Odds på gruppespill A fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

EM i fotball byr på stor fotball og topp underholdning hvert 4. år. For oddsspillere, byr mesterskapet på en lang rekke spennende muligheter. Blant annet kan man finne en rekke oddsobjekter for hver av mesterskapets grupper. Ønsker du å tippe på gruppe A i fotball-EM 2024, foreligger mange interessante alternativer. Les videre for å finne ut mer om tipping på gruppe A i EM.

Odds på gruppe A i fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Artikler om øvrige gruppespill i fotball-EM 2024:

Gruppe A oversikt 

I gruppe A finner vi vertsnasjonen for fotball-EM 2024: Tyskland. De skal møte Ungarn, Skottland og Sveits i kampen om videre avansement i mesterskapet.

For noen år siden ville dette ha sett ut som lett match for tyskerne. Dette er jo Europas historisk sett sterkeste landslag, med 3 EM-gull og 4 VM-gull på merittlista. Hverken Ungarn, Skottland eller Sveits har noensinne vunnet noe som helst.

Men dagens tyske mannskap har ikke prestert som forventet på lang, lang tid. De ble slått ut i gruppa i de to siste VM, og røyk i åttendedelsfinalen i forrige EM. Selvtilliten har vært laber, med slette resultater i oppvarmingskampene. 

På sin side har Ungarn vist betydelig fremgang i nyere tid, mens Sveits har etablert seg som fast innslag i internasjonale turnering. Vi kan vente maks innsats og knokkelkamp fra Skottland, selv om laget er gruppens klart svakeste.

Tyskland møter Skottland i EMs åpningskamp den 14. juni. Der bør nok hjemmefavoritten vinne klart dersom nervene skal legge seg, og laget skal få publikum i ryggen fremover.

Lagene i Gruppe A

La oss nå ta en nærmere titt på lagene som skal møtes til dyst i gruppe A under fotball-EM 2024. 

Tyskland

Tyskerne spiller altså EM på hjemmebane, og bør kunne vinne denne gruppa ganske så enkelt. Stallen er full av kvalitet og rutine. To av Europas beste keepere slåss om å få starte, i Neuer og ter Stegen. På midtbanen finner vi både rutinen til karer som Gündogan og Kroos, samt en av Europas beste unge spillere, Wirtz. Tyskland har ikke en skikkelig toppspiss, men angrepsrekka med Gnabry, Havertz og Musiala byr på svært mye kreativitet. 

Forsvaret kan være en akilleshæl. Det mangler hastighet og ingen av de potensielle vingbackene synes å holde toppnivå. Uansett skal Tyskland vinne denne gruppen.  

Sveits

Sveits har ikke store meritter å vise til som landslagsnasjon, men i løpet av de siste årene har alpelandet etablert seg som en bunnsolid enhet. Sveits har nå kvalifisert seg til 5 VM og 3 EM på rad. De har kommet seg videre fra gruppa i 7 av de 8 mesterskapene.

Laget har ingen skikkelige stjerner, men er meget godt samspilt og stappfulle av rutine. Xhaka og Shaqiri holder koken, selv om begge nå har spilt over 120 landskamper. Keeper Sommer holder toppnivå, mens Embolo er den store trusselen fremover. 

Ungarn

Ungarn har spilt i en VM-finale gjennom historien. Det endte med tap mot en av motstanderne i gruppe A, Tyskland, på hjemmebanen til en av de andre, Sveits. Dermed er det kanskje et hevnlystent Ungarn som skal kjempe mot de to i gruppe A i fotball-EM 2024 – selv om den forannevnte VM-finalen gikk av stabelen for 70 år siden. 

Laget har et par skikkelige klassespillere i Liverpools Szoboszlai og Orban på RB Leipzig. Ellers er kvaliteten så som så. Ungarn har ikke kommet seg til VM siden 1986, men går nå inn i sitt tredje EM på rad. Det blir ikke enkelt å spille mot ungarerne, men både Sveits og Tyskland skal normalt sett ha for mye å by på.

Skottland

Skottland har flere virkelig gode spillere i stallen for tiden. McTominay scorer på bestilling fra sin midtbanerolle. McGinn og Gilmore etablerte et midtbaneess i Premier League. Andy Robertson anses som en av verdens beste backer. Bak det knippet er nivået betraktelig lavere. 

Skottland spiller med stor entusiasme og innsats. De har mange fysiske spillere. Men at det skal holde til avansement fra gruppen tviler vi sterkt på.

