Odds på ishockey under vinter-OL 2022

Odds på ishockey, vinter-OL i Beijing 2022

I starten av februar 2022 braker vinter-OL løs i Beijing, og vi kan følge kvinnelandslag og herrelandslag i spennende ishockeykamper. Denne sporten høster stort engasjement verden over, og selv om Norge ikke kvalifiserte seg denne gangen, er det mange grunner til å følge med.

Odds på ishockey kan være svært gevinstgivende og her er det mange oddsobjekter å spille på. I denne guiden skal vi ta deg gjennom ishockey OL i Beijing 2022 og alt du trenger å vite. Fra vinnerfavoritter til oddsobjekt – skal du tippe odds på ishockey, bør du fortsette å lese. 

Bettingselskaper med odds på ishockey under vinter-OL 2022

Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
20Bet logo
1000 NOK

VIP-program

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Ishockey, OL 2022

Ishockey har vært en del av de olympiske lekene siden 1920, og siden den gang har vi sett sporten i hvert eneste vinter-OL. Mellom 1920 og 1968 ble var ishockeyturneringen et eget verdensmesterskap, men fra 1972 ble det arrangert en egen VM-turnering for sporten. 

Ishockey for kvinner ble ikke en olympisk sport før 1998. Norske ishockeyfans er nok skuffet over at verken kvinnelandslaget eller herrelandslaget klart å kvalifisere seg til vinter-OL i Beijing 2022. Kvinnene ble slått ut i november, og herrelandslaget fikk ikke OL-plass grunnet at Kina som vertsnasjon fikk beholde sin plass. 

Av de landene som ikke er kvalifisert, er Norges herrelandslag det øverst rangerte laget. Selv om ikke vi får se nordmenn utfolde seg på isen, er det fortsatt mange som kommer til å følge med på de nervepirrende kampene. Det hele starter med innledende runder for kvinner 3. februar og avsluttes med en spennende finale for menn 20. februar. 

I Norge er det Discovery som har rettighetene til å vise vinter-OL, og du kan derfor følge med på kampene på Discovery+, Eurosport sine kanaler og TV-Norge. NRK kommer også til følge de olympiske lekene via radio. Kampene finner sted i den nasjonale innendørsstadion til Beijing, men vi vil også se enkelte kamper i Wukesong Arena. Tolv land kommer til å delta i turneringen.

Oddsobjekter på Ishockey

Ishockey er en sport mange underholdende oddsobjekter – både for kvinner og herrer. Ettersom du skal tippe på vinter-OL, finnes det også unike medalje-spesialer tilgjengelig hos de største bookingselskapene. 

Hvilken utøver scorer flest mål? Hvem vinner, og hvem taper? Her er det mange vinnermuligheter for deg som tipper og du finner gode odds på de fleste sportsbooker. Vi ser nærmere på noen av de mest vanlige oddsobjektene innen ishockey. Disse kommer vi garantert til å se på odds-oversikten fremover.

Kombinert odds

Langspill eller kombinert odds er et svært populært spill innen ishockey. Her kan du tippe på flere utfall på samme kupong. Kanskje tror du at Russland tar gull, Canada sølv og Sverige bronse? Om du tipper rett øker oddsen enormt, det samme gjør gevinsten.

Ligavinner 

Under ethvert mesterskap er det mulig å tippe på hvem som vinner gull. Her vil oddsprognoser dukke opp en god stund før OL starter. Disse prognosene kan dog endre seg etter hvert – kanskje noen land overrasker mens andre skuffer? Ligavinner er spennende for mange og oddsen kan bli høy på de rette lagene.

Toppscorer

Under vinter-OL i Beijing 2022 er det mange flinke utøvere på ishockeybanene. Hvem tror du klarer å score flest mål under hele mesterskapet? Hvis du har sittet klistret til skjermen under tidligere kamper, har du muligens allerede en idé om hvem du tror stikker av med denne jevne tittelen.

