nettogevinsten av gratisspillet eller gevinsten på det risikofrie spillet. Noen ganger kan man være heldig å få tilbud som ligger lavere enn dette, og unntaksvis med et omsetningskrav på en gang, men det hører til unntakene.

Minsteodds

En annen betingelse som er nært knyttet til omsetningskravene er det som kalles for minsteodds. Samtidig som goder fra spillselskapene må omsettes et visst antall ganger, så må de også spilles til minsteodds. Disse ligger jevnt over på 1,50 til 2,00 selv om enkelte bookmakere av konkurransehensyn legger seg lavere. Den som har holdt på med sportsbetting vet godt at spill til odds på over 1,50 ikke er noen garantert gevinst. Det er det forsåvidt ikke om oddsbetingelsene er lavere heller, men sannsynligheten for gevinst er likevel større.

Eksempler på bruk av omsetningskrav og minsteodds

For å vise hva kombinasjonen av disse to kravene innebærer i praksis kan man tenke seg en sportsbonus på 1000 kroner med minsteodds på 1,75 og omsetningskrav på 6 ganger. Det betyr at man må spille på sport for 6000 kroner før man kan ta ut penger vunnet med denne bonusen, og alt av spill må skje til odds på minst 1,75.

Et annet eksempel kan være et gratisspill til 200 kroner med et omsetningskrav for nettogevinsten på 5 ganger til minsteodds på 1,50. Har man sikret seg en nettogevinst på dette spillet på 250 kroner (innsatsen på gratisspill utbetales ikke), så må denne omsettes for 1250 kroner til en minsteodds på 1,50 før gevinsten kan tas ut.

Minste innskudd for å få bonus

For å få bonuser og gratisspill er det som oftest også krav til et minstebeløp som må settes inn. Dette beløpet ligger normalt mellom 100 og 200 kroner. Setter man inn et mindre beløp så mister man sjansen til å motta dette. I forbindelse med kampanjer til etablerte spillere er det slik at beløpet man må sette inn for å få en bonus eller et gratisspill kan være større enn dette også.

Innskuddsmetoder som ikke gir bonus

Det er viktig å lese vilkår og betingelser før man setter inn penger. Det har seg nemlig slik at ikke alle innskuddsmetoder kvalifiserer for bookmakerens tilbud. Som oftest gjelder dette innskudd gjort med elektroniske lommebøker. Har man lyst på sportbonusen er det da dumt om man setter inn penger med Skrill eller Neteller. I andre sammenhenger kan det være stikk motsatt, slik at det kun er innskudd gjort med disse metodene som kvalifiserer for gratisspillet. Det er derfor viktig å avklare dette før man gjør et innskudd.

Andre vilkår og betingelser

Tilslutt må man huske å bruke bonuser og tilbud innen tidsfristen. De deles ut med en holdbarhetsdato, og har man ikke brukt dem og oppfylt vilkårene innen den tid mister man det man ble tildelt. Viktig er det også å merke seg at sportstilbud ikke kan brukes på alle typer spill. Som oftest må det benyttes på singelspill. I enkelte tilfeller er det også tillatt med system- eller kombinasjonsspill.

Publisert: 27/5/2019 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.