Odds på gruppespill D fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

Sommeren 2024 kan vi se frem til nok et EM i fotball. Blant de mest spennende gruppene i innledende runder, finner vi gruppe D. Selveste Frankrike skal i aksjon her, sammen med outsider Nederland, samt Polen og Østerrike. Du kan tippe på gruppe D i fotball-EM 2024 hos alle gode bettingselskaper på nettet. Du finner odds på hvem som vinner gruppen, hvilke lag som går videre, og hvem som blir sist. I tillegg kan du selvsagt tippe på samtlige kamper i gruppe D.

Odds på gruppe D i fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Artikler om øvrige gruppespill i fotball-EM 2024:

Gruppe D oversikt 

Frankrike anses av eksperter og oddssettere som en av de klart største favorittene til å gå seirende ut av fotball-EM 2024. Ingen har sterkere stall enn franskmennene. Laget har en nærmest ideell blanding av unge og erfarne spillere. Stammen i laget var en hårsbredd fra å vinne VM 2022, og trener Deschamps stod ved roret da det ble VM-gull i 2018. I gruppe D er laget selvskreven favoritt til å havne først, og gå videre ganske å så ubesværet.

Konkurrentene i gruppa er Nederland, Østerrike og Polen. Førstnevnte møtte Frankrike også i kvalikgruppe til EM i fotball 2024. Det endte med 4-0 seier til Frankrike i Paris, og 2-1 seier til samme lag i Amsterdam. Østerrike tok en sterk andreplass bak Belgia i sin kvalikgruppe, mens Polen snek seg videre til mesterskapet via seier i play-off mot Estland og Wales. Nederland skal være mer enn gode nok til å kapre andreplassen i gruppe D bak Frankrike, men vil nok utfordres av et solid østerriksks mannskap. Polen er gruppens svakeste lag.

Lagene i gruppe D 

La oss nå gå lagene som skal kjempe om avansement fra gruppe D litt nærmere etter i sømmene. 

Frankrike

Det franske landslaget har vært ansett som Europas sterkeste i en årrekke. Til tross for et blendende stjernegalleri og en særs dyp stall med topp spillere fra Europas beste klubblag, har det ikke blitt mer enn et internasjonalt mesterskap på Les Bleus i nyere tid. VM-gull i 2018 ble etterfulgt av skuffende tap i straffekonk mot Sveits i åttendedelsfinalen i EM 2020. VM 2022 endte med finaletap på straffekonk mot Argentina.

Like fullt mener oddssetterne at Frankrike er blant de klare favorittene til å kapre gull i Tyskland under EM 2024. Mbappe fortsetter å score mål på bestilling. En angrepsrekke som også har navn som Griezmann, Giroud, og Muani er det sabla vanskelig å motstå. På midten herjer Real Madrid-stjernene Camavinga og Tchouaméni. Forsvaret bemannes av spillere som til daglig spiller for lag som Bayern München, PSG, Inter, Arsenal og Liverpool. Lloris har lagt hanskene på hylla, men Frankrikes nye førstekeeper, Maignan, er en bunnsolid erstatter.

Vi kan ikke se noe annet enn total fransk dominans i gruppe D, og enkelt avansement videre som gruppevinner.

Nederland

Nederland stiller i EM 2024 med et ungt og spennende lag. Mange tror at angrepsspillere som Simons, Brobbery og Zirkzee kan få sine gjennombrudd i sommer. På midten har Koopmeiners for alvor blomstret i serie A for Atalanta denne sesongen, mens forsvaret er svært vel beslått med spillere som Ake, van Dijk og de Ligt på plass. Ving-backen Dumfries er en av Europas skarpeste.

Nederlands åpenbare akilleshæl er på keeperplass. Underlig nok har Oranje ikke klart å dyrke frem en skikkelig solid sisteskanse på mange år. Vil stille i Tyskland med en urutinert kar i mål uansett hvem som får tillitt fra trener Koeman. Han er i det minste en mann med rutinen i orden, og laget har prestert godt siden han overtok trenerjobben.   

Østerrike 

Østerrike leverte sitt sterkeste internasjonale mesterskap på mange tiår da de tok seg til åttendedelsfinale i forrige EM. Nå har de kvalifisert seg til sommerens fotballfest etter imponerende innsats i en kvalikgruppe hvor de kvalifiserte seg som toerlag bak sterke Belgia på bl.a. Sveriges bekostning.

I treningskampene før EM 2024 har østerrikerne virkelig levert sterkt. Det har blitt seier mot solide motstandere som Tyskland, Tyrkia og Slovakia. Laget har få store stjerner, men Sabitzer er veletablert i tysk Bundesliga, noe som også gjelder hans kolleger på Østerrikes midtbane som Schlager, Baumgartner og Lainer.  

