Premier League tabelltips 2022/2023

Premier League tabelltips

Det er høstens høydepunkt når engelsk fotball omsider starter opp igjen etter sommerpausen. I år er det ingen unntak og tradisjonen til mange er å tippe på Premier League og hvordan det ender. Her får du Premier League 2022/23 tabelltips med begrunnelse på hvorfor terningene har landet akkurat slik under årets spådommer.

Pekere:

Spill på Premier League hos Betsson:

Betsson logo

Betsson

LES OMTALE

1000 NOK

300 kr gratisspill

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Nordicbet logo

NordicBet

LES OMTALE

1000 NOK

FÅ OPPTIL 1000 KR I GRATISSPILL

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+
Betsafe logo

Betsafe

LES OMTALE

250 NOK

Få gratisspill verdt 250 kr hver uke til du vinner

Regler og vilkår gjelder. Spill med måte. 18+

Merk at disse tipsene ble skrevet i forkant seriestarten, ikke slutten på overgangsvinduet. Dermed er det med forbehold om store salg og betydelige kjøp at vi her presenterer vår tabell for Premier League-sesongen 2022/3

Tabelltips – Premier League 2022/23

1. Manchester City

Hvordan forbedre det som tilsynelatende ikke kan bli bedre? Ved å hente inn verdens beste unge spiss, Erling Braut Haaland. Manchester Citys Premier League-statistikk fra forrige sesong utgjør skremmende lesning for resten av feltet: 29 seiere, 99 mål scoret, 93 poeng. Men for den evige perfeksjonisten på trenerbenken, Pep Guardiola, er det aldri godt nok. 

Han har vist mot innen spillerlogistikken ved å sjalte unna to meget gode angrepsspillere i Jesus og Sterling, og erstatte dem med den blonde målmaskinen fra Jæren og den svært lovende argentineren Julio Alvarez. Guardiola har også vist langsiktig planlegging. Alvarez ble kjøpt fra River Plate allerede i januar, men ble værende på lån i moderklubben frem til sommeren. Resten av overgangene ble alle unnagjort så snart vinduet åpnet. At klublegenden Fernandinho var på vei ut var hierarkiet i City lenge klare over. De handlet resolutt og hentet Kalvin Philips som erstatter. 

En lang, forbedret kontrakt til Phil Foden og lattermild avfeiing av Barcelonas forsøk på å hente Bernardo Silva er ytterligere kloke trekk. Det er vanskelig å tenke seg at dette ikke er et markant styrket mannskap i forhold til fjorårets mesterlag. Særlig med tanke på at forrige sommers storkjøp, milliard-kroners-mannen, Jack Grealish, har fått et helt år og en full forsesong med Guardiola-kursing. I det hele tatt. Å tippe på noe annet enn City, for tredje år på rad, og med det tangering av engelsk rekord, er rå gambling slik det ser ut før sesongstart. 

2. Tottenham Hotspur

Vi innrømmer det. Å ha trua på at Antonio Conte klarer å holde troppene samlet, intensiteten på topp, og eget turbulente temperament under kontroll gjennom en hel sesong er å spille høyt. Men han har da klart det før, både i Chelsea og Juventus. Hver gang var resultatet seriemesterskap. 

Ofte er det minst en overraskelse innen topp fire. Hvorfor ikke Spurs denne gang? Se på angrepsrekka: Harry Kane er topp motivert og fokusert igjen, klar for å fortsette angrepet på Alan Shearers scoringsrekord. Son er og blir Son, den unge svensken Dejan Kulusevski kombinerer balkansk magi (faren er makedonsk) og skandinavisk innsats, de har hentet inn ringreven Perisic, arbeidsjern og brasiliansk landslagsspiller, Richarlison. Dette bare oser det mål av. 

Midtbanen glitrer ikke, men både og Højbjerg ny-signeringen Bissouma fra Brighton er noen skikkelige krigere i ekte Conte-stil. Forsvaret har en fin blanding av ungdommelighet og rutine. Sisteskansen, Lloris, er og blir bunnsolid. Vi tror det kommer til å gnistre av Tottenham i år. 

3. Chelsea

Den totale mangelen av stabilitet rundt klubben er nok grunnen til at en del analytikere er skeptiske til at de kongeblå fra fasjonable Chelsea skal holde godt, gammelt nivå i år. Men ser vi litt nærmere på det som faktisk foreligger av spillere og trenerapparat blir det klart at dette faktisk er en ganske så formidabel motstander. Thomas Tuchel er en skikkelig ringrev av en trener, nok den nest beste taktiske hjernen i serien, bak den geniale katalonske snauskallen på City-benken. 

