Fotball-EM odds 2024

Bilde av fotballbane

Fotball-EM er et av de mest prestisjetunge mesterskapene innen landslagsfotballen. Enorm interesse knytter seg til EM, og selv om vi her i Norge fryktelig sjelden klarer å kvalifisere oss, benker vi oss foran skjermen for å følge med. Det er også svært populært å tippe på turneringen, og odds på fotball-EM 2024 foreligger hos samtlige bettingselskaper på nettet.

Dekningen er god, og antall objekter å spille på gedigent. Finn ut mer om både EM i fotball og hvordan du tipper på mesterskapet i denne artikkelen.

Odds på fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Euro 2024 - info årets begivenhet

I sommer inviteres det til fotballfest i Tyskland. EM 2024 går nemlig av stabelen i Europas historisk sett sterkeste landslagsnasjon denne gangen. Det vil si at vi har vendt tilbake til formatet med en vertsnasjon etter at EM-kampene ble spredt rundt om i forskjellige byer over hele kontinentet under forrige mesterskap.

Tjue-fire nasjoner delta i fotball-EM. Som kjent inkluderer ikke det vårt eget landslag. De tabbet seg ut i kvaliken og må følge moroa hjemme på sofaen, som resten av oss. Derimot dukker det opp en debutant i EM 2024. Georgia har nemlig aldri tidligere kvalifisert seg til et mesterskap, men slapp gjennom nåløyet denne gangen.

Ellers er alle de store kanonene innen europeisk fotball på plass. Favorittsjiktet består av kjente travere på dette nivået, sånn som Frankrike, England, Italia, Spania og Portugal. Man skal heller ikke undervurdere vertsnasjonen, Tyskland, som har begynt å få sving på sakene etter en lang periode med skuffende prestasjoner og resultater. 

Deltakernasjoner i EM 2024 

Euro 2024 består av 8 grupper med 4 lag hver. Det vil altså si at til sammen stiller 24 kvalifiserte lag til dyst. Det store antallet deltakernasjoner har åpnet døra for en rekke mindre fotballnasjoner, sånn som Albania, Slovakia, Slovenia og debutanten Georgia. 

Sett med nordiske øyne er Euro 24 et aldri så lite lavpunkt. Kun Danmark representerer regionen. Det er svakt. Sverige har vært fast inventar i mesterskapet i en årrekke, og også Island og Finland har nylig deltatt. Vi får virkelig håpe at Norge, anført av våre store Premier League-stjerner, takler brasene i neste kvalik. I mellomtiden får vi sette vår lit til dansk dynamitt i Tyskland.

Så å si alle de mest etablerte landslagene i Europa deltar i EM. Ingen av de tradisjonelt sett ledende nasjonene mangler. Det burde dermed være duket for et meget høyt sportslig nivå i fotball-EM 2024.

Her har du en komplett liste med alle lagene som skal kjempe om heder og ære på tysk gress i sommer:

 • Tyskland
 • Nederland
 • Belgia
 • Frankrike
 • Spania
 • Portugal
 • Italia
 • England
 • Skottland
 • Danmark
 • Polen
 • Ungarn
 • Slovakia
 • Tsjekkia
 • Slovenia
 • Kroatia
 • Serbia
 • Tyrkia
 • Romania
 • Georgia
 • Albania
 • Sveits
 • Østerrike
 • Ukraina

Viktige datoer for Euro 2024 

Euro 2024 sparkes i gang den 14. juni. Da møter vertsnasjon Tyskland Skottland til åpningskamp på Allianz Arena i München. Resten av gruppespillskampene går av stabelen i løpet av de påfølgende dagene, frem til den 26. juni.

Deretter er det duket for sluttspill. Først åttendedelsfinaler som spilles på fire kampdatoer mellom 29. juni og 2. juli, så kvartfinaler den 5. og 6. juli, før semifinalene går av stabelen den 9. og 10. juli. Selve finalen står på Olympiastadion i Berlin den 14. juli.

Her har du en komplett oversikt over når kampene spilles i løpet av fotball-EM 2024:

 • Gruppespill: 14. juni – 26. juni
 • Åttendedelsfinaler: 29. juni, 30. juni, 1. juli, 2. juli
 • Kvartfinaler: 5. og 6. juli
 • Semifinaler: 9. og 10. juli
 • Finale: 14. juli

Lokasjon 

Det er fotballaristokraten Tyskland som er vert for Euro 2024. Det vil si at vi får se kamper på mange de flotteste stadionene i verden. Mange ble bygget eller pusset grundig opp i forkant av VM 2006 som også ble spilt på tysk gress. De 10 stadionene som skal benyttes, i storbyer som München, Dortmund, Frankfurt, Leipzig, Düsseldorf, Køln, m.m. har gedigen kapasitet og skyhøy standard. Her er det bare å glede seg, dersom man er heldige nok til å ha sikret seg en billett.

