Eurovision odds 2022

Odds på Eurovision

Du kan i dag finne odds på Eurovision hos en lang rekke populære bettingselskaper på nettet. Ved å sette noen kroner på utfallet av Europas store sangkonkurranse kan du gi seeropplevelsen en ekstra spiss.

Det kan også være en måte å gi symbolsk støtte til Norges utvalgte artist, eller teste din evne til å forutse hva slags musikksmak som råder på kontinentet vårt. Det som uansett er sikkert er at det ikke mangler på spennende og spektakulære kandidater å tippe på.

Bettingselskaper hvor du kan tippe på Eurovision 2022

22Bet logo
1200 NOK

22 Bet-poeng

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Eurovision 2022 - Generell info årets begivenhet

Eurovision 2022 blir et litt annerledes arrangement enn et vi er vant til grunnet de politiske forholdene som råder i Europa for tiden. Det er forventet at den pågående ufreden vil sette sitt preg på hele konkurransen, og at diverse støtte- og solidaritetserklæringer vil være et prominent innslag. Vi vil nok også se at det som foregår i øst vil innvirke på hvordan det stemmes – både blant ekspertpanelene rundt om i verdensdelen, og – ikke minst – blant alle de stemmeberettigede seerne. Odds på Eurovision er allerede åpenbart sterkt influert av krisen.

Viktige datoer for årets Eurovision

Eurovision 2022 vil bestå av tre konkurranser. To semifinaler og en finale. Alle tre vil sendes direkte på TV i hele Europa, og selvsagt også her til lands.

Her har du sendeplanen: 

 • Semifinale 1: tirsdag 10. mai, kl. 21:00 norsk tid
 • Semifinale 2: torsdag 12. mai, kl. 21:00 norsk tid
 • Finale: lørdag 14. mai, kl. 21:00 norsk tid

Norges representanter, Subwoolfer, skal i aksjon i første seminfinale. Har du ikke tenkt å få med deg hele sendingen, kan du vente med å skru over til ganske så sent da Norge skal opptre som land 16 av 17. Så får vi håpe at det bringer hell å være fersk i velgernes minne når avstemmingen begynner ved sendingens slutt.

Eurovision 2022 skal avholdes ved den gedigne innendørsarenaen, Pala Olimpico i Torino. Hallen, som har nesten 15 000 sitteplasser, var ishockeyarena under OL i 2006. Sverige tok hockey-gull den gang, så det gjenstår å se om dette er et godt tegn for våre venner på andre siden av kjølen. 

Deltagere i Eurovision 2022

Det er 40 land som skal delta i årets Eurovision. De 5 største europeiske nasjonene (og de som spytter mest penger i potten for å arrangere gildet) går rett til finalen, og slipper dermed å delta i semifinalene.

De 5 landene er:

 • Storbritannia
 • Italia
 • Tyskland
 • Spania
 • Frankrike

Er du interessert i odds på Eurovision 2022, kan det være lurt å merke seg at fordelen med å gå rett til finalen sjeldent er utslagsgivende for vinnersjansene. Italia vant riktignok i 2021, men dette tilhører unntakene.  

Av de øvrige nasjonene som er med, merker vi oss at Montenegro og Armenia i år gjør comeback for første gang siden 2019. Russland er av årsaker vi ikke behøver å utdype utestengt. Ellers får Australia også være med, noe som har blitt en tradisjon siden Eurovision spredte sine tentakler til sørlige halvkule for første gang i 2015.

Norge møter favoritten i semifinalen

Av åpenbare årsaker har mye oppmerksomhet blitt viet Ukrainas representant i Eurovision - Kalush Orchestra - i forkant av arrangementet, og fokus vil nok ikke bli noe mindre frem mot den 11. mai og semifinalen hvor Ukraina skal delta. En kuriositet er at Kalush Orchestra ikke vant den ukrainske Melodi Grand Prix, men fikk plassen i storfinalen i Italia da hun som vant måtte trekke seg grunnet politiske forhold.  

Forståelig nok, er landet gigantisk favoritt til å vinne hele Eurovision, og de er nærmest selvsagt vinner av sin semifinale. Det betyr at norske Subwoolfer, som skal med i samme runde, etter all sannsynlighet bare kan glemme førsteplassen. Ikke at det har stort å si – hele 10 av de 17-semifinalelandene skal videre til finalen, uansett.

Subwoolfer skal altså representere vårt langstrakte land med sangen, «Give that wolf a banana». Låten er akkurat så tullete som tittelen antyder, så her satses det rått på underholdningsfaktoren og det å skille seg fra mengden. Med gærne masker og en opptreden som enten får seerne til å le høyt, eller banke pannebrasken stuebordet i ren forargelse. Det kommer sannsynligvis til å gå godt, eller skrekkelig dårlig – litt avhengig av dagsform og humør rundt om i Europa, skulle vi tro. 

Øvrige interessante deltakerland

Vertslandet Italia vant forrige gang med det nærmeste vi kommer rock i Eurovision, men går i år tilbake til en skikkelig sviskeballade. Den fremføres av en duett, hvorav en av sangerne, Mahmood, faktisk representerte Italia også i 2019 – da kom han på andreplass. Det vil ikke bli første gang en nasjon forsvarer Eurovision-kronen hvis Italia går seirende ut i år igjen. Både Luxembourg og Israel har vunnet 2 år på rad, mens Irland sensasjonelt nok tok seieren 3 år på råd på 1990-tallet. 

