Lagene i Premier League og tabelltips 2021/2022

Premier League tabelltips

Det er høstens høydepunkt når engelsk fotball omsider starter opp igjen etter sommerpausen. I år er det ingen unntak og tradisjonen til mange er å tippe på Premier League og hvordan det ender. Her får du Premier League 2021/22 tabelltips med begrunnelse på hvorfor terningene har landet akkurat slik under årets spådommer.

Tabelltips – Premier League 2021/22

1. Manchester City

Ingen lag har et høyere nivå enn de lyseblå. Vanskelige å slå og spiller defensiv fotball på en offensiv måte. Balansert lag og fremstår som et moderne maskineri.

2. Chelsea

De blå fra London fikk orden på forsvar og struktur og imponerte hele våren i forrige sesong. Har omsider fått tilpasset Timo Werner som fort slår til.

3. Liverpool

Viste noen svakhetstegn i form av mangel på bredde i forsvaret, men når de skadede kom tilbake så de aldri seg tilbake. Hvor er forsterkningene?

4. Manchester United

Storinnkjøp i form av unggutten Jardo Sancho og Varane, slik at angrep og forsvar er styrket. Er alt for avhengig av en humørfylt Fernandez og rivjernet Pogba.

5. Leicester

Leicester, fra byen med samme navn i den engelske regionen East Midlands, har blitt et stabilt topplag som viser at det går an å utnytte midler. Jamie Vardy holder ennå et par år til og forsterkningene avgjør hvor høyt de ender.

6. Arsenal

Trøblet kraftig i fjor og trenger desperat en boksåpner. Martin Ødegaard løste mye av det på lån i vårsesongen, men Ødegaard er fortsatt i Madrid og da blir det mye mer forutsigbart.

7. Tottenham

«Spurs» er et stort spørsmålstegn. Ny manager i Nuno Espírito Santo som ikke sprudlet offensivt i Wolves.

8. Wolverhampton

«Wolves» har skaffet seg Bruno Lage som manager og skal nå søke å etablere seg ytterlige i toppen av ligaen. Avhengig av at Raul Jimenez og Adama Traore finner tonen.

9. West Ham

Har begynt å få orden på sakene under David Moyes. Kan bli morsomt å følge laget som har kreative Said Benrahma som nøkkelspiller.

10. Aston Villa

Dean Smith må få skikk på forsvarsspillet og Emi Martinez i buret vil få nok å gjøre også i år. Leon Bailey skal forhåpentligvis skåre målene som trengs for å være på øvre halvdel.

11. Everton

Rafael Benitez mønstrer et solid og rutinert mannskap. Men stikkordet er rutinert. Sigurdsson og Rodriguez skal være gode for få laget opp i tetstriden i år.

12. Leeds United

Marcelo Bielsa skal gjennom den vanskelige andresesongen med Leeds. Det blir tøft og er avhengig hvor lenge Kalvin Phillips blir i klubben.

13. Crystal Palace

Et lag som må finne seg i å bli tippet høyt. Har gode, men skadeutsatte spillere. Veldig avhengig av Zaha og Eberechi Eze når Christian Benteke ikke er friskmeldt.

14. Brentford FC

Nytt tilskudd i Premier League og med norske Kristoffer Ajer i en av rollene skal den danskdominerte klubben forsøke å slå seg frem. Se opp for Ivan Toney.

15. Brighton & Hove Albion FC

Graham Potter styrer klubben godt og de klarer seg utmerket hvert år. Spent på Jakub Moder og om han kan få det til i år.

16. Southampton

Et lag som er enten eller. Det blir tøft for Southampton å berge plassen, men de bør klare det med en ok margin. Mønstrer den meget spennende iren Michael Obafemi.

17. Watford

Joshua Kings nye klubb er nyopprykket og har alt å spille for. Det kan være akkurat det som berger laget fra nedrykk.

18. Burnley

Det hardtarbeidende laget har opparbeidet seg en viss respekt. Men det går mot nedrykk etter flere år på nedre halvdel.