Keeper Mendy var solid i fjor, et nytt midtforsvar medfører alltid litt risiko, men Koulibaly fra Napoli er en bauta med enormt omdømme i Serie-A. Fremover på banen gjøres et stort nummer av Timo Werners mangel på giftighet. Men husk at 99-måls City selv spilte uten en rendyrket spiss i fjor, og med Kai Havertz, Mason Mount og nykommer Raheem Sterling på banen lukter det mål av Chelsea.

Holder Kante seg skadefri er midtbanen, med Jorginho og Kovacic i tillegg, noe av det mest solide i hele serien. Vi har dertil på følelsen at den nye eieren, Todd Boehly, neppe klarer å holde fingrene av overgangsfatet hverken etter sesongstart eller i januar, og fort kan komme til å hale i land et eller annet spennende.  

4. Liverpool

Ja, vi vet, vi vet – alle er enige om at LFC er Citys eneste reelle utfordrer på tabelltoppen. Hvordan kan vi forsvare å ha dem bak intet mindre enn to av London-lagene? Utskiftning og evolusjon er en nøkkelbestanddel av langvarig suksess. Og det er åpenbart det Jürgen Klopp prioriterer. Han har skrevet under ny kontrakt, og tenker på det lange bildet. 

Å bryte opp det legendariske trekløveret Salah, Mane og Firmino nå – før ting begynner stagnere - er nok en genistrek. Både Darwin Nunez og Luis Diaz, kjøpt i januar, virker som kloke signeringer. Jota er nok et stjernenavn i angrepsrekka, hvor Salah som kjent har forpliktet seg til ytterligere tjenesteår. Men vil magien virkelig være der fra dag én? 

Og hva med midtbaneleddet? Er det ikke der vi kan frykte stagnasjon? Hvor mye har Fabinho og Henderson igjen i tanken? Hvor høyt er det jevne toppnivået vi kan vente fra Keita? Nei, vi holder på vårt. Det blir ett steg tilbake på Scouserne denne gang, før det fort kan bli fire, fem steg frem om en stund.

5. Arsenal

Artilleristene fra Nord-London er utvilsomt det laget i topp-seks som vi er mest usikre på. Hele mannskapet bare oser at dette kan bli spektakulært bra, eller sensasjonelt skuffende. Det kryr av unge, lovende spillere som har svært spennende kvaliteter. I Saka har de kanskje den aller beste av dagens unge engelske spillerne, i konkurranse med Foden og Mount. Vår egen landslagskaptein, Martin Ødegård, har funnet seg godt til rette og setter større og større preg på spillet. 

Vi tror signeringen av Jesus virkelig kan bli en frelse for det som var et nokså tannløst Arsenal-angrep i fjor, og med ny kontrakt og forsikringer om spilletid skal det bli spennende å følge Eddie Nketiah i år – ditto Martinelli. 

Men så var det det at «You never win anything with kids». Det Alan Hansen sitatet (om Manchester United i 1995-96 – før laget vant The Double) flires det mye av. Men han hadde rett – United vant så mye tross sine mange ungdommer, fordi de hadde en haug med erfarne ringrever også. Hvor er Arsenal-killingenes Cantona, Schmeichel og Keane? Xhaka er mer umoden enn noen av dem og Partey svinger stort i prestasjonene.  

6. Manchester United

Det hviler usedvanlig trykket stemning over de røde djevlene inn mot sesongen. Ny trener har ikke fått sola til å skinne igjen. En lovende back fra Æresdivisjonen, en argentinsk stopper med erfaring fra samme liga, et dansk geni som spiller i akkurat samme posisjon som lagets beste eksisterende utespiller. En svært høyt profilert jakt på Barcelonas De Jong, som enn så lenge ser ut til å ende i ydmykende nederlag. Nei, dette lover ikke godt. 

At vi ikke plasserer United enda lenger ned på tabellen skyldes kun at vi ikke klarer å tro at spillere som Rashford, Shaw, Maguire, Varane og Sancho skal klare å spille så dårlig som de gjorde i fjor en gang til. Men vi har tatt feil før.  

