Norske profiler

Norske profiler banner

I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på noen av de største norske sportsprofilene, samt hva som kan være hemmeligheten bak nordmenns evne til å hevde seg i verdenstoppen i internasjonale konkurranser med tøff motstand.

Når det kommer til å utmerke seg innen internasjonal idrett er vi nordmenn svært gode. Vi er et knøttlite land, men har fortsatt atleter i verdensklassen i mange store, internasjonale sporter og idretter.

Det er riktignok enkelte idretter hvor vi gjør det bedre enn andre: Vintersport er en kategori hvor Norge, som kjent, har gjort det ekstremt bra i mange år. Norge har også gjort det meget bra i håndball, og med Magnus Carlsen i front har Norge også gått frem som sjakknasjon de siste årene.

Odds på norske sportsprofiler

Visste du at man kan satse penger på mange av de mest kjente norske sportsprofilene? Kan du mye om sport kan det nemlig være store penger å hente på betting på norske profiler.

De mest kjente norske idrettsutøverne

Vi har mange kjente norske idrettsutøvere, men noen er definitivt større enn andre.  La oss se raskt på hvilke idrettsutøvere som er ment kjent i dag, og gjennom tidene.

Gjennom tidene

Ser du på de mest kjente norske idrettsutøverne gjennom tidene er det vanskelig å komme unna Bjørn Dæhlie. Selv om langrenn er en liten idrett internasjonalt, er Dæhlie tross alt den evige kongen av langrennssporten, og kjent langt utenfor Norges grenser.

En annen idrettsutøver som må med på listen over tidenes mest kjente er Sonja Henie. Skuespilleren og kunstløperen er uten tvil en av de mest kjente idrettsutøverne vi har hatt.

Innen fotballverdenen er det vanskelig å komme unna Ole Gunnar Solskjær. Manchester United-legenden er nå trener i gamlelaget, og kanskje det mest kjente norske navnet i internasjonal sport.

Andre navn som fortjener en plass på listen er Kjetil Andre Aamodt, Petter Solberg og Ole Einar Bjørndalen.

De største norske idrettsutøverne i dag

Går vi over til de mest kjente idrettsutøverne i dag er det vanskelig å komme unna fotballspillerne Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Begge navnene har for lengst etablert seg i toppsjiktet av internasjonal fotball.

Cecilia Brækhus fortjener også en plass på listen. Hun er en av verdens beste kvinnelige boksere, og med slike meritter kommer også internasjonal berømmelse.

Også Magnus Carlsen må inn på listen. Prinsen av sjakk har definitivt blitt et kjent navn internasjonalt, og i den grad man kan kalle sjakk en idrett så er Carlsen en av de mest kjente norske idrettsutøverne vi har i dag.

Hvordan kan du spille på odds relatert til norske sportsprofiler?

De fleste bettingselskaper lar deg spille på odds relatert til norske sportsprofiler.

Bettingselskaper som Betsson, Betinia, Unibet, Rabona, LeoVegas med flere tilbyr både fotball, vintersport, sjakk, golf og andre idretter der nordmenn hevder seg.

Betting på sportsprofiler i enkeltmannsidretter

Innenfor enkeltmannsidretter er det enkelt å finne norske sportsprofiler å spille på.

Bettingselskapene tilbyr betting på for eksempel tennis, sjakk, alpint, langrenn, sjakk og motorsport.

Dette er alle enkeltmannsidretter der nordmenn gjør det godt, og der man blant annet kan spille på hvordan sportsprofilene gjør det i ulike kamper og turneringer.

Betting på sportsprofiler i lagidretter

Det er naturligvis nok av muligheter for deg som vil spille på norske sportsprofiler i lagidretter også.

Både i internasjonal fotball (særlig Bundesliga og Premier League) har vi norske spillere som gjør det bra.

Bettingselskapene lar deg blant annet spille på hvilken spiller som scorer flest mål, hvilken spiller som blir banens beste og hvilken spiller som får flest gule kort.

Innen håndball og andre populære idretter er det også mange muligheter for deg som vil spille på norske sportsprofiler i lagidretter.

Alt i alt er mulighetene er mange for deg som ønsker å sette penger på norske sportsprofiler og idrettsutøvere hos bettingselskapene på nett.

Mer om odds på kjente norske sportsprofiler

Trenger du tips om odds på ulike norske sportsprofiler kan du sjekke listen vi har satt sammen nedenfor. Der finner du alt som er verdt å vite om odds på kjente norske idrettsprofiler som Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland, Magnus Carlsen, Ole Gunnar Solskjær og flere andre.

Les mer om odds på de største norske profilene nedenfor:

Publisert: 22/1/2021 · Sist oppdatert: 30/9/2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.