Odds på snowboard under vinter-OL 2022

Odds på snowbard, vinter-OL i Beijing 2022

Etter åpningsseremonien til vinter-OL i Beijing 2022, er det mange som gleder seg til å se på en av de nyere grenene på programmet – nemlig snowboard. Denne idretten har kun vært med i seks tidligere vinter-OL, men engasjementet og populariteten er det ingenting å si på.

Hvem er vinnerfavoritter? Hva er oddsen og prognosene? Vi har satt sammen en guide for de som ønsker å tippe odds på snowboard i vinter-OL i Beijing 2022. Det er duket for spenning, høyt underholdningsnivå og naturligvis høye odds når startskuddet går.

Bettingselskaper med odds på snowboard under vinter-OL 2022

Rabona casino
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
20Bet logo
1000 NOK

VIP-program

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Snowboard, OL 2022

Snowboard, også kalt snøbrett, ble først introdusert for de olympiske vinterleker i 1998. Siden den gang har idretten blitt en fast del av OL-programmet og mange anser snowboard som en av de mest spennende grenene. I Beijing 2022 kan vi glede oss til 11 arrangementer i snowboard-konkurransen. 

Ett av arrangementene mange er spent på, er «Mixed Team Snowboard Cross», en øvelse som gjør sin debut i OL etter først å ha blitt introdusert i «Vinter-OL for ungdom». På norsk kalles denne øvelsen «snøbrettcross, blandet lag». Snowboard-konkurransene går i to intervaller, fra 5. til 12. februar, og fra 14. til 15. februar.

Det er også mange som ser frem til de mer klassiske øvelsene i snowboard, som slopestyle og halfpipe. Dette er grener mange har et forhold til, enten det er gjennom egne erfaringer eller som tilskuer.

Her er en oversikt over de 11 snowboard-grenene vi kan glede oss til under OL i Beijing 2022:

 • Mixed Team Snowboard Cross (kvinner og menn)
 • Big Air (herrer)
 • Big Air (kvinner)
 • Slopestyle (herrer)
 • Slopestyle (kvinner)
 • Halfpipe (herrer)
 • Halfpipe (kvinner)
 • Parallellstorslalåm (herrer)
 • Parallellstorslalåm (kvinner)
 • Snowboard Cross (herrer)
 • Snowboard Cross (kvinner)

Oddsobjekter på Snowboard

Utenom de store mesterskapene, er det ikke alltid like enkelt å finne odds på snowboard. Under OL derimot, er snowboard et populært bettingmarked på norske og utenlandske sportsbooker. 

Nå dukes det for høye odds og unike oddsobjekter som kun er tilgjengelig for store begivenheter. 

Det finnes mange oddsobjekter, men husk på at du ikke nødvendigvis finner de samme mulighetene hos alle bettingsider. Noen oddssider har et bedre utvalg innen oddsobjekter på snowboard enn andre.

Over/under og poeng

Noen øvelser baserer seg på poeng fra et dommerpanel. Skal du tippe odds på Big Air, slopestyle og halfpipe? Da er det mulig å tippe på hvor mange poeng enkelte utøvere får i øvelsen. 

Her vil mange bettingsider også legge ut over/under. Bettingsiden fastslå er en poengsum, og du skal gjette på om utøveren havner over eller under denne poengsummen. Over/under kan også være aktuelt i øvelsene snøbrettcross, hvor utøverne vinner på tid. 

Her settes det en tid i stedet for et tidspunkt, og du gjetter igjen på om utøveren kommer i mål før eller etter denne tiden.

Vinner 

Du kan også tippe på hvem du tror vinner de individuelle konkurransene. Har du en god magefølelse på hvem som ender opp med gullmedaljen? Da kan du også tippe på den endelige vinneren.

Du kan naturligvis tippe på hvem som vinner i både kvinne- og herreklassen i vinter-OL 2022. Vinnerodds er ekstra spennende, siden det står om både ære og heder. 

Odds på øvrige plasseringer

Andre oddsobjekter som kan være morsomme å tippe på under vinter-OL, er hvilke utøvere som tar sølv, bronse og andre plasseringer. Du kan for eksempel tippe på at ett land tar gull, mens et annet tar andre- eller tredjeplass.

Her kan det være en fordel å ta utgangspunkt i prognoser og vinnerfavoritter, slik at du har en viss anelse om hvor stor risiko du tar ved å tippe på ulike utfall.