19. Norwich

«The Canaries» er blitt et realt heislag. Opprykk i fjor. Og nedrykk i år. Viser stor måtehold på overgangsmarkedet og det er ikke nødvendigvis alltid lurt.

20. Newcastle

Berget seg helt trygt i fjor, men har store utfordringer i balansen i stallen. På sitt beste spiser de kirsebær med de store, men det er særdeles sjeldent det skjer.

Dette er lagene i årets Premier League

Arsenal

Mikael Aerta mønstrer på et solid mannskap denne sesongen. Kaptein Pierre-Emerick Aubameyang vet fortsatt hvor målet står og blir en viktig brikke i laget. Fjorårets høstsesong viste med all tydelighet at Arsenal manglet en boksåpner. Løsningen ble Martin Ødegaard som ble lånt inn og som satte fart på London-laget. I år er Ødegaard tilbake i Spania og det blir Bukayo Saka og Granit Xhaka som må trylle frem pasningene som skal skape målene. Det er som sagt fremover det skorter med bare 55 mål på 38 kamper. Løser de det, kan Arsenal bli farlige i år.

Aston Villa

I fjor ble Aston Villa gjort til statister i ligaen og årets utgave ser ikke ut til å være i stand til å utfordre topp 10. Dean Smith har ryddet litt i rekkene og fått inn Danny Ings etter at stjerneskuddet Jack Grealish ble solgt til Manchester City. Hvordan samarbeidet med Ollie Watkins blir i angrepet blir spennende og vitner om mye mål i år. Tyrone Mings og Matt Target er gode klubbspillere som vil spre trygghet bakover, men det er vanskelig å se at dette laget skal kunne prege ligaen og det blir for grått jevnt over hele linja.

Brentford

I år skal vi stifte bekjentskap med Brentford, den danskeide klubben som rykket opp via playoff. De fleste spår en tøff debut i Premier League, men entusiasmen og innkjøpene vitner om at de ikke tenker å bli noen kasteball. Norske Kristoffer Ajer ser ut til å bli satset på i midtforsvaret og fremover på banen så skal Ivan Toney denge løs på midtstopperne til motstanderne. Noen spennende danske spillere finner vi også i nykommerne. Mathias Jensen på midtbanen kan fort bli en stor hit sammen med Christian Nørgaard. Alt i alt er Brentford et morsomt tilskudd i årets Premier League.

Brighton & Hove Albion

Laget fra sørkysten av England går fortsatt mot strømmen og under Graham Potters stødige ledelse har laget etablert seg i Premier League. «The Seagulls» ble riktignok 16. plassert i fjor, men det var hele 13 poeng ned til rød strek etter en sterk sluttspurt. Årets lag har noen bærebjelker i Adam Lallana og Danny Welbeck og de er viktige for balansen i laget. Brighton er et gjerrig lag som verken slipper inn mye mål, men heller scorer ikke mye. 40 nettsusere rett vei og 46 baklengs på 38 kamper understreker nettopp det. Fortsetter det slik, berger de greit i år også.

Burnley

Skal du beskrive ordet «hardtarbeidende» med et lag i engelsk liga, så er det Burnley som blir valget. Laget som scorer høyt på lagånd er også en av de som går litt mot strømmen i pengemaskineriet som Premier League er. Du skal lete lenge mellom garderobestolene etter de store stjernenykkene. Og det begynner å røyne på. Stallen til Burnley er et av de svakeste i Premier League på lenge og de skal jobbe hardt for å forsvare 17. plassen i fjor. Men om spillere som Chris Wood (angrep) og Jóhann Berg Guðmundsson (midtbane) finner tonen skal man aldri si aldri.

Chelsea

«The Blues» går inn i sesongen som regjerende Champions League-mestere og har fått orden på forsvaret sitt som var noe frynsete i fjor høst etter manager Thomas Tuchel sitt inntog. Laget endte opp med bare 36 baklengs til slutt og den defensive strukturen er satt. Nå må det vises fremover og her må fjorårets flopp, Timo Werner, begynne å bevise at han er verdt investeringen sin. Mason Mount på midtbanen sammen med terrieren N'Golo Kanté lover godt foran årets sesong. Med litt bedre effektivitet fremover vil Chelsea fort kunne bli en reell utfordrer til ligatittelen.

