Odds på gruppespill E fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

I gruppe E i sommerens EM i fotball møtes Belgia, Ukraina, Romania og Slovakia til dyst. Du kan tippe på gruppe E i fotball-EM 2024 hos online bettingselskaper. Utvalget av oddsobjekter er digert, og inkluderer bl.a. å tippe på gruppevinner og samtlige kamper.

Odds på gruppe E i fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Artikler om øvrige gruppespill i fotball-EM 2024:

Gruppe E oversikt 

Gruppe E er nok den gruppen i fotball-EM 2024 med det lavest snittnivået. Riktignok er solide Belgia på plass, med karer som De Bruyne, Doku og Lukaku i sine rekker. Selv om gamle helter som Witsel, Mertens, Alderweireld og Hazard la opp etter forrige VM, og keeperstjernen, Courtois, er skadet forblir Belgia storfavoritt i gruppa.

Romania har få storspillere, og svake resultater å vise til de siste 20 årene. Like fullt var de såpass sterke i kvaliken at de kan være med å kjempe om avansement fra gruppe E. Ukraina, på sin side, kan fort bli de nøytrales lag i EM 2024. Det skyldes selvsagt en tragisk historisk bakgrunn, men også det faktum at laget stiller med flere meget spennende spillere, anført av Chelseas Mudryk og Zinchenko på Arsenal. Det vil utvilsomt settes sterke følelser i sving når laget skal representere sin hjemnasjon på tysk jord i sommer.

Slovakia levnes minimalt med håp i gruppe E i fotball-EM. De mangler kvalitet i alle ledd, og kvalifiserte deg til mesterskapet fra en fryktelig svak gruppe. Heldige som ikke møter sterkere motstand her heller.

Lagene i gruppe E 

La oss nå se litt nærmere på lagene som skal kjempe om videre avansement fra gruppe E i Euro 2024.

Belgia

Det hele Belgia – og alle som liker fotballmagi – håper på i forkant av fotball-EM 2024 er at Kevin De Bruyne skal stille til mesterskapet i godt, gammelt slag. Målgivendemaskinen fra Manchester City var skadet i store deler av sesongen. Gjenvinner han formen tidsnok, vil Belgia stille som en mulig outsider til å vinne EM.

En nøkkelspiller som garantert ikke stiller for Belgia er keeper, Courtois. Han er ute med skade. Ingen av de mulige erstatterne er på samme planet hva gjelder kvalitet. Men ellers er laget sterkt. I angrep har målgarantist Lukaku, fått selskap av yngre krefter som Doku og Openda. Trossard har hatt en god sesong for Arsenal. 

Midtbanen mangler Witsel og Hazard som har lagt opp. Tielemanns og Onana må ta steget opp nå i EM. De Ketelaere har fått sitt gjennombrudd i Serie A med Atalanta, og kan bli en nøkkelspiller. Forsvaret er en mulig akilleshæl. Vertonghen har rukket å bli 36, og ingen yngre stoppere har hans nivå. 

Romania

Romania har få stjernespillere, har ikke prestert i mesterskap på lang, lang tid og har levert svakt i de siste oppkjøringskampene før EM 2024. Likevel skal man ikke avskrive laget. Det skyldes oppsiktsvekkende sterke resultater i kvaliken hvor Romania havnet foran et godt sveitsisk lag og vant gruppa ubeseiret med 22 poeng på 10 kamper. 

Det mest kjente navnet i stallen er nok angrepsspilleren Ianis Hagi. Han er ikke på samme nivå som faren, legendariske Gheorghe Hagi, men er både kreativ og målfarlig. Også spissen Puskas vet hvor målet står. Stopper Dragusin har slitt litt siden overgang til Tottenham i januar, men er solid på landslaget. Vi tror ikke dette holder til avansement fra gruppe E, men Romania er ikke noen kasteball i dette selskapet.

Ukraina

Ukraina tok seg til EM i fotball 2024 etter en følelsesladet play-off seier mot Island. Laget var uheldig, og havnet i samme kvalifiseringsgruppe som storlagene England og Italia. Det endte med en hederlig tredjeplass, med like mange poeng som gruppetoer Italia. Med andre ord er det ikke tilfeldig at ukrainerne deltar på sommerens fotballfest.

Selv om Mudryk ikke har etablert seg helt for Chelsea i Premier League, er han råsterk på landslaget. Spissen, Dovbyk, vet hvor målet står, og Arsenals Zinchenko oser klasse. I mål har Lunin spilt sterkt for Real Madrid i Courtois’ skadefravær. Spiller for spiller skal dette være mer enn godt nok til å ta seg videre til åttendedelsfinalen.

