Melodi Grand Prix odds 2022

Odds på Melodi Grand Prix

Lørdag den 19. februar er det duket for 60. årgang av Norges største musikkfest – Melodi Grand Prix. Vinneren belønnes, som alltid, med billett til Eurovision som i år arrangeres i Torino. Du finner odds på Melodi Grand Prix 2022 hos bettingselskapene sånn at du kan gi seeropplevelsen en spiss ved å tippe på artisten du tror kommer til å ta seieren. 

Slik fungerer tipping Melodi Grand Prix 

De fleste bookmakerne gir deg kun én type odds på Melodi Grand Prix 2022, og det er for hvem som vinner. Nå har allerede de innledende delfinalene blitt avholdt, og du kunne tippe på vinneren i hver av dem. Når vi ser frem mot den store, avgjørende finalen gjenstår altså kun en ting å spille på – hvem blir norsk MGP-vinner i 2022? 

Bettingselskaper med odds på Melodi Grand Prix 2022:

22Bet logo
1200 NOK

22 Bet-poeng

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
comeon logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
betinia

Betinia

LES OMTALE

2100 NOK

reloadbonus

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Unibet logo
1000 NOK

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Så enkelt satser du penger på MGP 2022

Å tippe på MGP er enkelt som bare det. Først sjekker du oddsmenyene for å se hva slags odds som tilbys. Så er det bare å klikke på din utvalgte kandidat for å legge spilleobjektet til kupongen. Deretter fastsetter du hvor mange kroner du ønsker å satse på årets Melodi Grand Prix-vinner.

Slik gjør du det:

  1. Finn MGP i oddsmenyen hos ditt bettingselskap
  2. Klikk på kandidaten du tror kommer til å vinne
  3. Velg beløp du ønsker å spille for

Du vil også ha mulighet til å lage en kombinasjonskupong. Altså kan du føye til hva det skulle være på kupongen, fra idrett til hva som helst annet. Du kan tippe helt frem til sendingen starter på lørdag kveld.

Da gjenstår kun å benke seg foran TV-en, og følge spenningen direkte. Husk for all del å stemme på din favoritt når du får sjansen til det! 

Årets deltakere 

Årets deltakere i den store Melodi Grand Prix finalen har nå endelig blitt klare. Som sedvanlig er det en fin blanding av ballader, tekno og sviske-pop på menyen. Noen humoristiske innslag har det også blitt plass til, og det mangler selvsagt ikke på elleville kostymer og ambisiøse frisyrer. 

Noen av navnene som er verdt å trekke frem er Subwoolfer og Elise Bay. Her har vi med to av ytterpolene når det gjelder typiske Grand Prix-kandidater å gjøre. 

Subwoolfer satser på humor og mystikk. Tekno-duoen gjemmer seg bak masker, og ingen kjenner enn så lenge identiteten til de to artistene. Sangen, «Give That Wolf a Banana», er så tullete som tittelen antyder, og et ganske skamløst forsøk på å gjenskape suksessen Ylvis hadde med «What Does the Fox Say?». Her har vi helt klart med et av årets mest underholdende innslag å gjøre.

Elise Bay, på sin side, satser på en annen kjent Melodi Grand Prix strategi. Her er det en skikkelig kraft-ballade som står på menyen. Artisten har selv skrevet låten, «Death of Us», som vil fremføres med maksimal innlevelse og lungekapasitet. Typisk overdreven Grand Prix-scenekunst er rosinen i pølsa. Elise Bay har for øvrig stemmeprakt så det rekker, og en god ballade blir jo aldri feil i Eurovision. 

Noe som også gjerne sanker godt med stemmer i den internasjonale finalen, er et innslag av folkemusikk. I Melodi Grand Prix 2022 er det artisten Maria Mohn, med låten «Fly», som spiller dette kortet med glans. Her får du musikk som har gjenklang av norske fjell, daler og fjordlandskap – kanskje en kandidat som vil skille seg fra resten om Maria Mohn klarer å kapre kronen i Melodi Grand Prix, og komme seg til Eurovision.  

Vinnerfavoritter hos bookmakerne 

Bettingselskapene har lagt ut odds på Melodi Grand Prix i ukevis nå. Moroa begynte før de første delfinalene gikk av stabelen den 15. januar. Siden har oddsen gått opp og ned på de diverse artistene, etter hvert som deltakerlisten har blitt klar. 

