Inspired Gaming

Inspired Gaming virtuell sport

Inspired Gaming er en ledende leverandør av virtuelle oddsspill. Det vil altså si virtuelle versjoner av events innen en rekke idretter, sånn som hesteveddeløp, hundeveddeløp og fotball, med en tilhørende oddsmeny. Dette gjør det mulig å tippe på f.eks. hundeveddeløp 24/7, uavhengig av sesong, årstid, tidssoner eller noe som helst annet. Utfallet av hver event avgjøres i henhold til avanserte algoritmer, og har samsvar med de virtuelle deltagernes odds før start. Denne typen spilling blir stadig mer populær også blant norske spillere, og er å finne hos en lang rekke bettingselskaper. 

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
iBet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Fezbet logo
2100 NOK

10% cashback

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
MobileBet logo

Mobilebet

LES OMTALE

2000 NOK

ukentlige gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
cyber-bet logo

Cyber.bet

LES OMTALE

3000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
LeoVegas logo

LeoVegas

LES OMTALE

3000 NOK

oddsboost hver uke

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Fakta om Inspired Gaming

Inspired Gaming er en del av den store amerikanske bedriften Inspired Entertainment som ble grunnlagt i 2006, og står registrerts som aksjeselskap på New York-børsen. Foruten virtuelle oddsevents, leverer selskapet også casino-spill. Det innbefatter både fysiske spilleautomater for plassering i den virkelige verden, og online spilleautomater. 

Merk at dette også gjelder for utvalget av virtuelle oddsspill. De foreligger både som fysiske terminaler, og i nettbaserte utgaver. Det er kun sistnevnte som er tilgjengelig her til lands, grunnet de strenge norske lovene som gjelder for fysiske spillemaskiner.  

Det klare fokusområdet for Inspired Gaming er å by på best mulig virtuelle idretter for oddstippere. De satser tungt på å gjøre de forskjellige eventene så livaktige og autentiske som mulig. Antallet forskjellige idretter på menyen er blant de største i bransjen.

I dag kan du tippe på virtuelle utgaver av de følgende idrettene i Inspired Gamings spillutvalg: 

 • Fotball
 • Basketball
 • Hesteveddeløp
 • Hundeveddeløp
 • Straffeavgjørelser, fotball
 • Amerikansk fotball
 • Cricket
 • Tennis
 • Motorsport 

Merk at det finnes flere forskjellige versjoner av en rekke av disse idrettene for størst mulig mangfold. 

Hvordan fungerer Inspired Gamings virtuelle oddsspill? 

Virtuelle oddsspill av den typen vi finner i Inspired Gamings produktutvalg er fremdeles å anse som relativt nye tilskudd til den nettbaserte spillebransjen. La oss derfor ta en litt nærmere titt på hvordan selskapets spill fungerer, helt konkret. 

Vi tar utgangspunkt i et hundeveddeløp – blant Inspired Gaming sine mest populære titler. Her får du en animert hundeveddeløpsbane opp på skjermen. Alt ser ut som TV-dekning fra et vanlig hundeløp i den fysiske verden. På skjermen vises en meny med hver hund og tilhørende odds. 

Oddsen har ikke blitt satt på slump. Den representerer hundens prestasjoner gjennom mange, datagenererte løp, og dermed antatte vinnersjanser – akkurat som oddsen for hunder av kjøtt og blod på veddeløpsbanen. Det endelige utfallet av hvert løp bestemmes av en slumptallsgenerator, som medfører at ingen vet hvem som vinner på forhånd. Ordningen er svært sikker, og kan ikke utsettes for fiksing eller manipulering av noe slag. 

Du ganske enkelt velger hunden du ønsker å satse på, og klikker på den – akkurat som når du spiller på hundeløp ellers. Du kan spille både på vinner og each-way. 

Så går løpet. De dataanimerte hundene springer, og du følger spenningen på skjermen. Inntrykket er en blanding mellom animert film og høybudsjetts dataspill. Vinneren utpekes straks, og eventuelle gevinster utbetales øyeblikkelig. 

