Odds på vinneren av fotball-EM 2024

Bilde av fotballbane

EM i fotball trekker enorme seertall her i Norge. Til tross for at vårt kjære landslag kun har kvalifisert seg en eneste gang, følger norske fans mesterskapet med stor interesse. Alle de største stjernene og beste lagene deltar som regel, og kampene byr på storartet underholdning og intens spenning. Å tippe på vinneren av EM i fotball er også svært populært her til lands. Ved å sette noen kroner på ett av lagene får du jo et lag å heie på gjennom turneringen, selv når det norske laget glimter med sitt fravær. Les videre for å finne ut mer om odds på EM i fotball.

Odds på vinneren av fotball-EM 2024 finner du her:

Visa innskudd
ProntoBet logo

ProntoBet

LES OMTALE

Cashback

10% daglig

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Rabona Betting logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Sportaza logo

Sportaza

LES OMTALE

2100 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
Bankonbet logo

Bankonbet

LES OMTALE

2000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Visa innskudd
iBet logo
3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Tippe på hvem som vinner EM i fotball 

Å tippe på laget som vinner EM i fotball er svært så enkelt. Du bare klikker på laget du tror vil gå seirende ut til slutt for å legge objektet på kupongen. Deretter oppgir du ønsket innsats, og klikker for å sette spillet. Et alternativ er å tippe på at et lag skal komme til finalen. Da får du lavere odds, men selvsagt høyere vinnersjanser.

For å tippe på hvem som vinner EM i fotball, må du ha en tippekonto. Det ordner du slik:

 1. Finn en bettingside du har sansen for
 2. Registrer deg via nettsiden
 3. Sett inn penger
 4. Tipp på laget du tror vil vinne fotball-EM

Du kan gjennomføre samtlige steg på mobil og på PC. Hele prosessen er unnagjort på noen få minutter.

Hvem vinner Euro 2024? 

To lag skiller seg ut som forhåndsfavoritter til å vinne fotball-EM 2024. Det er Frankrike og England. Frankrike vant VM i 2018 og kapret sølv i VM 2022. Laget er breddfullt av stjernespillere som til daglig representerer kontinentets beste klubblag. 

På midtbanen har de Camavinga og Tchoumani, fast inventar på Real Madrid. I angrepet velger og vraker de blant rutinerte ess som Giroud og Griezmann, samt yngre stjerner som Thuram og Muani. Superspissen Mbappe er selvskreven på topp. 

Forsvaret er stappfullt av kvalitet og rutine. Keeperen Maignan spiller for AC Milan og holder europeisk toppnivå.  

Frankrike herjet i kvaliken hvor det ble 7 seire og 1 uavgjort på 8 kamper. Helt klart en soleklar vinnerkandidat på tysk gress i sommer.

England, på sin side, kan se tilbake på sin beste EM-prestasjon noensinne med sølv i forrige mesterskap, spilt i 2021. Der endte moroa med tap på straffekonk i finalen mot Italia. 

De tre løvene stiller om mulig med et enda sterkere lag i Tyskland. Unge spillere som Saka, Rice og Foden har fått mer erfaring. Stjerna på laget, Kane, hamrer inn mål i vertsnasjonen til daglig for Bayern München. Bellingham har etablert seg som en av verdens beste på Real Madrid. 

Skader på en del viktige forsvarsspillere kan slå negativt ut. Noen plasser is stallen vil nok fylles av spillere med betydelig lavere nivå enn førstevalgene. England kan fort vinne fotball EM i 2024, men kun hvis de beste spillerne unngår skader, og keeper Pickford luker ut tabbene.

Øvrige vinnerkandidater inkluderer vertsnasjon Tyskland, samt de iberiske naboene Spania og Portugal.  

Disse har tidligere vunnet fotball-EM 

De store europeiske fotballaristokratene, Tyskland, Italia, Frankrike og Spania, har alle vunnet EM flere ganger. Også land som Portugal, Tsjekkia og Nederland har kunnet smykke seg med tittelen europeisk mester. En del mindre nasjoner har dessuten gått til topps i fotball-EM. Det inkluderer Hellas (2004) og Danmark (1992) – to virkelige bomber i fotballhistorien. England har aldri vunnet EM.

Hvem har vunnet flest EM-titler? 

Tyskland og Spania har vunnet flest EM-titler gjennom tidene, med 3 mesterskap hver. Italia og Frankrike står med to titler. 

Vinnere av de 10 siste EM i fotball 

 • 2020: Italia
 • 2016: Portugal
 • 2012: Spania
 • 2008: Spania
 • 2004: Hellas
 • 2000: Frankrike
 • 1996: Tyskland
 • 1992: Danmark
 • 1988: Nederland
 • 1984: Frankrike
Publisert: 10/05/2024 · Sist oppdatert: 13/05/2024