Gjennom hele oppkjøringen til den store festen er det to navn som har skilt seg ut som storfavoritter. Det er Subwoolfer og Elise Bay. Hvorvidt det skyldes kvaliteten på fremføring og låtskriving, eller bare at tipperne antar at disse to oppfyller de fleste av de typiske Grand Prix-vinnerkravene vites ikke. 

Særlig Subwoolfer, med sin miks av tull, moro og fengende tekno-rytmer oser norsk Eurovision-deltaker lang vei. Men vil det si at folk og jury vil la seg sjarmere når finalen står? Du får i skrivende stund knappe 2.00 i odds på at Subwoolfer tar seieren. Dette utgjør et durabelig favorittstempel – selv om ting selvsagt kan endre seg før lysene senker seg på H3 Arena på Fornebu og det er klart for Melodi Grand Prix.

De fleste vil vel si seg enige i at Elise Bay byr på høyere musikalsk kvalitet og ambisjonsnivå. Hun har skrevet en solid ballade, og er utstyrt med en fenomenal stemme. Men er det nok? En ballade trenger gjerne noe ekstra, og hvorvidt Elise Bays låt byr på det er noe usikkert. Etter å ha ligget ganske likt med Subwoolfer på oddsen lenge, har hun nå sakket akterut og har i skrivende stund mellom 3.00 og 4.00 i odds hos de fleste selskapene. 

Maria Mohn splitter på sin side oddsen. Hennes folkemusikk-inspirerte sang tippes som nest-favoritt hos noen bookmakere, men har hele 20 i odds hos andre. Her blir du nødt til å stole på magefølelsen. 

Blant de villeste outsiderne var det TrollfesT som tiltrakk seg mest oppmerksomhet tidlig i konkurransen. Låten «Dance like a Pink Flamingo» bød på en blanding av norsk svartmetall, og en tekst som altså dreide seg om dansestegene til rosa vadefugler. Bandet hadde også laget en egen dans for maks blikkfang-faktor. Likevel slapp ikke TrollfesT gjennom nåløyet i siste-sjansefinalen. Dermed sitter vi igjen med outsidere som Christian Ingebrigtsen, Farida og Anna-Lisa Kumoji som alle byr på hver sin ballade, og har skyhøye odds – nok fordi låtene deres anses som lett forglemmelige av tippere flest.     

Viktige datoer 

De fire delfinalene for MGP 2022 gikk av stabelen på løpende bånd fra 15. januar. De to sistesjansen-finalene for artister som ikke slapp gjennom nåløyet ble avholdt den 7. og den 12. februar. Nå gjenstår kun selve finalen. Den går den 19. februar, og vises i sin helhet på NRK.

Sendingen starter klokken 19.55, og varer som kjent både lenge og vel. Arrangementet avholdes ved H3 Arena på Fornebu med en begrenset kapasitet på 500 tilskuere. 

Melodi Grand Prix - Norges største musikkfest 

Dette er den 60. gangen Melodi Grand Prix avholdes her til lands. Opp gjennom årene har dette etablert seg som en av årets store TV-høydepunkter. Selv om populariteten de siste årene ikke har vært på nivå med den tiden da NRK hadde færre konkurrenter om TV-seerne, forblir MGP en merkedag på kalenderen for mange. 

Vinneren av den norske MGP, kvalifiserer seg for det internasjonale Eurovision-arrangementet. Etter at Italia vant i fjor, skal finalen i 2022 stå i Torino. 

Med dusinvis av land fra hele Europa + Australia som konkurrenter, må Norges utvalgte artist ut i kvalikrunder for å komme seg helt til den store finalen. Skulle vinneren av MGP 2022 prestere å vinne Eurovision, vil det være Norges fjerde seier. 

Første norske triumf kom i 1985, med Bobbysocks og låten, «La det Swinge» som ble en notorisk landeplage. Norge vant igjen Eurovision i 1995 med Secret Garden som fremførte det mysteriøse stykket «Nocturne», som forblir en av de minst typiske Eurovision-vinnerne noensinne. Siste norske triumf kom i 2009, da Alexander Rybak erobret Europa med sin «Fairytale». 

Eurovision forblir en av de mest sette TV-sendingene på planeten. I 2021 var minst 183 millioner seere innom en av årets tre finalesendinger. Har du tenkt å få med deg årets finale, som går i mai, kan du selvsagt finne odds på hvem som vinner der også hos bookmakerne.

Publisert: 14/2/2022 · Sist oppdatert: 6/5/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.