7. West Ham United

The Hammers klinket til med en skikkelig knallsesong i fjor. De var oppe og konkurrerte om Champions League-plass til langt ute i sesongen, og kom til semifinalen i Europa League. Det er lenge siden det har svingt så godt ute på østkanten. Det svake punktet i fjor var den totale avhengigheten av målene til Antonio. David Moyes har forsøkt å bøte på det ved å kjøpe italiensk. Tanksenteren Gianluca Scamacca har mål i seg, men hvordan blir overgangen fra Serie-A? Spisser derfra har blandet rulleblad i Premier League. Ellers virker mannskapet solid, og Moyes er etter noen år i skyggenes dal tilbake sånn vi husker han fra den gode tida i Everton. 

8. Newcastle United

Dette blir neppe året da den ambisiøse Saudi-klubben tar steget opp i eliten, men vi kan allerede vente oss dramatisk forbedring i nord-øst. En midtbane bygget rundt de to brasilianerne Guimaraes og Joelinton, ispedd en dose gallisk magi fra Saint-Maximin oser klasse. Holder Calum Wilson seg frisk og rask, scorer han mål. Stopperen klubben har vært ute etter i lang tid, Botman, har endelig kommet. Det bygges tålmodig ved elva Tynes bredder. Der hvor de før bygget skip, skrus nå en fremtidig tittelutfordrer sammen og det kommer nok til å tas steg langt oppover på tabellen fremover. Vi tror dog, det gjenstår nok svake punkter i mannskapet til at det ikke blir Europa-kvalifisering riktig ennå.

9. Leicester City

Vi setter Leicester såpass høyt til tross at stagnasjon allerede kan synes å ha satt inn blant revene fra East-Midlands. Takket være seriegull i 2016 og FA Cup-seier i 2020 har champagnen flommet. Det har aldri vært bedre tider for Gary Lineker og resten av Leicester-fansen. Men tegnene er skumle. 

Keeperlegenden, Kasper Schmeichel, har takket for seg. Målgarantisten Jamie Vardy blir ikke noe yngre. Ja, Maddison, Fofana, Barnes og Dewsbury-Hall er alle blant de mest spennende unge spillerne i hele serien. Men hvor er forsterkningene? Hvor er det nye blodet som skal gi ny giv og energi i klubben? 

Kvaliteten i rekkene er ennå høy nok til at Leicester bør levere. Brendan Rodgers er en solid manager på det her nivået. Men skal det bli en godkjent sesong, må det tenkes nytt på den ene eller andre måten. 

10. Aston Villa

Villa-fansen vil ikke ta til takke med en 10. plass i år. Det tenkes stort på Villa Park. Eierne er ambisiøse, det har blitt brukt store penger over et par overgangsvinduer og hele Grealish-milliarden har blitt investert. I Steven Gerrard har klubben en trener med de aller høyeste vyer, men skremmende få meritter. Det hele har litt det samme preget som Arsenal. Her kan det både bli helt topp, eller helt bunn. Vi svarer med å sette Villa akkurat midt på tabellen. 

Keeperen er bunnsolid, men stopperne sleit i fjor. At Tyrone Mings ble fratatt kapteinsbindet sier vel det meste. Det kan svinge av en midtbane med det skotske arbeidsjernet McGinn og den fremtidige superstjerna, den unge Birmingham-gutten Ramsey. Alle vet hva Coutinho kan levere, og spissparet Ings og Watkins skal bety lassevis med mål. Problemet er bare at basert på fjoråret, er det ikke sikkert Gerrard evner å få det meste utav dem i tospann. Atskillig mer må kunne ventes av den jamaicanske vingen, Bailey og den argentinske trollmannen, Buendia. 

11. Crystal Palace

Her vil nok en del Eagles-fan føle seg skuffet. Der råder nemlig stor optimisme foran sesongen i Croydon. Etter år med grå og traust Hodgson-fotball, stod det som kjent forrykende Vieria-ball på menyen i fjor. Det forventes fortsatt fremgang fra stjerneskuddene Olise og Eze, og Wilfried Zaha forblir den kanskje beste angrepsspilleren i serien utenfor topp-seks. 

Men her er problemet: lagets beste spiller fra i fjor, Conor Gallagher, er borte. Han var på lån fra Chelsea og gjorde det så godt av hverken utvidet låneavtale eller kjøp kom på tale. Palace har hentet inn Doucouré som erstatter. Det kan kanskje funke. Men med en gang, og jevnt gjennom en hel sesong? Vi tror Palace lander rett under midten, og skal si seg fornøyde med det. 

