Oddsbomben

Oddsbomben er et daglig kombispill fra Norsk Tipping, hvor man må tippe på utvalget av et utvalg kamper innen fotball, ishockey eller håndball. Kombispill som dette kan gi store gevinster om man får en fulltreffer. 

Oddstipping er svært populært og nordmenn som holder på med sportsbetting finner bare en aktør som tilbyr dette fra Norge. Norsk Tipping fikk tillatelse til å etablere oddsspill i november i 1993. Den første runden med odds ble lansert to uker før OL på Lillehammer i februar i 1994. Dermed fikk spilltypen en flying start for å si det forsiktig. Senere er det tilsammen blitt spilt for massevis av milliarder på alle de forskjellige oddsspillene som Norsk Tipping står for.

Historikk

Oddsbomben ble lansert i september i 2002 da den erstattet det som tidligere het for Resultatoddsen. Da dette spillet ble innført avviklet man samtidig Måltips for å begrense antall statlige spill. I oktober 2003 ble det satt rekordodds på Oddsbomben med odds på 444.650.

Bettingselskaper med lignende oddsspill

Ingen bettingselskaper har en daglig oddsbombe som er helt lik Norsk Tippings, men blant annet Betsson, Betsafe og ComeOn gir muligheter for å spille på sluttresultatet. Når man kan benytte kombinasjonsspill på tre slike kamper så er det enkelt å lage sin egen oddsbombe.

Legg et kombispill og hent en oddsbonus hos disse bettingselskapene:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Dette er Oddsbomben

Oddsbomben er et spill hvor man gjetter sluttresultatet av tre kamper i fotball. Det gjør man med å tippe det nøyaktige sluttresultat i mål og ikke kun utfallet med hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Man må tippe riktig i alle tre kampene for at det skal bli gevinst. I fotball er det tre kamper, men om det er håndball eller ishockey består oddsbomben av kun to kamper. Dermed har man på en måte mindre risiko ved å spille på de to sistnevnte idrettene. På en annen side har ishockey og håndball vanligvis flere mål per kamp, noe som gjør det vanskeligere å gjette sluttresultatet.

Ny oddsbombe hver dag

Det er en oddsbombe hver dag og hvilken idrett denne består av kommer an på hvilke sportsbegivenheter som foregår. Som oftest er det fotball, men det er heller ikke sjelden med ishockey og håndball. I spillet må man velge minst et sluttresultat per kamp, men det kan velges inntil 10 alternativer per lag. Det vil si fra 0 til 9 scoringer. Antall målkombinasjoner i hver kamp multipliseres med hverandre for å komme frem til antall rekker. Maksimalt antall rekker er 1000.

Deretter er det rekkeprisen som avgjør hvor mye spill på Oddsbomben koster. Hos Norsk Tipping kan man velge rekkepriser mellom 1 og 100 hundre kroner. Man kan også benytte det som kalles Lynspill. Da velger systemet ut et tilfeldig tips basert på antall rekker man ønsker å spille. Det finnes ni alternativer fra 16 til 486 rekker. Deretter velger man rekkepris.

Slik vinner man på Oddsbomben

For å vinne må man som tidligere skrevet tippe riktig sluttresultat i scoringer på alle de tre valgte fotballkampene. Eller de to kampene i ishockey og håndball. Det er ikke faste odds på Oddsbomben, og premiepotten er en på forhånd fastsatt andel av den totale spillingen på hver oddsbombe. På Oddsbomben er denne andelen på 60 prosent. Størrelsen på oddsen avhenger dermed av hvor mange som har spilt på den enkelte kombinasjonen. Utbetalt premie er dermed odds multiplisert med valgt rekkepris.

Oddsbomben i praksis

For å få frem hvordan spill på Oddsbomben arter seg kan man velge en oddsbombe i fotball bestående av kampene Norge-Sverige, Sveits-Danmark og Malta-Spania. Velger man å spille på et konkret resultat i hver kamp med resultatene 1-0, 1-0 og 0-3 altså seier til Norge, Sveits og Spania, er det en enkeltrekke. Vil man benytte en rekkepris på 1 krone betyr det at dette spillet koster 1 krone. Velger man en rekkepris på 10 kroner betyr det en totalinnsats på ti kroner.

Vil man derimot minske risikoen og øke sjansen for suksess er det greit å spille system med flere sluttresultater per kamp. I det tenkte eksemplet kan man spille på 1-0, 1-1, 2-0 og 2-1 i Norges kamp. 1-0 og 1-1 i Sveits mot Danmark og at Spania vinner enten 2-0 eller 3-0. Dette blir da en kupong på 16 rekker (4*2*2=16) som man kommer frem til med å multiplisere antall kombinasjoner i hver kamp. 4 i Norges og 2 i hver av de to andre kampene. Deretter er det rekkeprisen som avgjør hvor mye dette spillet koster. Med en innsats på en krone per rekke koster da dette spillet en krone. Vil man spille for maksimalsummen per rekke på 100 kroner blir totalkostnaden på 1600 kroner.

Odds og utbetaling

Om man skulle ha lykken med seg og har spilt på riktig sluttresultat i hver av de tre fotballkampene, så er det oddsen på denne kombinasjonen i Oddsbomben multiplisert med innsatsen som bestemmer hvor høy utbetalingen blir. Vinner for eksempel Norge og Sveits 1-0 samtidig som Spania vinner 3-0 vil odds på 745,95 gi det samme beløpet tilbake om man spilte med en rekkepris på en krone. Med en rekkepris på 10 kroner blir utbetalingen på 7459 kroner og femti øre.

Skulle derimot både Norge og Spania vinne 2-0 samtidig som Sveits og Danmark spiller uavgjort 1-1, så vil odds på 1398,66 gi det samme tilbake om man spilte med en rekkepris på en krone. Satset man derimot maksimalt med 100 kroner på denne rekken, så vil man få en utbetaling på hele 139.866 kroner.

Publisert: 28/3/2019 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.