Odds på gruppespill B fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

I internasjonale fotballmesterskap dukker det ofte opp en såkalt dødens gruppe hvor antatt sterke lag møtes til dyst. Når det gjelder EM 2024 i Tyskland er det gruppe B som har fått denne fryktede tittelen. Her skal nemlig store kanoner som Spania, Italia og Kroatia slåss om en plass i åttendedelsfinalene. Stakkars Albania forventes å få fryktelig lite å glede seg over underveis. Du kan tippe på gruppe B i fotball-EM 2024. Da får du ekstra mye spenning mens du følger med på kampen om å komme seg levende ut av dødens gruppe.

Odds på gruppe B i fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Artikler om øvrige gruppespill i fotball-EM 2024:

Gruppe B oversikt 

Gruppe B er utvilsomt den gruppen i fotball-EM 2024 som holder høyest sportslig nivå. Spania og Italia tilhører begge to det øverste sjiktet av den europeiske fotball-adelen, med henholdsvis 3 og 2 EM-gull i pokalskapet. Kroatia har færre meritter å vise til, men har til gjengjeld prestert svært godt i nylige turneringer med sølv i VM 2018 og bronse i VM 2022 å vise til. 

Siste lag i gruppen er Albania som nå stiller som deltaker i EM for andre gang i historien. Ingen levner laget en sjanse i forkant, og det kan som kjent være en fordel å spille helt uten press.

At tre så store fotballnasjoner som Italia, Spania og Kroatia havner i samme gruppe, seeding-systemet til tross, skyldes faktisk at Italia har dummet seg ut i to VM-kvaliker på rad. Dermed har det altså lite å si at laget er regjerende EM-mester etter triumf i 2021. Så gjenstår det å se hvilke to storlag som kommer seg levende ut av gruppa, og hvem som må ta den sure veien hjem.

Lagene i gruppe B

I gruppe B er det duket for et skikkelig bikkjeslagsmål mellom tre av de sterkeste lagene i mesterskapet – Italia, Spania og Kroatia. For nøytrale tilskuere og oddsspillere er det ingen tvil om at dette er gruppen det knytter seg størst spenning til i forkant av mesterskapet, takket være jevnhet og høyt kvalitetsnivå. La oss nå ta en nærmere titt på hver av gruppens 4 lag.

Spania

Det spanske landslaget er ikke enn så lenge tilbake på nivået de hadde for et drøyt tiår siden, da de vant to EM og ett VM i løpet av en gloriøs fireårsperiode mellom 2008 og 2012. Likevel er det et sterkt mannskap som skal forsvare La Roja’s ære i Tyskland nå i sommer.

Morata scorer jevnt og trutt på landslaget. En midtbane med navn som Rodri og Zubimendi oser klasse. Forsvaret er solid, og Spania velger blant et knippe av de beste keeperne i Europa, anført av Arsenals Raya. Som Norge fikk erfare i kvaliken er dette en tøff motstander for alle og enhver.

Et minus er skader på de to spillerne mange forventet skulle være bærebjelken i dagens spanske landslag – de to Barcelona essene Rodri og Pedri. Det nye skuddet på Barca-stammen, Yamal, er bare seksten år gammel og det vil være rovdrift å gi ham mye spilletid i sommer.

Kroatia

Vesle Kroatia har et betydelig mindre folketall enn Norge, men har like fullt kapret edelt metall i de to siste VM-sluttspillene (sølv i 2018, bronse i 2022). Laget er fremdeles bygget rundt legendariske Modric. Han har fått mindre spilletid i Real Madrid denne sesongen. Skal kroatene takle dødens gruppe, er de nok avhengige at midtbanemagikeren klarer å levere en siste gang i landslagsdrakten.

Kroatias andre superveteran, Perisic, er ute med skade. Til gjengjeld er øvrige ringrever med over 90 landskamper, som Kramraic, Kovacic og Brozovic ennå med. Det vil si at det skal svært mye til for å overliste denne gjengen. Mangler topp kvalitet i angrep, og kom bak Tyrkia i kvaliken. Men i turneringer er det sabla vanskelig å møte kroatene. 

Italia

Hva skal man si om et landslag som presterer å ikke kvalifisere deg til VM 2018 og 2022, samtidig som de vinner EM 2020 (spilt i 2021)? Italia har stått for denne bragden, og det er fryktelig vanskelig å vite hva man skal vente seg at laget i EM 2024. 

