Odds på neste James Bond

Odds på neste James Bond

Daniel Craig har gitt seg som James Bond etter 15 år med lisens til å drepe og 5 filmer hvor han har fått lov til å levere replikken, «My name is Bond, James Bond». Men hvem skal ta over? Det har fansen undret seg over i lang tid. Du kan nå få odds på hvem som blir neste James Bond hos mange av de beste bettingselskapene på nettet. Men du bør skynde deg. Neste Bond-film er allerede i planleggingsfasen, så hvem som blir nestemann (eller kvinne) i rekken vil nok avgjøres ganske så snart.

Hvem blir neste James Bond? 

Nå som Daniel Craig har hengt fra seg sin Walther PPK, kan vi se frem til et nytt fjes i rollen som den legendariske britiske agenten. Tronskiftet har blitt gjennomført 5 ganger før. Ser vi på listen over de forhenværende Bond-utgavene, er det en ganske så ensformig gjeng: 

 • Sean Connery
 • George Lazenby
 • Roger Moore
 • Pierce Brosnan 
 • Daniel Craig

Her er det bare briter på lista, foruten Lazenby som var australsk. Han fikk jo da også kun en film under beltet før han ble erstattet av Moore. Samtlige var vel rundt 35-45 år gamle da de fikk rollen, og kun Sean Connery var en reell filmstjerne – Moore og Brosnan var først og fremst kjente fra store TV-serier, mens Craig var en mindre filmskuespiller. Lazenby og Dalton var knapt kjente fra noe som helst (hverken før eller etter sine kortvarige Bond-karrierer).

Skal vi holde oss til historien som pekepinn, bør vi altså sette penger på at neste Bond blir en middelaldrende britisk skuespiller med en god TV-karriere eller middels film-bakgrunn. En stund antok mange at vi kunne vente et brudd med tradisjonen. Bond-filmene under Craig har beveget seg bort fra mange av de gamle 007-klisjeene, og den trenden ventet mange å se fortsette i valg av hans arvtager. Derfor knyttet deg seg en stund voldsom interesse rundt neste Bond som oddstippe-objekt, men det har nå dabbet av ettersom flere eksperter nå antar nestemann også vil bli en brite av godt gammelt slag. 

Bettingsider med odds på James Bond

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Flere bettingsider har begynt å tilby spill på spesialer. Film og musikk er ofte blant spillobjektene som går igjen. I listen ovenfor ser du bettingselskapene vi ofte tyr til når vi skal finne oddsobjekter i sjangeren "utenomsportslig".

Potensielle kandidater

Det har blitt gitt odds på den neste James Bond i flere år nå. Allerede før Craig annonserte at han ville gi seg etter neste film, i 2019, hadde man antatt at det gikk mot slutten for Bond nr. 5. Han har jo tross alt beholdt rollen lengst av alle. 

I løpet av denne lange ventetiden, har mange navn kommet og gått blant bettingselskapenes favoritter. Nå som vi antar at avgjørelsen snart skal falle, er de følgende kandidatene blant de som har lavest odds: 

 • Rege-Jean Page
 • Henry Cavill
 • Idris Elba
 • James Norton 
 • Tom Hardy 

Disse karene oppfyller på mange måter de klassiske Bond-kravene. Samtlige er britiske, alle er mellom 33 og 49 år gamle og de ser vel stort sett ut sånn som vi forventer at James Bond skal se ut. Et interessant poeng er at med unntak av Henry Cavill, er de andre først og fremst berømte fra TV-serier i større grad enn storfilmer, akkurat som Moore og Brosnan før de fikk rollen. Cavill har spilt selveste Superman i en rekke filmer, og vil med andre ord gå fra en ikonisk rolle til en annen. Dette vil bryte drastisk med Bond-tradisjonen med å hente relativt ukjente fjes. Idris Elba er eldstemann på lista, og også den eneste ikke-hvite kandidaten. Ønsker produsentene å holde seg til en passe kjent britisk TV-stjerne, men samtidig gi Bond-rollen en ny look, kan han være en god mulighet. 

En kvinnelig Bond?

Lengre ned på lista over de store oddsfavorittene, dukker det opp en rekke kvinnelige skuespillere. Dette skyldes et langvarig rykte som skulle ha det til at neste Bond ville være kvinnelig. Hvor ryktet stammet fra, og om det skal tillegges troverdighet overhodet krever etterforskningsevner 007 verdig. Alt vi kan si er at du kan tippe på blant annet følgende kandidater til å ta over som Bond: 

 • Lashana Lynch
 • Emilia Clark
 • Emily Blunt
 • Jodie Comer

Alle disse kvinnene er britiske, omentrent i samme alder som en typisk ny Bond, og har en passelig høy profil. Det skal sies at mens de heteste kvinnelige kandidatene for noen år siden hadde ganske så korte odds, er de nå kommet opp i over 50 og nærmer seg 100. Det indikerer at stadig færre tippere og oddssettere innbiller seg at 007 står foran et kjønnsskifte. 

Kan vi håpe på en norsk 007?

Alle de heteste Bond-favorittene er briter. Altså venter ikke mange at en utenlandsk aktør skal få prøve seg med det første. Det blir nok dermed en lang ventetid før vi får en norsk James Bond. Vi får fortsette å trøste oss med at Julie Ege var Bond-dame i «James Bond i hemmelig tjeneste» i 1969, og at A-ha leverte en klassisk Bond-låt, i form av The Living Daylights i 1987. 

Oddsselskapene hadde derimot – i det minste tidlig i tippeperioden – litt trua på at en skandinav skulle få ikle seg James Bonds erkebritiske smoking neste gang. Både svenske Alexander Skarsgard og dansken Claes Bang hadde odds som var til å leve med en stund, men er nå akterutseilt av favorittene. Kanskje de får satse på rolle som Bond-villain istedenfor – den har jo vært innehatt av skandinaviske stjerner før. 

Oddsobjekter på hvem som blir neste James Bond

Du kan ganske enkelt spille på hvilken skuespiller du tror vil bli den permanente arvtageren etter Daniel Craig i rollen som James Bond. Dette er et vinneroddsspill som kun er tilgjengelig som en singel hos de fleste selskaper. 

Slik tipper du på hvem som blir neste James Bond

Det er gjort i en fei å tippe på hvem som blir den neste James Bond. Først må du finne et bettingselskap som lar deg spille på dette objektet. Deretter leter du frem din utvalgte favoritt på listen over kandidater. Du vil da straks se hva slags odds som gjelder. Ganske enkelt klikk på navnet for å legge spillet til din kupong. Da er alt som gjenstår å angi hvor mye du ønsker å satse på spillet. Deretter klikker du «Plasser spill», eller tilsvarende. Det er det hele. Da gjenstår kun å vente til neste Bond dukker opp på skjermen.

Publisert: 18/3/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.