Som alltid under EM, kan det bli i overkant varmt i løpet av mesterskapet. Det skyldes jo åpenbart at EM spilles midt på den europeiske sommeren. Forholdene vil være like for alle, så dette vil neppe spille inn i nevneverdig grad. Særlig siden mange kamper spilles forholdsvis sent på kvelden.

Odds på fotball-EM 

EM i fotball er et av de mest populære mesterskapene på kloden, både blant fans og tippere. Det gjør at bettingselskapene varter opp med enormt innholdsrike menyer for anledningen. Antall oddsobjekter er gigantisk.

Du kan tippe på et stort antall vinneroddsspill. Det inkluderer å tippe på hvilket lag som til slutt vinner, hvem som blir toppscorer og mye mer. Ja, du finner også odds på hvor langt et bestemt lag kommer, hvem som vinner hver gruppe, og så videre. 

For hver enkelt kamp er utvalget av tilgjengelige spill komplett. Alle de objektene du forventer å finne på en skikkelig storkamp foreligger. Det inkluderer selvsagt saker som sluttresultat, antall mål, antall kort og så videre. Mange slike objekter foreligger også som livespill. 

Du kan også kombinere utfall av flere EM-kamper på samme kupong, som del av en akkumulator eller et system. Dette er særlig populært i løpet av gruppespillet da det går flere kamper på samme tid.

Slik tipper du på EM i fotball 

Å tippe på EM i fotball er enkelt som bare det. Begivenheten dekkes grundig av ethvert bettingselskap, og du velger og vraker blant ulike oddsobjekter. For å tippe på fotball-EM, må du ha en aktiv konto hos en online bookmaker.

Tipping på fotball-EM gjøres slik:

 1. Finn en bettingside hvor du trives
 2. Registrer deg via selskapets nettside
 3. Overfør penger å spille for
 4. Åpne menyen for fotball-EM
 5. klikk på ønskede objekt(er) for å legge det/m på kupongen
 6. Fastsett innsats og klikk for å levere spillet

Hele prosessen er unnagjort på kun noen få minutter. Selvsagt kan du tippe på EM like lettvint på mobilen som på datamaskinen.

Spådommer og prognose 

Når hele Europa samler seg til fotballfest i Tyskland nå i sommer, kan vi se frem til stor spenning og beinhard konkurranse om en plass i finalen. Alle de beste lagene på kontinentet har kvalifisert seg, og en rekke av dem stiller med skikkelig stjernespekkede mannskap. Men som kjent skal det jo kun kåres en vinner. 

La oss nå ta en liten titt på noen av de største favorittene, og komme med våre spådommer hva gjelder utfallet av EM 2024. Vi tar også med noen ord om hvilken spiller vi tror ender som mesterskapets toppscorer.

Skal Frankrike leve opp til favorittstempelet?

Det franske landslaget kan vise til en stall som er rett og slett breddfull av kvalitet. Anført av legenden Kylian Mbappe, stiller Frankrike med stjerner som til daglig spiller i Europas beste klubber i så å si alle posisjoner på banen. Midtbaneduoen Camavinga og Tchouaméni er fast inventar på Real Madrid, forsvarsspillerne representerer til daglig lag som Arsenal, Liverpool, Bayern München og Inter. Laget har også en fin blanding mellom rutine og ungdommelig energi og pågangsmot. Atten år gamle Zaïre-Emery anses som et av verdens største talenter, mens evigunge Giroud (Frankrikes toppscorer gjennom tidene) fremdeles er med i en alder av 37.

Kun minimale marginer forhindret franskmennene fra å forsvare VM-gullet fra 2018 i VM 2022 hvor de altså tapte finalen på straffer. De seilte gjennom EM-kvaliken, og bør helt klart gå svært så langt i selve mesterskapet. 

Kan det være Englands tur?

Det engelske landslaget har kun spilt i en eneste finale siden de vant VM i 1966. Det var i forrige EM, avholdt i 2021, da det endte med tap på straffekonk mot Italia. Skal England gjøre det hakket bedre denne gangen? Oddssetterne har trua på det, og gir svært lav utbetaling på triumf til de tre løvene i Tyskland i sommer.

Laget er bunnsolid. Om så enda bedre enn for tre år siden. Nøkkelspillere som Rice, Saka og Foden har fått mer erfaring. Bellingham har etablert seg som en av verdens beste midtbanespillere, og Kane har blitt enda mer målfarlig etter overgangen til Bayern. Første 11-eren er blant de klart beste i EM.