Stallen er stappfull av kvalitet. De har en av verdens beste keepere, et bunnsolid forsvar og spennende angrepsspillere. Treneren, Spalletti, har et sterkt CV. Havnet klart bak England i kvaliken, men kan fort heve nivået i mesterskap. Kanskje det minst forutsigbare av de historisk sett store lagene i EM. Dette kan ende med alt fra gull til ydmykende exit rett fra gruppa.

Albania

Albania hadde uflaks og fikk altså den blytunge oppgaven å være fjerde lag i dødens gruppe. Laget stiller som klar outsider i samtlige kamper, og skal på papiret ikke ha en sjans i havet for å ta seg videre. Men så er det alltid et men.

Albania har null meritter, men like fullt et lag med flere kvalitetsspillere. Fulham-spiss Broja og Lazio-stopper Hysaj er nok de mest kjente navnene. Laget vant sin kvalikgruppe foran Tsjekkia og Polen. De spiller helt uten press i Tyskland – i skarp kontrast til samtlige av de andre lagene i gruppe B. Kan fort detonere en bombe eller to.

Oversikt over alle kamper i gruppen 

GruppeLag 1Lag 2DatoKlokkeslettArena
BSpaniaKroatia15.06.202418:00Olympiastadion, Berlin
BItaliaAlbania15.06.202421:00Westfalenstadion, Dortmund
BKroatiaAlbania19.06.202415:00Volksparkstadion, Hamburg
BSpaniaItalia20.06.202421:00Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
BAlbaniaSpania24.06.202421:00Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
BKroatiaItalia24.06.202421:00Red Bull Arena, Leipzig

Fotball-EM 2024 Gruppe B oddstips 

Gruppe B er en fascinerende konkurranse, med 3 store kanoner og en real outsider. Spania har vist best form av lagene, og vi tipper de går til topps. Kroatia er avhengige av 37-år gamle Modric. Leverer han, tipper vi de kan snike seg forbi et Italia som kanskje mangler det lille ekstra. La oss nå gå gjennom gruppens kamper, og komme med våre spådommer for hver av dem.

Spania – Kroatia

Dette blir et svært viktig oppgjør i kampen om førsteplass i gruppa. Vi tipper Spania har for mye å by på for Kroatia. Spanjolene vil nok måtte jobbe hardt for å få hull på byllen, men vi tviler på om kroatene har giftig nok angrep til å score mot et sterkt spansk forsvar.

Italia – Albania

Dette er nok en kamp Italia må vinne for å ha sjans til å gå videre fra gruppa. Det vil si stort press, og spørsmålet blir hvorvidt azzurri takler det eller ei. Albania har nok kvalitet i rekkene til å straffe motstanderen skulle de først la nervene ta overhånd. Vi tipper likevel på knepen italiensk seier.

Kroatia – Albania

Kroatia er vante med å ha rollen som underdog selv, så vil ikke undervurdere motstanderen eller ta lett på kampen mot gruppens antatt svakeste lag. Laget har for mye rutine og sterke vinnerskaller til å dumme seg ut. Klink H.

Spania – Italia

Kampen mellom gruppens virkelige fotballstorheter bør bli et av høydepunktene i den tidlige fasen av fotball-EM 2024. Spania har nok et noe sterkere lag, og leverte bedre i kvalik. Italia har derimot godt med rutine, et hevnlystent mannskap etter at de ikke kom seg til forrige VM, og verdens kanskje beste keeper. Dette kan fort ende uavgjort, men vi holder en liten knapp på Spanias sterke angrep. Knepen H.   

Albania – Spania

Utfallet av denne kampen vil nok avhenge av tidligere resultater i gruppen. Hvis Spania allerede er klare for åttendedelsfinalene, kan de spare spillere og ikke gi alt. Det vil gi Albania en god mulighet til å ta en celeber skalp. Men i en så tøff gruppe som dette, tviler vi på at noe som helst vil være avgjort før fløyta går i siste kamp. Spania skal være for gode for Albania: B.  

Kroatia – Italia

Dette kan veldig gjerne bli en ren utslagskamp hvor begge lag kjemper om en plass i åttendedelsfinalen, og for å unngå å bli sendt rett hjem fra gruppa. Flere av EMs mest rutinerte ringrever, som Modric, Brozovic, Jorginho og Bonucci, møtes til dyst her. Det vil nok ikke mangle på taktiske fellinger, kynisk uthaling av tid, klaging på dommeren eller kort. Oser U av hele opplegget.  

Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024