Odds på gruppespill C fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

I gruppe C finner vi to av lagene som vil bli fulgt med størst interesse i Norge under EM i fotball 2024. Danmark stiller som eneste representant fra Norden, mens svært mange norske fans jo har en svakhet for England. Disse to får selskap av de to eks-Jugoslavia landene, Slovenia og Serbia. England er gruppens soleklare favoritt, mens kampen om andreplass og avansement til åttendedelsfinalene nok blir en meget tett duell mellom 3 på papiret jevngode motstandere.

Odds på gruppe C i fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Artikler om øvrige gruppespill i fotball-EM 2024:

Gruppe C oversikt 

England går inn i fotball-EM 2024 som forhåndsfavoritter hos mange oddsselskaper. Det er en uvant posisjon for de 3 løvene, og det skal bli spennende å se hvordan Southgates mannskap takler presset. Uansett forventer vi enkelt avansement fra gruppe C.

England vant en tøff kvalikgruppe enkelt foran lag som Italia og Ukraina. Laget er stappfullt av kvalitet i alle ledd, og hører hjemme på et annet nivå enn resten av lagene i gruppa. 

De er derimot meget jevne seg imellom. Svært lite skiller Danmark, Slovenia og Serbia, hverken hva gjelder nivå på spillere eller nylige resultater. Det mest interessante med gruppa blir å følge kampen dem imellom om andreplassen bak England. 

Lagene i gruppe C 

La oss nå se litt nærmere på lagene som skal møtes i gruppe C i fotball-EM 2024. 

England

England er inne i en meget god periode. Laget fulgte opp hederlig semifinaleplass i VM 2018, med knepent sølv i EM 2020. I forrige VM tapte de med minimal margin mot et meget sterkt fransk mannskap i kvartfinalen. 

Disse prestasjonene har kommet med Southgate som trener. Nå tar han det mange anser som den sterkeste mesterskapsstallen han har rådd over til EM 2024. Et forsvar med karer som Walker og Stones er meget tillitsvekkende. Rice og Bellingham er blant verdens beste i sine posisjoner på midtbanen. Angrepsrekka med Foden, Kane og Saka er det ikke mange landslag på kloden som kan vise maken til.

Svakhetene er en keeper som har en tendens til å begå brølere, samt det faktum at flere av de viktige forsvarsspillerne har slitt med skader. Det skal også sies at de nest beste spillerne i mange posisjoner ikke kan måle seg med de beste.

Like fullt er det ingen tvil om at England er store favoritter til å vinne gruppe C. Det tror vi at de gjør med glans.

Danmark

Danskene reiste til forrige internasjonale mesterskap, VM 2022, med store forventninger. Laget hadde prestert råsterkt i EM 2020 (spilt i 2021), og herjet i kvaliken til VM. Dessverre for våre gode naboer endte det med et realt mageplask i Qatars ørken. Danmark ble dumpet ut i gruppa etter å ha spilt virkelig traurig fotball.

Danmark kvalifiserte seg til EM 2024 som gruppevinnere foran Slovenia, som de også møter i gruppe C. De to endte på lik poengsum, men Danmark tok seieren på innbyrdes oppgjør. Resultater i treningskampene har ikke vært storartet. Laget er nok avhengig av at spissen Højlund er skadefri og i topp form dersom de skal hamle opp med jevnbyrdig motstand i kampen om andreplass i gruppa.

Slovenia

Bittelille Slovenia er et lag som det ikke lønner seg å undervurdere. Laget ga Danmark kamp på kniven i kvaliken til EM 2024. Begge lag tok 22 poeng, og slovenerne endte med bedre målforskjell. Kun innbyrdes oppgjør gjorde at danskene fikk gruppeseieren. 

Lagets to stjerner er keeperen, Oblak, og den unge spissen Sesko. Det betyr at dette er et lag som har mye å by på der det gjelder aller mest – i egen og motstanders boks. Stiller nok med klart lavest forventningspress i gruppe C også. Det kan gi dem et overtak i møtene med Danmark og Serbia som nok vil bli avgjørende for Slovenias sjanser til å ta seg videre. 

Serbia

Serbia er et av europeisk fotballs merkeligste lag. På papiret burde serberne jevnlig ta seg til kvartfinaler i internasjonale mesterskap. År etter år produserer landet kjempe-talenter, og stallen er full av spillere som til daglig spiller på det aller høyeste nivået innen klubbfotballen. Likevel ender det gang etter gang med flopp i mesterskap. 