Oversikt over alle kamper i gruppen 

GruppeLag 1Lag 2DatoKlokkeslettArena
ATysklandSkottland14.06.202421:00Allianz Arena, München
AUngarn Sveits15.06.202415:00RheinEnergieStadion, Köln
ATysklandUngarn19.06.202418:00MHPArena, Stuttgart
ASkottlandSveits19.06.202421:00RheinEnergieStadion, Köln
ASveitsTyskland23.06.202421:00Waldstadion, Frankfurt am Main
ASkottlandUngarn23.06.202421:00MHPArena, Stuttgart

Fotball-EM 2024 Gruppe A oddstips 

Du kan tippe på en rekke forskjellige objekter for gruppe A i fotball-EM 2024. Det inkluderer en rekke vinneroddsspill, samt spill på samtlige kamper i gruppen.

Ser vi på vinnerodds, så er det mulig å finne odds på både hvilket lag som vinner gruppen, hvorvidt et lag går videre eller ei, samt hvilket lag som kommer sist. For gruppe A er Tyskland soleklar favoritt til å vinne gruppen. Likevel har det tyske landslaget prestert så ujevnt de siste årene, at vi ikke er så helt trygge på at de ikke kan ende opp bak Sveits. Skulle sveitserne slå Ungarn i sin første kamp, for eksempel, kan det gi dem vind i seilene og gruppevinneren vil nok avgjøres når Sveits og Tyskland barker sammen i siste kamp.

Å tippe på at Tyskland går videre får du så lave odds på at det knapt nok er verdt å sette penger på objektet. Da kan det være mer fristende å prøve seg på en aldri så liten bombe, og tippe på ungarsk suksess. Laget er vanskelig å slå og spiller med selvtillit etter en sterk kvalik hvor de vant gruppa foran Serbia. Skulle Sveits eller Tyskland svikte, står ungarerne klare til å utnytte ethvert feilskjær.

Sisteplass i gruppa er nok det mest sannsynlige utfallet for Skottland. Flere gode spillere til tross, er stallen alt for tynn til å hevde seg i dette selskapet.

Tyskland – Skottland

Alt annet enn en overbevisende seier i åpningskampen vil få alarmen til å gå i Tyskland. Det her er rett og slett et oppgjør som hjemmelaget bare må vinne. Selv om tyskerne har vært svake i nylige turneringer tror vi ikke at de svikter her. Klokkeklar H på kupongen.

Ungarn – Sveits

En svært viktig kamp mellom to lag som etter all sannsynlighet vil kjempe om andreplass i gruppa bak Tyskland. Sveits er favoritter. Laget har kommet seg videre fra gruppespillet i flere turneringer de siste årene. Stammen i laget er svært rutinert, og flere spillere har mye mesterskapserfaring. Enkelt blir det ikke. Ungarn har gode spillere og imponerte i kvaliken. En tøff kamp som vil avgjøres med liten margin.

Tyskland – Ungarn

Disse to lagene møttes også i gruppespillet i forrige EM. Det endte med 2-2 etter at Ungarn hadde tatt ledelsen to ganger. Det er en klar indikasjon på at dette ikke blir enkelt. Ungarn har flere spillere med solid Bundesliga-erfaring, og vil ikke gjøre det enkelt for vertene. Like fullt skal Tyskland ha mer enn nok kvalitet til å levere 3 poeng her.

Skottland – Sveits

Dette er en kamp Sveits nok må vinne dersom de skal ta seg videre til åttendedelsfinalen i nok et internasjonalt mesterskap. Skottene har først og fremst innsats og fysikk. Det skal ikke holde mot kvalitetsspillere som Shaqiri, Embolo og Xhaka – selv om førstnevnte har trappet ned og nå spiller i MLS. 

Sveits – Tyskland

Det er godt mulig at begge lag går inn i denne kampen med to seiere hver, og håp om å vinne gruppa. Dette blir nok den tøffeste testen for tyskerne i gruppe A. Sveits har massevis med rutine, og mange Bundesliga-spillere i stallen. Her kan mye skje. Se ikke bort fra en tam uavgjort kamp med mange bytter dersom begge lag går videre med ett poeng hver.

Skottland - Ungarn   

Hva slags kamp dette blir vil avhenge av hvordan de to lagenes tidligere kamper endte. Mest sannsynlig blir dette oppgjøret som avgjør hvilke lag som kommer på 3. og 4. plass. Hvis begge lag fortsatt har en sjanse til å gå videre, forventer vi høyt drama og stor spenning. Da kan dette bli en real batalje mellom to fysisk sterke motstandere, preget av mange korte og tøffe tak.

Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024