Odds på skøyter under vinter-OL 2022

Odds på skøyter, vinter-OL i Beijing 2022

Skøyter eller «speed skating» er en populær gren i vinter-OL, og er dessuten en sport mange nordmenn følger med på. I skøyter er det om å gjøre å komme først i mål, og utøverne går på en rundbane dekket av is. Her er det to lange sider og to korte.

Under OL kåres det vinnere på distansene 5 000 m, 1 500 m, 1 000 m og 500 m. Det er også en 3 000 m distanse for kvinner, og en 10 000 m lang distanse for menn.

Resultatene er ofte veldig tette, og utøvernes tid fastslås ved hjelp av en elektronisk måler. Denne kan avgjøre tiden helt ned til hundredelssekunder. 

Betting på skøyter i OL kan være veldig morsomt, og kanskje særlig når norske utøvere deltar. Her er spenningsnivået høyt, og du finner mange oddsmuligheter.

Bettingselskaper med odds på skøyter under vinter-OL 2022

Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
20Bet logo
1000 NOK

VIP-program

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Skøyter, OL 2022

OL i skøyter 2022 vil avholdes på skøytebanen National Speed Skating Oval i kinesiske Beijing. Banen er også kjent under navnet «Ice Ribbon». Her vil skøyteutøvere fra en rekke nasjoner konkurrere mellom 5. og 19. februar 2022.

Samlet sett blir dette det 24. olympiamesterskapet innen skøyter. For kvinnenes del blir mesterskapet det 17. i rekken, siden kvinner først fikk delta i OL i 1960. I dag er imidlertid kvinner og menn nokså likestilt i skøyte-OL, med like mange konkurranser og deltakere.

Det deltar maksimalt 166 utøvere i OL på skøyter i 2022, fordelt på 83 kvinner og 83 menn. Hvor mange utøvere som får representere ulike land, bestemmes basert på resultatene i verdenscupen på skøyter. 

Oddsobjekter på skøyter 

Det er mange oddsobjekter å velge blant når du skal tippe på skøyter, og disse kan naturligvis variere noe fra bettingside til bettingside. Et oddsobjekt kan beskrives som de ulike utfallene man kan satse penger på.

Dersom du skal tippe på skøyter under OL 2022, er det særlig populært å tippe på vinnerodds. Hvem stikker av med gullmedaljene? La oss se nærmere på oddsobjekter du kan velge under olympiamesterskapet.

Medaljer til enkeltutøvere

I skøyter kan du blant annet tippe på individuelle utøvere i de forskjellige løpene. Hvem av dem tror du kommer først over målstreken? Dette er kanskje ekstra spennende når det er fellesstart, for da kan du se flere av utøverne i aksjon samtidig.

Du kan for eksempel tippe på hvilken utøver som tar gull, sølv eller bronse, eller andre plasseringer. 

Medaljer per nasjon

Det er også spennende å tippe på hvilke land som ender opp med flest medaljer under vinter-OL i skøyter 2022. Det finnes mange sterke nasjoner, inkludert Nederland, Norge, USA og Russland. Også Tyskland er en nasjon med mange dyktige skøyteløpere.

Det kan være spennende å tippe på hvorvidt Norge tar gull i vinter-OL på skøyter, eller ikke. Eller hva med å tippe på at Nederland eller Tyskland stikker av med gullet? 

H2H-odds på skøyter

Innen skøyter kan du også spille på H2H-odds, altså head-to-head-odds. Det betyr at du setter ulike løpere opp mot hverandre, og tipper på hvem av dem som ender opp med det beste resultatet.

Du finner H2H-odds på skøyter hos en rekke bettingsider. Dette kan være et morsomt supplement til standard vinnerodds.

Live odds på skøyter i vinter-OL 2022

Innen skøyter kan du velge mellom ordinære odds og odds som foregår i sanntid, altså live odds. Sistnevnte er veldig spennende, siden oddsen ikke er statisk. Her kan oddsen svinge opp og ned alt etter hva som skjer på og utenfor skøytebanen under konkurransen.

Hvis en skøyteløper for eksempel skulle falle og skade seg under et løp, kan dette påvirke utøverens vinnerodds i stor grad. Du kan finne live odds på skøyter under OL hos mange av de mest populære bettingsidene.

