Eliteserien odds

Eliteserien odds

Eliteserien er Norges øverste divisjon i fotball for herrer. Serien har pågått siden 1937, men det var ikke før i 2017 at ligaen endret navn til Eliteserien. Ligaen har tidligere vært kjent som Tippeligaen og 1. Divisjon blant annet. I dag er Eliteserien kremen av norsk toppfotball, og ikke minst en interessant mulighet for oddsspillere.

De beste bettingselskapene for odds på Eliteserien

Det er ikke uten grunn at Eliteserien tidligere het Tippeligaen – nordmenn elsker å sette spill på sine favorittlag i den nasjonale toppserien. Selv om vi nok er enda litt mer interesserte i andre toppligaer, slik som England og Spania, så finnes det mer enn nok av bettingselskaper som kniver om oddsspillere på Eliteserien!

Spill på Eliteserien her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

NordicBet

Der NordicBet kanskje er best kjent for å tilby spill helt ned til Norsk 4. Divisjon, så har de også fristende spill på Eliteserien. Dette inkluderer en rekke oddsobjekter og ikke minst gode odds. Dessuten mottar du hos NordicBet gratisspill fra dine 3 første innskudd for en verdi på opp til 1,000kr.

Betsafe

Betsafe er en av de mest rutinerte sportsbookene i det norske markedet, og naturligvis tilbyr de en rekke oddsobjekter på Eliteserien. Dette inkluderer alt fra de vanlige spillene til diverse spesialer. Dessuten kan Betsafe by på et spennende og risikofritt spill på opp til 1,000kr.

Fansbet

Fansbet har et motto som sier ”Av fans, for fans”. De gir nemlig 50% av sine inntekter til supporterklubben til den klubben du velger. Du får dessuten mer enn nok av oddsobjekter å velge mellom her, men skulle du tape går halvparten av dine tapte innsatser til din supporterklubb!

Dette er Eliteserien

Som nevnt tidligere skal vi altså helt tilbake til 1937 for å finne det første året med norsk toppfotball for herrer. Den gang het serien Norgesserien, før den skulle endre navn flere ganger, og til slutt havne på navnet Eliteserien, noe som forekom tilbake i 2017.

Eliteserien har de siste tiårene vokst ut av det som nærmest var en uendelig dominans av Rosenborg. Nye, spennende, utenlandske spillere, og ikke minst rike investorer i Molde, har stått for denne forandringen i den norske ligaen. I nåtid er det ikke enkelt å tippe seg frem til hvem som skal gå seirende ut av sesongen.

Rosenborgs herredømme er kanskje ikke over, da de har vunnet de 4 siste sesongene, men andre har kastet seg på kampen. Lag som Brann og Molde har de siste årene hevdet seg, men selv Vålerenga, Strømsgodset, og Stabæk har vært i toppen. I det hele tatt kjennetegnes Eliteserien av jevne oppgjør der alle faktisk kan slå alle.

Selv om mange nordmenn uttrykker at de heller vil se på engelsk fotball, så har tilskuertallene vokst tilbake til gamle storheter igjen i Eliteserien. Atmosfæren på en norsk fotballstadion er kanskje ikke den samme som i utlandet, men Norge har absolutt en kultur for fotball, og da kanskje spesielt oddsspill på denne sporten!

Oddsobjekter på Eliteserien

Eliteserien er en unik serie i den grad at den også spilles på deler av sommeren og utenfor sesongen til resten av Europeisk toppfotball. Dermed er den perfekt for å sette oddsobjekter om dine favorittspill i toppligaene rundt om i Europa er satt på pause. Dessuten er den spekket med spennende spill.

Oddsobjekter pre-match

Ønsker du å sette dine oddsspill pre-match, så er det her muligheter for en rekke forskjellige oddsobjekter. Du kan sette helt vanlige HUB spill, over/under, handicap, Asian handicap, og i grunn alle spill som du får pre-match på de store Europeiske ligaene.

Live betting på Eliteserien

Dessuten tillater samtlige sportsbooker i Norge live betting på Eliteserien. På denne måten kan du sitte enten fra stadion eller sofaen og sette dine oddsspill direkte. Da kan du se akkurat hvordan kampen er i ferd med å utvikle seg, og ta avgjørelsen basert på dette – selv om det betyr å cashe inn på et pre-match spill som er i boks.

Spill på sesongobjekter og bruk din lokalkunnskap

Du kan naturligvis også sette spill som gjelder for hele sesongen. Her kan det for eksempel være interessant å sette et spill på Molde eller Brann som vinner av Eliteserien. Oddsen på Rosenborg er sjeldent spesielt god, men er du bombesikker kan du selvfølgelig spille på de også. Toppscorerspill er også tilgjengelig hos bettingselskapene.

Fordelen med oddsobjekter på Eliteserien er at du kan spille på lagene du vet aller mest om. Om din hjemby for eksempel har et lag i Eliteserien, så har du helt garantert mye innsideinfo som bookmakeren ikke nødvendigvis sitter på. Tipping på Eliteserien er spennende, og kan gi gode profitter med din innsidekunnskap.

Tidligere vinnere

Det er som kjent Rosenborg som står for flest titler i Norsk toppfotball. De sitter på totalt 26 titler, hvorav 4 av disse ble vunnet på rad i sesongene 2015-2018. Allikevel er denne rekken ingenting imot deres rekke på 13 titler mellom 1992 og 2004. Det er den lengste rekken i norsk historie.

Faktisk har ikke nest mest vinnende lag, Fredrikstad, like mange titler totalt som denne rekken! De står med 9 titler totalt, mens Viking står med 8. Bak disse er det spredt med titler blant en rekke forskjellige lag.

Det var Vålerenga som brøt Rosenborg sin rekke, da laget fra hovedstaden tok ligatittelen tilbake i 2005. Årene etter skulle både Brann, Stabæk, Molde, og Strømsgodset ta med seg tittelen hjem. Det skulle ta et helt tiår før Rosenborg var tilbake i kjent form, og da vant de altså 4 år på rad.

Eliteserien kjennetegnes allikevel av jevne oppgjør, og tabellsituasjonen er alltid spennende i topp og bunn. Topplagene kjemper om titler og Europaspill, mens bunnen kjemper iherdig for å unngå nedrykk. Ofte er det også et overraskelseslag i ligaen, slik vi har sett av Sarpsborg, Ranheim, Stabæk, og flere de siste årene - noe som selvsagt ble toppet av Bodø/Glimt i 2020 med sin suverene sesong.

På spillerfronten er ikke Eliteserien kjent for å ha stort flere stjerner enn de norske spillerne. Allikevel har Rosenborg ymtet seg noe frempå, og hentet blant annet inn giganten Nicklas Bendtner for noen år siden. Som mange nok mistenkte skulle det selvsagt ende i en rekke kontroverser. Dette er nær sagt helt vanlig i de store europeiske ligaene, men er noe mer uvanlig i den sjarmerende toppdivisjonen her i Norge.

Tidligere Eliteserien/Tippeligaen vinnere (fra 2010):

 • 2021 - Bodø/Glimt
 • 2020 - Bodø/Glimt
 • 2019 - Molde
 • 2018 – Rosenborg
 • 2017 – Rosenborg
 • 2016 – Rosenborg
 • 2015 – Rosenborg
 • 2014 – Molde
 • 2013 - Strømsgodset
 • 2012 - Molde
 • 2011 - Molde
 • 2010 - Rosenborg
Publisert: 25/7/2019 · Sist oppdatert: 6/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.