Free Bets

Free bets er gratis oddsspill som du kan hente hos mange kjente bettingselskaper på nett. Med slike gratisspill får du flere vinnersjanser uten å betale noe ekstra. Free bets deles ofte ut når du gjør ditt første innskudd, men i enkelte tilfeller kan du også få oddsspill uten å gjøre innskudd.

Når man holder på med sportsbetting vanker det hele tiden tilbud om bonuser, gratisspill og risikofrie spill. Tilbud som ofte frister, som man får tilbud om i forbindelse med idrettsbegivenheter, kampanjer og registrering. Eller som et individuelt tilbud. Uansett i hvilken forbindelse man får dette og hva det konkret er som tilbys, så er det greit å vurdere dette nøye før man takker ja eller nei til det.

Dette er Free Bets (gratis oddsspill)

Free bets eller gratisspill blir mer og mer vanlig i oddsseksjonene hos de forskjellige bettingselskapene. Dette er som navnet antyder noe som er gratis, men det betyr ikke at man nødvendigvis får det uten å gi noe til bookmakeren, eller at det tildeles uten krav og betingelser. Imidlertid er det et spill man får uten å betale direkte for det, og dermed en gratissjanse til oddsspill uten å bruke egne penger.

Hent Free Bets hos bettingselskapene nedenfor:

MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betway logo
1000 NOK

Rewards Club

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Hvorfor deles det ut free bets?

Bettingselskapene deler ut gratisspill i flere sammenhenger, men hovedårsaken til slike tilbud er den harde konkurransen mellom alle spillselskapene. For å tiltrekke seg og beholde spillere må de rett og slett friste med noe som gjør at den enkelte spiller foretrekker den konkrete bookmakeren fremfor en av de andre. Samtidig er free bets også et godt virkemiddel for å holde spillerne i aktivitet.

Free bets som en velkomstgave

Man kan som sagt sikre seg gratisspill på mange måter. Den første gangen man gjør det hos et bettingselskap kan være i forbindelse med at man registrerer seg som ny spiller. Da kan man i enkelte tilfeller tildeles ett eller to free bets med en liten verdi på for eksempel 50 kroner, som en påskjønnelse for registreringen.

Mer vanlig er det at man som ny spiller mottar ett eller to gratisspill som et velkomsttilbud i forbindelse med det første innskuddet man gjør på spillkontoen sin. Da har gratisspillene gjerne en høyere verdi. 100 til 200 kroner er da vanlig, selv om hundre kroner er mest sannsynlig.

Free bets som del av en kampanje

Det blir mer og mer vanlig at spillere kan sikre seg gratisspill i forbindelse med kampanjer. I konkurranser kan free bets være en eller flere av premiene. Like vanlig er det blitt med kampanjer hvor spillerne kan sikre seg ukentlige free bets. Det kan være utformet slik at man hver mandag tildeles et gratisspill tilsvarende et beløp man har brukt på sportsbetting i løpet av uken. Har man spilt for 100 eller 250 kroner på sport, så tildeles man et free bet til samme verdi. Dette kan være avhengig av om spillene har endt med gevinst eller ikke.

Free bets i forbindelse med enkeltbegivenheter

Om det er spesielle ting som skjer på idrettsbanen, så kan enkelte bookmakere belønne spillerne sine med gratisspill. Det kan være i forbindelse med en landskamp i fotball eller i forbindelse med en idrettbegivenhet under et stort mesterskap. Om man plasserer et veddemål på et slikt idrettsarrangement kan man få et free bet til en verdi på 100 til 300 kroner.

Individuelle tilbud om gratisspill

Om man har tatt en lengre pause fra sportsbettingen så kan man plutselig få en sms eller en e-post med tilbud om et free bet om man omsetter for en minstesum på odds i løpet av en uke. Slike gratisspill har gjerne en verdi på 100 til 200 kroner. Når man får slike personlige tilbud er det fordi at bookmakeren ønsker å reaktivere spilleren igjen.

Hvorfor er gratisspill gratis?

Nå er det jo ikke slik at bettingselskapene deler ut free bets bare for å være snille. Det følger gjerne noen betingelser med dem. De to viktigste er det som heter minsteodds og omsetningskrav. I tillegg er det som regel slik at man må ha satt inn og/eller ha spilt for egne penger før man tildeles et free bet. Dermed kan man argumentere for at det ikke er helt gratis.

Imidlertid kan det noen ganger være at man får et lite gratisspill uten å sette inn penger. Da er det faktisk gratis og alt spill skjer på bookmakerens regning. Er dette i tillegg uten andre krav lever det helt og holdent opp til navnet sitt.

Mest vanlig er det imidlertid at man må bruke egne penger selv for å få gratisspill, men siden man ikke kan plassere veddemål uten å bruke egne penger, så vil et tildelt spill på bakgrunn av dette være gratis.

Sjekk omsetningskravet på gratisspillet

Er det fine betingelser knyttet til gratisspillet så er sjansen stor for at man også klarer å møte kravene uten å miste store deler av gevinsten. Et gratisspill med et omsetningskrav på 1 gang til minsteodds 1,50 er et godt eksempel på dette. Vanlige omsetningskrav for free bets ligger som oftest mellom 4 og 10 ganger. Minsteodds er normalt rundt 1,50, men kan variere fra 1,40 til 2,00. Desto lavere de er desto bedre er det for spilleren.

Et gratisspill med minsteodds på 1,90 og et omsetningskrav på 10 ganger kan gjøre et kraftig innhugg i eventuelle gevinster. Likevel skal man ikke takke nei til free bets, da de gir vinnermuligheter som man ikke hadde fått uten å bruke av egne penger. Og selv om gratisspillet kommer med omsetningskrav, er det bedre å prøve lykken enn å takke nei. Er du heldig blir det kanskje en solid gevinst uansett!

Publisert: 13/5/2019 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.