OBOS-ligaen odds

OBOS-ligaen, som i mange år bare ble kjent som 1. divisjon, og til den dag i dag kalles det av mange, er Norges nest høyeste divisjon i herrefotball. Det er her håpefulle lag kjemper om en plass i Eliteserien, og ikke minst forsøker å unngå nedrykk og adjø til profftilværelsen. OBOS-ligaen er dessuten en av Europas jevneste ligaer!

Alt om OBOS-ligaen odds

De beste bettingselskapene for odds på OBOS-ligaen

OBOS-ligaen er fortsatt høyt nok i nivå at de fleste bettingselskap tilbyr gode betingelser på oddsspill her. Dette inkluderer diverse oddsobjekter, så vel som live betting og mer. Det er derimot ikke alle som tilbyr like gode betingelser, og noen bettingselskaper skiller seg godt ut her.

Spill på OBOS-ligaen her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Mr Green Sport logo

Mr Green

LES OMTALE

500 NOK

gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

NordicBet

Ikke overraskende trumfer NordicBet oddsspill på OBOS-ligaen, da deres sportsbook er en spesialist på norsk fotball. Med diverse oddsobjekter, gode odds, og live betting på OBOS-ligaen, så er NordicBet et godt alternativ. Du kan også få gratisspill for en verdi på opp til 1,000kr på dine 3 første innskudd.

Betsson

Betsson har en av de største sportsbookene internasjonalt, men de gjør også en god jobb nasjonalt. Sentralt i deres spill er tilbud på norske ligaer, deriblant OBOS-ligaen. Nyt diverse oddsobjekter, og muligheter for spill på ligavinner og toppscorer. Oddsbonusen er her på 100% opp til 2,000kr.

LeoVegas

Foretrekker du mobilspill, og da kanskje mens du ser kampen live på stadion, så er LeoVegas et godt alternativ. Med pre-match, live betting, og en rekke funksjoner for å gjøre spillene best mulig for deg, så er LeoVegas et godt valg for mobilbetting på OBOS-ligaen. Du får dessuten to gratisspill som matcher ditt første innskudd opp til 2,000kr.

Dette er OBOS-ligaen

OBOS-ligaen fikk sitt navn tilbake i 2015, og grunnet dette nye navnebyttet, så er det fortsatt mange som kaller ligaen for Adeccoligaen, som var dens tidligere navn. Dessuten kaller nesten alle nordmenn OBOS-ligaen for 1. Divisjon. Ligaen består av 16 lag som alle kjemper om opprykk i Eliteserien, hvorav 2 rykker direkte opp, og 4 havner i kvalik.

Kvalifiseringen inkluderer semifinaler og finaler mellom de 4 lagene. Deretter møter vinneren 14.plass fra Eliteserien for et siste oppgjør om en plass i Eliteserien. Et opprykk til Eliteserien er gull verdt for lagene i OBOS-ligaen, da det ikke er stort annet å kjempe om her.

Det største kjennetegnet på OBOS-ligaen er mest sannsynlig hvor jevn ligaen er. Den er muligens Europas jevneste liga. Det understrekes av det faktum at ligaen ofte ikke blir avgjort før siste runde. I foregående sesonger har det faktisk vært uklart om lag vil havne på kvalik etter nedrykk selv med bare få kamper gjenstående!

OBOS-ligaen har naturligvis ingen dominerende lag, da disse lagene rykker opp til Eliteserien. Allikevel er det vanligvis lagene som har rykket ned fra Eliteserien foregående sesong som er storfavoritter i OBOS-ligaen. Innimellom dukker det også opp små lag med store ambisjoner, der det kanskje spilles for tribuner bygget av bare tre!

Oddsobjekter på OBOS-ligaen

OBOS-ligaen er spekket med oddsobjekter hos bettingselskap som leverer oddsspill til norske spillere. Disse oddsobjektene er, akkurat som Eliteserien, meget gunstige spesielt når Europas toppligaer tar pause midt på sommeren. Dessuten er det gunstig at du kan satse på lokallagene i OBOS-ligaen.

Mange pre-match oddsobjekter

OBOS-ligaen tillater deg å spille på en rekke oddsobjekter pre-match. Dette inkluderer blant annet resultatet av kampen, over/under, diverse former for handicap, målscorer, og mye mer. I bunn og grunn får du de fleste spillene på OBOS-ligaen som du også kan få ved spill på andre ligaer.

Sett odds på OBOS-ligaen live fra mobilen

Om du bor rett ved siden av et lag fra OBOS-ligaen, så kan du dessuten reise på kamp, ta med deg mobilen, og sette dine spill live rett i en sportsbook. Mulighetene er mange her, og dette er et meget spennende alternativ i den grad at du kan følge utviklingen til kampen direkte med egne øyne.

En jevn liga med mange spennende oddsspill

Det kanskje aller mest interessante med oddsspill på OBOS-ligaen er nettopp hvor jevn denne ligaen er. Her er det som sagt sjeldent avgjort før de siste rundene, og mange middelhavsfarere spiller store deler av sine kamper uavgjort – det er en type spill som generelt sett gir god avkastning allikevel.

Som nevnt er også mulighetene for å se kampene i person en positiv ting med OBOS-ligaen. Er lokallaget ditt med, så kjenner du nok dessuten også godt til deres styrker og svakheter, og ikke minst sitter du mest sannsynlig på informasjon som en bookmaker bare kan drømme om å ha.

Tidligere vinnere

Naturligvis er det ingen dominante lag som går igjen år etter år, eller vinner tittelen i OBOS-ligaen mer enn ett år av gangen. Allikevel finnes det enkelte lag som de siste par årene har gått opp og ned mellom 1.divisjon og Eliteserien, og dermed kan regnes som et aldri så lite storlag i OBOS-ligaen.

Typisk er det, som vi har vært inne på, flere lag som ikke lykkes 100% i Eliteserien, men som er gode nok til å være best i Obos. Det er disse lagene som gjerne rykker opp og ned om hverandre. Men for å unngå at det alltid kun er de soleklare som får sjansen til å rykke opp, er det også laget et kvaliksystem som inkluderer 4 lag (2 plasser gir direkte opprykk mens 3-6. plass spiller kvalik om å få møte laget fra Eliteserien som endte på kvalik).

Selv om det er ett lag som ender på første plass, kan man sånn sett si at alle som rykker opp i Eliteserien er "vinner" av førstedivisjon.

Siste års OBOS-ligaen vinnere:

  • 2014 - Sandefjord
  • 2015 - Sogndal
  • 2016 - Kristiansund
  • 2017 - Bodø / Glimt
  • 2018 - Viking
  • 2019 - Aalesund
  • 2020 - Tromsø
  • 2021- HamKam
Publisert: 25/7/2019 · Sist oppdatert: 6/2/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.