Odds på kombinert under vinter-OL 2022

Odds på kombinert, vinter-OL i Beijing 2022

Kombinert er en spennende idrettsgren med lange og stolte tradisjoner i Norge, der vinteridrettene skihopping og langrenn kombineres. På engelsk kalles idretten for «Nordic combined», siden begge disse øvelsene har nordiske røtter.

Det finns en rekke ulike varianter av kombinert som sportsgren, og disse skiller seg først og fremst fra hverandre basert på hvorvidt man går i lag eller individuelt. Det finnes for eksempel både lagsprint og -konkurranser, individuell start, fellesstart og sprint.

Odds på kombinert kan være veldig spennende, og særlig når det er snakk om et stort arrangement som vinter-OL. Her finner du alt du trenger å vite i forkant av odds på kombinert i Beijing 2022!

Bettingselskaper med odds på kombinert under vinter-OL 2022

Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
20Bet logo
1000 NOK

VIP-program

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Kombinert, OL 2022

I vinter-OL 2022 i Beijing vil kun herrene være representert. Faktisk er kombinert den eneste idretten i OL der ikke både kvinner og menn deltar. 

Det internasjonale skiforbundet (FIS) foreslo overfor IOC (Den internasjonale olympiske komité) at kvinnene også skulle delta, men fikk nei. Dette skyldes etter alt å dømme at det er tidkrevende å implementere en ny gren i de olympiske leker.

Vi kan uansett glede oss til å tippe på kombinert for herrer. Det er en rekke nasjoner som vil delta i både normalbakke og stor bakke, og vi kan glede oss til både individuelle konkurranser og lagkonkurranser.

Oddsobjekter på kombinert

Det finnes mange spennende oddsobjekter på kombinert i vinter-OL 2022. I likhet med de fleste andre vinteridretter, kan du tippe på vinnerspill (altså hvilke utøvere eller land som vil vinne ulike konkurranser).

Vi skal her se litt nærmere på hvilke utfall du kan tippe på innen kombinert under OL i det kommende mesterskapet.

Vinnerspill i individuelle konkurranser

Det kanskje mest spennende, er å tippe på hvem som tar gull i de ulike individuelle konkurransene. Dette er odds som er klassifisert som «vinnerspill» hos de fleste bettingsider.

Du kan for eksempel tippe på at Jarl Magnus Riiber skal ta gull. Denne utøveren er blant de største vinnerfavorittene, for eksempel under 10 km individuell konkurranse.

Vinnerspill i lagkonkurranser

Du kan også tippe på hvilke land som vinner lagkonkurransene. På det norske laget vil flere norske utøvere delta, og her lan du altså tippe på nasjon.

Du trenger ikke nødvendigvis å tippe på hvilket land som stikker av med gullmedaljen. Du kan også tippe på hvem som tar sølv, bronse eller andre plasseringer – noe som kan være vel så spennende.

Beste tid i langrenn

Siden kombinert er delt inn i én del for hopp og én del for langrenn, kan du også få mulighet til å tippe på utfall i hver av disse konkurransedelene. Det er for eksempel populært å tippe på hvilken utøver (eller hvilket lag) som får den beste tiden på langrenn.

Her kan du for eksempel tippe på at Norge kommer i mål først under lagkonkurransen. Eller tror du kanskje at Tyskland stikker av med seieren?

Hvilken nasjon stikker av med flest gullmedaljer?

Et av de mest spennende oddsobjektene i kombinert under vinter-OL i Beijing 2022, er å tippe på hvilket land som stikker av med flest gullmedaljer sammenlagt. Her kan du for eksempel tippe på Norge, noe som vil være et nokså «trygt» valg.

Norge har lave vinnerodds, noe som betyr at sjansen for seier er høy. Du kan øke den potensielle gevinsten dersom du tipper på et lang med høyere odds, men da er naturligvis også risikoen for å tippe feil større.

Live odds og pre-match odds på kombinert

Innen kombinert kan du velge hvorvidt du ønsker å spille på live odds, altså betting mens konkurransene pågår, eller før konkurransene starter (pre-match odds). 

