Odds på vintersport

Vintersport odds

For oss nordboere er vinteren høytidsesong for odds på vintersport. Denne vinteren har det vært verdensmesterskap i både alpint, langrenn og skiskyting, så det har vært mange muligheter gjennom vinteren. 

Mer om odds på spesifikke vinteridretter lenger ned på denne siden ↓

Odds på langrenn

For nordmenn er det vel ingen tvil om at det er langrenn som er selve nasjonalidretten. En paradegren hvor vi har dominert og hatt mange idrettshelter siden sporten så dagens lys. I denne sporten er det mye rart å spille på: Selvsagt kan man plassere et veddemål på hvem som kommer til å vinne en langrennskonkurranse.

I sprint vil som oftest et spill på Johannes Høsflot Klæbo gi lave odds for seier, mens man vil sitte igjen med mer om man satser på at Emil Iversen tukter lagkompisen. Det kan også spilles på om en idrettsutøver ender på plassene 1 til 3. Et slikt spill gir flere sannsynligheter for suksess og dermed er også oddsbetingelse lavere. På samme måte kan man spille når det kommer til nasjoner i stafetter.

De beste bettingselskapene for odds på vintersport:

comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Head-to-Head bets

Det kan også spilles på andre ting. Et morsomt eksempel er det som heter head to head. Der spiller man på hvem som vil gjøre det best av to skiløpere. Så i stedet for å satse på at Stina Nilsson vinner en sprintkonkurranse, eller at Majken Kaspersen Falla gjør det, så kan man heller satse på hvem som får den beste plasseringen av disse to. Eller to andre utvalgte utøvere for den del.

Ved head to head-bets vil oddsbetingelsene vanligvis være lavere, siden det er 50% sjanse for suksess selv om man spiller på en langrennsutøver som overhodet ikke er levnet en sjanse som vinner av hele konkurransen. Det kan også plasseres veddemål på om Therese Johaug kommer til å vinne eller ikke. Etter hennes herjinger i løypene denne sesongen gir spill til Ja oddsbetingelser som ligger mer enn tre ganger lavere enn hva spill på Nei gjør.

Odds på skiskyting

Skiskyting er kanskje den mest spennende vinteridretten å se på, fordi det skifter hele tiden hvem som vil vinne. Også her kan det spilles på hvem som stikker av med seieren. Spill på Johannes Thingnes Bøe er ofte til lave odds, mens spill på broren Tarjei gjerne gir bedre overskudd om han tukter lillebroren på standplass og i sporet.

Også i skiskyting kan man spille head to head, og da kan det være morsomt å spille på hvem som får beste plassering av Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland. Eller om italienske Lisa Vittozzi klarer en plass blant de tre første. Det kan også spilles på hvem som leder etter første skyting, eller hvem som får flest treff av to utvalgte skiskyttere. Eller om de ender med like mange treff. Det kan også spilles på ting som vinnermargin.

Alpint og odds

Innenfor alpint kan man spille på hvem som vinner en konkurranse eller leder etter første omgang. Det kan spilles head to head mellom for eksempel Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher. Og som i alle idretter med verdenscup kan det spilles langspill før sesongen starter, på hvem som vinner verdenscupen totalt og de forskjellige delcupene. Dermed kan man allerede på høsten satse på at Marcel Hirscher vinner sammenlagtcupen, mens Kjetil Jansrud vinner krystallkulen i utfor eller super-G.

Andre vinteridretter med oddsspill

Det er også andre vinteridretter hvor man kan spille på odds. Populære blant nordmenn er både skihopp, nordisk kombinasjon og skøyter. I alle disse kan det spilles på vinnere totalt og head to head mellom to utvalgte utøvere.

I skihopp kan man også satse på hvem som har det lengste hoppet, hvem som leder etter første omgang og sågar hvem som vinner kvalifiseringen til selve konkurransen. I kombinert er det mulig å spille på hvem som leder etter første del av konkurransen. Det vil si etter hopprennet før langrennet. Dermed kan man sette et bet på at Jarl Magnus Rieber leder etter hopprennet. Og da er det nesten sikkert at han vinner hele konkurransen.

Innenfor vintersport er ishockey den største

Ishockey er ikke like populært i Norge, sammenlignet med de tidligere nevnte idrettene, spesielt ikke sammenlignet med land som Sverige, USA, Canada, Finland og Russland. Men sporten er likevel populær når det kommer til betting. Dette har sammenheng med at sporten er stor i mange flere land. Som en lagidrett er det også enkelt å lage massevis av spillmuligheter både på odds og liveodds.

Dermed kan det spilles på vinnere av en kamp, antall mål, hvem som scorer først, hvem som leder etter de to første periodene, og om kampen eventuelt avgjøres på sudden death. I og med at mulighetene for livespill er tilstede i stor grad, kan man i ishockey også bruke dette til å redusere tapet om kampen ikke utvikler seg slik som man trodde på forhånd.

Bookmakere med mye vintersport

Virker spill på vintersport interessant, så finnes det mange bookmakere som har dette i sportsbooken sin. For norske oddsspillere kan bettingselskaper som Unibet, Betsson og Coolbet være gode og seriøse valgalternativer om man vil prøve lykken.

Spill på både odds og liveodds

Innenfor sportsbetting er det ganske vanlig at man kan spille på både odds og liveodds. Det vil si både før og under en idrettsbegivenhet. Dette er kanskje mest vanlig i de store idrettene, men det byr seg også muligheter innenfor vinteridrettene selv om det er mer sjelden der. Grunnen til dette er at det er enklere å få til liveodds i idretter hvor det spilles kamper mellom to lag, eller hvor utøverne møtes i en kamp i for eksempel tennis eller boksing, fordi øvelsen har et felles starttidspunkt. Dette er vanskeligere å få til i øvelser som alpin, langrenn og skihopp. Den enkleste vintersporten for liveodds blir dermed ishockey.

Flere artikler om vintersport odds:

Publisert: 21/3/2019 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.