Odds på beste spiller i fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

I hvert fotball-EM kåres en spiller til turneringens beste. Dette er en pris som henger svært høyt, og som har blitt vunnet av en rekke store stjerner opp gjennom årene. Du kan nå tippe på turneringens beste spiller i fotball-EM. Det gir deg sjansen til å følge en av turneringens største profiler med litt ekstra spenning og innlevelse. Les videre for å finne ut mer.

Odds på beste spiller i fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Tippe på hvem som blir turneringens beste spiller i fotball-EM 

Det er svært enkelt å tippe på hvem som blir turneringens beste spiller i fotball-EM. Alt som skal til er å åpne EM-menyen hos ditt bettingselskap og klikke på fanen «Turneringens beste spiller». Deretter klikker du på kandidaten du tror vil vinne denne prestisjetunge utnevnelsen for å legge objektet på din kupong. Da gjenstår kun å oppgi innsats og klikke for å plassere spillet.

For å kunne tippe på denne måten må du ha en konto hos et online bettingselskap. Det ordner du en fei ved å registrere deg via selskapets nettside. Merk at å tippe på turneringens spiller i fotball-EM ikke er et meget utbredt oddsobjekt. Du vil muligens måtte lete en stund før du finner en bettingside som har denne muligheten på menyen.

Hvem blir turneringens beste spiller i fotball-EM 2024? 

I skrivende stund foreligger ikke ennå odds på hvem som blir turneringens beste spiller i fotball-EM 2024. Det skyldes at deltakernasjonene ikke ennå har kunngjort sine endelige landslagstropper.

Allikevel kan vi slå fast at en del klare kandidater utpeker seg allerede. Historisk sett har kun spillere som har tatt gull eller sølv i EM vunnet denne kåringen.  Det vil si at det lønner seg å satse på en spiller på et av de beste lagene.

Englands Jude Bellingham har vært blant kontinentets aller beste spillere for Real Madrid i år. Han blir stadig viktigere for landslaget, og går England langt i EM vil han nok spille svært godt. Harry Kane er også en åpenbar kandidat selv om storscorere sjeldent vinner denne kåringen.

På Frankrike er det flere kandidater, blant annet Griezmann som vant prisen i EM 2016. Mbappe er den store stjernen, men toppscorere blir, som sagt, sjeldent utnevnt til EMs beste spiller. Kanskje kan en av lagets unge midtbanespillere, som Camavinga eller Tchouaméni hevde seg?

Skulle tyskerne gjøre det skarpt på hjemmebane, vil nok mye avhenge av ringreven Kroos som nå har gjort comeback i landslagstrøya. Også unge Musiala har nok kvalitet til å bli turneringens beste spiller.

På et jevnt beslått Portugal-mannskap er vel de heteste kandidatene å finne blant navn som Fernandes, Silva eller muligens Leao eller Felix. Skulle gamlefar Cristiano Ronaldo skru tilbake klokka, og hamre inn mål i kjent, gammel stil er vel han også en mulighet.

Tidligere vinnere av turneringens beste spiller i fotball-EM 

Flere gamle storspillere har blitt kåret til turneringens beste spiller i fotball-EM siden kåringen ble introdusert i 1996. Et interessant poeng er at kun én skikkelig spiss har vunnet denne prisen. Det var Griezmann, i 2016. Han er også den eneste spilleren som har blitt kåret til EMs beste uten å spille på vinnerlaget.

Øvrige vinnere inkludere kreative midtbanespillere som Xavi, Iniesta og Zidane, den defensive strategen Sammer, og Zagorakis som var kaptein da Hellas vant EM på mirakuløst vis i 2004. Italienske Donnarumma er den eneste keeper som har vunnet kåringen. 

Vinnere av turneringens beste spiller i fotball-EM

Her følger en komplett oversikt over de som har blitt utnevnt til turneringens beste spiller i fotball-EM siden kåringen ble innført i 1996.

  • 2020: Donnarumma, Italia
  • 2016: Griezmann, Frankrike
  • 2012: Iniesta, Spania
  • 2008: Xavi, Spania
  • 2004: Zagorakis, Hellas
  • 2000: Zidane, Frankrike
  • 1996: Sammer, Tyskland
Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024