Live odds på kombinert er kanskje ekstra nervepirrende. Her kan du nemlig oppleve at oddsen svinger mye underveis i konkurransen. Hvis en norsk utøver skulle skades for eksempel, kan dette påvirke oddsen kraftig.

De største bettingsidene vil som regel tilby både live odds og ordinære odds på kombinert. Dersom du er usikker på om bettingsiden tilbyr live betting på kombinert, kan du åpne live odds-siden og søke på «kombinert» eller «nordic combined».

Prognose og vinnerfavoritter

Både Norge, Tyskland, Østerrike, USA, Sverige, Frankrike, Finland og Sveits er blant nasjonene som kan vise til medaljer i kombinert opp gjennom historien. Norge er imidlertid nasjonen med flest medaljer, inkludert 13 gull, 9 sølv og 8 bronse.

Deretter følger Tyskland, med 8 gull, 5 sølv og 6 bronse. Finland ligger på tredjeplass, etterfulgt av Østerrike, Japan, Sveits, Frankrike, Russland, Sverige og Polen. Det er med andre ord mye som indikerer at Norge kan ta medaljer – også i 2022!

Uttaket til OL 2022 er foreløpig ikke offentliggjort, men det er rimelig å anta at norske deltakere som Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak, Espen Bjørnstad, Espen Andersen og Jens Lurås Oftebro skal delta. Dette er herrene fra det norske elitelaget (landslaget).

De norske utøverne er klare vinnerfavoritter. Her er en oversikt over foreløpige odds for at ulike utøvere i kombinert skal vinne gull under OL:

 • Jarl Magnus Riiber (Norge): 1,40
 • Jens Lurås Oftebro (Norge): 10,00
 • Eric Frenzel (Tyskland): 10,00
 • Johannes Lamparter (Østerrike): 12,00
 • Terence Weber (Tyskland): 15,00

OL program i kombinert

OL-programmet i kombinert vil inkludere tre konkurranser, med individuell konkurranse både med normalbakke og stor bakke i hoppdelen av sporten. Det vil også være en lagkonkurranse med stor hoppbakke.

Legg merke til at hver av konkurransene er delt opp i to, med hopp og langrenn hver for seg. Hoppkonkurransene starter klokken 09:00 norsk tid, mens langrenn vil starte klokken 12:00 samme dag. 

Vi viser her kun programmet for herrer, siden kvinnene i kombinert ikke deltar i OL 2022:

Herrer

 • 9. februar 2022 (09:00): Kombinert normalbakke (hopp)
 • 9. februar 2022 (12:00): Kombinert (langrenn)
 • 15. februar 2022 (09:00): Kombinert stor bakke (hopp)
 • 15. februar 2022 (12:00): Kombinert (langrenn)
 • 17. februar 2022 (09:00): Kombinert stor bakke (hopp lagkonkurranse)
 • 17. februar 2022 (12:00): Kombinert (langrenn lagkonkurranse)

Hvilke bettingsider tilbyr odds på kombinert i vinter-OL 2022?

Det finnes mange bettingsider som tilbyr odds på kombinert under vinter-OL i Beijing 2022. Du vil finne kombinert både under ordinære odds og live odds hos de fleste store bettingsider. 

Dersom du ikke er helt sikker på hvilken bettingside du skal velge, kan det være nyttig å ta utgangspunkt i sidene vi kan anbefale. Vi har testet ut flere bettingsider for deg, og kan vise deg vei til de beste sidene. Vi har vurdert en rekke ulike faktorer hos de ulike oddssidene.

Vi anbefaler deg å velge en bettingside som tilbyr gode odds på kombinert, samt oddsobjektene du interesserer deg for. Foruten dette, er det også lurt å sjekke at bettingsiden har andre spill du eventuelt interesserer deg for.

Det er også viktig å velge en oddsside som kan tilby trygge og brukervennlige betalingsmetoder, og gjerne norsk, døgnåpen support. Sjekk også at bettingsiden er lisensiert og regulert, for eksempel gjennom Malta Gaming Authority.

FAQ - Kombinert i Beijing 2022
Hvilke nordmenn stiller i kombinert i Beijing 2022?
+
Hvem er vinnerfavoritt i kombinert i Beijing 2022?
+
Publisert: 10/1/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.