Tradisjonen tro er Sverige blant de heteste kandidatene til å vinne Eurovision også i år. Söta bror (eller syster i dette tilfellet) representeres av sanger og låtskriver Cornelia Jakobs. Hun skal forsøke å kile ved Europas hjerterøtter med den følelsesladde balladen, «Hold me closer». Vinner hun, blir det Sveriges 7. triumf og de blå-gule vil med det tangere Irland som i dag er tidenes mestvinnende Eurovision-nasjon.

Oppsiktsvekkende nok er det også mye snakk om Storbritannias deltaker denne gangen. Vi sier oppsiktsvekkende da våre øy-naboer i sør-vest har gjort det sensasjonelt svakt i Eurovision siden siste seier i 1997. Denne gangen er det Sam Ryder med låten «Space Man» som håper å snu den onde trenden. Ryder slo igjennom på TikTok, og håpet er vel at hans virale suksess skal spre seg over den engelske kanal den 14. mai. 

Prognose og tippetips

Det finnes ingen tvil hos noen av de store tippeselskapene angående årets vinner. Når vi sjekker odds på Eurovision 2022, så er trenden soleklar over hele fjøla: Ukraina vinner. Årsaken til den prognosen burde være åpenbar for alle. I skrivende stund ligger oddsen på rett over 2,00 hos de store bettingselskapene, som Betsson, ComeOn og Unibet. Dette er svært lavt på en så uforutsigbar konkurranse som Eurovision. 

Etter Ukraina følger Sverige og Italia. Her er oddssetterne splittet om hvem som er favoritt av de to, men alle er samstemte om at oddsen skal ligge en plass mellom 4,50 og 6,00 for begge. Deretter kommer et stort byks til de påfølgende favorittene. Storbritannia vurderes som å ha 4. høyest vinnersjanser hos de tre bettingselskapene, med odds på mellom 13 og 15. 

Ser vi lenger ned på lista, kommer Norge slettes ikke dårlig ut. Ekspertene mener vel at man aldri vet med noe så sært som «Give that wolf a banana». Om ikke annet vil Subwoolfer skille seg ut, og muligens få nok europeere til å trekke på smilebåndet til å sikre en grei poenghøst. Du får nå mellom 23 og 30 i odds på norsk triumf. 

Merk at du kan tippe each-way på hvem som vinner. Det vil si at du får ¼ odds, men at du mottar gevinst hvis din kandidat kommer blant de fire beste. Altså tilsvarer det ca. 8 i odds på Norge. Dette er nok den mest fornuftige strategien for de som vurderer å støtte Subwoolfer via oddskupongen sin.

Hos de fleste selskapene, kan du foruten sammenlagt vinner også tippe på om et land kommer blant topp 10 eller ei. Her blir oddsen veldig kort. Du må helt ned til 10. plass (Australia) før du finner en kandidat med over 2 i odds. Norge har for ordens skyld omtrent 1,65 i odds for å klare å komme seg inn blant de 10 beste. Ikke akkurat kjempeodds, men kanskje noe å ha i tankene for svært forsiktige tippere som liker å sole seg i glansen av norsk triumf. 

Slik ser du årets Eurovision på TV

Du kan – som hvert eneste år – se hele Eurovision på NRK. Kanalen viser begge semifinaler i sin helhet, og selvsagt finalen i all sin overdådige prakt. Hvorvidt du ser sendingene på god gammeldags TV, eller strømmer fra nettsiden eller via NRK sin app er selvsagt helt opp til den enkelte. 

Oddsobjekter på Eurovision

Du kan i bunn og grunn tippe på kun tre oddsobjekter i Eurovision-finalen hvert år. Du kan satse på hvem som vinner, hvorvidt et land kommer blant de 4 beste, og hvorvidt et land kommer blant de 10 beste. 

Slik tipper du på Eurovision

Det er utrolig enkelt å tippe på Eurovision. Dette er noe som alle kan gjøre, og noen forkunnskap om tipping eller odds kreves overhodet ikke.

Her har du fremgangsmåten i en enkel oversikt:

 1. Finn et bettingselskap som gir odds på Eurovision
 2. Opprett konto og overfør penger
 3. Finn Eurovision på oddsmenyen (bare skriv «Eurovision» i søkeboksen)
 4. Klikk på deltakeren du har lyst å tippe på for å legge objektet til kupongen
 5. Fastsett innsatsen du ønsker å spille med og klikk «Gjennomfør spill», e.l.

Merk at du kan satse på to forskjellige måter. Du kan enten tippe på at din kandidat skal vinne hele Eurovision, eller komme blant de fire beste. Velger du sistnevnte, får du ¼ av oppgitt odds. Denne måten å spille på kalles each-way, og velges ved å klikke på «Each-way» på kupongen før du klikker «Gjennomfør spill», e.l. 

Publisert: 19/4/2022 · Sist oppdatert: 6/5/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.