Et lite problem er at de nest beste i stallen ikke er på langt nær like gode. I et mesterskap hvor kampprogrammet er tett, og man må gjøre mange bytter for å spare de beste kan det få mye å si. Det skal også sies at keeperen Pickford begår for mange tabber. Skader på viktige forsvarsspillere svekker laget ytterligere.

Vi ser ikke bort fra engelsk jubel i Berlin, men da må de beste spillerne unngå skader, og trener Southgate må gjøre konsekvent kloke bytter i sluttspillkampene.  

Hva med vertsnasjonen, Tyskland?

Det har rådet fryktelig dårlig stemning rundt det tyske landslaget i lang, lang tid. Tyskland vant VM i 2014, men de ti påfølgende årene har artet seg som en eneste lang nedtur. Blant de største ydmykelsene kan vi nevne å bli slått ut i gruppa både i VM 2018 og 2022, samt å bli rundspilt av England i åttendedelsfinalen under EM 2020. 

Det har ikke sett så mye lysere ut under forberedelsene til EM på hjemmebane nå i sommer. Trener Flick fikk sparken, og ble erstattet av Nagelsmann. Ikke at resultatene straks ble bedre av det. Men nå, i de siste treningskampene før alvoret starter, ser man klare tegn til forbedring. Tyskerne har bl.a. slått både Frankrike og Nederland.

Stallen har høy kvalitet. Særlig har tyskerne mange gode kreative spillere, som Musiala, Gnabry, Wirtz og Havertz. Det skorter heller ikke på rutine, med karer som Müller, Gündogan, Kimmich og Kroos i stallen. Keeper Neuer forblir en av de beste sisteskansene i verden, men utfordres av meget sterke ter Stegen. Klare svakheter er en forsvarsrekke med lite fart, og mangel på en skikkelig toppspiss. Det blir neppe flopp på tyskerne, men en semifinale er nok det beste de kan håpe på. 

Et siste hurra for Cristiano Ronaldo?

Portugal vant EM 2016, anført av legendariske Ronaldo. Nå stiller laget med et enda sterkere mannskap, og selv om gamlefar selv er en skygge av gammel storhet, kan det bli mye moro for portugiserne i Tyskland.

Det bare oser klasse av en midtbane anført av Bernardo Silva og Fernandes. Angrepsrekka hvor karer som Ramos, Felix og Leao utfordrer Ronaldo om en plass i førsteelleveren garanterer mål. Laget vant samtlige kamper i kvaliken, og har også et meget gjerrig forsvar. På keeperplass velger de blant noen av kontinentets sterkeste sisteskanser i form av Portos Costa, Wolverhamptons Sá og meget rutinerte Patricio på Roma.

Portugal skiftet trener etter VM 2022. Spanjolen Martinez, som leverte gode mesterskapsresultater som trener for Belgia, synes å ha gitt laget et løft. Kan være en outsider i sommer. 

Kan Italia overraske på ny?

Den gamle storheten Italia vant noe overraskende EM i 2020. Samtidig har laget prestert å ikke kvalifisere seg til hverken VM i 2018 eller VM 2022. Noe som aldri før har skjedd.

Så, hvilket italiensk lag kan vi vente å se i EM 2024? Trener Spalletti har godt med kvalitet å velge blant i alle ledd. De virkelig store stjernene mangler, men laget er vanskelig å slå. Kvalifiserte seg som toerlag i gruppa bak England, og er i en steintøff EM-gruppe sammen med Kroatia og Spania. Vil være en bombe om de forsvarer EM-tittelen, men Italia var outsidere både da det ble triumf i 2020, og da de vant VM sist, i 2006. 

Hvem blir toppscorer i fotball-EM 2024?

To navn skiller seg ut når vi ser på kandidater til å bli toppscorer i Euro 2024. Det er Kane og Mbappe. Her snakker vi jo om verdens to beste spisser, foruten en høyvokst jærbu som dessverre ikke får være med på moroa i sommer. Kane ble toppscorer i VM 2018, og Mbappe nå sist i VM 2022, hvor han som andre spiller gjennom tidene scoret hattrick i finalen. 

Så, hvem kommer til å score mest av de to i Tyskland i sommer? For å bli toppscorer må man vanligvis score mye i gruppa, samt spille på et lag som går langt slik at man får flest mulig kamper å gjøre det på.

Mbappe skal bryne seg på forsvarerne til Østerrike, Polen og Nederland i Frankrikes gruppe. Kane møter Serbia, Danmark og Slovenia. Det mener vi gir sistnevnte en aldri så liten fordel.

Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024