I angrep vil nok mye avhenge av at gode gamle Arnautovic fortsetter å levere for landslaget. Særlig nå som lovende Kalajdžić nok en gang er ute med skade. Det samme gjelder lagets kanskje beste spiller – Real Madrids David Alaba.

Trener Rangnick floppet fælt i Manchester United, men har virkelig fått skikk på Østerrike. Blir ikke en enkel motstander for noen i gruppe D. 

Polen

Polen har en lei tendens til å kvalifisere seg til mesterskap for så å falle sammen når alvoret begynner. Denne gangen sleit de på alvor for å engang klare kvaliken. Det ble tredjeplass i gruppa, bak Albania og Tsjekkia, fulgt av triumf mot Estland og Wales i kvaliken. Dette er ikke en imponerende rekke.

På topp har laget fremdeles Lewandowski, men det spørs om ikke han og lagets øvrige stjerner, Milik og Zielinski, har ventet for lenge med å levere for Polen i et mesterskap. Selv om keeperen, Szczęsny, holder europeisk toppnivå er stallen tynn, og for avhengig av at 35 år gamle Lewandowski skal komme til unnsetning. Vi tviler sterkt på avansement for Polen. 

Oversikt over alle kamper i gruppen 

GruppeLag 1Lag 2DatoKlokkeslettArena
DPolenNederland16.06.202415:00Volksparkstadion, Hamburg
DØsterrikeFrankrike17.06.202421:00Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
DNederlandFrankrike21.06.202418:00Red Bull Arena, Leipzig
DPolen Østerrike21.06.202421:00Olympiastadion, Berlin
DFrankrikePolen25.06.202418:00Westfalenstadion, Dortmund
DNederlandØsterrike25.06.202418:00Olympiastadion, Berlin

Fotball-EM 2024 Gruppe D oddstips 

Dette er en gruppe Frankrike er storfavoritt til å vinne klart, og det tror vi de kommer til å gjøre ganske så greit. Nederland er et godt lag, men franskmennene slo de hjemme og borte i kvaliken. Østerrike, på sin side, er inne i en sterk periode. Det mest spennende med gruppa blir nok kampen om andreplassen mellom nederlenderne og Østerrike. Et aldrende polsk mannskap kan ende som kasteball i dette selskapet.

Polen - Nederland

Her tipper vi på en klar B. Et ungt og friskt nederlandsk mannskap, med karer som Simons og Gakpo i angrepsrekka, skal ha for mye å by på for Polen. Nederlands forsvar bare oser klasse, og skal kunne holde Lewandowski under kontroll – mangelen på en topp keeper til tross.

Østerrike – Frankrike

Frankrike skal vinne denne kampen med god margin. Enkelt blir det ikke, dog. Østerrike har vist at de kan bite fra seg i både kvalik og treningskamper. Like fullt har de ikke nok å by på til å hanskes med Mbappe og kompani over 90 minutter. Klink B.

Nederland – Frankrike

Møtet mellom gruppens to antatt sterkeste lag kan bli et av høydepunktene fra gruppespillet i Euro 2024. Begge lag stiller med spennende angrepsspillere og meget gode forsvar. De to møttes i kvalikgruppen også. Det endte med fransk trumf, hjemme som borte. Skal bli spennende å se hvilke grep Nederlands trener, ringreven Koeman, tar for å unngå tre på rad. Muligens U, men mest sannsynlig B.

Polen – Østerrike

To historisk sett grå eminenser fra europeisk fotball møtes når Polen og Østerrike barker sammen i gruppe D i fotball-EM 2024. Denne gangen tror vi sistnevnte stiller sterkest. Midtbanen er en solid enhet, og resultater i kvalik og oppkjøring har vært imponerende. Hvis viktige Arnautovic er tilbake fra skade, skal dette holde til en B. 

Frankrike – Polen

Her er Frankrike en overveldende favoritt til å vinne klart. Selv om de allerede er klare for åttendedelsfinalene med seiere i de to første kampene, og sparer stjerner i dette oppgjøret har de mer enn nok å by på til å banke Polen. Soleklar H.

Nederland – Østerrike

Hvis de første kampene i gruppe D går som forventet, står disse lagene begge med tap mot Frankrike og seier mot Polen når de møtes til dyst. Det vil si direkte kamp om andreplass og garantert avansement. Østerrike har et godt lag, men Nederland skal være for sterke. Kan bli et skikkelig bikkjeslagsmål. Kan fort ende med en U.

Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024