Crystal Palace

London-laget var så skakkjørt frem til jul at det ble et lite under da Palace tok seg oppover tabellen under Roy Hodgsons trygge, stramme, defensive organisering. Det gikk utover kreative spillere som Zaha og Jordan Ayew. Bakover styrer Luka Milivojević fra sin defensive midtbane og gjør det godt. Det er skadene som fremtvinger trøbbel og det er spesielt bakover på banen at de hyppige skadene kommer. Selhurst Park må bli en festning igjen om de skal ha noe håp om å unngå en kamp på nedre halvdel av tabellen i år og Patrick Vieira må vise seg som en habil erstatter av Hodgson.

Everton

«The Toffees» har ansatt Rafael Benitez som ny kampleder og det setter nok sinnene i kok på andre siden av brua i Liverpool. Hvert eneste år er det optimisme og en tro på at Everton skal gjøre det helt store og hvert eneste år starter de som en 100-meterløper med skolissene bundet sammen i begge skoene. I fjor intet unntak. Så i år må laget være mer påskrudd fra start og holde rytmen om det skal bli noe mer enn 10. plass. Der kan Benitez være en rett kandidat til å få til.

Leeds

Endelig var Leeds tilbake i fjor i det øverste nivået og de klarte seg rimelig brukbart med sin intense fotball. Patrick Bamford stabiliserer laget godt. På keeperplass kan vi følge norske Kristoffer Klaesson i kamp mot den franske stjernen Illan Meslier som nok er førstevalget. Midtbanen har stjerneskuddet Kalvin Phillips kontroll på og brasilianske Raphinha er i stand til å trylle. Skal Leeds få smaken på edelt metall må stabiliteten forbedres. Laget kunne gå fra det helt store til så å tape med samme sifre mot svak motstand. Det har de ikke råd til i lengden.

Leicester City

Laget som har blitt kalt Askeladd i mange år, må nok finne seg i å bli definert som et etablert topplag i år. I fjor var Leicester igjen på trofe-jakt, men vintermånedene ble lange og resultatløse. Likevel kjempet de om den siste Champions League-plassen til det siste og ble til slutt nummer fem. Skal laget fortsette dette, er de avhengig av å få frem flere målscorere enn den aldrende Jamie Vardy. 34-åringen har skåret 123 mål på bare 274 Leicester-kamper og er fortsatt viktig. Bakover skremmer fortsatt Kasper Schmeichel de fleste slik at Leicester blir å regne med også i år.

Liverpool

Jürgen Klopp mønstrer en av ligaens beste tropper når den er skadefri. Fjorårets sesong ble i stor grad ødelagt av en bøtte skader i de bakre rekkene og det tok lang tid før Mohamed Salah og Sadio Mane fikk den hjelpen fremover. Det ble til slutt en godkjent bronseplass i fjor, men det forventes mer på Anfield Road. Virgil van Dijk er skadefri og det lukter mer sølvtøy. Spørsmålet er om Klopp er motivert om det sklir ut i sesongstarten. Slitasje er normalt i klubber med intens spillestil og det kan selvsagt være en faktor i jakten på nok et seriegull.

Manchester City

Pep Guardiola har formet City på nytt gang etter gang. De regjerende mesterne er ikke like avhengige av at Kevin De Bruyne har stått opp med rett ben lengre og laget har fått flere strenger å spille på med vingbacker som egentlig opptrer som sentrale midtbanespillere. Det er vanskelig å finne svakheter i laget som nettopp har skaffet seg Jack Grealish. Får de også napp på Harry Kane vil ingen savne den notoriske Sergio Guero i angrepet heller. Det luker veldig gull av City. Igjen.