Odds på utforkjøring og andre hendelser

Du kan også finne oddsobjekter på snowboard som baserer seg på sannsynligheten for at en utøver kjører utfor eller lignende.

Dette kan være et spennende supplement til betting på de mer tradisjonelle oddsobjektene. Tror du at en av utøverne vil tape poeng på utforkjøring eller knall og fall i bakken? Det finner enkelte bettingsider som kan tilby oddsobjekter som dette.

Prognose og vinnerfavoritter

Totalt er det 230 plasser som utøvere verden over kan kvalifisere seg til innen snowboard. Vertslandet blir automatisk kvalifisert, og Kina får derfor åtte verts-plasser. Men hvem er egentlig de store vinnerfavorittene innen snowboard i vinter-OL 2022?

Amerikanske utøvere topper mange av oddsprognosene, og sjansen er derfor stor for at det blir mange gullmedaljer til USA.

Kvinner

På kvinnesiden finner vi navn som Mikaela Shriffin, Jamie Anderson og Chloe Kim, som er blant favorittene til å ta medalje. 

Endelige odds for spesifikke deltakere er imidlertid noe uvisst fortsatt, siden det endelige uttaket til OL ikke er klart enda. 

Herrer

I grener som halfpipe er blant annet Shaun White en stor favoritt på herresiden. Det samme gjelder David Wise og Red Gerard.

Det endelige OL-uttaket er heller ikke klart på herresiden, og det gjelder derfor å følge med på oddsen når denne informasjonen publiseres.

OL program – Snowboard

Konkurransene skal foregå i «Genting Snow Park», som er en del av Zhangjiakou-området. Det endelige OL-programmet er enda ikke publisert, men vi vet likevel når noen av konkurransene etter all sannsynlighet vil finne sted.

Damer

 • 5. februar 2022 (03:45): Snowboard slopestyle (kvalifikasjonsrunde)
 • 6. februar 2022 (02:45): Snowboard slopestyle (finale) 
 • 9. februar 2022 (02:30): Snowboard halfpipe (kvalifikasjonsrunde)
 • 9. februar 2022 (04:00): Snowboard cross (kvalifikasjonsrunde)
 • 9. februar 2022 (07:30): Snowboard cross (finale)
 • 14. februar 2022 (02:30) Snowboard Big Air (kvalifikasjonsrunde)
 • 15. februar 2022 (02:30) Snowboard Big Air (finale)

Herrer

 • 6. februar 2022 (05:30): Snowboard slopestyle (kvalifikasjonsrunde)
 • 7. februar 2022 (05:00): Snowboard slopestyle (finale)
 • 10. februar 2022 (04:15): Snowboard cross (kvalifikasjonsrunde)
 • 10. februar 2022 (07:00): Snowboard cross (finale)
 • 14. februar 2022 (06:30): Snowboard Big Air (kvalifikasjonsrunde)
 • 15. februar 2022 (06:00): Snowboard Big Air (finale)

Blandet lag

 • 12. februar 2022 (03:00): Snowboard cross (kvinner og menn)

Hvor kan jeg tippe på snowboard i vinter-OL 2022?

Det finnes mange bettingsider som tilbyr odds på snøbrett under vinter-OL i 2022. Dersom du er usikker på hvilken oddsside du skal velge, kan vi anbefale deg å sjekke ut våre anmeldelser av bettingsider.

Vi har testet mange bettingsider for leserne våre, og guider deg til de beste alternativene. Husk at valg av bettingside blant annet bør baseres på hva slags support og betalingsløsninger siden kan tilby, og ikke bare tilgangen på spennende oddsobjekter.

Det kan også være nyttig å tenke over hvilke andre sportsgrener du ønsker å tippe på under OL. Velg gjerne en bettingside som kan tilby både snowboard-odds og odds på grener som langrenn, aking, skihopp og andre grener.

Ellers er selvfølgelig sikkerhet viktig å ta hensyn til. Når du skal registrere deg på en bettingside, bør du blant annet forsikre deg om at siden er lisensiert og kryptert. Velger du en av våre anbefalte bettingsider, kan du føle deg sikker på at valget er trygt.

FAQ – Snowboard i Beijing 2022
Hvilke nordmenn stiller i Beijing 2022?
+
Hvem er vinnerfavoritt i Beijing 2022?
+
Publisert: 10/1/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.