Odds på Oscar-utdelingen

Odds på Academy Awards

Du finner odds på Oscar-utdelingen hos de ledende norske bettingselskapene på nettet hvert år. Dette gir deg sjansen til å spille på hvem du tror vil stikke av med en ettertraktet Academy Award denne gangen. I denne artikkelen gir vi deg all infoen du behøver for å få mest mulig utav oddstipping på Oscar-utdelingen.  

Her finner du odds på Oscar-utdelingen

Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Norgesspill logo

NorgesSpill

LES OMTALE

500 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Oscar-utdelingen 2022 - 94th Academy Awards 

Det er nå i år duket for 94. utgave av Oscar-utdelingen. Arrangementet går av stabelen på Dolby Theater i Los Angeles den 27. mars. Seremonien vil denne gang ha tre kvinnelige verter, de kjente amerikanske komikerne, Wanda Sykes, Regina Hall og Amy Schumer. 

De nominerte navnene i hver av de til sammen 26 kategoriene ble kunngjort den 8. februar. Både kjente stjerner og litt mer ukjente aktører er representert. Her har du en liste med noen av favorittene innen de mest høyprofilerte kategoriene:

Beste Film

 • The Power of the Dog
 • Belfast
 • West Side Story
 • Licorice Pizza
 • Drive my Car

Beste mannlige skuespiller

 • Will Smith
 • Benedict Cumberbatch
 • Andrew Garfield
 • Denzel Washington
 • Javier Bardem

Beste kvinnelige skuespiller

 • Nicole Kidman
 • Kristen Stewart
 • Olivia Colman
 • Jessica Chastain
 • Penelope Cruz

Beste regissør

 • Kenneth Branagh
 • Steven Spielberg
 • Paul Thomas Anderson
 • Jane Campion
 • Ryusuke Hamaguchi

Når det gjelder favorittene i hver kategori, så ser vi med en gang at en del navn begynner å skille seg ut. Will Smith har et rødglødende favorittstempel hos bettingselskapene med odds på godt under 1,50 for sin rolle som faren til de to tennisstjernene, Venus og Serena Williams, Richard, i filmen King Richard. Nicole Kidman har også klart lavest odds blant de kvinnelige skuespillerne, takket være sin tolkning av den amerikanske komikeren Lucille Ball i filmen, Being the Ricardos. 

Også i kategorien beste film har en klar favoritt utpekt seg tidlig, og det er Netflix-produksjonen Power of the Dog. Så gjenstår det å se om oddssetterne har truffet blink, eller om det er duket for noen spennende overraskelser under selve seremonien. Smith og Kidman er nok blant annet favoritter fordi det er et velkjent faktum at skuespillere som spiller figurer fra virkeligheten, ofte stikker av med årets Oscar-statuett.

Skal du se Oscar-utdelingen, så vises den fra klokken 02:00 til 05:00 norsk tid på diverse nettportaler. Hvorvidt en norsk TV-kanal vil ta seg råd til å betale for rettighetene vites enn så lenge ikke. Du vil garantert også kunne følge direkte oppdateringer på en lang rekke live-blogger.

To norske Oscar-nominasjoner i 2022

Under årets Oscar-utdeling kan vi heie på norsk deltaker i to viktige kategorier. Filmen, Verdens Verste Menneske, er nominert både for beste originale manus og som beste utenlandske film. Det er Eskil Vogt og Joachim Trier som har stått for manus, og sistnevnte som står som filmens regissør. 

Dette er sjette gang en norsk produksjon er nominert som beste utenlandske film. Så langt har ingen av bidragene våre nådd opp, så det blir en aldri så liten sensasjon om Verdens Verste Menneske skulle belønnes med en Oscar. 

Når det gjelder kategorien beste utenlandske film, har oddssetterne dårlig nytt for vår norske kandidat. Den japanske filmen, Drive My Car, har sensasjonelt lave odds, og er dessuten nominert både innenfor kategoriene beste film, beste regissør og beste adapterte manus. Den er også storfavoritt innen sistnevnte sjanger. Her skal det nok et lite mirakel til om det ikke blir japansk Oscar-jubel i år.

Stort lysere ser det ikke ut for Norge i kategorien beste originalmanus. Licorice Pizza er oddsetternes store favoritt, mens Verdens Verste Menneske gir deg klart høyest odds av de fem nominerte kandidatene. Her kan man altså få virkelige mega-odds ved å sette dobbelt norsk på kupongen. Vi får trøste oss med at vår legendariske filmstjerne, Liv Ullmann, i år vil motta en æres-Oscar. Siden den allerede har blitt forhåndsannonsert kan du dessverre ikke sette penger på norsk seier på den fronten hos bettingselskapene... 

Oddsobjekter på Academy Awards 

Du får odds på Oscar-utdelingen innenfor alle de kategoriene som gjelder for hvert år. Det vil si at du kan satse på alt fra beste film, til beste kostymedesign og beste visuelle effekter. 

Hos bettingselskapene kan du kun spille på vinner i hver kategori som enkeltspill. Det er altså ikke mulig å legge til vinnere fra flere forskjellige kategorier på én kupong for å få høyere odds. 

Ønsker å du satse på at din favorittfilm vinner en rekke kategorier, blir du nødt til å gjøre det som flere enkeltspill. Det er kanskje ingen dum idé - i ny og ne hender det jo at én film håver inn et stort antall priser, og da er det mulig for en heldig oddsspiller å nyte godt av suksessen for eget vedkommende. 

Slik tipper du på Academy Awards

Det er kjempeenkelt å tippe på Academy Awards. Alle de større norske bettingselskapene, som Betsson og Unibet gir deg odds på Oscar-utdelingen hvert år. De har store menyer, som inkluderer alle de mest aktuelle kategoriene. 

Du kan begynne å tippe så snart nominasjonslistene er klare (og i noen kategorier før den tid også). Alt du trenger å gjøre er å klikke på din favoritt for å legge den til din kupong. Merk at du ikke kan tippe på flere kategorier på samme kupong. Når du er fornøyd med ditt valg, fastsetter du hvor mye du ønsker å satse og klikker på «Plassere spill», eller lignende. 

Mer info om Academy Awards

Oscar-statuetten deles ut av Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Akademiets mer enn 7000 medlemmer er stemmeberettiget. Opp gjennom årene har en rekke storfilmer blitt belønnet med Oscar, mens like mange legendariske filmer har opplevd å bli oversett. 

Mens ikoniske filmer som Gone With the Wind, The Godfather og Gladiator vant som årets beste film, ble andre klassikere som Goodfellas og Saving Private Ryan sittende med skjegget i postkassa, tross flere nominasjoner. 

Det største antallet Academy Awards en enkelt film har vunnet er elleve. Rekorden deles mellom tre filmer: The Lord of the Rings: The Return of the King, Titanic og Ben-Hur. Skuespilleren med flest Oscar-statuetter i premieskapet var den amerikanske filmstjernen, Katherine Hepburn, som fikk løfte prisen hele fire ganger.

Publisert: 8/3/2022 · Sist oppdatert: 8/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.