12. Brighton & Hove Albion

Måkeskrikene dere hører komme fra East Sussex, og er Brighton-supportere som flakser med vingene og slenger med nebbet over å bli satt på 12. plass. Leser man nemlig ekspertene i England, så ventes det langt mer fra populære Graham Potters mannskap. Brighton var sterke i fjor, og avsluttet sesongen blant annet med en absolutt utklassing av Manchester United – selv om det åpenbart ikke er prestasjonen det engang var. 

Laget har mange fine spillere som Trossard og Mac Allister. Men et problem blir måkene bare ikke kvitt: de scorer ikke mål. Uten en spiss som dunker kula i nota med jevne mellomrom er det vanskelig å sanke poeng gjennom en serie med 38 kamper. Vi tror mangel på krutt i støvlene nok en gang skal skyve Brighton under midtstreken.

13. Wolverhampton Wanderers

Vi har nevnt stagnasjon i beskrivelsen av en del klubber foran årets sesong, og her er ulvene fra West Midlands verre ute å kjøre enn de fleste. Raul Jimenez, den mexicanske spissen som når han er i form er en av de aller mest målfarlige i hele serien, har slitt i motbakke helt siden han pådro seg en forferdelig hodeskade i november 2020. Han gjorde et comeback i fjor, men er enn så lenge milevis fra toppformen. 

Klubbens bunnsolide midtbanespillere, Neves, Moutinho og Dendoncker, synes å ha vært på plass i ulvehiet siden tidenes morgen. Vidunderbarnet som ble kjøpt inn for å varsle den nye tid, Fabio Silva, har blitt sendt ut på lån til Anderlecht. 

På lista over nye spillere foran sesongen finner vi kun Collins – en traust stopper fra Burnley. Her er det ikke mange konkrete grunner for optimisme å spore på Molineux. Midtbanen forblir så sterk, og stopperne så rutinerte at det ikke bør bli nedrykkstrøbbel i det minste. Men som Burnley viste i fjor, så er ikke mange år i Premier League og en erfaren kjerne nok til å garantere plassen.  

14. Nottingham Forest 

Ofte er det minst ett nyopprykket lag som har det i seg å overraske, og klinke til med stor innsats i debutsesongen. Nylige eksempler inkluderer Brentford i fjor og Sheffield United året i forveien. Vi holder en knapp på Forest som årets komet. Det gjør vi vel vitende om at det gambles høyt ved ærverdige City Ground inn mot sesongen som blir skogvokternes første på øverste nivå siden 1999. 

Klubben har sprutet ut pengene til sin greske shipping-magnat-eier på en rekke meget spennende kjøp. Awoniyi har kommet fra Union Berlin hvor han hamret inn 15 Bundesligamål i fjor, Mangala hentes fra Stuttgart hvor han hadde en strålende sesong i fjor. Premier League-erfaring kommer i form av Jesse Lingard på en gratis overgang og Dean Henderson som kommer på lån. Begge disse forhenværende Manchester United-spillerne har kvaliteter svært få nyopprykkete lag kan vise maken til. 

Men stjerna på laget håper de røde at Brennan Johnson skal være. Den egenrekrutterte vingen er allerede walisisk landslagsspiller etter en forrykende sesong i fjor. Blir det full klaff, kan det svinge langs Trent-elvas bredder som det ikke har gjort siden storhetstida på 70- og 80-tallet.

15. Everton

Fjorårssesongen var noe av det svakeste som noensinne har blitt levert av karamellguttene fra Goodison Park. Men verst var hverken det tannløse angrepet, den formløse midtbanen, eller det inkompetente forsvaret. Verst var at sesongen startet med Liverpool-helten Rafa Benitez på trenerbenken. 

Den fadesen løste seg selv ved at spanjolens prestasjoner var så trøstesløst svake at han hadde måtte ta sin hatt og gå før sesongen var mer enn halvspilt. Erstatteren, Frank Lampard, fikk ikke akkurat fart i maskineriet. Det ubegripelig dyrt anskaffede og høyt lønnete mannskapet klarte akkurat å slepe seg over sluttstreken på trygg plass i siste liten. 

