Odds på gruppespill F fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

Gruppe F i Euro 2024 kan fort bli en av de mer underholdende i sommerens mesterskap. Her møtes nemlig en av mesterskapsfavorittene, Portugal, uforutsigbare Tyrkia, solide Tsjekkia og debutanten Georgia til dyst. Mange spennende og målfarlige spillere møtes, og kampene kan fort bli åpne. Du kan tippe på gruppe F i fotball-EM 2024 hos bettingsider på nettet. Det foreligger mulighet til å tippe på hvilket lag som vinner, hvilke lag som går videre og kommer sist, samt massevis av odds på samtlige kamper. 

Odds på gruppe F i fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Artikler om øvrige gruppespill i fotball-EM 2024:

Gruppe F oversikt

Portugal er soleklar favoritt til å vinne gruppe F. Laget herjet i kvaliken hvor de vant samtlige kamper med en særs imponerende målforskjell. Laget som vant EM i 2016, stiller slik mange eksperter ser det med en enda sterkere stall nå. Fernandes, Bruno Silva, Leao, Felix og flere til er mer enn gode nok til å kompensere for at gamlefar Ronaldo er over middagshøyden.

For å oppfylle favorittstempelet må Portugal hamle opp med Tsjekkia, Tyrkia og Georgia. Det tipper vi skal gå greit selv om Tyrkia er i stand til å finne på hva som helst. Tsjekkia er et meget sterkt lag og Georgia et ubeskrevet blad med en av kontinetents mest spennende spillere – Kvaratskhelia – i sine rekker. Det skal bli interessant å følge kampene i Gruppe F. Særlig venter vi fyrverkeri når Tyrkia og Tsjekkia etter aller solemerker skal slåss om andreplassen bak Portugal. 

Lagene i gruppe F 

La oss nå presentere en kjapp gjennomgang av lagene som møtes til dyst i gruppe E i fotball-EM 2024.

Portugal

Portugal stiller i EM 2024 med realistiske sjanser til å kapre sitt EM-gull nummer to. Stallen er enda mer imponerende enn tilfellet var da portugiserne gikk til topps i EM 2016. Ja, Cristiano Ronaldo, er ikke like strålende nå som han var den gang, men mannskapet er ellers langt jevnere. 

En midtbane hvor Bruno Fernandes og Bruno Silva spiller i tospann får tennene til å løpe i vann hos alle som liker elegant fotball. Angrepsrekka er så vel beslått at ingen vet hvem som kommer til å starte av karer som Ramos, Felix, Leao, foruten gamlefar Ronaldo. Defensive midtbanespillere som Neves og Palhinha sørger for balanse, og i forsvar finner vi pur klasse i Dias og Cancelo. Pepe er på plass når de skitne oppgavene skal håndteres. Knapt noe lag på kloden har tre bedre keepere å velge mellom enn Sa, Costa og Patricio. 

Portugal byttet trener etter kvartfinaletap mot Marokko i VM 2022. Inn har kommet spanske Martinez som tidligere har prestert bra med Belgia. Vi føler oss trygge på suveren portugisisk seier i gruppe F.  

Tsjekkia

Tsjekkia har nå kvalifisert seg til 8 EM-sluttspill på rad. I løpet av de mesterskapene har de blitt slått ut i kvartfinalen to ganger, samt kapret ett sølv og en bronse. Med andre ord er tsjekkerne slettes ikke et lag å kimse av når det gjelder fotball-EM.

Lagets store stjerne er utvilsomt Bayer Leverkusen-spissen Schick. Holder han seg skadefri kan han score mot hvem som helst. West Ham-duoen Soucek og Coufal har rutine og kvalitet i massevis. Et litt spennende poeng med Tsjekkia er at flertallet av spillerne i stallen nok vil komme fra hjemlig liga, hvorav et høyt antall fra en klubb – Slavia Praha. Dette gjør laget sammensveiset og samspilt. En mulig fordel i landslagssammenheng.

Er nestfavoritt til å gå videre fra gruppa. Mye vil nok avhenge av kampen mot notorisk uforutsigbare Tyrkia. 

Tyrkia

Tyrkia er et lag det sannelig ikke er lett å bli klok på. Landet har kun deltatt i ett VM-sluttspill de siste 70 årene, i 2002. Der klinket de like godt til med en sjokkerende bronse. Når det kommer til EM har de kvalifisert seg 5 ganger. Det har endt med en bronse, en kvartfinale og to fiaskoer i gruppa. Da de ble utpekt av mange som en realistisk mesterkandidat i forkant av EM 2020 slo de til med 3 tap i gruppa, og 1-8 i målforskjell. Vi tør knapt nok spå hvordan det her skal gå.