Newcastle United

«The Magpies» drev med ørkenvandring store deler av fjorårets sesong og manager Steve Bruce skal forsøke å skape metall av ren gråstein. Kan han klare det, så må Callum Wilson score mer mål og det må slippes inn færre mål enn de 62 man fikk i fleisen i fjor. Fabian Schär gjør sakene helt ålreit i forsvaret, men det skrikes etter forsterkninger. Om ikke Newcastle følger med i timen, lukter det nedrykkskamp og tunge stunder på St. James Park. Ryan Fraser blir i alle fall et viktig lim på midtbanen denne sesongen og må lykkes.

Norwich City

Nyopprykkede «Canaries» er et av Englands fremste heislag og rykker ned og opp jevnlig. Også i år skal de få slite med å holde plassen. Kanskje kan Billy Gilmour, som er på lån fra Chelsea, bli motoren som får Norwich til å beholde plassen lengre enn et år? Det er vanskelig å se for seg noe annet enn jevne kamper og knepne tap for dette laget. Fremover på banen er det Teemu Pukki (120 kamper og 67 mål) det stoles på. Men de fleste målene har som regel kommet på nivå to for den finske legenden.

Southampton

Southampton har et lag med stort potensiale men sliter å få det ut på St. Marys Stadium. Fjoråret endte med svake 43 poeng og det er ikke de store utskiftningene i stallen, men angriperen Danny Ings har forlatt klubben. Dermed baner det vei for Michael Obafemi som kan få sitt store gjennombrudd i år om ikke Che Adams skulle lykkes. Forsvaret er ok, med Nathan Redmond og Jannik Westergaard som solide bautaer. Backen Kyle Walker-Peters blir viktig om Southampton skal få en bedre sesong i år enn i fjor.

Tottenham Hotspur

Ny stadion skulle være katalysatoren til det siste steg mot gullkamp i Premier League for «Spurs». Det har det ikke blitt. Ansettelsen av Jose Mourinho endte som den varslede katastrofen det var og nå er det portugiseren Nuno Santo som skal gjenreise klubbens anseelse. Det kan bli vanskelig om Harry Kane forsvinner med nær 40% av alle målene til klubben. Tilbake står klubben med den asiatiske superstjernen Son Heung-min som må bære klubben på skuldrene videre og håpe at Dele Alli finner tilbake til det talentet han har. Tottenham er nærmere midten av tabellen enn toppen slik situasjonen er i dag.

Watford

Watford rykket enkelt opp og skal forsøke å berge plassen med mye av det samme mannskapet. Det kan gå. Norske Joshua King er hentet inn og blir altså den 11. angrepsspilleren i stallen. Det er med andre ord et litt ubalansert lag med mye offensive kvaliteter, men som vil få problemer bakover i banen om skadene og slitasjen blir for stor. Kapteinen Troy Deeney vil få det travelt med å tette forsvaret og det må organiseres godt bakover om The Hawtorns skal berge plassen. Offensivt er det i alle fall nok av mål så det er bakover det må tettes.

West Ham United

The Hammers har et meget spennende lag på gang og det blir opp til David Moyes å få det beste ut av en talentfull stall som inneholder spillere som Said Benrahma, Issa Diop, Andrij Jarmolenko og Michail Antonio. Blir det defensive arbeidet litt forbedret fra fjorårets 47 baklengs, kan det også bli kamp om topp 4. Sjetteplassen fra fjorårets sesong er ikke noe blaff og det skorter ikke på offensiv kvalitet i alle fall. London-laget blir i alle fall et av de lagene man skal se opp for i årets utgave av Premier League.

Wolverhampton Wanderers

«Wolves» har over tid blitt en etablert topp 12-klubb i England. Men steget videre må tas og det er portugiseren Bruno Lage som har fått æren av å gjøre nettopp det. Adama Traore må i alle fall få orden på målteften sin i angrepet – 103 kamper og bare sju mål skremmer absolutt ingen. Raul Jimenez skal i alle fall være en spiller som bør vite hvor målet står. Midtbanen til Wolverhampton er nok den svakeste lagdelen som har dårligst bredde. Kommer det skader her, kan nok Lage se langt etter en etterlengtet Europa-cupplass i år.

Publisert: 13/8/2021 · Sist oppdatert: 21/3/2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta de siste nyhetene- og oppdateringene, samt flotte tilbud fra de beste bettingselskapene.