Live betting

Ishockey er en av sportene som tilbyr både live odds og ordinære odds. Du kan selvfølgelig tippe på utfallet før selve kampen eller OL har startet, men live odds kan også være spennende. Mye endrer seg gjennom kampen og oddsen går stadig opp og ned.

Tapende lag 

Når du tipper odds, handler det ikke alltid om hvem som vinner, presterer best eller scorer flest mål. Noen havner nederst på rangeringen og klarer du å forutsi hvilket land og lag dette er, kan det vanke store gevinster

Prognose og vinnerfavoritter

Noen land er kjent for å gjøre det bedre i enkelte sporter enn andre. Nordmenn er kjent for å være født med ski på beina, men når det gjelder ishockey er det andre land som regjerer. Selv om Norge generelt gjør det godt i vintersport, er det Canada og USA som har vunnet flest gull i ishockey tidligere for kvinner.

Canada er alltid en vinnerfavoritt, men sist vinter-OL i 2018 var det USA som stakk av med den jevne førsteplassen. Sverige har også utmerket seg positivt de siste årene, og havner på tredjeplass bak USA når det gjelder antall medaljer i ishockey i OL for kvinner.

Når det gjelder menn har Canada og Sverige gjort det godt. I 2018 var det dog OAR som fikk gullmedaljen, altså Olympiske Utøvere fra Russland. Det blir derfor ekstra spennende å se hvem som kommer ut på topp i starten av 2022. 

Klarer kvinnene fra USA og mennene fra Russland å holde på gullmedaljen fra sist OL, eller kommer regjerende kvinner og menn fra Canada tilbake? Det er også store forventninger knyttet til Sverige, et land som kan gjøre det godt på tvers av begge kjønn. Likevel er det mange som satser på Canada for kvinner og Russland for menn ishockey i Beijing 2022.

OL program – Ishockey

Ishockeyturneringen strekker seg fra 3. til 20 februar i neste års olympiske leker. Åpningsseremonien starter klokken 13:00 4. februar og avslutningsseremonien skjer 13:00 20 februar. 

Likevel gjør du lurt i følge med noen dager før den offisielle åpningsseremonien, da kvinnene skal ha sine innledende runder allerede torsdag 3. februar. For å sikre at du ikke går glipp av en kamp og gode odds, har vi satt sammen en fullstendig oversikt over programmet for både kvinner og menn. Som alltid, damene først.

Damer

  • Torsdag 3. februar kl. 05:10: Ishockey innledende runder
  • Fredag 4. februar kl. 05:10: Ishockey innledende runder
  • Torsdag 17. februar kl. 05:10: Ishockey finale

Herrer

  • Onsdag 16. februar kl. 05:10: Ishockey kvartfinale
  • Fredag 18. februar kl. 05:10: Ishockey, semifinale 1
  • Fredag 18. februar kl. 14:10: Ishockey, semifinale 2
  • Søndag 20. februar kl. 14:10: Ishockey, bronsekamp
  • Søndag 20. februar kl. 05:10: Ishockey, finale

Kvinnene skal altså gjennom to innledende runder før finalen, mens herrer spiller både kvart- og semifinale før bronsekampen og den endelige finalen. Kina ligger før Norge tidsmessig og derfor er mange av kampene satt tidlig om morgenen. 

Hvis du skal tippe live odds, kan det lønne seg å sette på vekkerklokken – særlig før den store finalen. Heldigvis er både finalen og bronsekampen satt til helger, noe som kan gjøre det litt lettere å stå opp. 

I tillegg finner begge semifinalene sted samme dag, slik at du slipper å stå tidlig opp alt for mange dager. Tipper du ordinære odds kan du våkne til gevinst og overraskelser. 

FAQ – Ishockey i Beijing 2022
Hvilke nordmenn stiller i Ishockey i Beijing 2022?
+
Hvem er vinnerfavoritt i Ishockey i Beijing 2022?
+
Publisert: 10/1/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.