Siden har det ikke skjedd stort som gir grunn til håp. Laget har beholdt en kvalitetsspiss i Calvert-Lewin og keeper Pickford er god, om enn noe tabbe-utsatt. Unge Gordon er en meget spennende lokal spiller. Men Lampard forblir en novise og stallen full av overbetalte døgenikter. Vi tipper de berger seg, men uten at Lamps nødvendigvis beholder jobben ut året.

16. Southampton 

Helgenene fra Hampshire går en tøff sesong i møte. Så sier et bortimot samlet ekspertkorps på Balløya, og vi ser ingen grunn til å motsi den dommen. Laget virket slitent mot slutten av fjorårssesongen. Foruten et par veletablerte bærebjelker, sånn som kaptein og lokal helt, James Ward-Prowse og midtbanesliteren Oriol Romeu, er det mye løst og fast i rekkene. 

Den skotske landslagsspissen Che Adams har sine øyeblikk, men er ikke jevn nok og navnet dukker alt for sjeldent opp i målprotokollene. Atskillig mer var ventet av makker, Armstrong, da han ble hentet fra Blackburn i fjor sommer. 

Nye sommerrekrutter inkluderer supertalentet Lavia fra Man City. Den østerrikske treneren, Ralf Hasenhüttl er populær og nyter høy anerkjennelse i fagmiljøet. Men han har vært lenge i S’oton nå, og sliter med å legge av seg vanen med å tape 0-9 i ny og ne. Vi tipper laget berger seg på rutinen, men nok vil leve farlig lenge. 

17. Brentford

Hva gjør du når du mister en dansk midtbanejuvel? Er du Brentfords danske trener, Daniel Frank, løper du og kjøper deg en ny en. Hos biene fra lengst vest i London er Christian Eriksen borte, mens en ny danske, Sampdoria-vingen Damsgaard, har blitt forsøkt hentet som erstatter. Vi tror ikke det holder til at laget klarer å opprettholde fjorårets gode trend. 

Mannskapet virker nokså tynt besatt, og klart svekket av tapet av Eriksens rutine og karisma. Her lukter det andresesongs-syndrom lang vei, rett og slett. Hvorvidt det ender i nedrykk, avhenger av å holde Fulham, naboklubben noen kilometer lenger øst langs Themsen, bak seg på tabellen.  

18. Fulham

Heislaget over alle er tilbake på første forsøk – for tredje gang på rad. Skal det holde denne gangen da? Vi tror ikke det. Riktignok kommer de opp med et til synelatende solid mannskap, og har ikke gått amok på overgangsfronten på samme måte som forrige gang. Kanskje det er et tegn på stabilitet. 

Så å si hele prosjektet er uansett avhengig av en mann. Aleksandar Mitrovic scorer mål på bestilling både i Championship og for det serbiske landslaget. Det ble 43 stykker i serien fjor – ny Championship-rekord. Leverer han i Premier League kan det fort bli moro på Craven Cottage. Hvis hytteboerne derimot ikke klarer å servere målmaskinen, eller han blir skadet, blir det ikke trygg plass denne gangen heller. Vi tror rett og slett ikke det er nok kreativitet i mannskapet, særlig etter salget av unge Carvalho til Liverpool.

19. Leeds United

Jesse Marsch har erstattet Marcelo Bielsa. Kalvin Philips og Raphinha er borte, og inn har kommet en haug med nye fjes. Mange har noe slags personlig tilknytting til nytreneren. Ingen har Premier League-erfaring å snakke om. Dette lover ikke godt. Å handle inn gamle venner fra kontaktlista er ingen suksessoppskrift (spør Ole Gunnar Solskjær hvor det bar da han fylte opp Cardiff City med gamle Molde-gutter, eller Egil Drillo Olsen om da han trodde Wimbledon var det norske B-landslaget). Leeds er en gammel aristokrat som hører hjemme på øverste nivå, men det her holder ikke. 

20. Bournemouth

Kirsebærene fra badebyen i sør vil nok synke til bunns før de kommer seg langt ute på bølgene. Scott Parkers gutter kapret direkte opprykk, men uten å begeistre. Målene må komme fra Dominic Solanke som floppet noe fryktelig sist gang han fikk prøve seg blant de store gutta. Laget virker ikke sterkere enn det som rykket ned i forfjor på noe punkt. Nei, Bournemouth kommer ikke til å få spise kirsebær med de store mer enn en sesong i denne omgang. 

Publisert: 13/8/2021 · Sist oppdatert: 5/8/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.