NHL odds

I denne artikkelen ser vi nærmere på hvilke muligheter du har om du vil satse penger på amerikansk hockey og hvilke bettingselskaper som tilbyr odds på NHL.

NHL hockeybane

Hockey er en svært populær sport i mange land, og også i Norge er ishockey noe mange følger med på. Norge har sin egen hockeyliga, men det er likevel den amerikanske- og canadiske ligaen NHL som er kjent som diamanten når det kommer til profesjonell hockey.

Odds på NHL

NHL står for National Hockey League, og dette er verdens mest kjente hockeyliga. Svært mange nordmenn følger ivrig med på NHL, og ishockey er også en populært idrett innen betting.

Bettingselskaper med odds på NHL finner du her:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

NHL er verdens største og beste hockeyliga, og består av 24 amerikanske hockeyklubber og 7 canadiske hockeyklubber. Siden interessen for odds på NHL er så stor blant nordmenn har de fleste store bookmakere og bettingselskaper kastet seg på bølgen, og uansett hvor du spiller vil du finne odds på NHL tilgjengelig.

For nordmenn som følger NHL blir det ekstra spennende å følge kampene fra godstolen i stua dersom du har satt noen kroner på favorittlaget ditt.

Enten du digger New York Rangers, Boston Bruins eller Edmonton Oilers har du sikkert allerede grei kunnskap om ligaen kampene i grunnserien og Stanley Cup, og betting på NHL vil løfte idrettsopplevelsen til nye høyder.

Slik fungerer betting på NHL

Hos de fleste bettingselskaper er utvalget av kamper du kan spille på stort, og bettingsidene tilbyr både odds på grunnserien og Stanley Cup. Sistnevnte er sluttspillet der de 16 beste lagene fra de ulike konferansene møtes til klassisk cupspill der kun ett lag står igjen som kongen på haugen.

Bettingselskapene deler normalt betting på NHL inn i to ulike faser. Den første fasen er odds på en kamp før den starter, mens den andre fasen handler om å spille direkte mens kampen pågår.

Mange synes det er bedre å spille live på NHL, da man lettere kan se hvordan kampbildet utvikler seg, mens andre foretrekker å stole på magefølelsen før kampen.

Hos bookmakerne sitter det NHL-eksperter og forsøker å sette en korrekt odds på de ulike kampene på NHL, og odden endrer seg døgnet rundt basert på avanserte algoritmer. Som oddsspiller må du forsøke å finne kampene der du tror du vet utfallet, og har du en god porsjon flaks sammen med kunnskap om NHL så er det potensielt gode penger å tjene på betting på verdens største hockeyliga.

Oddsobjekter på NHL

Betting på NHL åpner for at stort antall mulige oddsobjekter. Et oddsobjekt er et utfall i en kamp, og hos bookmakerne som tilbyr odds på NHL vil du ofte finne en jungel av ulike oddsobjekter du kan spille på. Her gjelder det å ha tunge rett i munnen og finne de oddsobjektene der du følger deg sikker på utfallet og der verdien er god.

Det vanligste oddsobjektet er naturligvis kampresultatet, enten du tror det blir hjemmeseier, borteseier eller uavgjort.

Som nevnt gir de fleste bookmakere deg muligheten til å sette spillet ditt både pre-match og mens kampen pågår. Du har også ofte muligheten til å cashe inn veddemålet ditt før kampslutt om du kanskje tror spillet ditt ikke kommer til å holde helt inn. Dog med en litt lavere gevinst.

Korrekt resultat til pause, målscorer, utvisninger og asian lines

Av spennende oddsobjekter du kan spille på i NHL er korrekt resultat til pause, hvilken spiller som scorer mål, hvilke spillere som får utvisninger eller tippeekspertenes favoritt «asian lines».

I tillegg lar bettingselskapene deg spille på utfall som ikke nødvendigvis knytter seg opp mot en enkeltkamp, for eksempel hvilket lag som blir Stanley Cup-vinner, hvilken spiller som blir toppscorer i ligaen, hvilket lag som vinner Western Conference, hvilket lag som vinner Eastern Conference og hvilke lag som rykker ned.

Live betting

Med live betting kan du spille på NHL-kampene mens de pågår, og her dukker det opp mange spennende oddsobjekter som f.eks. hvilket lag som scorer neste mål eller hvilken spiller som scorer neste mål. Tror du for eksempel at New York Rangers får inn utligningen mot Philadelphia Flyers så du når som helst sette spillet ditt live.

En del bettingselskaper kjøper også rettighetene til å strømme utvalgte kamper live for sine oddsspillere, og det gir deg en unik mulighet til å se NHL-kamper som du ellers ikke ville hatt tilgang til på TV som nordmann.

Kombinert odds

For å øke den potensielle utbetalingen er det naturligvis også mulig å spille kombinert odds der du spiller på flere kamper eller flere oddsobjekter på samme kupong. Her har du muligheten til å bygge opp spillkuponger med både to, fire, syv og enda flere valg, og dersom alle valgene går inn blir utbetalingene potensielt enorme.

Før de store kampene kjører bookmakerne også gjerne egne kampanjer der du får risikofrie spill, oddsboost eller får muligheten til å spille unike spesialkombinasjoner med god verdi.

Odds på NHL gir masse muligheter for å spille på et hav av ulike oddsobjekter, og vil garantert ta spenningen til nye høyder.

Kort om NHL sin historie

NHL, også kalt National Hockey League er Nord-Amerikas største hockeyliga med lag fra både USA og Canada. NHL regnes også som verdens beste ishockey-liga, og har fans over hele verden (inkludert mange i Norge).

NHL ble stiftet i 1917 i Canada, og begynte med kun fem lag. Deretter ble ligaen gradvis utvidet. Under andre verdenskrig forsvant en del lag, og frem til 1967 besto ligaen av bare seks lag, nemlig Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Chicago Black Hawks, Boston Bruins og New York Rangers. Disse blir gjerne kalt «Original Six», selv om kun to av lagene faktisk var med helt fra 1917.

I dag består NHL av 31 lag, der 24 er fra USA og 7 er fra Canada.

Ligaen er delt opp i to avdelinger, Eastern Conference og Western Conference (med totalt fire divisjoner), og begynner med et grunnspill og deretter en sluttspill (Stanley Cup) der de 16 beste lagene møtes, og ett lag står igjen som ligamester.

NHL er svært populært også i Norge, og nordmenn elsker å spille på hockey. Derfor tilbys odds på NHL hos de fleste norske bettingselskaper.

Publisert: 26/10/2020 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.