Denne gangen stiller laget med karer som Vlahovic, den beste spissen i Serie A, den effektive Juventus-vingen Kostic, og erfarne Gudelj fra Sevilla. Serbia har også omsider fått en keeper som står i stil med resten av mannskapet, etter at Petrovic etablerte seg som Chelseas faste sisteskanse.

Et interessant poeng er at tre av lagets bærebjelker har trappet ned siden forrige mesterskap. Hvordan vil det slå ut på prestasjonene at Mitrovic og Milenkovic-Savic spiller i Saudi-Arabia, mens Tadic er i Tyrkia? Kan en mer bedagelig klubbhverdag gi seg utslag i større overskudd i sommer? Eller vil stjernene fremstå sløve etter å ha ligget lenge på latsida? Ikke vet vi. Serbia forblir vanskelige å spå. 

Oversikt over alle kamper i gruppen 

GruppeLag 1Lag 2DatoKlokkeslettArena
CSloveniaDanmark16.06.202418:00MHPArena, Stuttgart
CSerbiaEngland16.06.202421:00Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
CSloveniaSerbia20.06.202415:00Waldstadion, Frankfurt am Main
CDanmark England20.06.202418:00Allianz Arena, München
CEngland Slovenia25.06.202421:00RheinEnergieStadion, Köln
CDanmarkSerbia25.06.202421:00Allianz Arena, München

Fotball-EM 2024 Gruppe C oddstips 

Vi ser ikke noen realistisk sjanse for at England ikke skal gå videre fra denne gruppen som klare vinnere. Bak engelskmennene er feltet langt mindre forutsigbart. Danmark skuffet fælt i forrige VM, og har ikke gnistret nylig. Like fullt skal de kunne hamle opp med Slovenia, slik som de gjorde hjemme i Parken i løpet av kvaliken til EM 2024. Serbia er og blir totalt uforutsigbare. De kan slå hvem som helst, og tape mot hvem som helst. Vi tipper det blir nok en flopp for serberne – gode enkeltspillere til tross.

Slovenia – Danmark

Disse to lagene møttes altså også i kvaliken til dette mesterskapet. I Slovenia endte det 1-1, mens Danmark vant 2-1 i København. Her ligger det nok an til et jevnt oppgjør som vil avhenge av små marginer. Hvis Oblak gjør seg umulig i Slovenias mål, eller Sesko klarer å omsette en sjanse eller to kan det bli svært spennende. Vi tipper like fullt på dansk seier her.

Serbia – England

Her kommer England etter alle solemerker til å gjøre kort prosess mot et lag som har utrolig svake mesterskapsmeritter å vise til. Serbia har en tendens til å lekke mål når det først butter imot, og det vil det nok gjøre i møte med Kane og co. Soleklar B.

Slovenia – Serbia

På papiret skal Serbia være for gode for Slovenia. Spørsmålet er hvordan laget takler det favorittstempelet. Mye vil nok avhenge av resultater i første kamp. Hvis Serbia får seg rundjuling av England, mens Slovenia gjør det bra mot Danmark, kan slovenerne fort overraske her. I utgangspunktet en U eller en svak B.

Danmark – England

Da disse lagene møttes i semifinalen i forrige EM ble det en svært jevn kamp. England vant til slutt 2-1 etter ekstraomganger, men det ville ikke ha vært noe å si på en dansk seier. Nå, 3 år senere, virker Danmark svakere enn den gang, mens England har blitt bedre. Vi tror det blir en ganske så grei engelsk triumf her. 

England – Slovenia

Dette skal være en klar H. Selv om Slovenia har en god keeper (langt bedre enn Englands) og en svært lovende spiss, så er klasseforskjellen for stor til å gjøre det spennende. Eneste mulighet for noe annet enn H er dersom England allerede har vunnet gruppa, og sparer spillere.

Danmark – Serbia

I teorien kan dette bli en av de friskeste kampene i gruppespillet i fotball-EM 2024. Serbia har mange målfarlige, kreative og teknisk gode spillere. Danmark har et samspilt lag med mye kreativitet, de også. Har begge lagene fremdeles en realistisk sjanse til å avansere fra gruppen, kan vi få en aldri så liten målfest her. Sannsynligvis en H, men hvis begge lag har noe å spille for kan alt skje.

Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024