Prognose og vinnerfavoritter

Foreløpig er det Nederland som står oppført med flest gullmedaljer i skøyter, og landet kan vise til hele 42 gull. Til sammenligning har Norge 27 gullmedaljer, og USA 29. Vinneroddsen for disse nasjonene er med andre ord nokså lav.

Ønsker du å tippe med høyere odds, kan du for eksempel tippe på land som Tyskland, Finland, Canada, Sverige, Japan eller Sør-Korea. Her er det mange dyktige utøvere som kan stille sterkt i konkurransene, men med noe lavere vinnersjanse.

Norge, USA og Nederland er klare vinnerfavoritter dersom vi tenker på antall medaljer per nasjon. Det er enda ikke fastsatt med sikkerhet hvilke utøvere som skal delta i vinter-OL, og det er derfor noe uvisst hvilke norske og utenlandske navn vi får se på skøytebanen.

Det finnes imidlertid mange kjente navn, både på kvinne- og herresiden, og mange av disse vil nok delta.  

Hvilke bettingsider tilbyr odds på skøyter under vinter-OL?

De aller fleste bettingsider vil tilby odds på skøyter under OL i 2022, ettersom dette er en forholdsvis stor sport på internasjonal basis. 

Dersom du ønsker mulighet for å spille både på live odds og vanlige odds på skøyter, lønner det seg å velge en av de største bettingsidene. Vi har omtaler av mange av de mest populære oddssidene. Ta gjerne en kikk på disse før du bestemmer deg.

Det er viktig å finne en bettingside som er brukervennlig, trygg og underholdende. Siden skal blant annet fokusere på ansvarlig spill, og bør i tillegg ha lisens og trygge norske betalingsmetoder.

Hvordan tippe på skøyter?

Dersom du ønsker å tippe på skøyter under vinter-OL 2022, er det enkelt å komme i gang. Først  må du finne en bettingside du liker, og deretter trenger du bare å registrere en brukerkonto. Dette tar vanligvis ikke mer enn noen få minutter.

Gjør deretter et innskudd, slik at du har penger å spille for. Skal du spille og vinne ekte penger, må du også satse ekte penger. Husk at du også kan få mulighet til å hente ut bonuser hos mange bettingsider, slik at du får ekstra midler å spille for.

Når du er klar til å spille, trenger du bare å åpne odds-sidene til bettingsiden, og søke opp «skøyter» eller «speed skating». Velg OL og finn oddsobjekter du vil satse på.

OL program – skøyter

OL-programmet for skøyter er nokså omfattende, siden det er en rekke distanser det skal konkurreres i. Dette gjelder både for kvinnelige og mannlige utøvere. Vi kan blant annet se frem til individuelle konkurranser og fellesstart, samt lagtempo.

Her er en oversikt over når kan se de ulike konkurransene i OL 2022, med klokkeslett (norsk tid) for når konkurransene vises på TV:

Damer

 • 5. februar (09:30): Skøyter (3 000 m)
 • 7. februar (09:30): Skøyter (1 500 m)
 • 10. februar (13:00): Skøyter (5 000 m)
 • 12. februar (09:00): Skøyter lagtempo
 • 13. februar (14:00): Skøyter (500 m)
 • 15. februar (07:30): Skøyter lagtempo (finale)
 • 17. februar (09:30): Skøyter (1 000 m)
 • 19. februar (08:00): Skøyter fellesstart

Herrer

 • 6. februar (09:30): Skøyter (5 000 m)
 • 8. februar (11:30): Skøyter (1 500 m)
 • 11. februar (09:00): Skøyter (10 000 m)
 • 12. februar (09:00): Skøyter (500 m)
 • 13. februar (14:00): Skøyter lagtempo
 • 15. februar (07:30): Skøyter lagtempo (finale)
 • 18. februar (09:30): Skøyter (1 000 m)
 • 19. februar (08:00): Skøyter fellesstart
FAQ - Skøyter i Beijing 2022
Hvilke nordmenn stiller i skøyter i Beijing 2022?
+
Hvem er vinnerfavoritt i skøyter i Beijing 2022?
+
Publisert: 10/1/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.