Det store spørsmålet er jo hvordan hjemlandets tragiske situasjon vil prege prestasjonene. Laget måtte spille sine kvalikkamper i utlandet, på arenaer i bl.a. Tyskland, Polen og Slovakia. Sterke følelser vil utvilsomt settes i sving. Mye vil nok avhenge av spillernes evne til å motiveres av omstendighetene uten å la seg tynge av presset.  

Slovakia

Slovakia har kvalifisert seg direkte til fotball-EM 2024 etter å kapre andreplass i sin kvalifiseringsgruppe, bak Portugal. Det høres jo på papiret imponerende ut, men så skal det sies at de øvrige lagene i den gjeldende gruppen inkluderte miniputter som Luxembourg, Liechtenstein og Island, foruten Bosnia som er inne i en svak periode. Begge kampene mot Portugal endte med tap.

Slovakene har ikke lenger stjerner som Napoli-legenden Hamsik eller stopperkjempen Skrtl i sine rekker. Det nærmeste de har en toppspiller er Skriniar fra PSG. Ellers er det fryktelig mye gråstein her. Så å si ingen av spillerne i troppen spiller på høyeste nivå innen klubbfotballen. 

Slovakenes håp er nok å stenge igjen i forsvar, og satse på at Romania og Ukraina ikke skal ha nok slagkraft til å bryte dem ned. Vil neppe by på stor underholdning. 

Oversikt over alle kamper i gruppen 

GruppeLag 1Lag 2DatoKlokkeslettArena
EBelgiaSlovakia17.06.202415:00Waldstadion, Frankfurt am Main
ERomania Ukraina17.06.202418:00Allianz Arena, München
ESlovakiaUkraina22.06.202415:00Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
EBelgiaRomania22.06.202421:00RheinEnergieStadion, Köln
EUkrainaBelgia26.06.202418:00MHPArena, Stuttgart
ESlovakiaRomania26.06.202418:00Waldstadion, Frankfurt am Main

Fotball-EM 2024 Gruppe E oddstips 

Belgias gylne årgang som tok bronse i VM 2018 og nådde kvartfinalene i EM 2016 og 2020 begynner å bli voksen. Etterveksten er ikke helt på samme nivå, men Belgia stiller like fullt som kjempefavoritt til å vinne gruppe E i EM 2024. Det skyldes at kvaliteten ellers er så som så. Ukraina skal være sterke nok til å ta andreplassen i det som utvilsomt vil bli emosjonelle kamper for spillere og fans.

Belgia – Slovakia

Her kan vi ikke forestille oss noe annet enn en solid hjemmeseier. Belgia har Lukaku på topp, og den gutten scorer som bestilt for landslaget. Doku er en av Europas beste driblere, mens Openda og Trossard er giftige. Med de Bruyne som dirigent tipper vi at dette blir en enkel oppgave. Selv om Slovakia nok vil parkere bussen, kommer belgisk slagkraft til å blåse den bort. Soleklar H.

Romania – Ukraina

Ukraina møter to av sine naboland i gruppa. Romania er først ute. Ukraina har en bedre stall enn motstanderen. Spørsmålet er hvorvidt spillerne klarer å holde følelsene i sjakk, og konsentrer seg om fotballen. Romania har nok kvalitet til å straffe ukrainerne hvis de ikke holder hodet kaldt og klart. Mest sannsynlig B.

Slovakia – Ukraina

Ukraina møter nok et naboland i sin andre kamp i gruppe E i fotball-EM 2024. Dette bør være grei skuring. Selv om Slovakia vil gjøre det de kan for å tette igjen bakover, skal det være nok slagkraft i spillere som Mudryk og Dovbyk til å sikre 3 poeng for Ukraina. Trygg B.

Belgia – Romania

Belgia skal kunne hamle opp med Romania ganske så enkelt. Spiller for spiller er det et hav av forskjell mellom de to lagene. Eneste grunn til å tro på noe annet enn en soleklar belgisk triumf er at Romania hamlet opp med Sveits i kvalikgruppa. Det er en sterk prestasjon. Ikke at vi tror det vil få stort å si i EM. Nok en sikker belgisk seier. 

Ukraina – Belgia

Et meget interessant oppgjør venter når Ukraina og Belgia møtes i Stuttgart i siste gruppekamp. Belgia har det beste laget, men Ukraina skal ikke undervurderes. Hvorvidt begge lag allerede er klare for åttendedelsfinalen kan få mye å si for hva slags kamp vi kan vente oss. Har ett av lagene derimot fremdeles alt å spille for, tipper vi at de går seieren ut. I utgangspunktet en svak B.

Slovakia – Romania

Dette er muligens den kampen det knytter seg lavest forventninger til i gruppespillet i EM 2024. Har ett av disse lagene en realistisk sjanse til avansement, kan det bli en gyser. I utgangspunktet, enten U eller B.

Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024