Den store fordelen med denne typen virtuell oddsspilling er at du kan tippe mye hyppigere og raskere enn om du holder deg til genuine eventer. Dette gjelder i enda større grad hvis du tipper på virtuelle lagidtretter som fotball, amerikansk fotball, cricket og basketball. Inspired Gaming sine virtuelle fotballkamper går for eksempel unna i et forrykende tempo, sånn at du kan spille på en rekke serierunder på den tiden en vanlig fotballkamp varer. Mange virtuelle kamper spilles samtidig, slik at du kan tippe på flere objekter på samme tid.  

Bettingselskaper som benytter Inspired Gaming

Inspired Entertainments virtuelle oddsspillautomater er tilgjengelig ved 30 000 lokaler i rundt 30 land. De nettbaserte utgavene av disse spillene foreligger hos mer enn 200 forskjellige online bookmakere i 30 land. 

Siden vi i Norge ikke har fysiske bookmakere, kun kommisjonærene til Norsk Tipping, og at spilleautomater er forbudt, er det utelukkende nettsidene som er tilgjengelige for spillere her til lands. Mange ledende norske online bettingselskaper satser stadig hardere på virtuelle spill. Det vil si at du kan finne spill fra Inspired Gaming hos flere av markedslederne. Det inkluderer kjente navn som:

Alle disse tre aktørene er ensbetydende med kvalitet, og har lang fartstid i det norske markedet. De velger sine leverandører med omhu for å opprettholde et godt omdømme. Altså er det et godt tegn for Inspired Gaming, at selskapet er representert på oddsmenyene til så solide foretak som dette. 

Inspired Gaming sine største konkurrenter

Etter hvert som stadig flere spillere og bettingselskaper får øynene opp for virtuelle tippeidretter, satser leverandørene hardere og hardere. Dette har ført til skarp konkurranse i bransjen. Inspired Gaming utfordres nå av en rekke hardt-satsende foretak. Blant de som vi finner representert på menyene til de ledende norske online bookmakerne kan vi nevne: 

 • LEAP Gaming – Britisk selskap som leverer virtuelle utgaver av flere populære tippeidretter. Blant annet representert på menyen til LeoVegas.
 • 1x2 Gaming – Britisk selskap som utvikler spilleautomater. Leverer stadig bedre tilbud av virtuelle idretter for oddstipping.
 • Betradar – Norsk selskap. Leverer først og fremst sportsdata og odds. Satser nå stadig hardere på virtuelle idretter også, i samarbeid med Kiron Interactive. 

Sikkerhet og lisens

Inspired Gaming er et underbruk av det amerikanske foretaket, Inspired Entertainment, men har hovedkontor i Storbritannia. Derfor har selskapet lisens fra britiske Gambling Commission. Dette anses som en av de mest respekterte lisensutstederne innenfor pengespill i verden. 

En lisens fra Gambling Commission betyr at selskapets eiere og drift har blitt verifisert, og at foretaket forplikter seg til å overholde britiske lover og regler med henhold til forretningsdrift og spilling. Dette er et skikkelig kvalitetstegn. Selskapets lisens fra Gambling Commission dekker det som kalles «remote gambling», som vil si online spilling. 

I tillegg innehar Inspired Gaming også lisenser fra de forskjellige territoriene hvor selskapets fysiske automater står utplassert. Det inkluderer foruten Storbritannia, en rekke europeiske land og amerikanskes delstater. 

Selskapets virtuelle oddsspill er basert på meget avansert teknologi som påser at alle resultater avgjøres uten mulighet for ekstern påvirkning av noe slag. Vinnersjansene er kjent på forhånd, men utfallet bestemmes av en slumptallsgenerator. Det vil si at ingen kan vite hvem som kommer til å vinne, eller manipulere oddsen eller lignende, på denne basisen. Teknologien er lik den vi finner i moderne spilleautomater.

Publisert: 10/3/2022 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.