Ingen kan betvile at Tyrkia har en god stall. Anført av storstjerne og kaptein, Çalhanoğlu, oser midtbanen kvalitet med karer som Benficas Kökçü og Özcan fra Borussia Dortmund. Tenåringene Yıldız og Güler anses som to av de største talentene i Europa. Trener Montella ledet laget til seier i kvalikgruppa, foran sterke lag som Kroatia og Wales.

Et litt artig poeng med Tyrkia er at laget spiller med en viss hjemmefordel i Tyskland. Flere av spillerne er født og oppvokst i landet, og de vil nok få enorm støtte fra den store tyrkiske diasporaen i Tyskland på tribunen. 

Georgia

Georgia debuterer i mesterskapssammenheng. De sikret plassen i EM 2024 via play-off etter å ha havnet bak bl.a. Norge i kvalikgruppen. Har superstjerna Kvaratskhelia fra Napoli i sine rekker, men selv ikke hans magiske evner med kula får oss til å tro på noe annet enn sisteplass i gruppa og billett rett hjem for laget fra Kaukasus. 

Oversikt over alle kamper i gruppen 

GruppeLag 1Lag 2DatoKlokkeslettArena
FTyrkiaGeorgia18.06.202418:00Westfalenstadion, Dortmund
FPortugalTsjekkia18.06.202421:00Red Bull Arena, Leipzig
FGeorgiaTsjekkia22.06.202415:00Volksparkstadion, Hamburg
FTyrkiaPortugal22.06.202418:00Westfalenstadion, Dortmund
FTsjekkiaTyrkia26.06.202421:00Volksparkstadion, Hamburg
FGeorgiaPortugal26.06.202421:00Arena AufSchalke, Gelsenkirchen

Fotball-EM 2024 Gruppe F oddstips 

Dette er en gruppe som Portugal skal vinne med klar margin. Tsjekkia er et tøft, samspilt lag, med målfarlige Schick på topp. Tyrkia kan finne på absolutt hva som helst, mens Georgia stiller med et av mesterskapets mest underholdene spillere i Kvaratskhelia. Likevel er det ingenting som får oss til å rokke ved portugisernes favorittstempel. Til det er lagets beste spillere for gode, stallen for solid og nylige prestasjoner enkelt og greit for overbevisende. Kampen om andreplassen mellom Tyrkia og Tsjekkia blir spennende. Vil tsjekkisk soliditet eller tyrkisk uforutsigbarhet seire til slutt? Den tør vi knapt nok sette penger på.

Tyrkia – Georgia

Her skal Tyrkia i utgangspunktet gjøre kort prosess. Det tyrkiske laget er milevis foran Georgias på alle måter. Når det er sagt, har Tyrkia dummet seg kraftig ut mang en gang tidligere. Bør altså være klink H, og får tyrkerne først vind i seilene kan gå riktig så godt for laget i EM, men Tyrkia er og blir Tyrkia. 

Portugal – Tsjekkia

På papiret Portugals tøffeste kamp i gruppa. Tsjekkia er meget godt organisert, og vanskelige å slå. De har rutine og kvalitet på midten, og en særs målfarlig herremann på topp, Schick. Likevel ser vi ingen realistisk sjanse for at portugiserne skal la seg stoppe her. Til det er de bare for gode fremover på banen, og for rutinerte bakover. Klar H.

Georgia – Tsjekkia

Her regner vi med at tsjekkisk lagspill og solid mannskap vil bli utslagsgivende. Bak Kvaratskhelia har ikke Georgia nok å stille opp med til å utfordre Tsjekkia. Trenger ikke bli noe målkalas, men sikker borteseier tør vi å regne med.

Tyrkia – Portugal

Nok en kamp hvor Portugal har et tungt favorittstempel. Men så er nå Tyrkia en gang Tyrkia. Laget kan spille fabelaktig godt, og forferdelig dårlig om hverandre – gjerne i løpet av samme kamp. Vi tipper portugisernes overlegne kvalitet kan bli utslagsgivende, men dette er en mulig bombe.

Tsjekkia – Tyrkia

Dette er kampen vi gleder oss mest til i gruppe F i Euro 2024. Hvis – som forventet – begge lag møtes med en realistisk sjanse til å sikre avansement her, kan Tsjekkia og Tyrkia virkelig by på stor underholdning. Se ikke bort fra mange mål, godt med kort og høyt drama. Vi vil ikke vurdere å sette penger på kampen, men våghalser kan velge fritt mellom H, U og B.

Georgia - Portugal

En av de sikreste kampene på tippe på i hele fotball-EM 2024 på papiret. Et hav av klasse, rutine og ren skjær kvalitet skiller debutanten Georgia og mesterskapskandidaten Portugal. Selv om Portugal sparer sine beste spillere etter å ha sikret gruppeseier allerede kan det her bli slakt. Klar B.

Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024